Zadnjih 20 novic

Novice

ZDA uvajajo nove ukrepe za varnost na letih
ZDA predstavljajo nove ukrepe za varnost na letalih, a brez prepovedi prenosnikov. Vrhovno sodišče je medtem sprejelo delno prepoved vstopa za državljane šestih pretežno muslimanskih dežel.
2

Šport

Gajser bo na Portugalskem skušal najti prave občutke
V Aguedi na Portugalskem bo konec tedna že dvanajsta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu, na kateri bo Slo venijo v elitni kategoriji MXGP zastopal samo Tim Gajser.
3

Ture avanture

V nebo nad Kenijo se bo dvignil nov najvišji nebotičnik na celini
Panorame vzhodne afriške obale kmalu ne bo več krasil samo mogočni Kilimandžaro, ampak tudi najvišja stavba na črni celini, katere gradnja se je zdaj začela.
3

Novice

Bob Geldof at the Lent Festival: "We’re Irish, so the rain follows us."
The middle of the workweek and an unfavorable weather forecast both took their toll. In Maribor, Bob Geldof performed in front of a smaller crowd than would have been expected for such a star.

Kultura

Dogodek Nosil bom rdečo zvezdo samo kratek čas pod vprašajem
" V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " je že ob napovedi koncertnega dogodka Nosil bom rdečo zvezdo poudarila Svetlana Makarovič in ...
30

Novice

Plenković ponavlja: Današnja sodba za Hrvaško ne bo zavezujoča
Hrvaški premier Andrej Plenković se je na začetku današnjega zasedanja hrvaške vlade dotaknil arbitraže. Ponovil je, da odločitev v Haagu ne bo na noben način zavezujoča za Hrvaško.
84

Novice

MMCživo: Kako je razsodilo pet arbitrov?
Predsednik arbitražnega sodišča Gilbert Guillaume predstavlja sodbo petih arbitrov o meji med Slovenijo in Hrvaško.
160

Kultura

Sorrentinova želja po snemanju v Amatriceju za mnoge sporna
Z oskarjem nagrajeni italijanski režiser Paolo Sorrentino si je zadal, da bo svoj naslednji film posnel na ruševinah mesta Amatrice v osrednji Italiji, ki ga je lani pretresel niz potresov.

Novice

Ši Džinping ob obletnici vrnitve h Kitajski na obisku v Hongkongu
Nekdanja britanska kolonija Hongkong zaznamuje 20. obletnico vrnitve h Kitajski. Močno simboličen obisk predsednika države Ši Džinpinga poteka v napetem političnem ozračju.
4

Šport

Seznam Kokoškova brez Omića, Begića in tudi Klobučarja
Selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov je skrčil seznam kandidatov za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu z 29 na 19. Po pridobitvi državljanstva Anthonyja Randolpha na ...
101

Zabava

Cristiano Ronaldo potrdil: "Rodila sta se mi sinova!"
Nogometni superzvezdnik CR7 je korak bliže lastni enajsterici, saj ima zdaj že tri sinove. Cristiano Ronaldo jr. je namreč dobil še dva bratca.
19

Šport

Evropska liga: Širak - Gorica 0:1
Prvi izmed slovenskih klubov s o na evropsko igrišče stopili nogometaši Gorice, ki pravkar igrajo prvo tekmo uvodnega predkroga kvalifikacij za Evropsko ligo proti Širaku v Armeniji.
36

Novice

Nova podoba prvega programa Televizije Slovenija
Podobo, ki je nastala ob 25. obletnici Slovenije in je predstavljala portrete naših ljudi in njihovih poklicev, so na Televiziji Slovenija nadgradili.

Kultura

Sanje v Medani: čez Brda se bosta razlegali poezija in glasba
Poezija, glasba in filozofija - v Brda vabi festival Sanje v Medani , ki letos uvaja sklop Pot pesmi in vina , v okviru katerega bo vsak večer ponudil srečanje na drugi domačiji.

Zabava

Video: Supervrsta s slovenskega zelnika z mednarodno nagrado
Dijakinja ljubljanske Srednje šole za oblikovanje Sara Farah Kurnik je na mednarodnem umetniškem natečaju ameriške okoljevarstvene fundacije Živi oceani dosegla izjemen uspeh. 3.
1

Šport

Mladenič, ki je bil še boljši od samega Michaela Jordana
Težko verjeti gornjemu naslovu, kajne? A vendarle je mladenič iz Washingtona, z dresom bližnje univerze Maryland na sebi, počel nekaj, kar v poznejših letih ni uspelo nikomur.
42

Novice

Italija grozi z zaprtjem pristanišč
Italija je zagrozila, da bo začela plovilom s prebežniki preprečevati dostop do pristanišč, saj naj bi položaj postal nevzdržen. Letos je v Italijo priplulo že 73.000 prebežnikov.
44

Novice

Bliža se 37. festival Melodije morja in sonca
Poletni amfiteater portoroškega Avditorija bo v soboto, 8. julija, gostitelj 37. festivala Melodije morja in sonca.

Novice

Foto: Na protestnem shodu se je zbralo okoli 200 delavcev Luke Koper
Delavci Luke Koper so se zaradi nezadovoljstva z napovedano zamenjavo članov nadzornega sveta in posledično najverjetneje tudi uprave Luke Koper opoldne pred vhodom v pristanišče zbrali na ...
24

Zabava

V Sloveniji razvili sistem za najzmogljivejši avtomobil s kolesnimi električnimi motorji na svetu
Slovensko podjetje Elaphe Pogonske Tehnologije je na delujočem prototipnem avtomobilu predstavilo visokozmogljive kolesne motorje za električna vozila.
40
Kazalo