Kulinarika
slice
"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna"
Intervju s Simonom Woolfom, avtorjem knjige Jantarna revolucija, 20. avgust 2018 ob 06:50 Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
2
Slovo Robuchona, kuharja z največ Michelinovimi zvezdicami
9
6. avgust 2018 ob 13:46 Francoski kuharski mojster Joël Robuchon, ki je bil znan kot kuhar z največ Michelinovimi zvezdicami na svetu, je umrl v 74. letu starosti.
Zanimanje za krimska vina raste
9
1. avgust 2018 ob 13:48 Na krimskem polotoku so v sovjetskih časih proizvajali šampanjec in vino, ki ju je bilo mogoče kupiti v vseh republikah nekdanje države, zanimanje za vinarstvo po priključitvi Krima Rusiji pred ...
Bi poskusili fižolovo torto, potico ali kruh?
8
1. avgust 2018 ob 09:27 Andreja Škrabec se je poglobila v pojav fižola v ribniškem koncu in napisala kuharsko knjigo z 69 recepti.
Bangkoška poulična kuharica hoče vrniti Michelinovo zvezdico
22
31. julij 2018 ob 08:50 Jay Fai, 73-letna legendarna bangkoška poulična kuharica, ki je postala še večja senzacija, ko je lani dobila Michelinovo zvezdico, si želi, da bi zvezdico lahko – vrnila.
Kamnik – prestolnica malih pivovarjev V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo zelo bogato izbiro vrhunskih vin, v zadnjem času pa je čedalje pestrejša tudi ponudba različnih vrst piva. Zasluga za to gre tudi malim pivovarjem.
17
Prostor in pol: Sveti Florijan, detajli, zaokroženi v gurmansko doživetje V prostore nekdanjega kultnega Amerikanca umeščen Sveti Florijan je tri v enem: čez dan delikatesa z vinskim barom, pozno popoldne se odpre bistrojski tip restavracije, zvečer pa v kletnih prostorih ...
9
Noži nabrušeni - pariški chefi v boju za restavracijo na Eifflovem stolpu Največji pariški kuharski mojstri so v teh mesecih bili srdit troboj za Jules Verne, znamenito restavracijo v drugem nadstropju Eifflovega stolpa, ki jo od leta 2007 vodi zvezdniški chef Alain ...
8
Ana Roš: Slovenci smo premalo ambiciozni in predani delu Hiša Franko, dan po tem, ko se je ekipa z Ano Roš in Valterjem Kramarjem na čelu vrnila iz Bilbaa, kjer se je kobariška kulinarična institucija prvič uvrstila med 50 najboljših restavracij sveta.
365
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50! V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
49
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
21
Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
124
Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.
62
Umrl ameriški kuharski zvezdnik Anthony Bourdain V Strasbourgu je umrl ameriški kuharski zvezdnik, popotnik in pisec Anthony Bourdain, najbolj znan po seriji Parts Unknown (Neznani deli), v kateri je raziskoval kulinariko in druge kulturne ...
39
Kam ta konec tedna? Na vino, na češnje, na pršut Ponovno se nam obeta pester konec tedna, ki se v Sevnici začenja že danes s festivalom modre frankinje.
4

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo