Znanost in tehnologija
slice
Posamezne delfine lahko razločimo po njihovih obrazih
Raziskava je bila opravljena na delfinih iz Tržaškega zaliva, 21. oktober 2017 ob 19:55 Raziskovalci, na čelu s predsednikom slovenskega društva Morigenos, so odkrili novo metodo identifikacije delfinov, ki so jo predstavili tudi v priznani znanstveni reviji.
5
Ljubljanski študenti s Pipistrelom razvili prvo polnilnico za električna letala
19
21. oktober 2017 ob 12:13 Študenti Univerze v Ljubljani so s podjetjem Pipistrel razvili prvo polnilnico za električna letala na svetu, ki predstavlja pomemben mejnik na področju ekologije letalskih prevozov.
Umetna inteligenca se je že sposobna učiti brez človekove pomoči
46
19. oktober 2017 ob 15:06 Medmrežni velikan Google razvija umetno inteligenco, ki se je sposobna učiti brez kakršnega koli človeškega posredovanja.
Na Kemijskem inštitutu razvili proteinske kletke, ki jih je mogoče sintetizirati v celicah
8
17. oktober 2017 ob 22:07 Raziskovalci Odseka za sintezno biologijo in imunologijo s Kemijskega inštituta so razvili proteinske oziroma beljakovinske kletke.
Tudi s protokolom WPA2 so v brezžičnih omrežjih Wi-Fi varnostne ranljivosti
21
17. oktober 2017 ob 10:27 Raziskovalci so v protokolu WPA2, ki se uporablja za zaščito in šifriranje prometa v brezžičnih omrežjih Wi-Fi, našli več varnostnih ranljivosti.
Na testu: Kozmetični popravki - Samsung Galaxy J7 (2017) Samsung ima lepo razdelano strategijo ponujanja vedno novejših, posodobljenih različic svojih telefonov.
14
Prelomno znanstveno odkritje: nov tip gravitacijskih valov, zlitje dveh nevtronskih zvezd Več tisoč znanstvenikov in 70 najzmogljivejših observatorijev sveta je družno opazovalo nikoli prej viden dogodek: zlitje dveh nevtronskih zvezd, tako v težnostnih valovih kot v svetlobi.
154
Dokazi za superzemljo na robu Osončja se kopičijo Več vode kot preteče, bolj se nabirajo dokazi v prid hipotezi, da je planetarni album Osončja nepopoln.
92
Človeško življenje je neprecenljivo, vsaka prihranjena minuta šteje - tudi finančno Sodobna tehnologija bo kmalu pomagala reševati življenja.
31
Kako jezikava bo digitalna prihodnost? Na trg prihaja vse več naprav in aplikacij, ki jih lahko upravljamo z glasom. Zdi se, da so besede "Alexa, O. K., Google, hej Siri" magične besede sodobnega časa.
6
Na testu: Vrnitev na trg - Nokia 3 in 5 Po nekaj letih odsotnosti se je Nokia vrnila na trg mobilne telefonije.
32
Petina odraslih Slovencev nikoli ni bila na medmrežju V prvem četrtletju je v Sloveniji medmrežje uporabljalo 79 odstotkov oseb v starosti med 16 in 74 let, še nikoli pa ga ni uporabilo 18 odstotkov oseb. Na spletu so vse dejavnejša tudi podjetja.
22
Američani se vračajo na Mesec. Z astronavti. Trumpova administracija je nazadnje razglasila dolgo pričakovano spremembo v vesoljski politiki. Ne Mars, prvi cilj je Mesec.
111
Googlovo krovno podjetje bo z baloni omogočalo mobilno telefonijo v Portoriku Ameriška vladna komisija za komunikacije je sporočila, da je odobrila prijavo Googlovega krovnega podjetja Alphabet za omogočanje mobilne telefonije v Portoriku z baloni.
19
Umetna inteligenca: služabnik ali gospodar? Umetna inteligenca sodeluje v znanstvenih raziskavah. Medtem ko prebirate te besede, se po vsem svetu intenzivno uči voziti avtomobile, pa tudi uporabljati orožje.
14

Na testu
link
Na testu: Kozmetični popravki - Samsung Galaxy J7 (2017)
14
17. oktober 2017 ob 06:17 Samsung ima lepo razdelano strategijo ponujanja vedno novejših, posodobljenih različic svojih telefonov.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Borut Pahor
2
22. oktober 2017 ob 22:22 Prej si tega nisem upal napovedati, ampak zdaj lahko rečem - na teh volitvah bom zmagal čez tri tedne.
Več novic ...
Kazalo