Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Ture avanture

Ture avanture

Popravilo Aljaževega stolpa: na vrhu Triglava njegova miniaturna replika
Aljažev stolp je že skoraj dva tedna v dolini na celoviti obnovi, ampak vrh Triglava ne sameva, saj se je na njem pojavila minikopija stolpa.
30

Ture avanture

Spoznajte slovenski par, ki namerava v rekordnem času obiskati vse države sveta
Slovenska popotnika Carmen in Matic Pirc se septembra podajata na potovanje, v okviru katerega bosta v rekordnem času skušala obiskati vse države sveta.
134

Ture avanture

Deset najboljših letališč sveta
Skytrax, organizacija za raziskave v letalstvu, je razglasila izide vsakoletnega glasovanja za najboljša letališča na svetu. Kot kaže, so za potnike najbolje poskrbeli v Aziji.
25

Ture avanture

Foto: Najbolj strašljive pristajalne steze
Ob pristanku letala potnikom že tako zastane dih. Če pa vidijo, kakšne "čarovnije" mora izvajati pilot in v kakšnem okolju bo pristal, se kar "prilepijo" na svoje sedeže.
29

Ture avanture

Potrpežljivi turizem v najredkeje naseljeni slovenski občini
"V osemdesetih so želeli dobro hrano in mir. Zdaj je pa vse samo akcija in mobilnost. Takoj vprašajo, kam lahko grejo, kaj lahko vidijo. Bolj so radovedni. Zanimajo jih naše družinske zgodbe – kako ...
10

Ture avanture

Preiskava proti Ryanairu zaradi zaračunavanja ročne prtljage
Italijanski varuh konkurence je uvedel preiskavo proti irskemu nizkocenovnemu letalskemu prevozniku Ryanair zaradi novega pravila, da morajo potniki plačati, če želijo s seboj na krov vzeti ročno ...
40

Ture avanture

Največkrat z vlakom Avstrijci, Slovenci močno v zaostanku
Povprečen Avstrijec se letno z vlakom, tramvajem ali podzemno železnico vozi 2.255 kilometrov, s čimer se je Avstriji uspelo uvrstiti na prvo mesto med državami članicami Evropske unije.
47

Ture avanture

Je Šmarna gora osamelec? Ne v takšni družbi
Ljubljanska Šmarna gora je že desetletja stičišče pohodnikov vseh profilov – od nedeljskih izletnikov do poklicnih športnikov.
52

Ture avanture

Ekspresni vlak - čas potovanja z ure skrajšali na 14 minut
V Hongkongu so odprli novo železniško povezavo za hitri vlak, ki bo to posebno administrativno območje povezoval s preostalo Kitajsko.
24

Ture avanture

Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint
Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
41

Ture avanture

Dobrodošli na krovu novega airbusa A380!
Pred tednom dni je na svoj prvi komercialni polet poletelo največje potniško letalo na svetu in eden izmed največjih dosežkov letalske industrije - airbus A380.
3

Ture avanture

600.000 Slovencev na dopust z agencijo, največ jih je izbralo Hrvaško
Medtem ko nekateri dopustujejo na lastno pest, je veliko tudi takih, ki se raje odločijo za pomoč – potovanje jim organizirajo agencije.
16

Ture avanture

Kje je ta Slovenija in zakaj imata fizik in prevajalka s seboj toliko fotoopreme?
Matic je že v Mavretaniji kazal prve znake bolezni. Ko sva dobila izvide, je zdravnik preprosto dejal: "Na žalost imaš tudi malarijo."
47

Ture avanture

Foto/video: Množica pozdravila prihod Aljaževega stolpa v dolino
Več sto domačinov, novinarjev in drugih je nekaj minut pred 10. uro na heliodromu v Mojstrani pričakalo prihod Aljaževega stolpa, ki je prvič v svoji 123-letni zgodovini zaradi vzdrževalnih in ...
91

Ture avanture

Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista
Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.
63

Ture avanture

Sveta Helena se veseli: končno dobiva letalsko povezavo s svetom
Sobota bo na otoku Sveta Helena zgodovinski dan, ki ga njenih 4500 prebivalcev nestrpno čaka že leta: na otoku bo namreč prvič v zgodovini pristalo letalo, nato pa tja iz Johannesburga letelo enkrat ...
17

Ture avanture

Hiša Franko stopa z Netflixom v novo poglavje – in odpira Slovenijo svetu
"Za vsako senzibilno osebo je ljubezen ključnega pomena. Če nimamo ljubezni, težko delamo dobro, in v kuhinji je to tako strašansko pomembno. Zaradi ljubezni delamo lepe stvari, zaradi ljubezni ...
70
Izjava dneva
link
Papež Frančišek
4
22. september 2018 ob 14:15 Živeli so v medsebojnem miru, dokler ni prišla totalitaristična ideologija in pozitivne vrednote zamenjala za širjenje nasilja ter nezaupanja.
Več novic ...
Kazalo