Prevozna sredstva
slice
Foto: Z ljubljanskega letališča trikrat na teden v nemško prestolnico
Berlin na dosegu roke, 2. avgust 2018 ob 16:50 Nizkocenovni letalski prevoznik Easyjet je vzpostavil redno linijo med Ljubljano in Berlinom, do 10. novembra bo mogoče v nemško prestolnico leteti trikrat na teden, in sicer v torek, četrtek in ...
1
Okrepitev iz Slovenije - z vlakom v Zagreb navijat za "ognjene"
31
14. julij 2018 ob 20:15 Za hrvaško nogometno reprezentanco bodo na nedeljski finalni tekmi svetovnega nogometnega prvenstva proti Franciji navijali tudi številni Slovenci.
Prihodnost letal - brez zunanjih, le z notranjimi virtualnimi okni?
37
14. junij 2018 ob 12:42 Velika dubajska letalska družba Emirates je na nekaterih svojih letalih že uvedla novost - virtualna okna za nekatere potnike v prvem razredu.
Za "čustveno oporo" na letalo z žabo, kozo ali ježem? Nič več.
17
16. maj 2018 ob 10:28 Vse več potnikov želi na letalo zaradi "čustvene opore" vzeti nenavadne domače ljubljenčke. Pri družbi American Airlines so se temu odločili narediti konec.
Graško letališče s skoraj milijon potniki, Slovenija ostaja pomemben trg
25
8. maj 2018 ob 18:56 Graško letališče je lani naštelo skoraj milijon potnikov, okoli desetino vseh svojih potnikov je privabilo iz Slovenije, ki tako po besedah direktorja Gerharda Widmanna zanje ostaja pomemben trg.
Foto: Turistična križarka za milijardo dolarjev - in z lastnim dirkališčem Ameriško-bermudska ladijska družba Norweigan Cruise Line (NCL) je predstavila svojo najnovejšo ladjo za križarjenje, imenovano Norveška blaženost (Norwegian Bliss), ki je polna presežkov.
52
Največ mednarodnih poletov med Singapurjem in Kuala Lumpurjem Letalska linija, ki povezuje Singapur in malezijsko prestolnico Kuala Lumpur, je po zadnji raziskavi mednarodna linija, na kateri je v zadnjih 12 mesecih letelo največ letal.
4
Zaradi prepovedi kolesarjenja s tožbo nad mestne oblasti v Pragi Medtem ko se številne evropske prestolnice trudijo, da bi v središču mesta na kolo spravile čim več prebivalcev, je Pražane povsem razburila načrtovana prepoved kolesarjev v določenih predelih.
16
Spoznajte najprivlačnejšo letalsko posadko na svetu Revija Monocle je v začetku leta posadko portugalske letalske družbe TAP razglasila za najlepšo na svetu. Pri tem je upoštevala tako njihove stevardese kot tudi pilote.
16
Foto: Losangeleško letališče z ločenim terminalom za zvezdnike Dobrodošli na posebnem terminalu losangeleškega mednarodnega letališča, kjer carinski uslužbenci potnikom celo namenijo nasmešek, kjer ni paparacev in kjer so na voljo organski prigrizki.
76
Praga središče mesta zapira za kolesarje. Razlog: varnost pešcev. Mestne oblasti v Pragi bodo kolesarjem prepovedale vožnjo po zgodovinskem središču mesta, saj naj bi ogrožali varnost pešcev, predvsem turistov.
47
V Piranu za izposojo znova na voljo mestna kolesa Piranko Prebivalcem Pirana je ponovno na voljo izposoja mestnih koles Piranko, ki je brezplačna, uporabnik pa plača zgolj pet evrov letne članarine za kritje stroškov.
8
Foto/video: Razkošje Symphony of the Seas, največje križarke vseh časov Spust po jeklenici, košarkaško igrišče pravih dimenzij, drsaišče, plezalne stene in simulator deskanja - to je le nekaj ponudbe, ki je na voljo na največji križarki na svetu vseh časov, Symphony of ...
29
Zgodovinski polet med Avstralijo in Veliko Britanijo trajal 17 ur Letalo avstralske letalske družbe Qantas je postavilo nov mejnik, saj je prvo po 17 urah in skoraj 15.000 kilometrih opravilo polet med Avstralijo in Veliko Britanijo brez postankov.
50
Cork, Košice in Friedrichshafen prehiteli ljubljansko letališče, nizkocenovnika ne bo Ljubljansko letališče je izpadlo iz glasovanja nemškega nizkocenovnega prevoznika Eurowings, ki je prek spletne ankete javnosti prepustil izbor naslednje nove destinacije v zimskem voznem redu ...
11

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo