Vreme
NEDELJA
15
27
PONEDELJEK
16
28
TOREK
16
27
SREDA
16
28
ČETRTEK
15
27
Napoved za Slovenijo
Zvečer se bodo zlasti na zahodu in severu še pojavljale nevihte, možni so tudi močnejši nalivi. Ponoči bo delno jasno, zjutraj bo v notranjosti države nastala nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C. V ponedeljek dopoldne se bo delno razjasnilo, popoldne pa bo nastajala spremenljiva oblačnost. Pojavljale se bodo krajevne nevihte, ki se lahko zavlečejo v večer. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.
Obeti za Slovenijo
V torek in sredo bo zjutraj nastalo nekaj nizke oblačnosti. Dopoldne se bo deloma razjasnilo, sredi dneva in popoldne bodo nevihte spet bolj verjetne. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Dopoldne bodo krajevne padavine v obliki ploh in neviht nastajale na zahodu, popoldne pa tudi drugje. Zapihal bo zahodni veter. Od 31. maja do 5. junija 2018 Na vreme pri nas bo predvidoma v četrtek in petek vplivala višinsko jedro hladnega zraka. Ob koncu tedna nas bo verjetno dosegla oslabljena hladna fronta. Po nedelji kaže, da se bo vreme nekoliko ustalilo. Dopoldnevi bodo večinoma sončni in suhi, popoldne pa bodo nastajale posamezne nevihte. Po nedelji bodo krajevne padavine spet manj verjetne. Dnevne temperature se bodo gibale okrog 25 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči do delno jasno, ponekod po nižinah bo nastala nizka oblačnost. V ponedeljek bo vreme podobno, le da bodo popoldanske nevihte pogostejše.
Vremenska slika
Nad osrednjim in južnim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, v višinah pa je nekaj višinskih jeder hladnega zraka. Z zahodnim vetrom k nam doteka postopno nekoliko bolj stabilna zračna masa. V ponedeljek Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Z jugovzhodnimi vetrovi doteka zelo topel in vlažen zrak. Ob dnevnem pregrevanju pri tleh, bo zračna masa spet postala nestabilna.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo večinoma ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. Pri občutljivih ljudeh bodo popoldne ob nastajanju neviht prehodno možne manjše težave. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 8,5 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo v lepem vremenu visoka, nevihte bodo le za kratek čas znižale obremenitev. Prisoten bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca in bezga. Na vinorodnem območju bo v zraku cvetni prah trte, ki navadno ne povzroča težav z zdravjem. Pojavljal se bo tudi cvetni prah ligustra (kalina), ki lahko povzroča težave nekaterim posameznikom preobčutljivim na cvetni prah oljke in jesena. V zraku bo cvetni prah lipe, je nizko alergen, težave lahko povzroči močan vonj. V Primorju sta v zraku glavna alergena cvetni prah trav in oljke, cveti tudi liguster z alergeni sorodnimi oljki. Prisoten bo še cvetni prah krišine, trpotca, trte, bezga in iglavcev. Cvetijo lipe, vendar je v zraku malo cvetnega prahu. Opažamo povišanje spor plesni v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Po sinočnji ujmi Cerar obiskal Prevalje
17
25. maj 2018 ob 17:34 Močni nalivi so sinoči predvsem na Koroškem in Štajerskem povzročali številne težave, najhuje je bilo v občini Prevalje, ki jo je danes obiskal Miro Cerar.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:17 20:40
Maribor 05:11 20:38
Koper 05:22 20:42
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 18:23 04:29
Maribor 18:19 04:24
Koper 18:25 04:33
Kazalo