Zanimivosti
slice
Žarek upanja v tragediji - labradorka Frida in njen rešilni smrček
Reševalci v Mehiki še vedno na delu, 23. september 2017 ob 10:13 Za Mehičane, ki še vedno žalujejo za žrtvami uničujočega potresa, je vir navdiha in ponosa postala Frida, ki je kot reševalni pes neutrudno iskala preživele.
2
Kuharski mojster: Vzemite mi Michelinove zvezdice
12
22. september 2017 ob 13:51 Priznani francoski kuhar Sébastien Bras je uredništvo Michelinovega vodnika zaprosil, naj mu vzamejo tri zvezdice, s katerimi je nagrajena njegova restavracija Le Suquet v kraju Laguiole.
Pošta v Postojnski jami med sedmimi svetovnimi čudesi podzemlja
10
22. september 2017 ob 12:25 Po vzoru sedmih čudes sveta so uredniki revije Architectural Digest sestavili seznam sedmih svetovnih čudes podzemlja in med njimi izstopa tudi Postojnska jama.
Trimesečni tečaj angleščine na otroškem portalu
1
22. september 2017 ob 07:48 Na MMC-jevem otroškem portalu, katerega glavni junak je slon Bansi, začenjamo že tretjo sezono 12-tedenskega učenja angleščine pri predšolskih otrocih in otrocih prve triade osnovne šole.
Video: Znamenito bohinjsko bukev bodo posekali
12
21. september 2017 ob 20:45 Slavni bohinjski bukvi ob Bohinjskem jezeru, ki krasi številne turistične prospekte, nekaj časa je bila tudi turistični motivni simbol te gorenjske destinacije, se očitno bliža konec.
Otroci, pozor! Letališče išče lastnike izgubljenih plišastih igrač. Letališče v Glasgowu organizira nenavadno akcijo. Objavili so videoposnetek izgubljenih plišastih medvedkov in drugih igrač in povabili otroke, da jih poiščejo.
Gambija. Zambija. Nambija? Trump ustvaril novo državo. Ameriški predsednik Donald Trump si je med kosilom z afriškimi voditelji privoščil spodrsljaj, ko je govoril o neobstoječi državi Nambiji, in to kar dvakrat.
54
Video: ZDA osvojila najstnica, ki poje iz trebuha Nova ameriška ljubljenka je 12-letna Darci Lynne Farmer, ki je postala zmagovalka oddaje Amerika ima talent (America's Got Talent) z neverjetnim nastopom, med katerim je pela iz trebuha.
11
Nasmejani Cerar in Trumpova skupaj v New Yorku Slovenski premier Miro Cerar, ki se mudi na 72. generalni skupščini Združenih narodov, se je v New Yorku srečal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in njegovo ženo Melanio.
55
Rio Ferdinand z nogometnih zelenic v boksarski ring Nekdanji angleški nogometni zvezdnik Rio Ferdinand se je dve leti po nogometni upokojitvi odločil za nov življenjski izziv - našel ga je v boksarskem ringu.
1
Yoko Ono ne dovoli, da bi se limonada imenovala John Lemon Yoko Ono je sprožila pravni postopek proti poljskemu podjetju, ki je svojo limonado domiselno poimenovalo John Lemon.
12
Bi imeli voziček, s katerega kavo in sendviče kupujejo poslanci? Avstrijski parlament trenutno obnavljajo, zato so se odločili, da bodo kar 4.500 kosov odpisanega pohištva prodali na spletni dražbi, denar pa nakazali v državni proračun.
7
V Zagrebu odstranili plakate s podobo Melanie Trump Oglasna kampanja ameriškega inštituta iz Zagreba, ki je pritegnila pozornost svetovnih medijev, saj so v oglasu za tečaj angleščine uporabili podobo Melanie Trump, se ni končala najbolje.
30
"Dunking Devils: "Veliko več kot akrobati ali športniki, to so promotorji Slovenije" Po Mihi Zupanu, Alenu Kobilici, Boštjanu Gorencu - Pižami, Urški Sršen, Damirju Skomini in drugih je odlikovanje jabolko navdiha prejela akrobatska skupina Dunking Devils.
4
Od vseh iskanj na spletu je "najnevarnejši" Craig David Ime zvezdnika r'n'b-ja Craiga Davida na Otoku privabi največ virusov in druge škodoželjne programske opreme izmed vseh iskanj znanih oseb na spletu, so sporočili iz podjetja, ki izdeluje ...
1

Kazalo