Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Fides ob prihodu srčnih kirurgov na inštitut opozarja na nova plačna nesorazmerja V sindikatu Fides ob sklenitvi pogodb s štirimi slovenskimi in dvema tujima zdravnikoma na nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni opozarjajo na plačna nesorazmerja, ki ob tem nastajajo v ...
Šabeder: Plače za ameriške otroške kardiologe bi lahko zamajale UKC Vodstvo UKC Ljubljana in zdravniški sindikat Fides sta kritična do plačevanja visokih tarif ameriškim kardiologom, ki bodo sodelovali z Nacionalnim inštitutom za otroške srčne bolezni.
Zobozdravniki: Za čakalne vrste nismo krivi mi V odboru za zobozdravstvo pri Zdravniški zbornici Slovenije trdijo, da za čakalne vrste niso krivi zobozdravniki, ampak sistem.
Tuja otroška kardiologa čakata še dovoljenje ministrstva Tuja otroška kardiologa sta že prispela na oddelek za otroško kardiologijo, z bolniki bosta začela delati takoj, ko bodo v UKC-ju Ljubljana dobili dovoljenje ministrstva za zdravje in začasni ...
ZZZS ima višje prihodke, a jih ne more porabiti v korist bolnikov in za krajšanje čakalnih vrst Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) letos razpolaga z višjimi prihodki, ki bi jih lahko porabili v korist bolnikov, vendar jim to onemogoča odlok DZ-ja, ki določa najvišji mogoči obseg ...
Poslanci olajšali zaposlitev tujih zdravnikov Poslanci so na izredni seji podprli dopolnitve zakona o zdravniški službi, ki bodo olajšale zaposlitve zdravnikov iz držav zunaj Evropske unije. Proti zakonu so glasovali poslanci SNS -a in Levice.
Odpoklic zmrznjenega graha in zelenjavnih polpetov zaradi možnosti bakterije Podjetje Eta Kamnik je iz prodaje odpoklicalo zmrznjen grah madžarskega porekla, saj ne morejo izključiti možnosti kontaminacije izdelka z bakterijo listerio monocytogenes.
V ljubljanskem UKC-ju začela delati kardiologa iz Hrvaške in ZDA Službi za kardiologijo ljubljanske pediatrične klinike v ljubljanskem UKC-ju sta se pridružila dva otroška kardiologa iz tujine.
Slovenske zdravnice na Madagaskarju: Vsako jutro nas pozdravi vrišč otrok V začetku maja smo tri zdravnice in dve zobozdravnici odpotovale v Matango na Madagaskarju na trimesečno zdravniško odpravo, ki deluje pod okriljem Sekcije za tropsko medicino.
Iz UKC-ja odšla še poslednja slovenska otroška kardiologa Na pediatrični kliniki sta službovanje končala še zadnja slovenska otroška kardiologa.
Kljub dvomom in opozorilom podpora olajšanemu najemanju tujih zdravnikov Novoustanovljeni skupni odbor DZ-ja za dopolnitve zakona o zdravniški službi je na prvi seji podprl predlog, ki naj bi reševal razmere na otroški kardiologiji ljubljanske pediatrične klinike.
V UKC-ju Ljubljana medicinske sestre zaradi preobremenjenosti odhajajo z intenzivnih terapij Na kliničnem oddelku za intenzivno interno medicino UKC-ja Ljubljana so zaradi pomanjkanja diplomiranih medicinskih sester pred dnevi morali zapreti sobo s petimi posteljami.
Onesnaženost zraka povezana s 3,2 milijona novimi sladkornimi bolniki letno Raven onesnaženosti zraka, ki je višja od dovoljene, povzroča veliko tveganje za pojav sladkorne bolezni.
Zdravstvena nega v varstveno-delovnih centrih ne bo nižja od deset evrov dnevno V varstveno-delovnih centrih (VDC), pri katerih cena zdravstvene nege znaša manj kot deset evrov dnevno, se bo ta znesek povišal na deset evrov.
Helikopter nujne medicinske pomoči spet v zraku Potem ko smo v sredo poročali, da je severovzhodni del države začasno brez helikopterske nujne medicinske pomoči, saj se je njihov 38 let stari helikopter pokvaril, je ekipa reševalcev spet v zraku.
DZ lahko že v torek omogoči zaposlovanje tujih zdravnikov Vlada je sprejela spremembo zakona o zdravniški službi, ki bo odpravila ovire pri zaposlovanju tujih specialistov v Sloveniji.
SV del Slovenije je že nekaj dni brez helikopterskega reševanja Severovzhodni del države je že od te nedelje brez helikopterske nujne medicinske pomoči.
V UKC Ljubljana: Odstopila še vodja službe za otroško kardiologijo V UKC Ljubljana še vedno iščejo rešitve za otroško kardiologijo. Zdaj imajo predviden pogovor s pediatrom specialistom kardiologom iz Bosne in Hercegovine.
eOskrba in eZdravje starejšim in bolnikom omogočata samostojnejše življenje Oskrba na daljavo, s pomočjo IKT-tehnologij, lahko starejšim, invalidom ali bolnikom omogoči, da dalj časa ostanejo v domačem okolju in so lahko samostojnejši.
Kočevje v kratkem do dveh novih centrov za duševno zdravje Zdravstveni dom Kočevje bo iz zdravstvene blagajne prihodnje leto dobil sredstva za vzpostavitev Centra za duševno zdravje odraslih ter Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Kylian Mbappe
2
16. julij 2018 ob 00:01 Ponosni smo, da smo poskrbeli za veselje Francozov. To je bila naša naloga, da smo jim pomagali, da za nekaj časa pozabijo na vse težave.
Več novic ...
Kazalo