Dnevne novice
slice
Na mariborski kardiologiji uspešno izvedli zahtevno nekirurško vstavitev aortne zaklopke
Skrajšati želijo čakalne vrste, 15. oktober 2018 ob 16:13 V mariborskem UKC-ju so uspešno opravili prvi dve nekirurški vstavitvi aortne zaklopke, s čimer se pridružujejo Ljubljani, kjer ta poseg izvajajo že nekaj časa.
9
Z zelenimi baloni v podporo bolnikom s cerebralno paralizo
3
6. oktober 2018 ob 13:25 Na svetu je 17 milijonov ljudi s cerebralno paralizo, svetovni dan te bolezni s srečanji na trgih in z zelenimi baloni zaznamujejo tudi v Ljubljani in Mariboru.
"Iluzorno bi bilo pričakovati, da se bodo bolnišnice rešile izgub do konca leta"
59
2. oktober 2018 ob 18:36 Minister za zdravje Samo Fakin je po sestanku z direktorji bolnišnic poudaril, da izgube in dolge čakalne vrste niso opcija, ki bi bila zanj in ministrstvo sprejemljiva.
Vojska od policije prevzela nujne medicinske prevoze v SV Sloveniji
3
1. oktober 2018 ob 17:17 Slovenska vojska je začela zagotavljati helikopterske prevoze za nujno medicinsko pomoč tudi z mariborskega letališča.
"Živimo nad starostno mejo, ki so jo predvideli naši geni"
47
1. oktober 2018 ob 11:46 Nekoč so nas ogrožali plenilci in množično pobijale bolezni, danes pa je svet veliko varnejši. Živimo nad starostjo, ki so nam jo odmerili geni. To je zgodba o uspehu, poudarja gerontolog Kirkwood.
Otroška ortodontija: Razkorak med potrebami in številom programov Ortodonti opozarjajo na čakalne vrste na področju otroške ortodontije, nepravočasna oskrba otrok, ki potrebujejo ortodontske storitve, lahko v odrasli dobi namreč povzroči težave, ki bodo tudi s ...
9
Prva sočasna presaditev obeh pljučnih kril v UKC-ju Ljubljana Pred desetimi dnevi so v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana uspešno izvedli prvo sočasno presaditev obeh pljučnih kril, gre za prvo takšno operacijo v tej ustanovi in tudi v Sloveniji.
41
Kri krvodajalcev odslej testirajo na prisotnost virusa Zahodnega Nila Zavod za transfuzijsko medicino je uvedel presejalno testiranje vseh odvzetih enot krvi na prisotnost virusa Zahodnega Nila, potem ko so okužbe odkrili tudi v Sloveniji.
Evropska kartica: "Ne moremo sklepati, da bomo v tujini uživali enake pravice kot doma" Za nami je glavna poletna turistična sezona, torej čas, ko jo tudi prebivalci Slovenije najraje mahnemo čez mejo.
20
Prednostna področja za skrajševanje čakalnih vrst niso prava? Prednostna področja za skrajšanje čakalnih dob, v katera bo ZZZS letos usmeril presežna sredstva, niso prava, niso tista obolenja, ki dejansko najbolj bremenijo naše prebivalstvo, ugotavlja v ...
49
Demenca se širi, pomembno je hitro prepoznavanje Zaradi starajoče se družbe po svetu število obolelih za demenco hitro narašča. Vsake tri sekunde zanjo zboli en človek.
26
UKC Maribor: Selitev pljučnega oddelka nujno potrebna, denarja za to ni Vodstvo UKC-ja Maribor je članom sveta zavoda predstavilo projekt selitve oddelka za pljučne bolezni s Slivniškega Pohorja v matično enoto v Mariboru.
14
Najbolje plačani zdravniki so v službi v povprečju po 17 ur na dan Pogled na lestvico tisoč najvišjih plač v javnem sektorju že leta kaže, da so na njej pretežno zdravniki.
219
ZZZS odobril dodatnih 35 milijonov evrov, največji del naj bi bil namenjen operacijam Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na današnji seji potrdila predlog rebalansa finančnega načrta ZZZS-ja, s katerim se prihodki in odhodki ZZZS zvišujejo za 35 milijonov ...
11
Poseben dodatek zaradi pomanjkanja kadra na področju zdravstvene nege? Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije opozarja na pomanjkanje kadra in prenizke plače v zdravstvu in socialnem varstvu.
19

Kazalo