Lepota bivanja
slice
Koledarji za leto 2019, ki bodo na vaših stenah za vedno
Meta Wraber, Nina Urh, Alja Horvat, Klavdija Zupanc, Numokk (Lea Zupančič in Zala Kalan), 9. december 2018 ob 08:42 Prehod v novo leto spremlja tudi izbor rokovnikov in koledarjev, ki vas bodo spremljali iz dneva v dan, iz meseca v mesec ...
4
Nina Šušnjara oblikovala svoje elanke: Ponosna sem na ta izdelek
31
3. december 2018 ob 06:14 Elan je ob 15-letnici ustvarjanja smuči za ženske k sodelovanju povabil tudi oblikovalko Nino Šušnjara, ki je kultnim smučem dodala svoj pečat – smuči imajo videz razpok.
Alja Horvat pri 21 letih z Instagramom do obetavne kariere
20
2. december 2018 ob 06:36 "Malo je sreča, malo talent, malo tega, da moraš biti na pravem mestu ob pravem času, vse je povezano," pravi Alja Horvat, s kar 20.000 sledilci na Instagramu.
Prostor in pol: Cerkev sv. Janeza Boska v Mariboru, preprosto veličastna
79
29. november 2018 ob 11:10 Naročilo zasnove novega župnijskega središča pod Pohorjem Don Boskov center Maribor je bilo "sanjsko", pravijo v biroju DANS arhitekti, ki so zasnovali tudi cerkev sv.
Tega še niste poskusili: smučke z zamenljivo levo-desno smučko
17
22. november 2018 ob 06:24 Slovaško podjetje Forest Skis je razvilo asimetrične smuči Lotor z različno levo-desno smučko, ki pa sta zrcalni, zaradi česar ju lahko zamenjamo, kar omogoča različen slog turne vožnje.
Prvo natisnjeno električno kolo na svetu s še večjo zmogljivostjo Slovaško podjetje Kinazo Design je prvo na svetu v Volkswagnovi tovarni s 3D-tiskalnikom izdelalo električno kolo Kinazo e1, ki vzdrži do 100 kilometrov in je dražje od avtomobila.
52
Male inovacije velike vojne, ki so za vedno spremenile vsakdanjik Kratke pričeske, krajša krila, izzivalno nošenje hlač, pojav sodobnega modrčka in britja nog, legendarni kostimi Coco Chanel in vojaški trenčkot, ki je iz jarkov prešel med modne ikone – nikoli prej ...
7
Foto in video: Slovenski oblikovalci ciljajo tudi na zahtevne skandinavske trge Izdelki neuveljavljenih slovenskih oblikovalcev, ki se v sklopu sejma Ambient predstavljajo na Top idejah, so na zavidljivi ravni s premišljenim konceptom in kakovostnimi materiali, zatakne se le ...
4
Foto: "Ne spreminjajte navad, spremenite pohištvo," pravijo nagrajenke Sejma Ambient Na sejmu pohištva Ambient Ljubljana izstopajo razstavljavci kuhinj, med nagrajenimi podjetji pa vhodna vrata, ki se odpirajo s prepoznavo obraza, in miza za namizni tenis iz umetnega kamna.
4
Dobra postelja za psa pomeni enako kot dobra postelja za človeka Pierangelo Brandolisio je italijanski arhitekt, oblikovanja luksuznih ležišč za pse in mačke pa se je lotil predvsem kot ljubitelj živali, pri čemer je upošteval značaj teh zelo različnih bitij.
16
Poštna ulica oživlja Maribor: majhno, a zelo elegantno stanovanje z umetninami Nekaj modrega, novega in starega bi lahko rekli za to malo stanovanje v Mariboru, ki prepleta duh časa v slogu art decoja z odprto, popolnoma črno kuhinjo.
19
Foto in video: Se spomnite pohištva Meblo? Mesec oblikovanja ga je nagradil za brezčasnega. Nagrado za ikono slovenskega oblikovanja je na 16. mesecu oblikovanja prejela linija pohištva E arhitektke Ljerke Finžgar, v zasebnem interierju pa navdušuje enodružinska hiša s kaminom sredi sobe.
3
Oblikovalska rešitev za diete: skleda Om Nom v obliki želodca Kaj imata skupnega Donald Trump in goveja juha - Nino Malovrh, ki je sooblikovala kristal za Trump Home, zdaj pa ima oblikovalsko rešitev za shujševalne norije, skledo Om Nom, iz katere lahko zadiši ...
34
Stanovanje v Mariboru s kopalno kadjo in prho ob postelji Staromeščansko stanovanje mariborskega nogometaša bo navdušilo ljubitelje zabave, je brez odvečne navlake, s kopalno kadjo ob postelji, namesto jedilne pa je miza za biljard.
81
Netipična prenova pisarne s sproščujočim kotičkom za zaposlene Pisarne so lahko najbolj dolgočasen prostor na svetu, pa v njih preživimo dobršen del življenja.
45

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Izbrano
Izbor-Ambienti
Kazalo