Vreme
PONEDELJEK
16
26
TOREK
17
27
SREDA
15
30
ČETRTEK
15
30
PETEK
16
31
Napoved za Slovenijo
Plohe in nevihte se bodo nadaljevale v noč na torek in so lahko predvsem na jugu tudi močnejše. V torek zjutraj se bo razjasnilo, ponekod po nižinah bo kratkotrajna megla. Čez dan bo deloma jasno, sredi dneva in popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht. Zapihal bo veter severnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 24 do 30 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo, četrtek in petek bo prevladovalo sončno vreme. Predvsem na vzhodu države bo pihal veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 °C. Od 20. do 25. julija 2018 V petek bo v višinah še pritekal nekoliko bolj suh zrak, nato pa bodo naši kraji spet pod vplivom bolj vlažnih sprva zahodnih, nato severnih višinskih vetrov. V petek bo verjetnost nastanka popoldanskih neviht dokaj majhna. Od sobote do srede znova pričakujemo bolj nestanovitno vreme, predvsem v soboto in nedeljo bodo krajevne padavine najbolj pogoste. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 30 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bodo predvsem v krajih južno od nas še nastajale plohe in nevihte, ki so lahko tudi močnejše. V torek dopoldne se bo razjasnilo. Več spremenljive oblačnosti bo znova popoldne, ko bodo še možne plohe in nevihte.
Vremenska slika
Območje visokega zračnega tlaka počasi slabi, nad Sredozemljem je nastal plitev ciklon. V višinah priteka k nam občasno nekoliko bolj vlažen in nestabilen zrak. V torek Nad vzhodom celine se poglablja obsežno ciklonsko območje, nad zahodu pa se še zadržuje plitvo območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje z vetrovi severnih smeri še doteka občasno bolj vlažen in nestabilen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na torek bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. Do torka zjutraj bo vremenska obremenitev oslabela in ponehala, pri občutljivih ljudeh se bodo popoldne občasno še lahko pojavljale manjše vremensko pogojene težave. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah smo v obdobju poletnih obremenitev s cvetnim prahom trav, ki bodo nizke do mestoma srednje visoke. Sezona trav poteka tudi visoko v hribih, kjer smo lahko izpostavljeni višjim obremenitvam. Preobčutljivi posamezniki lahko še vedno razvijejo simptome alergijske bolezni. Prve rastline navadnega pelina so začele cveteti, v zraku bodo le posamezna zrna. Začetek glavne sezone pričakujemo v drugi polovici meseca. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s trpotcem in metlikovkami bo nizka. Alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. Vetrovi v majhnih količinah prinašajo cvetni prah pravega kostanja. V Primorju bo obremenitev s cvetnim prahom trav nizka, s koprivovkami (kopriva in krišina) nizka do srednje visoka. Prisotna bodo posamezna zrna cvetnega prahu pelina, pravega kostanja, trpotca, metlikovk in ligustra (kaline). Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 26.1 °C
Piran 25.7 °C
Tržaški zaliv 25.0 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 24.9 °C
Dubrovnik 25.5 °C
Hvar 25.0 °C
Komiža 25.0 °C
Krk 25.0 °C
Malinska 25.2 °C
Pulj 26.0 °C
Rab 24.0 °C
Split 24.0 °C
Šibenik 23.0 °C
Zadar 23.7 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 22.5 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 21.1 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev
14
10. julij 2018 ob 16:28 Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:27 20:49
Maribor 05:20 20:46
Koper 05:32 20:50
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:25 23:15
Maribor 09:19 23:11
Koper 09:29 23:17
Kazalo