Planinski izlet
slice
Vipavka za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po planinski transverzali
Za pot je potrebovala 11 dni 23 ur in 49 minut, 14. avgust 2018 ob 10:52 Anja Klančnik je malo pred šesto uro zjutraj pritekla na Debeli rtič in s tem za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po Slovenski planinski poti (SPP).
1
Slovenske gore letno obišče 1,7 milijona pohodnikov
4
9. avgust 2018 ob 16:10 Do konca avgusta bo planinska sezona na vrhuncu.
Hrvaškim gorskim reševalcem "dovolj reševanja riti planincev v natikačih"
56
31. julij 2018 ob 09:39 Hrvaški gorski reševalci (HGSS) so znani po tem, da se ne zadržujejo kaj dosti s kritikami na račun tistih, ki se nespametno ali nepripravljeni podajajo v gore.
Nevihta v gorah: najvarneje je na melišču
5
19. julij 2018 ob 16:37 Poletni meseci predstavljajo vrhunec planinske sezone. Da bo tura varno končana, preberite nekaj nasvetov, ki vam lahko rešijo življenje.
Video: Krčana prva prehodila najdaljšo hrvaško planinsko pot
14
18. julij 2018 ob 19:53 Planinska vodnica in motivatorka Pia Peršič ter gorski tekač Andrej Martinčič sta kot prva v celoti prehodila novo zasnovano Via Adriatica Trail, ki je najdaljša hrvaška planinsko-turistična pot.
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
53
Gorski reševalci opozarjajo na več nesreč v gorah in pozivajo k previdnosti Pri Gorski reševalni zvezi Slovenije opozarjajo, da je ob večjem obisku gora večje tudi število nesreč.
5
Video: V pol leta zbrali pol milijona evrov in zgradili kočo Na Planini nad Vrhniko že stoji nova planinska koča. Upajo, da jo bodo za obiskovalce odprli še to leto.
12
Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
5
Na Roblek bom odšel ... In v naj planinski koči leta 2017 postal Roblekov dom na Begunjščici, ki v dolino zre z višine 1657 metrov, je bil v letošnji poletni akciji Planinske zveze Slovenije (PZS) okronan za najbolj priljubljeno planinsko kočo.
19
Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
24
Ni ravno za tiste z vrtoglavico: plezanje nad kaninskimi prepadi Na Kaninu so odprli tako imenovano ferato ali z jeklenico zavarovano planinsko pot v ostenju Prestreljenika. Preplezala jo je tudi ekipa Televizije Slovenija.
13
V nahrbtniku naj bosta tudi prva pomoč in zemljevid V poletnem času se marsikdo odpravi v hribe, vendar se je na turo treba tudi pripraviti in o njej zbrati čim več informacij.
6
Foto: Švicarske Alpe poleti - raj za planince Švica je tudi v poletnih mesecih magnet za turiste – predvsem hribi, kjer so smučarje nadomestili planinci in ljubitelji neokrnjene narave. Takšno podobo je moč zaslediti te dni na gori Alvier.
13
Izgubljeni in nepripravljeni planinci odžirajo dragoceni čas reševalcem Gorski reševalci so letos do prve tretjine junija opravili že 154 intervencij, kar je 54 več kot v enakem obdobju lani. Vrhunec planinske sezone pa šele prihaja, zato se znova poziva k previdnosti.
31

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo