Kulinarika
slice
Šibenik bo gostil kulinarični festival vseh festivalov
Od Slovencev prihajata Ana Roš in Luka Košir, 22. februar 2018 ob 07:57 Po vzoru podobnih dogodkov v tujini bo Šibenik med 19. in 20. marcem gostil Chef's Stage, velikopotezni kulinarični festival, katerega ambasadorka bo najboljša kuharica na svetu, Slovenka Ana Roš.
3
Po 65 letih slovo ikonične Kraševe prodajalne na Čopovi
59
20. februar 2018 ob 16:31 Polnih 65 let je prostore Čopove ulice 3 zasedala Kraševa prodajalna. S koncem meseca bo te zgodbe konec, Kraš se namreč seli na Slovensko, mnogi pa so razočarani nad izgubo ikonične prodajalnice.
Mariborska trta raste v obeh Korejah: "Prispevali smo k umiritvi razmer!"
10
21. februar 2018 ob 08:39 V Seulu in Pjongjangu sta se uspešno prijeli lani zasajeni potomki najstarejše vinske trte na svetu, ki ima svoj dom sicer v Mariboru.
V Ljubljani jubilejni salon penin z rekordno ponudbo
7
16. februar 2018 ob 06:25 V ljubljanskem hotelu Union bo v petek potekal jubilejni, peti salon penin, ki bo letos postregel z rekordno udeležbo vinarjev - kar 44 jih bo, s skupaj več kot 120 penečimi vini.
V Južni Koreji je na mizi vedno kimči
18
12. februar 2018 ob 10:35 Verjetno najbolj znana korejska jed je kimči. Njegova priprava je celo uvrščena na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Leta 2013 je vpis predlagala Južna, dve leti pozneje še Severna Koreja.
Pasja obara, enolončnica, juha - v Pjongčangu se jé (tudi) pasje meso Čeprav je južnokorejska vlada restavracijam v Pjongčangu ponudila denarno nadomestilo za to, da med olimpijskimi igrami ne bi stregli jedi iz pasjega mesa, sta ponudbo sprejela le dva lokala izmed 12.
117
Svoje "okuse" dobilo tudi Posavje - pa jih zna tržiti? Kozjanski ajdovi krapki, grenadirmarš, žbou zos, posavski kotu, splavarski golaž, zaroštan močnik, koruzna prga ... Posavsko ima kar nekaj tradicionalnih jedi, vprašanje pa je, ali jih znajo tržiti.
7
"Slovenci smo mesojedci, a burgerjev je odločno preveč" Ko se je pred tremi leti odprla Sorbara, je bila Ljubljana ravno sredi nekakšnega mesnega preporoda.
181
Michelinov vodnik dovolil restavraciji, da se odreče vsem trem zvezdicam Michelinov vodnik je restavraciji na jugu Francije s tremi zvezdicami dovolil, da se odreče vsem trem michelinkam.
5
Vse manj je dobrih gostiln Ob dobrih obetih za prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo, jesenskem prihodu vodnika Gault&Millau
85
Kako lažno restavracijo popeljati na prvo mesto na TripAdvisorju Obstajajo prevare in obstajajo mojstrske prevare.
14
Obeta se spektakel na Krvavcu: Večerja v gondolah in michelinski prigrizki Letošnji Gourmet Cup na Krvavcu bo najambicioznejši doslej - na samo, da bodo smučarjem ta konec tedna kuhali z Michelinovimi zvezdicami ozaljšani kuharji, dogodek bo s strokovnimi konferencami in ...
21
Slovo "papeža" francoske gastronomije V 92. letu starosti je umrl sloviti francoski kuharski mojster, ki je veljal za utemeljitelja sodobne francoske kuhinje, Paul Bocuse.
1
Kuharska mojstrica veganom podtikala neveganske izdelke? Angleška kuharska mojstrica Laura Goodman je dala odpoved kot vodja kuhinje v restavraciji Carlini v Shropshiru, potem ko je prišlo na dan, da je veganom kuhala - nevegansko.
63
Gault&Millau v Sloveniji: "Brez promocije kulinarike boste izgubili boj za turiste" V svetu kulinaričnih vodičev je Gault&Millaujev poleg Michelinovega največja referenca - gre za institucijo med vodiči s polstoletno tradicijo, ki se ponaša s popolno anonimnostjo ocenjevalcev ...
29

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo