Navade po svetu
slice
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo
Vse bolj priljubljen sistem menjave domov, 14. september 2017 ob 06:40 Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
33
Pariz za nudiste odprl del svojega največjega parka
30
31. avgust 2017 ob 09:22 Pariški nudisti so dobili še en javni kraj, kjer se bodo lahko nemoteno in brez posledic goli sprehajali. Za nudiste so namreč odprli del največjega parka v Parizu, Bois de Vincennes.
Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste"
77
16. avgust 2017 ob 19:45 Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
Dragi spominki s plaže - na Sardiniji 3.000 evrov globe za "tatove peska"
19
6. avgust 2017 ob 16:36 Kdo še ni kdaj pobral školjke, kamna ali pesti peska kot spominek z nepozabne poletne plaže? Nič posebnega, boste rekli.
Foto: Po Franciji s kolesarji - mimo žitnih polj, tovarne letal in starodavnih utrdb
11
16. julij 2017 ob 12:08 Tri tedne najboljši kolesarji sveta vozijo po zavitih gorskih cestah Pirenejev in Alp, gonijo po ravnicah, na katerih se bohoti zoreče žito, in dirjajo tako po ozkih uličicah srednjeveških mest kot ...
Foto: Na tajski farmi krokodilov - od jajc do kože Tajska je dom nekaterih največjih krokodiljih farm na svetu, na katerih si lahko turisti ogledajo te orjaške plazilce, kako poležavajo na soncu, mlatijo piščanca ali pa plavajo v smaragdno zelenih ...
9
Sporočilo iz Banjaluke: ste prepričani, da ste res jedli pravi sir trapist? Če imate katerega od sorodnikov ali prijateljev v Republiki Srbski in vas povabi na "krsno slavo", si lahko oddahnete: da, veliko mu pomenite!
15
Turisti v Brugesu ogorčeni - popust le za stalne stranke V turistično obleganem belgijskem mestu Bruges se turisti pritožujejo, ker morajo za znameniti ocvrti krompirček plačati več kot domačini. Župan jim odgovarja, da gre za popolnoma zakonito prakso.
55
Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
4
Madrid napovedal boj (moški) razvadi - sedenju z razširjenimi nogami Madrid je sledil New Yorku in na avtobusih in vlakih prepovedal t. i. "manspreading" - sedenje moških z razširjenimi nogami, ki s tem zavzamejo več prostora, kot jim ga pripada.
144
"Pustil sem službo, potrebujem denar za potovanje." Se je popotništvo po Aziji dokončno izrodilo? "Štiri mesece sem potoval po Aziji, zdaj pa potrebujem denar za vozovnico domov. Kupite moje ročno izdelane slike," mimoidoče na pločniku nekje v Kuala Lumpurju nagovarja mlajši Zahodnjak.
50
Foto: Soba brez razgleda - drugo življenje odsluženih švicarskih bunkerjev Za slabih 400 evrov na noč bi gostje švicarskega hotela verjetno pričakovali najmanj pogled na Alpe ali kako ledeniško jezero - a tisti, ki prenočujejo v hotelu La Claustra, dobijo sobo brez razgleda.
4
Foto: Na Japonskem se je ustavil čas, napočil je vrhunec hanamija Japonci vso zimo nestrpno čakajo, kdaj se bodo razcvetele češnje – takrat si namreč vzamejo čas za pravo spomladansko slavje pod krošnjami cvetočih lepotic.
13
Pattaya - prestolnica spolnega turizma Pattaya, razvpito tajsko letoviško mesto, že desetletja slovi po prav posebni vrsti turizma. Po spolnem.
103
Londonske pasje dirke - včeraj, danes in nikdar več? Wimbledonski stadion za pasje dirke med britanskimi ljubitelji tega športa velja za neke vrste kultno ustanovo.
26

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo