Dnevne novice
slice
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo
21. april 2018 ob 16:11 Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
49
 • Se lahko nočne ptice sploh prelevijo v jutranje?
 • Vloga genetike
 • UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića
  16
  17. april 2018 ob 16:13 Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
  Splošna bolnišnica Izola je dobila nov oddelek dnevne nege
  4
  17. april 2018 ob 10:58 Splošna bolnišnica Izola je v ponedeljek tudi uradno odprla nove prostore za dnevno bivanje in nego pacientov po manjših, praviloma ambulantnih posegih, ki so s predpisanimi zdravili in ...
  Protest proti zakonu, ki bi prepovedal vpis necepljenih otrok v javne vrtce
  360
  16. april 2018 ob 16:20 Na Trgu republike v Ljubljani je potekal protest proti sprejetju novele zakona o nalezljivih boleznih. Organiziralo ga je Združenje za naravni razvoj.
  UKC Ljubljana naj bi iz rdečih številk izplaval leta 2020
  23
  12. april 2018 ob 20:20 UKC Ljubljana bo letos pridelal 15 milijonov evrov minusa. Sanacijska uprava je pripravila načrt, po katerem bi zavod izplaval iz dolgov z letom 2020.
  Slovenija med prvimi zavihala rokave v evropskem boju proti ponarejenim zdravilom Evropska komisija krepi boj proti vstopu ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo, s sistemom preprečevanja tovrstnega vstopa pa je Slovenija med prvimi v EU-ju.
  9
  Zdravniki tudi tistim zavodom, ki so kader do zdaj težje dobili V prihodnjih dneh bo objavljen pomladanski razpis za 300 zdravniških specializacij, prvi po novem načinu razpisovanja.
  6
  Študenti častijo pol litra krvi Pod okriljem Študentske organizacije Slovenije aprila po vsej Sloveniji poteka tradicionalna študentska krvodajalska akcija Častim pol litra.
  4
  Strah pred cepljenjem bi lahko odpravljali tudi zdravniki, če bi se cepili sami Tretjina staršev, ki s svojim otrokom pride k pediatru na pregled, ima strahove in dvome o cepljenju. A tudi zdravstveni delavci se pogosto ne cepijo, proti gripi se jih je le peščica.
  46
  O Pomurskih lekarnah tudi na sodišču? Vodenje Pomurskih lekarn še vedno ostaja kamen spotike.
  10
  Avtizem: "Čuden, čudaški in čudovit" Tako avtizem, eno od najhitreje rastočih razvojno nevroloških motenj, v dokumentarnem filmu Posebne zgodbe opiše specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišić.
  25
  Se bomo Slovenci čez deset let lahko pohvalili s trdnejšim duševnim zdravjem? Resolucija programa duševnega zdravja 2018–2028, ki jo je v torek sprejel državni zbor, obljublja precejšnje spremembe na področju skrbi za duševno zdravje.
  82
  Kdo (lahko) brska po vaših zdravstvenih podatkih? 24. marca 2015 je kopilot družbe Germanwings namerno strmoglavil letalo v francoskih Alpah. Umrlo je vseh 150 ljudi na krovu.
  48
  Število zdravstvenih zavodov z izgubo se je lani podvojilo Rezultati lanskega poslovanja kažejo, da so bolnišnice, država jim je lani namenila dodatnih 135,8 milijona evrov, izboljšale poslovanje, a jih ima 11 še vedno izgubo.
  24
  Strokovni direktor mariborskega UKC-ja je Matjaž Vogrin Darjo Arko bo na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor nasledil ortoped Matjaž Vogrin, ki kot prvo nalogo navaja kadrovsko stabilizacijo ustanove.
  10

  Kazalo