Vreme
ČETRTEK
16
24
PETEK
16
25
SOBOTA
16
24
NEDELJA
14
25
PONEDELJEK
13
26
Napoved za Slovenijo
Popoldne bo spremenljivo oblačno, občasno bodo še nastajale krajevne plohe in nevihte. Več sonca bo na vzhodu države. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 27 stopinj. Jutri bodo predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasno še krajevne padavine. Drugod bo dopoldne in sredi dneva precej jasno, popoldne pa bo oblačnost od juga pričela naraščati. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V noči na soboto bo dež spet zajel večji del Slovenije in v soboto dopoldne postopno ponehal. Sobotno popoldne bo povečini sončno. V nedeljo bo deloma jasno, možna bo kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Od 3. do 8. julija 2017 Nad zahodno in deloma srednjo Evropo se bo v začetku tedna okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V drugi polovici prihodnjega tedna bo postopno oslabelo. Prevladovalo bo sončno vreme. Od ponedeljka do četrtka bo verjetnost padavin majhna, nato se bo nekoliko povečala. Najvišje dnevne temperature bodo v ponedeljek in torek okoli 25, od srede naprej pa blizu 30 stopinj Celzijaelzija.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V krajih vzhodno od nas bo delno jasno, drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Jutri bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa bo oblačnost od juga spet naraščala. Jugozahodnik bo nekoliko oslabel.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. V višinah k nam z jugozahodnim vetrom doteka nekoliko hladnejši in razmeroma vlažen zrak. Jutri Nad severnim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. V višinah k nam z jugozahodnim vetrom doteka občasno bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V četrtek bo vremenski vpliv obremenilen, občutljivi ljudje bodo še imeli z vremenom povezane težave, nekateri bolezenski znaki bodo še okrepljeni, glavoboli in migrene bodo pogostejši. Spanje najbolj občutljivih bo v noči na petek moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah do 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, obremenitev bodo zniževale krajevne padavine. Obremenitev zraka s pravim kostanjem bo srednje visoka do lokalno visoka. V zraku bo večja količina cvetnega prahu kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah lipe, kislice in trpotca, ki je ponovno zacvetel po košnji. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca in pravega kostanja. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladujeta Cladosporium in Alternaria. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah (žetev) in travnikih.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost
12
24. junij 2017 ob 13:42 Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:14 20:57
Maribor 05:07 20:54
Koper 05:19 20:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 11:25 00:33
Maribor 11:20 00:29
Koper 11:29 00:36
Kazalo