Zadnjih 20 novic

Novice

Na meji sta se nenapovedano sestala voditelja Korej
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un in južnokorejski predsednik Mun Dže-in sta se nenapovedano sestala na demilitariziranem območju ob meji med Južno in Severno korejo, so sporočili iz Seula.
10

Novice

Bo Kuba zaradi ene najslabših letin primorana uvoziti sladkor?
Letošnja letina sladkorja na Kubi, ki je v primerjavi z lansko nižja za skoraj 40 odstotkov, bo najslabša v več kot 100 letih, zaradi česar bi lahko bila karibska država, nekoč sinonim za ...
1

Kultura

Drama festival: s tremi festivalskimi premierami in poklonom Jerneju Šugmanu
Z eno najbolj nenavadnih uprizoritev Grobnice za Borisa Davidoviča po besedilu Danila Kiša na srbskih odrih se danes začenja 5. Drama festival.

Šport

"Giro je Frooma iz robota spremenil v šampiona s srcem"
Dirka po Italiji bo po petkovem uspešnem samostojnem napadu Chrisa Frooma danes dobila končnega zmagovalca. Pred nedeljsko parado v Rimu je na sporedu zadnja gorska etapa.
7

Novice

Survey by Mediana: SDS remains in convincing leadership
In the third survey prepared by the Mediana Institute for RTV Slovenia, there are no changes in the first three places. If the elections were tomorrow, the SDS party would get the most votes.

Novice

An explosive start by Krka for a big victory in basketball playoff
Players from the Novo mesto-based Krka basketball club reliably beat Petrol Olimpija (67:83) at the third match of the finals in the Tivoli Hall.

Ture avanture

Ljubljana je tretja najčistejša prestolnica v Evropski uniji
Raziskava evropskega statističnega urada Eurostat, v katero so vključili 109 evropskih mest, je pokazala, da so s čistočo mesta najbolj zadovoljni prebivalci latvijskega mesta Ventspils, med ...
6

Kultura

Trap je trol - analiza glasbenega in subkulturnega izraza digitalnih domorodcev
Trap naskakuje glasbene lestvice, poslušanost in oglede videospotov na spletu pa štejemo v milijonih.
1

Zabava

Ste si privoščili kos rulade velikanke v dobrodelne namene?
Stritarjevo ulico v Ljubljani, med Tromostovjem in magistratom, že od devete ure zjutraj oblegajo sladokusci, ki se letos sladkajo s stometrsko rulado velikanko.
5

Kultura

Arhitekturni bienale v Benetkah odpira vrata prostora svobode
"Za arhitekturo nobena tehnologija ni zmagovalec sam po sebi. Domišljija in razmišljanje o tem, za kaj je arhitektura potrebna, lahko vodita do rešitev, ki niso nujno pogojene z razvojem tehnologije.

Novice

Slovenski gorski reševalci praznujejo svoj dan
Praznovanje letošnjega dneva slovenskih gorskih reševalcev bo tokrat gostila Škofja Loka, saj tamkajšnja gorska reševalna služba letos praznuje 40-letnico delovanja.
2

Novice

Veber: Zakon o RTV SLO neustaven, ker so neparlamentarne stranke v neenakem položaju
Predsednik stranke Sloga Janko Veber je vložil zahtevo za ugotovitev neustavnosti 12. člena zakona o RTV SLO, ker meni, da v neenak položaj postavlja neparlamentarne in parlamentarne stranke.
3

Šport

Platinija ne preganjajo več: "Nedolžen sem, vrnil se bom v nogomet"
Švicarsko tožilstvo je opustilo pregon nekdanjega predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Michela Platinija zaradi prejema spornega nakazila dveh milijonov švicarskih frankov od Mednarodne ...
4

Novice

Aerodrom Maribor pridelal 1,7 milijona evrov izgube, Kitajci še vedno vlagajo vanj
Mariborsko letališče je leto 2017 sklenilo z dobrih 1,7 milijona evrov izgube. Prihodki so se glede na leto poprej za malenkost povečali – na 705.000 evrov.
8

Novice

Avstrija delavce v turizmu vabi z dvigom minimalne plače na 1.500 evrov bruto
Avstrijski turizem, ki se spopada s pomanjkanjem delovne sile – premalo je kuharjev, natakarjev in drugega osebja –, se je reševanja tega problema lotil tako, da so z majem dvignili mesečno ...
41

Novice

Protesti tovornjakarjev zaradi visokih cen nafte ohromili Brazilijo
Brazilski tovornjakarji zaradi visokih cen nafte že več dni protestno blokirajo številne prometne povezave po državi.
19

Zabava

Tortica "jagode in čokolada" brez peke
Sestavine za tortno dno: 200 g ovsenih piškotov (oz. po želji, vegani brez jajc), sok in lupinica ene pomaranče (bio) oz.

Zabava

Kensingtonska palača se je z grbom poklonila kalifornijskim koreninam Meghan Markle
Le nekaj dni po poroki s princem Harryjem je vojvodinja sussekška dobila svoj grb, ki se z modro barvo in rumenimi žarki poklanja njenim kalifornijskim koreninam.
28

Šport

Martić od zmajev želi "pretep" ne pa "fine košarke"
Košarkarji Petrola Olimpije so v finale Lige Nova KBM vstopili v vlogi absolutnih favoritov, toda Krka si je priigrala prvo zaključno žogo za naslov državnega prvaka.
28

Zabava

Po volitvah bi na avtocesti povečali število voznih pasov
Prometna varnost in mobilnost sta pogosto zanemarjeni temi v predvolilnih pogovorih. Ekipa Avtomobilnosti želi z vašo pomočjo, bralci MMC-ja, to spremeniti.
23
Izjava dneva
link
Gregor Jurak
24. maj 2018 ob 14:30 Izkazalo se je, da so naši otroci eni najbolj gibalno dejavnih na svetu, o čemer so poročali tudi številni tuji mediji. To vpliva tudi na vrhunske športne rezultate.
Več novic ...
Kazalo