Vreme
SREDA
12
27
ČETRTEK
14
31
PETEK
15
32
SOBOTA
16
33
NEDELJA
17
34
Napoved za Slovenijo
Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 17 stopinj Celzija. Jutri bo sončno. Pozno popoldne predvsem v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 32 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V petek, soboto in nedeljo se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme. Verjetnost popoldanskih neviht bo zelo majhna. Od 27. avgusta do 1. septembra 2017 Nad južno polovico Evrope bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo od jugozahoda dotekal razmeroma suh in zelo topel zrak. Prevladovalo bo sončno vreme, več dnevne oblačnosti bo v hribovitem svetu severozahodne Slovenije. Najvišje dnevne temperature se bodo dvigale nad 30 stopinj Celzija. Predvsem v gorskem svetu v ponedeljek kaže na možnost posameznih neviht.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Precej jasno bo, na območju Alp lahko popoldne nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se zadržujejo nad severovzhodno Evropo in nad Britanskim otočjem. V višinah priteka k nam postopno toplejši in suh zrak. Jutri Nad južnim delom Evrope in nad Sredozemljem vztraja območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam postopno toplejši in dokaj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo ugoden in spodbuden. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 7 in v gorah 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah poteka glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu ambrozije, v osrednji Sloveniji bo obremenitev do srednje visoka, glavnino sezone pričakujemo po 20. avgustu. V SV Sloveniji in Krški kotlini bodo dnevne obremenitve z ambrozijo visoke. Poteka sezona pojavljanja cvetnega prahu pelina, na območjih zaraslih s pelinom bo obremenitev visoka. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo nizka. V zraku bo prisoten cvetni prah trpotca, metlikovk, konopljevk (divji hmelj, konoplja) in večje količine nizko alergenih kopriv. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom nizka, prisoten bo cvetni prah trav, trpotca, koprivovk (krišina, kopriva), ambrozije, pelina in metlikovk. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladujejo spore rodu Cladosporium, Alternaria, Epiccocum in Pithomyces. V Primorju bo obremenitev do srednje visoka. DOBRO JE VEDETI: - Navadni pelin (Artemisia vulgaris) najpogosteje uspeva na robovih poti in njiv, nasipališčih, posekah, gozdnih obronkih, obrežjih Pogost je tako v mestih kot na podeželju. Poleg navadnega pelina v Sloveniji uspeva še 13 vrst, med njimi so tudi tujerodne vrste. - Kanadska in orjaška zlata rozga sta splošno razširjeni tujerodni vrsti, prepoznamo ju po vpadljivih rumenih socvetjih. Cvetnega prahu je v zraku zelo malo, le redko povzroča težave z dihali. V stiku z rastlino se lahko pojavijo težave s kožo (kontaktni dermatitis).
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Požari na Hrvaškem dosegli avtocesto pri Benkovcu
8
21. avgust 2017 ob 18:29 Hrvaški gasilci imajo znova polne roke dela z gašenjem več kot 10 požarov, najbolj nevaren je na območju Benkovca, nedaleč od Zadra. Gašenje ovira močna burja.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:12 19:56
Maribor 06:06 19:52
Koper 06:16 19:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:54 21:01
Maribor 07:48 20:56
Koper 07:57 21:04
Kazalo