Lepota bivanja
slice
GiaKiara: V Sloveniji imajo dekleta rada klasiko
Mateia Kogoj: Sem korak pred tem, kar se trenutno prodaja v Sloveniji, 19. julij 2018 ob 06:50 "Veliko deklet si ne upa nositi mojih kopalk. Jaz pa vem, da jih čez dve leti bodo, saj sem korak pred tem, kar se trenutno prodaja v Sloveniji," pravi Mateia Kogoj, ki ustvarja pod imenom Giakiara.
2
Prostor in pol: Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje
9
12. julij 2018 ob 07:04 V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
Nagrajeni oblikovalski dosežki slovenskih podjetij s prestižno rdečo piko
15
5. julij 2018 ob 06:27 Hladilnik z lesenim predalnikom, izvijač z v držalu skritimi nastavki, inovativno ulično svetilo, kavni aparat, ki deluje prek mobilne aplikacije, Akrapovičev izpušni sistem in otroški ...
Slovenijo zajela tropska vročica: 8 interierjev, ki jih navdihuje divja džungla
15
21. junij 2018 ob 07:29 Kar nekaj lokalov se je pri opremi prostorov opogumilo in poigralo z motivi flore in favne tropskih gozdov, med katerimi ne manjka kolibrijev, opic in bujnih palmovih listov.
Jan Robin, fant s svojo "zeleno džunglo" sredi Maribora
3
22. junij 2018 ob 06:38 "Moje sobne rastline so mnogo več kot okras, so moje prijateljice, moj navdih. Stanovanje brez rastlin je kot človek brez osebnosti."
Prva kolekcija stolov Lare Bohinc po navdihu njej tako ljubih planetov Britanska oblikovalka slovenskega rodu Lara Bohinc je oblikovala svojo prvo kolekcijo stolov Since the World is Round, kot je dejala za MMC, jo je zanimal predvsem nasprotje med lahkotnostjo tankega ...
37
Koledar KLUN komunikacij 'všečkal' sam Instagram Razen če resnično ne spremljate Instagrama, je bilo lani skorajda nemogoče, da ne bi opazili slovenskega koledarja KLUN komunikacij, ki je osvojil pozornost samega Instagrama.
9
Keramika Sisi – skodelice z značajem, ki govorijo svoj jezik So ljubke, nesramne, žaljive, zaljubljene; tako kot vsak med nami imajo skodelice Silvie Jerman Geele - Sisi svojevrsten značaj, zapakiran v svež in unikaten videz.
24
Notranja oblikovalka mansardno stanovanje opremila v boho stilu Lastnica razgibanega 110 kvadratnih metrov velikega stanovanja v G ornji Radgoni zatrjuje, da ima rada malce kaosa.
10
Takole se lahko garažo in drvarnico spremeni v dom V tokratni oddaji vam bomo pokazali stanovanje, v katerem je lastnik osrednji prostor rezerviral za priljubljeni štirikolesnik, in hišo, ki jo obdaja peščeni vrt po vzoru japonskega vrta, ter ...
9
Fotelj Rex del stalne zbirke newyorškega Muzeja moderne umetnosti " Duh pokojnega Nika Kralja je zdaj zagotovo zadovoljen in verjetno na svetu ni oblikovalca, ki bi si želel še kaj drugega, " so ob umestitvi kultnega izdelka slovenskega oblikovanja na tako rekoč ...
16
Sodobni spominki obujajo mite in legende s Postojnskega Postojno in okolico iz leta v leto obišče več turistov, poleg velikega števila obiskovalcev pa se mesto lahko pohvali s kolekcijo spominkov, ki jih odlikujejo izvirni, sodobno interpretirani motivi ...
4
Kolibri: prvi pravi koktajl bar pri nas, ki ponese v čase prohibicije Ko vstopite v Kolibri, ne dobite samo občutka, da ste stopili v prostor, kjer vlada izjemno toplo in intimno ozračje, počutite se, kot da ste se iz Ljubljane preselili v eno od svetovnih prestolnic.
38
Prenova staromeščanskega stanovanja na Ribjem trgu Domovi v starem delu Ljubljane stopajo v korak s časom.
2
Foto: Prenovljena postaja pravi magnet za potnike in turiste Skoraj pozabljena železniška postaja v mestu Madhubani v vzhodni indijski državi Bihar doživlja pravi preporod, potem ko so postajo spremenili v muzej na malem.
1

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo