Lepota bivanja
slice
Foto: Življenje na višini - strehe v Tel Avivu kipijo od dogajanja
Prostor za umik pred mestnim vrvežem, 27. januar 2018 ob 18:01 Zelenjavni vrtiček, bar, slikarski atelje, prostor za trening borilnih veščin ali dnevna soba na prostem - v Tel Avivu del življenja poteka v stanovanjih, drugi del pa na strehah stavb.
13
Video: Prenovljeno stanovanje na Prulah za par v zrelih letih
2
28. december 2017 ob 13:05 V mirni ljubljanski soseski Prule si je starejši par omislil novo domovanje, v katerem je bilo med drugim treba predvideti prostor za čim več knjig in rož.
Video: Slovenska florista baziliko v Vatikanu za božič krasita že peto leto
2
24. december 2017 ob 08:02 Baziliko svetega Petra v Vatikanu zdaj že tradicionalno krasita slovenska cvetličarja Sabina Šegula in Peter Ribič, ki pojasnjujeta, da sta tudi letos ostala zvesta tradicionalnim barvam - zeleni, ...
Video: Ultrapametno stanovanje v Ljubljani
25
3. december 2017 ob 15:44 Elegantno stanovanje, kjer se zdi, da je prav vsak kos opreme izdelan po meri ali pa je produkt priznanih oblikovalcev, je dom inženirja računalništva.
Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu
83
23. november 2017 ob 07:56 V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
Nagrada Maksa Fabianija za Nordijski center Planica Šesto bienalno nagrado Maksa Fabianija za izjemna dela na področju urbanističnega, regionalnega in prostorskega načrtovanja je žirija podelila projektu Nordijski center Planica, pod katerega se ...
4
Foto: Najboljši letos ustvarjen in predstavljen izdelek? Vhodna vrata. Gospodarsko razstavišče je odprlo vrata dveh sejmov pod skupnim sloganom - Vse za dom. Med vsemi razstavljenimi izdelki pa so izbrali tudi češnjice na torti - pet najboljših.
1
Foto in video: Veličastna vila s plemenitim vrtom v Krškem V Krškem stoji markantna vila iz leta 1903, ki so jo sedanji lastniki z izjemnim posluhom za tradicijo slovenskega stavbarstva skrbno prenovili.
9
Danilo: Nova zgodba stare gorenjske gostilne Pri Danilu je ena tistih slovenskih gostilniških institucij, kjer nikdar niso opustili tradicije, a so hkrati vedno postavljali nove mejnike – tudi v tem novem poglavju, ko je gostilna osvežila ...
17
Iz sodov nastanejo luči - Ritoznojčan obuja dediščino vinarstva Da stari vinski sodi ne bi končali na kurišču, skrbi Ritoznojčan Aleš Wenzel, ki iz njih izdeluje pohištvo in opremo pa tudi modne dodatke.
4
Video: Prva podvodna restavracija v Evropi bo na Norveškem Norveški arhitekturni biro Snøhetta načrtuje postavitev prve podvodne restavracije v Evropi, ki bo imela tri nadstropja in bo lahko sprejela največ sto gostov naenkrat.
10
Foto in video: Briška vila, ki v nedrju skriva vodnjak V Kozani, vasici v Goriških brdih, obdani z griči in vinogradi, se v nebo vzpenja zvonik ob cerkvi svetega Hieronima , ki so ga obnovili po načrtu Jožeta Plečnika.
9
S podelitvijo oblikovalskih nagrad se je začel 15. Mesec oblikovanja V Mestu oblikovanja Slovenija v Ljubljani se je nocoj s podelitvijo nacionalnih oblikovalskih nagrad začel 15. Mesec oblikovanja. Pod sloganom Napredek se bodo odvila številne razstave in predavanja.
7
Foto in video: Prenovljeno staro meščansko stanovanje s filmskim interierjem V središču Ljubljane, natančneje na Miklošičevi ulici, v stavbi, ki jo je zasnoval znameniti arhitekt Vladimir Šubic, je čudovito prenovljeno trosobno, staro meščansko stanovanje, ki nas že takoj ob ...
11
Foto in video: Obetavni arhitekt na Koroškem zasnoval moderno vilo s kovinsko fasado Ravne na Koroškem so zadnja desetletja prepoznavne ne le po železarstvu, ampak tudi po jeklenih skulpturah, ki nastajajo v okviru kiparskega simpozija Forme vive.
51

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo