Vreme
SREDA
2
15
ČETRTEK
2
20
PETEK
5
22
SOBOTA
9
15
NEDELJA
4
16
Napoved za Slovenijo
Danes bo pretežno jasno. Burja na Primorskem bo oslabela in popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15, ob morju in na Goriškem do 20 °C. Jutri bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 8, najvišje dnevne okoli 20, na Primorskem do 24 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Nekoliko topleje bo. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, tu in tam bo prehodno rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Spet bo hladneje. Od 29. septembra do 4. oktobra 2018 V soboto nas bo od severozahoda hitro prešla hladna fronta. Nad srednjo Evropo in Alpe se bo nato spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v ponedeljek ponovno slabelo. V torek ali sredo pričakujemo novo vremensko fronto in prodor hladnega zraka v višinah, a razvoj tega procesa od srede dalje še ni predvidljiv. V soboto se bo spet ohladilo, zapihal bo severni veter in na Primorskem burja. Prehodno bodo ponekod možne manjše padavine. V nedeljo in ponedeljek bo suho in razmeroma hladno. Od torka dalje pa bodo padavine spet verjetnejše.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo. Burja ob severnem Jadranu bo popoldne postopno ponehala. Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod megla. Čez dan bo topleje.
Vremenska slika
Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam v višinah postopno toplejši in suh zrak. Jutri Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka k nam v višinah postopno toplejši in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo ugoden in spodbuden. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 5 in v gorah 5,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah bo obremenitev s cvetnim prahom ambrozije lahko lokalno presegala mejno vrednost za pojav simptomov alergijske bolezni, višjo obremenitev pričakujemo v SV Sloveniji in Brežiški kotlini. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin se je iztekla, v zraku bodo le posamezna zrna trav, trpotca, metlikovk in srednje visoka obremenitev s koprivami. V jeseni cveti bršljan, obremenitev s cvetnim prahom bo nizka in je le redko vzrok za alergije dihal, ob stiku s kožo lahko povzroča alergijski dermatitis. Rastlina je strupena. V Primorju bo v zraku nekoliko več cvetnega prahu koprivovk (krišina in kopriva), obremenitev z ambrozijo bo nizka, pojavljala se bodo še posamezna zrna trav, trpotca in metlikovk. Obremenitev s sporami plesni bo srednje visoka do visoka, v Primorju nizka.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 19.2 °C
Tržaški zaliv 22.2 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 20.2 °C
Dubrovnik 21.8 °C
Hvar 22.0 °C
Komiža 21.0 °C
Krk 21.0 °C
Malinska 19.9 °C
Pulj 23.0 °C
Rab 23.0 °C
Split 23.0 °C
Šibenik 20.0 °C
Zadar 20.7 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 19.2 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 15.0 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Filipini: Tajfun z vetrom do 330 kilometrov na uro vzel 14 življenj
6
15. september 2018 ob 15:41 Sever Filipinov je prizadel tajfun Mangkhut z vetrovi do 330 kilometrov na uro, ki je povzročil močne padavine in obsežne izpade elektrike ter komunikacij.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:54 18:51
Maribor 06:49 18:47
Koper 06:57 18:55
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 19:55 07:57
Maribor 19:50 07:52
Koper 19:58 08:00
Kazalo