Zadnjih 20 novic

Novice

24. marec: Rodil se je znameniti fizik Jožef Stefan
Leta 1835 se je v Sv. Petru pri Celovcu rodil znameniti fizik Jožef Stefan. Po njem se imenuje vodilni raziskovalni inštitut v Ljubljani.

Šport

Peter Prevc
Jezen sem in brez energije. 'Zafrknil' sem prvi skok malo, drugega še malo bolj. Je, kar je.

Šport

Osmondova presenetljivo svetovna prvakinja, Grmova 22.
Kanadčanka Kaetlyn Osmond je presenetljivo nova svetovna prvakinja v umetnostnem drsanju. Edina slovenska predstavnica na prvenstvu Daša Grm je zasedla 22. mesto.

Novice

15 years since Slovenia voted to join the EU and NATO
"Do you agree that Slovenia should become a member of the European Union?" and "Do you agree that Slovenia should become a member of the Northern Atlantic Treaty Organization?"

Novice

National Assembly holds last plenary session before parliamentary election
The National Assembly on Friday convened for its last plenary session before the snap parliamentary election tentatively slated for May 27. There will be no plenary session in April, and all ...

Novice

Množični protesti proti dodatni zaostritvi prepovedi splava na Poljskem
Na poljskih ulicah več tisoč v temna oblačila oblečenih ljudi nasprotuje predlogu zakona, ki bi še dodatno zaostril prepoved splava v državi, kjer že zdaj velja ena najstrožjih zakonodaj v Evropi.
49

Novice

Musk s Facebooka odstranil Teslo in Space-X
Ameriški podjetnik Elon Musk je ob aferi Cambridge Analytica, v kateri so bili zlorabljeni osebni podatki Facebookovih uporabnikov, z družbenega omrežja odstranil profila svojih podjetij Tesla in ...
9

Kultura

Alessandro D'Avenia
Ko na cesti vidiš nekoga, ki se spotakne in pade, ti gre na smeh. Če si daleč.

Kultura

Sestri Weiss
Ko so nam mediji pred nekaj dnevi posredovali informacijo o posvetu, na katerem so bili predstavljeni izsledki raziskave o zastopanosti spolov v domači avdiovizualni produkciji, nas niso presenetili ...
6

Novice

Ustanovna seja italijanskega parlamenta - neveljavne glasovnice in nesoglasja
Novoizvoljeni italijanski parlament se je en mesec po volitvah, na katerih nobena stranka ni osvojila absolutne večine, sešel na ustanovni seji, po kateri pa so se pojavila prva nestrinjanja med ...

Zabava

Drew Barrymore je Gyllenhalla razglasila za svojega najmanj talentiranega soigralca
Priljubljeno ameriško igralko Drew Barrymore so postavili pred nenavadno nalogo. Oceniti je morala, kateri izmed njenih soigralcev je najbolj in kateri najmanj igralsko nadarjen.
9

Novice

Svet Evrope: Slovenski zapori niso več prenatrpani
Slovenija se prvič, odkar Svet Evrope pripravlja poročilo o stanju v zaporih, po podatkih za leto 2016 ne uvršča med države, ki se spoprijemajo s prenatrpanostjo v zaporih.
2

Kultura

Video: Oglejte si nagrajene kratke filme festivala Zoom
V Pionirskem domu so podelili nagrade dvanajstega Mednarodnega filmskega festivala za otroke in mladostnike Zoom.

Novice

Janša: Odločitev za EU in Nato, kljub nekaterim razočaranjem, ostaja pomemben korak za Slovenijo
" Če bi bilo glasovanje za EU in Nato danes, bi oba znova podprl, bi pa bil verjetno nekoliko manj evforičen ," je na omizju ob 15. obletnici referenduma o članstvu Slovenije v EU-ju in zvezi Nato ...
94

Šport

Tepeš: Kar koli je bilo, moramo urediti med sabo
Kljub 12. mestu na petkovi tekmi pod Poncami je Jurij Tepeš ostal brez nastopa na ekipni tekmi. V slabi sezoni so svetla točka zime izkušenega skakalca le planiški poleti.
63

Novice

Stranka Dobra država potrdila volilni program
Na programski konferenci stranke Dobra država, ki jo vodi Bojan Dobovšek, so potrdili program za državnozborske volitve, njegova osnova je po besedah predsednika odprava korupcije na najvišji ravni.
10

Kultura

Še v nadaljevanki o kraljici je kraljica plačana manj kot njen mož
Tudi monarhija ni varna pred plačno neenakostjo: produkcijsko podjetje, ki ustvarja Netflixovo serijo Krona (The Crown), biografsko upodobitev vladavine britanske kraljice Elizabete II., je ...
5

Šport

Janus razočaran zaradi Semeniča, a vesel ekipnega uspeha
"Zelo sem razočaran, Semenič je bil diskvalificiran zaradi neustrezne prepustnosti dresa. Imeli pa smo sedem fantov v finalni seriji, lep ekipni rezultat," je po petkovi tekmi
31

Šport

Ronaldo z dvema goloma v izdihljajih tekme preprečil slavje Egipta
Egipt je bil v Zürichu na pragu zmage proti Portugalski, a je njegovo slavje preprečil Cristiano Ronaldo. Prvi zvezdnik portugalske izbrane vrste in Reala je zadel dvakrat v sami končnici tekme.
12

Zabava

Britanci proti jelenom: "Sadili bomo rastline, ki vam ne teknejo!"
Po britanskem podeželju in predmestjih so se močno razširili divji jeleni in košute, ki si pogosto postrežejo tudi z rastlinami iz domačih vrtov.
9
Izjava dneva
link
Robert Merhar
23. marec 2018 ob 13:53 Skakalec mora namreč imeti občutek, da mu ob pristanku smučka 'prime'. Skakalnica ne sme biti popolnoma trda, mora biti malo drobnega snega, mi temu pravimo 'ribežen'.
Več novic ...
Kazalo