Vreme
SOBOTA
-1
9
NEDELJA
0
8
PONEDELJEK
-1
11
TOREK
0
12
SREDA
2
12
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo na Primorskem precej jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Na jugovzhodu države lahko pade kakšna kaplja dežja ali nekaj snežink. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, v alpskih dolinah okoli -6. V soboto bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12 °C.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo bo na Primorskem delno jasno s šibko burjo, drugod zmerno do pretežno oblačno. V ponedeljek bo zjutraj in dopoldne pretežno jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. Od 27. marca do 1. aprila 2018 V torek bo nad našimi kraji začel pihati jugozahodni veter. Prehod vremenske fronte pričakujemo v noči s srede na četrtek. Ob koncu tedna bo nad srednjo in vzhodno Evropo prevladal vpliv območja visokega zračnega tlaka, nad jugozahodno Evropo pa bo nastalo novo ciklonsko območje. Iznad Sredozemlja bo k nam postopno pritekal toplejši zrak. V torek bo še deloma jasno. V sredo bo na zahodu pričelo rahlo deževati, v noči na četrtek pa se bo dež okrepil in prehodno zajel vso Slovenijo. V četrtek bodo padavine ponehale. Od petka do nedelje kaže na suho in postopno toplejše vreme.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V krajih zahodno od nas bo precej jasno, drugod bo več oblačnosti. Burja ob severnem Jadranu bo oslabela.
Vremenska slika
Nad južnim Jadranom je ciklonsko območje, nad srednjo Evropo in Alpami pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda k nam še doteka razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. V soboto Nad jugozahodno Evropo je ciklonsko območje, nad srednjo in vzhodno Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda k nam še doteka razmeroma hladen in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Z vremenom povezane težave bodo občasno lahko imeli le najbolj občutljivi, večini ljudi vreme ne bo povzročalo opaznih težav. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 4 in v gorah 4,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah se je sezona pojavljanja cvetnega prahu jelše prevesila v drugo polovico, obremenitev bo srednje visoka do visoka in se bo postopoma zmanjševala. V nižinah je leska v večji meri odcvetela, višje v hribih bo lahko v zraku nekoliko več cvetnega prahu. Pričakujemo začetek sezone pojavljanja cvetnega prahu jesena. V zraku bo še nizko alergeni cvetni prah topola (trepetlik) in sorodne vrbe, bresta ter tise. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom cipres srednje visoka do visoka. Obremenitev z jesenom bo nizka. V zraku bo prisoten še cvetni prah topola, vrbe in bresta. Posamezna zrna leske in jelše lahko veter prinese s celine.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Zimski začetek koledarske pomladi
8
20. marec 2018 ob 09:00 Z enakonočjem se na severni polobli začenja koledarska pomlad. Sonce je ob enakonočju nad obzorjem toliko časa kot pod obzorjem, nato bodo dnevi daljši od noči.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:56 18:19
Maribor 05:51 18:15
Koper 05:59 18:22
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:29 01:00
Maribor 10:22 01:00
Koper 10:34 01:01
Kazalo