Vreme
SREDA
0
8
ČETRTEK
3
7
PETEK
3
1
SOBOTA
-5
0
NEDELJA
-5
0
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo oblačnost nad zahodno in osrednjo Slovenijo zgostila, do jutra se bo pooblačilo še nekoliko vzhodneje. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju 8, v zatišnih legah severne Slovenije malo pod 0 °C. V četrtek bo oblačno, krajša sončna obdobja bodo le na severovzhodu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodu. Pihal bo jugozahodnik, zvečer ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju in ponekod na vzhodu do okoli 11 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek dopoldne bo oblačno s padavinami, ki jih bo več na zahodu. Meja sneženja se bo že zjutraj večinoma spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem pa zjutraj šibka do zmerna burja. Popoldne bodo padavine od severa postopno ponehale, najkasneje v južnih krajih. V soboto bo zjutraj delno jasno, ponekod po nižinah pa bo nizka oblačnost. Čez dan bo postopno bolj oblačno. Burja na Primorskem bo ponehala. V nedeljo bo suho in hladno. Od 20. do 25. januarja 2019 Od nedelje do srede bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo nato oslabelo. Nadaljnji razvoj vremena je še precej nezanesljiv. Predvsem kaže, da bomo ostali v razmeroma hladni zračni masi. Od nedelje do srede bo suho in hladno vreme, sonca ne bo prav veliko. Verjetnost za padavine se bo nekoliko povečala sredi in v drugi polovici prihodnjega tedna. Dnevne temperature bodo večinoma okoli ničle ali malo nad 0 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V četrtek bo v krajih vzhodno od nas še deloma sončno. Drugod bo oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju popoldne jugo.
Vremenska slika
Nad severno in vzhodno Evropo se zadržujejo cikloni, nad južno polovico Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se iznad Britanskega otočja pomika nad celino. Od zahoda priteka k nam toplejši in nekoliko bolj vlažen zrak. V četrtek Nad severno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se od severozahoda bliža Alpam in bo v petek zjutraj dosegla naše kraje. Pred njo k nam od jugozahoda doteka vlažen in razmeroma topel zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo v četrtek obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5 st.C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Napovedan močan severni veter
11
2. januar 2019 ob 18:01 Agencija RS za okolje je izdala oranžno opozorilo za severni del Slovenije, kjer lahko predvsem po nižinah sunki vetra presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:39 16:44
Maribor 07:36 16:38
Koper 07:40 16:49
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 12:47 02:14
Maribor 12:41 02:10
Koper 12:51 02:16
Kazalo