Vreme
PONEDELJEK
7
13
TOREK
4
16
SREDA
3
14
ČETRTEK
4
18
PETEK
6
18
Napoved za Slovenijo
Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod v vzhodni Sloveniji bo občasno še možen rahel dež. Predvsem v Prekmurju in deloma na Štajerskem in Koroškem ter na Gorenjskem vzdolž Karavank in Kamniških Alp bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do okoli 17 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Še bo pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0, najvišje dnevne od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Od 26. do 31. oktobra 2017 Do petka bo nad srednjo Evropo in Alpami območje visokega zračnega tlaka, ki bo v noči na soboto prehodno oslabelo ob hitrem prehodu hladne fronte. Prehodno se bo segrelo, po prehodu hladne fronte pa spet ohladilo. Nadaljni razvoj vremena je še precej nepredvidljiv. Kaže pa, da bo spet hladneje. V četrtek in petek bo suho in nekoliko toplejše vreme, zjutraj bo po nižinah megla. V noči na soboto ali v soboto bo verjetno prehodno nekaj dežja, potem pa vsaj en dan suhega vremena. Kako se bo vreme razvijalo naprej, je še vprašanje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo v sosednjih krajih Italije sončno, drugod pretežno oblačno. V notranjosti Hrvaške ter ponekod na Madžarskem bo občasno še deževalo. V Alpah v Avstriji bo precej nizko snežilo. Burja ob severnem Jadranu bo dopoldne oslabela, ponoči pa se bo v Kvarnerju znova krepila. Jutri bo pretežno jasno, v krajih vzhodno od nas občasno zmerno oblačno. V sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške bo pihal severni veter, pod Velebitom pa zmerna do močna burja.
Vremenska slika
Ciklon z vremensko fronto se pomika nad osrednji Balkan. Nad Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka. Od severa doteka nad naše kraje hladnejši in v višjih slojih ozračja še razmeroma vlažen zrak. Jutri Nad Alpami se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje z močnimi vetrovi severnih smeri postopno nekoliko toplejši in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenska obremenitev bo oslabela, vendar se bodo v ponedeljek pri občutljivih ljudeh še pojavljale z vremenom povezane težave, večinoma kot okrepljeni bolezenski znaki. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 3 in v gorah 3,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je zaključena, obremenitve zraka bodo prenizke, da bi vplivale na zdravje večine alergikov. V SV Sloveniji bo cvetni prah ambrozije v zraku do prvih slan, obremenitve bodo zelo nizke in ne bodo vplivale na zdravje večine alergikov. V jeseni cvetijo cedre, v zrak sproščajo velike količine cvetnega prahu, ki običajno ne povzroča zdravstvenih težav.Prehajamo v obdobje zimskega mirovanja narave, ko v zraku le občasno zaznamo kakšno zrno cvetnega prahu. Začetek sezone 2018 pričakujemo v otoplitvah v januarju, ko zacvetita leska in jelša in v Primorju cipresovke. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober
21
10. oktober 2017 ob 11:33 Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:30 18:01
Maribor 07:26 17:56
Koper 07:33 18:05
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:49 20:31
Maribor 10:45 20:24
Koper 10:50 20:35
Kazalo