Novice
slice
Maribor bo turiste vabil z osveženo podobo
Turistična znamka Zavoda za turizem Maribor - Pohorje ima novo podobo, 19. oktober 2018 ob 20:16 Turistična znamka Zavoda za turizem Maribor - Pohorje ima novo podobo.
9
Za obisk Galapagosa po novem potreben potovalni načrt
12
16. oktober 2018 ob 15:30 Ljubitelji potovanj in narave so pogosto ob obisku Ekvadorja brez večjih težav skočili še na Galapaške otoke, a to bo od 1. novembra oteženo.
Video: Slikovita južnosibirska republika Hakasija se želi vpisati na turistični zemljevid
16
14. oktober 2018 ob 20:48 Južnosibirska republika Hakasija, kjer živi dobrega pol milijona ljudi, je pomembno industrijsko območje, bogato z rudami; ponaša se z več kot tisoč let starimi megaliti, ki so posejani po stepi, ...
Več kot 45.000 Slovencev in Slovenk bo razvajalo brbončice
15
12. oktober 2018 ob 15:44 Po vsej Sloveniji se je začel jesenski Teden restavracij. Gre za uspešen gastronomski projekt, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni – letos ta znaša 18 evrov.
Slovenija bo prihodnji teden središče golfskega turizma
7
12. oktober 2018 ob 14:13 V Sloveniji se bo prihodnji teden odvila mednarodna borza golfskega turizma IGTM 2018, kar je največji dogodek te panoge na svetu.
Velenjska plaža najboljše naravno, celjsko najboljše letno kopališče Terme 3000 so postale najboljše veliko termalno kopališče, Terme Vivat najboljše srednje in Zdravilišče Radenci najboljše manjše.
21
Berlin in gentrifikacija: nemška prestolnica vse dražja in vse manj seksi V obdobju po padcu zidu je Berlin za umetnike postal še privlačnejši kot nekdaj, saj jim je tamkajšnje življenje zagotavljalo poceni najemnine, velike prazne stavbe, živahno dogajanje v polju ...
11
Zamude, odpovedi, združevanja poletov: kaj se dogaja z Adrio? Že od junija se vrstijo številne pritožbe potnikov na račun letalskega prevoznika Adria Airways. Poleti zamujajo, prevoznik jih odpoveduje, združuje, neposredni poleti dobivajo vmesne postanke.
47
"Skozi gastronomijo lahko predstavimo bistvo Slovenije" Slovenija je na slovesnosti v Bruslju poleg portugalskega mesta Coimbra prejela naziv evropske gastronomske regije 2021.
8
Celje, Nova Gorica in Slovenske Konjice so najlepše urejena mesta V Portorožu so podelili nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Najbolje ocenjeni so Celje med večjimi mesti, Nova Gorica med srednjimi in Slovenske Konjice med manjšimi mesti.
27
Bodo turisti Lizbono spremenili v nove Benetke? Le redke destinacije so v zadnjih letih doživele tako velik turistični razcvet kot Portugalska, čeprav so bili prebivalci turistov sprva veseli, si zdaj želijo, da bi namesto Portugalske raje ...
17
600.000 Slovencev na dopust z agencijo, največ jih je izbralo Hrvaško Medtem ko nekateri dopustujejo na lastno pest, je veliko tudi takih, ki se raje odločijo za pomoč – potovanje jim organizirajo agencije.
25
Foto: Pol stoletja od ene največjih arheoloških reševalnih operacij na svetu Starodavni tempelj Abu Simbel v Egiptu so septembra leta 1968 po več letih prizadevanj dokončno rešili pred propadanjem zaradi poplavljanja reke Nil.
3
Popravilo Aljaževega stolpa: na vrhu Triglava njegova miniaturna replika Aljažev stolp je že skoraj dva tedna v dolini na celoviti obnovi, ampak vrh Triglava ne sameva, saj se je na njem pojavila minikopija stolpa.
30
V Franciji napovedujejo prihod samovozečih vlakov Medtem ko avtomobilski proizvajalci že nekaj časa razvijajo in testirajo tehnologijo samodejno vozečih vozil, se podobne spremembe obetajo tudi na železnicah.
20

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo