Novice
slice
Rekordno število turistov: Maroko odkrivajo tudi Brazilci in Kitajci
Priljubljena so predvsem večja mesta in obrobje Sahare, 17. februar 2018 ob 13:29 Maročani so po več letih znova zadovoljni s svojim turističnim izkupičkom - lani je namreč omenjeno afriško državo prvič obiskalo več kot 11 milijonov turistov, ki se najpogosteje ustavijo v ...
28
Turistični naval na Bohinj: "Želimo si kakovostni turizem"
33
13. februar 2018 ob 14:07 V Bohinju so imeli lani več kot 550.000 nočitev, kar je za 15 odstotkov več kot leta 2016, a večje število gostov prinaša tudi nove izzive, zato se v Bohinju trudijo z nadgradnjo prometnega režima ...
Iz Londona v Amsterdam s hitrim vlakom
24
10. februar 2018 ob 12:28 Od 4. aprila naprej bo hitri vlak dvakrat na dan povezoval London in Amsterdam, so sporočili predstavniki podjetja Eurostar. Vožnja bo trajala tri ure in 41 minut.
Slovenija in avstrijska Koroška skupaj razvijata kar nekaj turističnih produktov
8
11. februar 2018 ob 11:07 Vse več slovenskih turistov zimski dopust preživlja v sosednji Avstriji, ki je sicer z vidika ponudbe v turizmu od Slovenije za petino dražja.
Ljubljana v tujih očeh: kateri so najboljši kulturni kotički?
14
9. februar 2018 ob 09:55 Leto 2018 se je začelo v znamenju evropskega leta kulturne dediščine in kulturni turizem bo v prihodnjih dveh letih osrednja tema slovenskega turizma.
Slovenska hiša – združitev športa, turizma, gospodarstva in slovenske identitete V Pjongčangu je zaživela Slovenska hiša, ki bo z različnimi srečanji služila za širšo promocijo Slovenije. Dva dni pred odprtjem iger so jo že obiskali nekateri športniki.
33
Adria bo konec aprila začela leteti tudi v sejemsko mesto Düsseldorf Letalska družba Adria Airways odpira novo letalsko linijo z mednarodnim letališčem v Düsseldorfu.
21
Video: Nič več pitja po slamicah - plastika ogroža Veliki koralni greben V svetovnih morjih plava na milijone ton plastike. Katastrofalnih razsežnosti onesnaženja se zavedajo tudi v Avstraliji.
43
Foto: Meka za ženske smučarske skoke To, kar je Planica za moške smučarske skoke, je za ženske Ljubno ob Savinji. Ta konec tedna si je tekmi v tem majhnem kraju ogledalo 13.500 obiskovalcev.
22
Predlog promocijske takse: Več sredstev za promocijo Slovenije ali zgolj "lupljenje turistov"? Vse večja priljubljenost Slovenije, ki se lahko pohvali z eno najhitrejših rasti števila turističnih prenočitev v EU-ju, nikakor ni naključje, so že večkrat dejali na turistični organizaciji, ampak ...
58
Foto: Življenje na višini - strehe v Tel Avivu kipijo od dogajanja Zelenjavni vrtiček, bar, slikarski atelje, prostor za trening borilnih veščin ali dnevna soba na prostem - v Tel Avivu del življenja poteka v stanovanjih, drugi del pa na strehah stavb.
13
20.000 evrov kazni za oderuško beneško restavracijo Beneška restavracija Da Luca, v kateri so štirje japonski turisti za štiri zrezke, ocvrto ribo in vodo plačali 1.143 evrov, je prejela kazen v znesku 20.000 evrov, ker jim ob tem niso izdali računa.
36
Združene države Amerike pod Trumpom postale manj zanimive za turiste Prihodki iz turizma so se v Združenih državah Amerike znižali, odkar je v Belo hišo prišel Donald Trump.
42
Bližnja Dubrovnik in Benetke med kraji, "ki se jim je najboljše izogniti" Dubrovnik na Hrvaškem, Benetke v Italiji, Barcelona v Španiji, Tadž Mahal v Indiji in Galapaško otočje so končali na seznamu ameriške televizijske mreže CNN dvanajstih turističnih znamenitosti, "ki ...
51
Bi si opremo izposodili kar na smučišču? Priporočljivo za smuči, manj za čevlje. Če vas nakup smučarske opreme ne zanima in bi si jo radi zgolj izposodili, je to najlažje storiti kar na smučišču.
12

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo