Novice
slice
Uspešna sezona gliserja, ki povezuje Trst, Piran in hrvaško Istro
Potnike bo prevažal do 9. septembra, 19. avgust 2018 ob 11:54 Potovanje z italijanskim gliserjem Fiametta , ki ima postanek tudi v Piranu, je vse bolj priljubljeno.
2
V dolini Vrata omejen promet, ukrepe bi potreboval tudi Vršič
65
18. avgust 2018 ob 11:14 V dolini Vrata poteka promocijski dan umirjanja prometa z omejitvijo motornega prometa in spodbujanjem hoje, kolesarjenja ter uporabe javnega prevoza.
Park Postojnska jama podrl mejnik 14.000 obiskovalcev dnevno
29
15. avgust 2018 ob 13:49 Postojnska jama je skupaj s "sestrskimi" atrakcijami podrla nov rekord.
Usmeritev v trajnostni turizem upočasnila filipinsko gospodarsko rast
5
12. avgust 2018 ob 09:41 Gospodarska rast na Filipinih se je v drugem četrtletju upočasnila, kar je posledica odločitve oblasti, da se usmerijo v trajnostni turizem.
Pretep turistov: za dober selfi je očitno treba uporabiti tudi pesti
25
11. avgust 2018 ob 09:27 Ameriški in nizozemski turisti so se zaradi selfija stepli pred znamenito rimsko fontano Trevi, vročekrvneže je pomirila šele policija.
Spoznajte slovenski par, ki namerava v rekordnem času obiskati vse države sveta Slovenska popotnika Carmen in Matic Pirc se septembra podajata na potovanje, v okviru katerega bosta v rekordnem času skušala obiskati vse države sveta.
134
Znova stavka Ryanairovih zaposlenih: odpovedanih okoli 400 poletov V petih državah, Nemčiji, Belgiji, na Švedskem, Irskem in Nizozemskem, poteka 24-urna stavka pilotov Ryanaira.
24
Direktor Galerije Uffizi: "V Firencah je množični turizem stvari spremenil na slabše" Eike Schmidt, čigar znanstvena biografija šteje več kot 180 objav, je nemški umetnostni zgodovinar, ki je večji del zadnjih dveh desetletij preživel v Združenih državah Amerike.
12
V Zadru zavrnili brazilskega geja. "Krivi so Slovenci." Na Hrvaškem odmeva primer zadrskega lastnika apartmaja, ki je odpovedal rezervacijo gostu iz Brazilije, ker je homoseksualec.
123
Konec znamenite ribje tržnice ob vznožju Rialta? "Turisti prihajajo sem delat selfije. Kmalu nas bodo plačevali, da bomo statisti, saj je vedno težje preživeti kot trgovec z ribami," je povedala ena izmed trgovk, ki na tržnici ob vznožju ...
6
Most med Rusijo in Krimom velika uspešnica - dnevno 32.000 avtomobilov Najdaljši evropski most, 19-kilometrska povezava med celinsko Rusijo in polotokom Krim, se je med Rusi odlično prijela.
46
Iz Maribora bo mogoče v München leteti le še nekaj dni Mariborsko letališče bo naslednji teden ostalo brez edine redne linije, ki je štajersko prestolnico povezovala z Münchnom.
52
Foto: 462 metrov visoki Center Lahta že krasi podobo Sankt Peterburga V Sankt Peterburgu bo konec poletja končno podobo dobil nebotičnik Center Lahta, ki bo s 462 metri višine postal nova najvišja stavba v Evropi in 13. najvišja zgradba na svetu.
21
Romunija bi se rada vpisala na turistični zemljevid Med državami, ki si želijo opaznejšo vlogo na svetovnem turističnem zemljevidu, je tudi Romunija, država, ki svoje bogate naravne in kulturne dediščine do zdaj ni znala najbolje unovčiti.
10
Dubrovnik v boju proti (pre)velikemu navalu turistov Dubrovniške mestne oblasti, ki si prizadevajo za zmanjšanje pretirane gneče v starem mestnem jedru, so zadovoljne z rezultati, ki jih prinašajo omejitve števila turističnih ladij.
42

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo