Kulinarika
slice
Prava kava? Barva lešnika, sladko-grenek okus in obstojna krema
Komercialne kave, ki jih pijemo pri nas, se ne morejo primerjati z najkakovostnejšimi, 17. november 2017 ob 06:24 "Ko grem kam, kjer ne poznam lokalov, avtomatično najprej pogledam urejenost lokala, kakšen je kavomat in kako čista je njegova okolica," pravi Tomi Pance, dvakratni zmagovalec tekmovanja v pripravi ...
47
Video: Kolin ne znamo ustrezno predstaviti in ponuditi
48
16. november 2017 ob 21:28 Novembra je Ljubljana tudi gastronomska prestolnica. V družbi kuharjev in vinarjev se vrstijo kulinarični dogodki, s katerimi si organizatorji želijo prestolnico postavili na gurmanski zemljevid.
Echo: Prvo vino, ki je povezalo vse tri vinorodne dežele
20
14. november 2017 ob 06:25 Ta teden prihaja na tržišče popolna vinska novost - zvrst, v kateri so združena vina vseh treh slovenskih vinorodnih pokrajin - Primorske, Posavja in Podravja.
Britanci po kosilu za 526 evrov ogorčeni nad "nategovalskimi" Benetkami
54
7. november 2017 ob 18:33 Britanski mediji v teh dneh nimajo najlepših besed za Benetke, potem ko je restavracija nedaleč od Markovega trga britanskemu turistu za kosilo zaračunala 526 evrov.
V Parizu odprli prvo nudistično restavracijo
34
5. november 2017 ob 08:46 Francija je znana po svojem sproščenem odnosu do golote, zato nudističnih plaž, kampov in bazenov tam ne manjka.
Približki mesa in hitre tortice - kako se Severni Korejci bojujejo z lakoto Severnokorejska oblast trdi, da okoli 70 odstotkov prebivalstva za hrano dobiva kupone, a ljudje v času sankcij in hudega pomanjkanja ne bi preživeli, če se ne bi znašli po svoje in ustvarjali ...
189
Danilo: Nova zgodba stare gorenjske gostilne Pri Danilu je ena tistih slovenskih gostilniških institucij, kjer nikdar niso opustili tradicije, a so hkrati vedno postavljali nove mejnike – tudi v tem novem poglavju, ko je gostilna osvežila ...
16
Marjan Simčič - vinar, ki pobira odličja v tujini in ga pijejo v michelinkah Nikdar ni smiselno vinarje razvrščati po kakovosti, a dejstvo je, da vinska stroka kot najbolj izpopolnjenega slovenskega vinarja najpogosteje navaja ime Marjana Simčiča.
45
Najdražji viski na svetu se je izkazal za prevaro Viski iz leta 1878, ki ga je kitajski milijonar naročil v švicarskem hotelskem baru za 10.000 frankov (8.570 evrov), je bil ponaredek, so ugotovile laboratorijske analize.
21
Mirazur: Na Azurni obali v 4. najboljši restavraciji sveta Na pozidani, uniformirani Azurni obali, kjer se odseki plaž z brezdušnimi hoteli in marinami za bogataše izmenjujejo z bolj divjimi pečinami z bujno vegetacijo, je Menton s svojimi starimi pisanimi ...
19
Rezidenca: Ko se pomerita najbolj nadarjena mlada kuharja pri nas Ljubljanska restavracija Atelje (nekdanji Smrekarjev hram) je začela serijo gostovanj priznanih domačih kuharskih mojstrov.
6
Jesenski Teden restavracij - vrhunski meniji po ljudskih cenah Spet je pred vrati Teden restavracij, tokrat v svoji jesenski izdaji. Med 13. in 22. oktobrom bodo najboljši slovenski kuharski mojstri ponujali menije po enotni ceni 17 evrov.
27
Maribor bodo zasedli najboljši mikropivovarji V petek in soboto bo v Mariboru četrti tradicionalni festival mikropivovarstva Makro Beer Fest, ki ga organizatorji napovedujejo kot "velik festival malih pivovarn".
26
Kuharski velemojster, ki hoče, da mu odvzamejo tri Michelinove zvezdice Za večino kuharskih mojstrov je Michelinova zvezdica odličje, za katerega si prizadevajo vso svojo kuharsko kariero. Tri zvezdice so kuharski Olimp.
9
Kam ta konec tedna? Nad Ljubljano, na Obalo in v Gorico na kulinarične dobrote Če še nimate načrtov, kje preživeti konec tedna, nekaj kulinarično obarvanih predlogov - v Ljubljano se vrača svetovna uspešnica Dinner in the Sky, Obala bo s Sladko Istro spet v znamenju sladic, v ...
1

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo