Zanimivosti
slice
Mravlja, ki se je za zaščito svojega doma pripravljena razstreliti
Iz zadka mravlje iztisnejo rumeno tekočino, 26. april 2018 ob 11:53 Številne živali so za zaščito svoje kolonije pripravljene storiti marsikaj, mravlja Colobopsis explodens, ki prebiva v gozdovih azijskega otoka Borneo, pa se je v gorečem varovanju svojega doma ...
16
Cesarski pingvini: izjemni potapljači na vdih
3
26. april 2018 ob 10:30 Pingvini so na prvi pogled počasni in okorni, saj se po kopnem večinoma premikajo z drsenjem po trebuhu, dokazano pa je, da so izjemno dobri potapljači.
Nova voščena lutka Melanie Trump: "Podobnost je neverjetna"
13
26. april 2018 ob 08:41 V muzeju Madame Tussauds v New Yorku so voščeni lutki Donalda Trumpa pridružili še lutko njegove žene Melanie.
Ameriški mediji klonili pred dostojanstveno Melanio Trump
55
25. april 2018 ob 20:21 O ameriški prvi dami so mediji v ZDA pogosto govorili nenaklonjeno, celo porogljivo. Vendar pa je sinočnja državniška večerja z zakoncema Macron pogled na Melanio spremenila.
Bled: Najpogumnejši rolkarji bodo poskušali podreti Guinnessov rekord
2
25. april 2018 ob 16:19 Navdušenci nad triki z rolkami bodo letos deležni prav posebnega športnega spektakla.
Foto: Veliki portet velikega Nelsona Mandele, viden šele z neba Zapuščini legendarnega afriškega voditelja so se v domovini poklonili z velikanskim portretom Nelsona Mandele, tako velikim, da se podobo razbere šele iz ptičje perspektive.
5
Celonočno bedenje in razpadle družine - trdo življenje svetilničarjev nekoč Pred 200 leti so prvič zasvetile luči na svetilniku v Savudriji, ki so do danes so varno do cilja pripeljale na tisoče mornarjev.
5
12-letnik mami vzel kreditno kartico in sam odpotoval na Bali 12-letni avstralski deček se je po sporu s starši odločil stvari vzeti v svoje roke - vzel je materino kreditno kartico, z njo rezerviral letalo in hotelsko sobo ter sam odletel na turistični otok ...
43
Bolgarija: V zavetišče prepeljali tri izgubljene medvedje mladiče V bližini bolgarskega mesta Belitsa so po cesti sami tavali trije nenavadni sprehajalci - mladički rjavega medveda.
3
Prepovedano jabolko: Potnico oglobili zaradi neprijavljenega sadeža Si lahko predstavljate, da bi vas oglobili, ker ste se na letalo vkrcali z jabolkom v ročni prtljagi?
36
Papež Frančišek revne Rimljane presenetil s sladoledom Papež Frančišek je eden izmed najbolj priljubljenih svetovnih voditeljev, prebivalce Rima pa je tokrat še posebej presenetil.
11
Novozelandci prepovedali obisk kinodvorane v pižamah Upravitelji kinodvorane v majhnem mestu Hawera na Novi Zelandiji so obiskovalcem prepovedali, da se projekcij filmov udeležujejo v pižamah. "To ni podoba, ki jo želimo kazati," so zapisali odgovorni.
11
Varnostni sistem, pri katerem stanovanja varuje senca Japonsko podjetje je razvilo zanimiv varnostni sistem, s katerim želi stanovanja narediti manj mikavna za vlomilce. Pri tem so na stražo postavili zgolj videoprojekcijo moške sence.
6
Adrenalinski maraton po zasavskem podzemlju Rudarskega maratona se je udeležilo 114 tekačev iz vse Slovenije, od tega pet iz Hrvaške in dva iz Srbije. Letošnja udeležba je bila tako prvič mednarodna.
4
Japonska, dežela stoletnikov, se ponaša z najstarejšim Zemljanom in Zemljanko Na Japonskem je umrla najstarejša Zemljanka, 117-letna Nabi Tadžima. V tej državi je sicer lani živelo kar 67.824 stoletnikov - še leta 1963 pa je ta častitljivi jubilej dočakalo le 153 Japoncev.
7

Izbor
Anketa: 24. februar 2018 ob 22:28

Ste zadovoljni z zmagovalno skladbo Eme 2018?

Da.
Ne.
Ne morem se odločiti.
Arhiv
Kazalo