Kulinarika
slice
"Pomembno je, da tudi na Ptuj pripeljemo vinarje iz vse Slovenije"
Začelo se je novo poglavje festivala, 22. april 2018 ob 16:27 Več kot 100 vrst sauvignona, vonjave gurmanske kuhinje in za nameček še "rdeči potomec" sauvignona in cabernet franca – cabernet sauvignon.
1
Pester konec tedna: od vinskih, pivskih do čokoladnih festivalov
3
20. april 2018 ob 11:52 Sončen konec tedna lahko izkoristite tudi za obisk enega od številnih festivalov - pestra bo zlasti sobota.
Slovenski preboj na 52. Vinitalyju - izjemno zanimanje za rebulo
12
19. april 2018 ob 09:11 Verona je bila te dni svetovna vinska prestolnica, dežela Veneto pa vinski popek sveta.
Kako pekoč je najbolj pekoči čili? Dovolj za v bolnišnico.
29
10. april 2018 ob 17:27 Moški, ki je na tekmovanju v jedenju čilijev v New Yorku pojedel najbolj pekoči čili na svetu, je zaradi "ubijalskega" glavobola moral poiskati zdravniško pomoč.
Šeri - kompleksno, a zapostavljeno vino
12
8. april 2018 ob 10:26 Nedavno je bila v ljubljanski restavraciji Maxim večerja, v kateri je priznana sommelierka Mira Šemić krožnike Petra Kovača od predjedi do sladice spojila s šeriji.
Video: Gostilna Krulc, kar 489 let stara gostilna v Posavju Ste vedeli, da se v Posavju radi pohvalijo, da imajo eno izmed najstarejših še delujočih gostiln pri nas? Gostilna Krulc na Mostecu pri Dobovi naj bi bila po nekaterih podatkih stara kar 489 let.
5
Kitovo meso - delikatesa ali krvavi plod kitolova? Na Japonskem, Ferskih otokih, Islandiji, Grenlandiji in Norveškem kitovo meso velja za delikateso. A kakšna je resnična cena tega mesa?
76
Michelin znova prezrl Slovenijo - kje se je zataknilo? Ko so ta teden v Budimpešti slavnostno razkrili nove Michelinove zvezdice za evropske prestolnice, med njimi znova ni bilo Slovenije.
97
Gaggan še četrtič zapored najboljša restavracija Azije Gaggan, bangkoška restavracija s progresivno indijsko kuhinjo, je postavila nov mejnik - še četrtič zapored je postala najboljša restavracija Azije, kar ni uspelo še nobeni.
2
"Slovenci za koktajl niso pripravljeni odšteti desetih evrov" "Pri nas vsakdo že meša koktajle in želi imeti svoj bar. A koktajl je umetniški izdelek, za pripravo katerega je potrebno določeno znanje in izkušnje," opozarja novi stari državni prvak v pripravi ...
47
Naj slovenske restavracije so Gostilna pri Lojzetu, Ošterija Debeluh in Hiša Franko Na prireditvi The Slovenia Restaurant Awards, so razglasili najboljše slovenske restavracije po mnenju strokovne komisije in javnosti. Dobili smo pet regijskih zmagovalk in tri nacionalne.
37
Velikopotezni projekt Hrvatov v Šibenik pripeljal 20 michelink Premierna izdaja Chef's Stagea, dvodnevnega kulinaričnega kongresa v Šibeniku, je v to dalmatinsko mesto pripeljala svetovno gastronomsko smetano, Hrvatom pa zagotovila izjemno mednarodno reklamo.
55
Na Pogačarjevem trgu že diši - Odprta kuhna ponovno odprla vrata Ob 10. uri je po zimskem spancu vrata ponovno odprla Odprta kuhna, priljubljena ljubljanska kulinarična tržnica, ki stopa v šesto sezono uspešnega delovanja.
11
Slovenski kuharski mojstri kuhajo po enotni ceni Če želite poskusiti jedi slovenskih kuharskih mojstrov in mojstric, ki na Tednu restavracij ponujajo jedi po enotni ceni 18 evrov, je zdaj pravi čas za rezervacijo mize.
31
Na festivalu malvazije predstavljajo rekordno število vin Portorož gosti jubilejni, že 20. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana, obiskovalci pa bodo na njem lahko okušali rekordnih 140 vzorcev malvazij.
12

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo