Vreme
NEDELJA
-3
1
PONEDELJEK
-5
1
TOREK
-4
0
SREDA
-2
1
ČETRTEK
-6
4
Napoved za Slovenijo
Danes bo večinoma sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C. Jutri bo deloma jasno in po kotlinah osrednje Slovenije megleno, čez dan bo ponekod več zmerne oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -12 do -4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne od -4 do 1, na Primorskem okoli 7 °C.
Obeti za Slovenijo
V torek in sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Od 20. do 25. decembra 2017 Naši kraji bodo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka in severnih višinskih vetrov. V drugi polovici tedna bo mraz v višinah popuščal, po nižinah pa se bo ob šibkem vetru še zadrževal hladen zrak. Sprememba vremenskega režima je možna po 24.12. Kaže na delno jasno in suho vreme, po nižinah se bo marsikje zadrževala megla ali nizka oblačnost. Nekaj več oblačnosti bo prehodno v sredini tedna, na severovzhodu Slovenije bodo občasno možne neznatne padavine.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Večinoma sončno bo. Po nižinah se bo marsikje zadrževala megla.
Vremenska slika
Iznad jugozahodne sega proti srednji Evropi in Alpam območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi doteka v višinah k nam razmeroma hladen in suh zrak. Jutri Iznad jugozahodne sega proti srednji Evropi in Alpam območje visokega zračnega tlaka. S severnimi vetrovi doteka k nam v višinah razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V nedeljo vreme večini ljudi ne bo povzročalo opaznih težav, le pri najbolj občutljivih bodo še lahko okrepljeni nekateri bolezenski znaki. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Reke se na nekaterih območjih še vedno razlivajo
26
15. december 2017 ob 21:51 Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso) se bosta v noči na soboto in v soboto reki Kolpa in Krka razlivali ob strugi na območjih pogostih poplav.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:39 16:17
Maribor 07:36 16:11
Koper 07:40 16:22
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:31 16:06
Maribor 06:28 16:00
Koper 06:33 16:11
Kazalo