Novice
slice
Spremembe na vidiku: Adria Airways želi povečati floto letal
Letalski prevoznik želi razširiti poletno ponudbo, 23. april 2018 ob 12:51 Flota letalskega prevoznika Adrie Airways je po besedah prvega moža Holgerja Kowarsca premajhna in se mora povečati, če želi prevoznik razširiti ponudbo.
17
Evro-arabska ženska odprava, v kateri je tudi Slovenka, dosegla severni pol
18
23. april 2018 ob 13:34 Na severni pol je na dan Zemlje prišla 12-članska ženska evro-arabska odprava, v kateri je tudi slovenska novinarka Nataša Briški.
Gradnja koče na Korošici – evro dražja članarina za planince
21
22. april 2018 ob 08:39 Na Planinski zvezi Slovenije so ob izvolitvi novega predsednika potrdili tudi program za prihodnja štiri leta in ob tem predstavili projekt postavitve nove planinske koče na Korošici.
Tudi piranska občina zvišuje turistično takso
11
21. april 2018 ob 15:45 Piranski občinski svet je v prvi obravnavi sprejel povišanje turistične takse na dva evra in uvedbo promocijske takse 0,5 evra.
V newyorškem Centralnem parku vse manj prostora za avtomobile
7
21. april 2018 ob 13:27 Newyorški župan je sporočil, da bodo oblasti junija za avtomobilski promet zaprle tudi del Centralnega parka, kjer je vožnja v jutranjih urah trenutno dovoljena.
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
3
S slovenskih letališč največ potnikov v Veliko Britanijo in Nemčijo Z ljubljanskega, mariborskega in portoroškega letališča je lani potovalo 1,69 milijona potnikov, kar je 20 odstotkov več kot leta 2016.
5
V Ženevi hotelska soba v povprečju stane kar 242,90 evra Pripravite denar - veliko denarja, če želite ali morate prespati v Ženevi. V tem švicarskem mestu je povprečna cena hotelske prenočitve namreč najvišja v Evropi, kar 242,90 evra.
31
Turisti, pozor: Ljubljana turistično takso dviguje na 2,5 evra Turistična taksa v Ljubljani se bo s prvim majem zvišala z 1,265 evra na 2,5 evra, je potrdil ljubljanski mestni svet.
59
Kje se je letos smučalo najbolje: Cerkno pred Voglom in Kaninom Na Gradu Rače so podelili nazive Naj smučišče, ki so jih prejela najboljša smučišča v letošnji smučarski sezoni. Dolga sezona je prinesla veliko glasov in zmagovalce v petih različnih kategorijah.
20
Neurje pri znamenitem Tadž Mahalu uničilo dva minareta Huda nevihta je na dvojih vstopnih vratih, ki vodijo do znamenite stavbe Tadž Mahal v mestu Agra na severu Indije, uničila dva minareta.
5
V Peruju na novo dokumentirani geoglifi, ki so nemara starejši od tistih v Nazci Posnetki, ki so jih v Peruju naredile kamere brezpilotnih letalnikov, so razveselili znanstvenike, saj so na jugu države ujeli spektakularne geoglife, torej ogromne linijske risbe, za katere menijo, ...
5
Kdo si še lahko privošči Berlin? Cene v nemški prestolnici skočile v nebo Pozabite London in New York, mesto z najhitreje rastočimi cenami nepremičnin je mesto, ki je še do nedavnega veljalo za eno ugodnejših evropskih metropol - Berlin.
44
Mehiški Tulum: od raja na Zemlji do ekološke nočne more Mehiško letovišče Tulum, ki slovi po svojih "ekohotelih" in sproščenem, boemskem vzdušju, se z neobvladljivim porastom turistov spreminja v pravo ekološko katastrofo.
14
Z zvišanjem vstopnine nad pretirano gnečo na rtu Kamenjak Za vstop na rt Kamenjak, ki ga obiskuje vse več ljudi, bo po novem ceniku treba odšteti dvakrat toliko kot doslej.
23

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo