Kulinarika
slice
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
Na sam vrh se je spet zavihtela Osteria Francescana, 20. junij 2018 ob 00:40 V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
48
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo?
21
18. junij 2018 ob 20:09 Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste
124
10. junij 2018 ob 10:52 Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista
61
9. junij 2018 ob 13:22 Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.
Umrl ameriški kuharski zvezdnik Anthony Bourdain
39
8. junij 2018 ob 15:26 V Strasbourgu je umrl ameriški kuharski zvezdnik, popotnik in pisec Anthony Bourdain, najbolj znan po seriji Parts Unknown (Neznani deli), v kateri je raziskoval kulinariko in druge kulturne ...
Kam ta konec tedna? Na vino, na češnje, na pršut Ponovno se nam obeta pester konec tedna, ki se v Sevnici začenja že danes s festivalom modre frankinje.
4
Foto: S kravami zarana v tolminski planinski raj Skoraj sredi noči je še bilo, ko smo se s pastirji zbrali pred hlevom kmetije Lipušček-Miklavičev v Zatolminu.
30
Turčija: Kako je v deželi kebabov videti vrhunska kulinarika? Iz nekega razloga se trgovini z drobovino v središču Carigrada, nedaleč od carigrajske univerze, v kateri kupujejo številni kuharji, reče "ženska trgovina". Tu ni prostora za steake in fileje.
31
Rekordna bera medalj za slovenske vinarje na Decanterju Referenčna revija Decanter je objavila rezultate letošnjega mednarodnega ocenjevanja vin - gre za največje in najvplivnejše tovrstno ocenjevanje.
6
Najboljše restavracije na Hrvaškem – Pelegrini brez konkurence Hrvaški časopis Jutarnji list je objavil svoj vsakoletni seznam najboljših hrvaških restavracij. Na vrhu nič novega – še tretjič zapored je zmagovalec Pelegrini iz Šibenika.
9
Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta! Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
49
Za ljubitelje naravnih vin: Ljubljana gosti prvi festival živih vin V Ljubljani bo v petek od 17. ure dalje prvi festival živih vin in fermentirane hrane, na katerem se bo predstavilo sedem vodilnih slovenskih naravnih in/ali biodinamičnih vinarjev.
12
V ikonični tovarni baklav v Carigradu – red, disciplina in litri sladkorja Vseprisotna je – v izložbah trgovin na glavni promenadi, v skritih kotičkih najožjih in najtemnejših uličic, pod hladno bleščavimi lučmi letaliških duty-freejev na Atatürku.
33
Najboljši sommelier v Sloveniji je Martin Gruzovin iz Guerile V Sloveniji imamo novega najboljšega poznavalca vinske kulture in svetovnih ter slovenskih vin - v Vili Vipolže v Goriških brdih so namreč izbrali najboljšega sommelierja Slovenije.
6
Švedi priznavajo: "Tradicionalne mesne kroglice v resnici turške" Turki so se z navdušenjem odzvali na priznanje Švedov, da je švedska nacionalna jed v resnici turškega izvora, ki je na sever prišla šele v 18. stoletju.
33

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo