Dnevne novice
slice
Število bolnikov z lymsko boreliozo narašča
Povečuje se tudi število obolelih za klopnim meningoencefalitisom, 20. julij 2018 ob 12:59 Lani je bilo v celem letu prijavljenih 4.554 primerov lymske borelioze, letos pa so samo do 7. julija to bolezen, ki jo prenašajo okuženi klopi, odkrili pri 3.617 ljudeh, zgolj v prejšnjem tednu so ...
5
Ministrstvo s prvim dovoljenjem za tujega otroškega kardiologa
26
19. julij 2018 ob 18:54 V skladu z dopolnitvami zakona o zdravniški službi, ki so stopile v veljavo danes, je ministrstvo za zdravje izdalo dovoljenje za opravljanje zdravstvenih storitev tujemu otroškemu kardiologu, ki bo ...
Inštitut za otroške srčne bolezni dobil dovoljenje za ambulantno dejavnost
9
18. julij 2018 ob 19:08 Ministrstvo za zdravje je v torek izdalo dovoljenje za opravljanje zdravstvene dejavnosti Nacionalnemu inštitutu za otroške srčne bolezni za specialistično ambulantno in bolnišnično dejavnost.
Kakšne zalivke čakajo otroke po slovesu amalgama
39
17. julij 2018 ob 17:06 Amalgamske zalivke se skladno z evropsko direktivo poslavljajo tudi v Sloveniji, po prvem sestanku med zobozdravniki in zdravstveno blagajno pa še vedno ni jasno, kakšen material bodo uporabili za ...
UKC Maribor bo leto končal s predvidoma 4,7 milijona evrov izgube
36
17. julij 2018 ob 09:15 Svet UKC Maribor se bo seznanil s potrjenim sanacijskim programom in posledično popravljenim programom dela in finančnim načrtom za leto 2018.
Fides ob prihodu srčnih kirurgov na inštitut opozarja na nova plačna nesorazmerja V sindikatu Fides ob sklenitvi pogodb s štirimi slovenskimi in dvema tujima zdravnikoma na nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni opozarjajo na plačna nesorazmerja, ki ob tem nastajajo v ...
82
Šabeder: Plače za ameriške otroške kardiologe bi lahko zamajale UKC Vodstvo UKC Ljubljana in zdravniški sindikat Fides sta kritična do plačevanja visokih tarif ameriškim kardiologom, ki bodo sodelovali z Nacionalnim inštitutom za otroške srčne bolezni.
83
Zobozdravniki: Za čakalne vrste nismo krivi mi V odboru za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije trdijo, da za čakalne vrste niso krivi zobozdravniki, ampak sistem.
66
Tuja otroška kardiologa čakata še dovoljenje ministrstva Tuja otroška kardiologa sta že prispela na oddelek za otroško kardiologijo, z bolniki bosta začela delati takoj, ko bodo v UKC-ju Ljubljana dobili dovoljenje ministrstva za zdravje in začasni ...
10
ZZZS ima višje prihodke, a jih ne more porabiti v korist bolnikov in za krajšanje čakalnih vrst Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) letos razpolaga z višjimi prihodki, ki bi jih lahko porabili v korist bolnikov, vendar jim to onemogoča odlok DZ-ja, ki določa najvišji mogoči obseg ...
19
Odpoklic zmrznjenega graha in zelenjavnih polpetov zaradi možnosti bakterije Podjetje Eta Kamnik je iz prodaje odpoklicalo zmrznjen grah madžarskega porekla, saj ne morejo izključiti možnosti kontaminacije izdelka z bakterijo listerio monocytogenes.
26
Poslanci olajšali zaposlitev tujih zdravnikov Poslanci so na izredni seji podprli dopolnitve zakona o zdravniški službi, ki bodo olajšale zaposlitve zdravnikov iz držav zunaj Evropske unije. Proti zakonu so glasovali poslanci SNS -a in Levice.
71
V ljubljanskem UKC-ju začela delati kardiologa iz Hrvaške in ZDA Službi za kardiologijo ljubljanske pediatrične klinike v ljubljanskem UKC-ju sta se pridružila dva otroška kardiologa iz tujine.
38
Iz UKC-ja odšla še poslednja slovenska otroška kardiologa Na pediatrični kliniki sta službovanje končala še zadnja slovenska otroška kardiologa.
50
V UKC-ju Ljubljana medicinske sestre zaradi preobremenjenosti odhajajo z intenzivnih terapij Na kliničnem oddelku za intenzivno interno medicino UKC-ja Ljubljana so zaradi pomanjkanja diplomiranih medicinskih sester pred dnevi morali zapreti sobo s petimi posteljami.
101

Kazalo