Dnevne novice
slice
V zdravstvu stavke ne želijo uperiti v bolnike
Brez vzdrževalnih del, smeti ne bodo odnašali ..., 22. januar 2018 ob 17:01 Zaposleni v zdravstvu, ki se bodo v sredo pridružili stavki, opozarjajo na porušena razmerja med poklici v dejavnosti, zahtevajo tudi sprejem normativov.
22
 • Fides: Ni res, da je vlada najprej popustila zdravnikom
 • Pacienti dobivajo nove pravice, pa tudi obveznosti
  11
  21. januar 2018 ob 11:20 Veljati sta začela novela zakona o pacientovih pravicah in pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov. Izvajalci zdravstvenih storitev bodo morali tudi prečistiti čakalne sezname.
  Delovno sodišče: UKC Maribor mora odstavljenega vodjo nabave pozvati nazaj na delo
  5
  20. januar 2018 ob 11:43 Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nekdanjemu pomočniku direktorja UKC-ja Maribor za nabavo Petru Weissensteinerju je bila nezakonita, je razsodilo Delovno sodišče v Mariboru.
  V ljubljanskem kliničnem centru iščejo novega vodjo
  11
  20. januar 2018 ob 09:55 Svet ljubljanskega kliničnega centra je po decembrski krivdni razrešitvi Andraža Kopača objavil razpis za novega generalnega direktorja zavoda.
  Kaj bo razkrilo poročilo Računskega sodišča o dogajanju v UKC-ju
  19
  17. januar 2018 ob 21:35 Računsko sodišče bo revizijsko poročilo za UKC Ljubljana izdalo predvidoma do konca tega meseca, je med pričanjem pred zdravstveno preiskovalno komisijo napovedal predsednik sodišča Tomaž Vesel.
  Med stavko javnega sektorja bodo vrata za tri ure zaprle tudi lekarne Stavki javnega sektorja 24. januarja se bodo pridružili tudi farmacevti, ki opozarjajo, da so preobremenjeni in glede na zdravnike znatno podplačani, četudi je njihova odgovornost primerljiva z ...
  33
  Stare napotnice za zdravnika se poslavljajo, veljavne so le še do ponedeljka V veljavo stopa pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov pri zdravstvenih izvajalcih.
  38
  Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih.
  8
  Dodatnih 7.000 odmerkov cepiva proti gripi na voljo prihodnji teden Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je naročil dodatnih 7.000 odmerkov štirivalentnega cepiva proti gripi za otroke od tretjega leta starosti, mladostnike in odrasle, saj je cepiva zaradi ...
  2
  Nov primer ošpic pri predšolskem otroku. Vir okužbe ni znan. V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano so v nedeljo potrdili primer ošpic pri predšolskem otroku, ki je bil v preteklosti cepljen z enim odmerkom cepiva proti ošpicam, so sporočili z ...
  59
  Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
  5
  V novomeškem domu starejših občanov končali stavko Stavkovni odbor je preklical stavko v novomeškem Domu starejših občanov (DSO), ki so jo v sredo začeli tamkaj zaposleni, da bi si zagotovili plačilo dela na praznične dni.
  Oboleli z ošpicami dodatno v stiku s 85 ljudmi Potem ko je z ošpicami okuženi odrasli prejšnji teden prišel
  53
  Proti gripi cepili že 97.000 ljudi, ostaja le še 2.300 odmerkov Zaradi letošnje precej višje precepljenosti so nekaterim izvajalcem že pošle zaloge cepiv. Zjutraj so imeli na NIJZ-ju le še 2.300 odmerkov cepiv na zalogi, a še vedno prejemajo prošnje za dobavo.
  80

  Kazalo