Bolezni-zdravila
slice
eOskrba in eZdravje starejšim in bolnikom omogočata samostojnejše življenje
Storitev E-oskrbe, ki je na voljo pri Telekomu, uporablja manj kot 300 ljudi, 26. junij 2018 ob 15:15 Oskrba na daljavo, s pomočjo IKT-tehnologij, lahko starejšim, invalidom ali bolnikom omogoči, da dalj časa ostanejo v domačem okolju in so lahko samostojnejši.
Moč in fizična dejavnost pomembni za zdravljenje levkemije
4
7. junij 2018 ob 14:28 Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je začelo izvajati pilotni projekt celostne rehabilitacije bolnikov.
Tretji primer ošpic v Mariboru
56
7. junij 2018 ob 09:54 Na infekcijskem oddelku Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Maribor so prejšnji teden ambulantno zdravili 40-letnega moškega z ošpicami.
Genski test lahko napove, ali bo kemoterapija sploh koristila
9
4. junij 2018 ob 15:10 Okoli 70 odstotkov žensk, ki zbolijo za najpogostejšo obliko raka dojk, na podlagi genskega testa ne bi potrebovalo kemoterapije, je razkrila ameriška študija.
Po Indiji se vse bolj širi smrtonosni virus Nipah
4
21. maj 2018 ob 12:16 V zvezni državi Kerala na jugu Indije se širi virus Nipah, ki se na ljudi prenaša z živali. Umrlo je devet ljudi, okuženih jih je veliko več.
"Starši otrok s srčno napako so lahko popolnoma mirni" Slovenski otroci s srčno napako, ki so bili v preteklosti operirani pri izraelskem kirurgu Davidu Mišaliju (Mishaly), bodo ob soglasju UKC-ja Ljubljana lahko znova obravnavani pri tem zdravniku, če ...
70
V prihodnosti bo možganskih kapi še precej več Zaradi staranja prebivalstva se bo po ocenah število na novo obolelih zaradi možganske kapi v naslednjih 20 letih povečalo za 34 odstotkov.
4
Raziskava Nijz: Matere bolj zaupajo pediatrom kot cepivom " V Sloveniji, kjer imamo dobro precepljenost, smo v zadnjih dvajsetih in tridesetih letih izgubili nekatere nalezljive bolezni, ki jih v tujini še srečujemo ," je ob evropskem in svetovnem dnevu ...
109
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
58
10 let programa Dora: Pregledanih 180.000 žensk, odkritih 2.000 primerov bolezni Državni presejalni program za raka dojk Dora praznuje 10 let izvajanja. V tem času so slikali 180.000 žensk, pri 2.000 med njimi so odkrili bolezen.
12
Konoplja: da za zdravljenje, ne za "zadevanje" Marca je več kot 90 zdravnikov in znanstvenikov s področja medicine, mikrobiologije, kemije, farmacije, socialnih ved, ekologije, prava in kriminologije podpisalo Deklaracijo o načelih za regulacijo ...
101
Avtizem: "Čuden, čudaški in čudovit" Tako avtizem, eno od najhitreje rastočih razvojno nevroloških motenj, v dokumentarnem filmu Posebne zgodbe opiše specialna pedagoginja dr. Branka D. Jurišić.
25
Z začetkom pomladi in toplejšim vremenom se povečuje dejavnost klopov Število prijavljenih primerov obolelih z boleznimi, ki jih prenašajo klopi, je po podatkih NIJZ-ja v zadnjih dveh letih naraslo. Najpogostejša tovrstna bolezen v Sloveniji je lymska borelioza.
36
Kako uspešna je Slovenija pri zdravljenju redkih bolezni? Zdravila za zdravljenje redkih bolezni so zelo draga, zdravstvena blagajna pa je v zadnjih letih zmogla slediti razvoju in potrebam.
21
Preventiva pomembna pri preprečevanju rakavih obolenj Priporočila naj ne obvisijo v zraku, je geslo letošnjega tedna boja proti raku, z geslom želijo organizatorji spomniti, da veliko vlogo pri preprečevanju raka igrajo tudi preventivni ukrepi.
11

Kazalo