Znanost in tehnologija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Znanost in tehnologija - Arhiv
Video- in avdioznanost: Nobelovec slovenskih korenin, cepljenje in Hawkingova radiacija Kako fizik in nobelovec Haldane doživlja Slovenijo? Kaj nam povedo jamski sedimenti? Lahko zaostritev zakonodaje o cepljenju prinese negativne učinke?
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
Moško kontracepcijsko tabletko uspešno preizkusili na opicah Ameriški znanstveniki so na samcih opičje vrste makako uspešno preizkusili moško kontracepcijsko tabletko, ki omeji gibanje spermijev. Stranskih učinkov niso zaznali.
Visoke temperature odnesle skoraj tretjino koral Velikega koralnega grebena Med marcem in novembrom leta 2016 je zaradi visokih temperatur odmrlo 29 odstotkov koral v Velikem koralnem grebenu, najbolj prizadet je bil severni del grebena, ki si najverjetneje ne bo nikoli ...
Zdravniki pozivajo ljudi, naj zaupajo uradni medicini Zdrav način življenja se prodaja, bolniki pa so obravnavani kot potrošniki.
Shod raziskovalcev sprašuje vlado: Zakaj ne za znanost? Slovenski raziskovalci so s shodom za znanost pod geslom Zakaj ne za znanost? že drugič opozorili na težave raziskovalneg a dela v raziskovalnih in univerzitetnih ustanovah.
Znanstveniki po naključju ustvarili encim, ki razgrajuje plastenke Ameriški in britanski znanstveniki so po naključju ustvarili encim, ki lahko razgradi plastenke. Odkritje bi lahko pomenilo revolucijo pri reševanju vse večje onesnaženosti s plastiko.
Izjemne orientacijske sposobnosti želv: Domov kar s pomočjo magnetnega polja Morske želve so Zemljino magnetno polje sposobne izkoristiti izjemno dobro.
Izstrelitev iskalca planetov Galaksije, vesoljskega teleskopa TESS Iskanje planetov po domači Galaksiji dobiva nov zagon. Upokojenega Keplerja bo nadomestil vesoljski teleskop naslednje generacije, TESS, ki je bil uspešno izstreljen v orbito.
Cerar: Slovenci smo tesno povezani s podeželjem Na Bledu poteka mednarodna konferenca o konceptu pametnih vasi, ki naslavlja izzive, s katerimi se spopada evropsko podeželje, tudi slovensko.
Video: Polet čez Jupitrov kaotični severni pol Nasa je poskrbela za 3D-simuliran polet čez Jupitrov severni pol. Nastal je na podlagi posnetkov v infrardeči svetlobi sonde Juno in razkriva ogromne viharje.
Mavretanija dva dni brez dostopa do spleta zaradi pretrganega podvodnega kabla Mavretanija je, po tem ko je bil pretrgan podvodni kabel, ostala 48 ur brez dostopa do spleta, prizadetih pa je bilo še devet drugih zahodnoafriških držav.
Kako naj se podjetja pripravijo na GDPR-uredbo o varovanju osebnih podatkov Kot kaže, se bo že prihodnji mesec začela uporabljati nova evropska uredba o varstvu podatkov. Podjetja morajo prilagoditi s tem povezane poslovne prakse ali pa tvegajo visoko kazen. 25.
Zuckerbergove medle obljube o večji zaščiti podatkov uporabnikov Ustanovitelj družabnega medija Facebook Mark Zuckerberg je pred člani predstavniškega doma ameriškega kongresa še enkrat ponovil obljube o večji zaščiti podatkov uporabnikov, kar jih je izrekel že v ...
Kako pekoč je najbolj pekoči čili? Dovolj za v bolnišnico. Moški, ki je na tekmovanju v jedenju čilijev v New Yorku pojedel najbolj pekoči čili na svetu, je zaradi "ubijalskega" glavobola moral poiskati zdravniško pomoč.
Raketa Sojuz z grafično zunanjo podobo slovenskega študenta Denisa Vrenka Slovenski študent arhitekture Denis Vrenko je izdelal grafično podobo, ki bo upodobljena na raketi Sojuz, ko bo ta v Zemljino orbito ponesla satelit Cheops.
Lenarčič poletel na 20.000 kilometrov dolgo pot čez Azijo Slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb Matevž Lenarčič je z ultra lahkim letalom Dynamic WT9 z mariborskega letališča poletel na novo okoljsko misijo.
Življenje v oblakih Venere? Znanstveniki preiskujejo nenavadne črne zaplate. Sicer smrtonosno strupena Venera bi lahko v vršacih atmosfere še vedno gostila ekstremofilske oblike življenja, kaže mednarodna astrobiološka raziskava.
Raziskovalec Kemijskega inštituta na razpisu ERC pridobil 2,5 milijona evrov Slovenskemu raziskovalcu s Kemijskega inštituta Romanu Jerali je uspelo pridobiti denar na razpisu Evropskega raziskovalnega sveta za uveljavljene raziskovalce.
Hekerji se igrajo z ognjem, tudi ko vdirajo v dobro vseh Priprava novega zakona o informacijski varnosti se zapleta, saj želi država obenem ustvariti zaščito pred hekerji in zaščititi tiste hekerje, ki vdirajo in ranljivosti odkrivajo dobronamerno.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Na testu
link
Na testu: Podhranjeni velikan – Huawei Mate 10 Lite
15
18. december 2017 ob 07:53 Serija Huawei Mate po navadi ponuja zelo dobre telefone za razmeroma ugodno ceno, vsaj v primerjavi s konkurenco. A časi se spreminjajo.
Več novic ...
Izbor
Videonovice
Izjava dneva
link
Eva Marn
3
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
Več novic ...
Kazalo