Podobe Slovenije
slice
Kam ta konec tedna? Na Soboške dneve, na Lent in na festival japonske kulture
V Murski Soboti se bodo danes začeli 23. Soboški dnevi, 22. junij 2018 ob 12:08 Znova se nam obeta pester konec tedna.
1
Maribor v pričakovanju Lenta: Od Balaševića do Sladolenta
11
21. junij 2018 ob 09:57 Maribor je v pričakovanju vsakoletnega največjega družabnega dogodka v mestu - Festivala Lent.
Slovenijo zajela tropska vročica: 8 interierjev, ki jih navdihuje divja džungla
13
21. junij 2018 ob 07:29 Kar nekaj lokalov se je pri opremi prostorov opogumilo in poigralo z motivi flore in favne tropskih gozdov, med katerimi ne manjka kolibrijev, opic in bujnih palmovih listov.
Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev
28
18. junij 2018 ob 09:27 Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi
3
15. junij 2018 ob 11:08 Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
Deset kilometrov novih poti za kolesarje ob Dravi Na slovenskem delu kolesarske poti ob reki Dravi, ki je speljana skozi štiri države in je dolga 710 kilometrov, bodo še letos uredili 10 kilometrov novih poti.
1
Kam ta konec tedna? Na vino, na češnje, na pršut Ponovno se nam obeta pester konec tedna, ki se v Sevnici začenja že danes s festivalom modre frankinje.
4
Število turistov v prestolnici vse višje, a Ljubljana je odločena ostati butična destinacija Lani se je število prihodov turistov v Ljubljani povečalo za 14 odstotkov, število prenočitev se je povečalo za 16 odstotkov in prvič preseglo milijon in pol, a prestolnica si kljub navalu turistov ...
55
Nova kampanja STO-ja: Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo Slovenska turistična organizacija (STO) začenja prepoznavnost Slovenije na tujih trgih krepiti s kampanjo na družbenih omrežjih, ki so jo naslovili Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo.
13
Z urejanjem označenih tekaških poti v Posočju upajo na razvoj tekaškega turizma Če se ga je prvo leto – leta 2013 – udeležilo 100 tekačev, imajo zdaj že več kot 1.300 prijav.
7
Kam ta konec tedna? V Brda na Odprte kleti. Konec tedna bo najbolj pestro v Goriških brdih, kjer bodo vinarji odprli svoje duri na tradicionalnih Dnevih odprtih kleti.
1
Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
30
Foto: Plaža Sava v Ljubljani - prva urejena plaža, ne pa tudi kopališče V bližini teniških igrišč ob stopenjskem jezu v Črnučah je Mestna občina Ljubljana uredila Plažo Sava, ki se ponaša z nazivom prva urejena plaža v prestolnici.
40
Kam ta konec tedna? Na jagode in šparglje, pivo, cviček in opero Sončno vreme konec tedna bo kot nalašč za obisk kakšne izmed mnogih prireditev po Sloveniji, ki vabijo na cviček, jagode in šparglje, druženje ob jezeru ali ogled alpskega cvetja.
5
Vipavska dolina med deset najbolj "vročih" evropskih destinacij leta "Vipavska dolina je prepredena z vasicami in zavitimi stezicami, ob katerih se po nežnih pobočjih raztezajo vinogradi, zato bi jo z lahkoto zamenjali za toskansko idilo," so zapisali pri Lonely ...
34

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo