Kje je Jan?
slice
Pri Pablu
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 22. del, 20. november 2017 ob 06:48 "Prvič v Kolumbiji torej?" je vprašal carinik in nadaljeval: "Kje ste se pa naučili špansko?" Sem mu povedal, da na ulicah Mehike, Gvatemale, Belizeja, El Salvadorja, Hondurasa, Kostarike in Paname.
23
Krojači iz Paname
13
13. november 2017 ob 06:28 Mejna policistka je udarila pečat in odkorakal sem proti mostu čez reko Sixaola, ki ločuje Kostariko in Panamo. Še zadnja celinska država Srednje Amerike, čez deset dni bom že na jugu, v Kolumbiji.
Birokracija, opice, papiga in rože - lepa Kostarika
28
6. november 2017 ob 06:24 Po skoraj mesecu dni v Nikaragvi sem se končno le premaknil.
Na Malem Koruznem otoku
9
30. oktober 2017 ob 06:25 Mali Koruzni otok je ... majhen. Tri kvadratne kilometre, dobrih tisoč prebivalcev.
Pot na Karibe
18
23. oktober 2017 ob 07:12 Stari Blue Bird je ponoči brzel proti vzhodu.
Revolucija je mrtva! Naj živi revolucija! Dva mojita za petdeset cordob je viselo na šanku, za njim sta pa stala Juan in Mark, brata, Argentinca.
15
Postelja, vilice in nočne vragolije. Zgodbe iz hostla. Po treh mesecih potovanja lahko rečem, da so tri osnovne stvari, ki jih mora imeti vsak hostel. Čista postelja, brezžično medmrežje in prostor za druženje. Vsak človek ima rad čisto posteljo.
16
Brnenje med nogami in vonj po senu Okoli poldneva sem pešačil do bližnje trgovine po plastenko vode, ko sem ob cesti zagledal dva verjetno najbolj legendarna popotniška motocikla vseh časov! Honda Africa twin.
9
Slovenija proti Hondurasu in Dragić za tri! Ker so tudi vampi najboljši po nekaj dneh, sem z zapisom o slovenskem košarkarskem orgazmu počakal, da se mi malo vse skupaj pravzaprav usede v možgane. V srce. Jah, nismo mi v Sloveniji od včeraj.
29
"Jan, povej doma, da smo tukaj dobri ljudje" Pred desetimi leti sem kot študent politologije na fakulteti za družbene vede spoznal Angleža, mislim, da mu je bilo ime James, ki je prišel na študentsko izmenjavo v Ljubljano.
12
Tujec na surfu Odprl sem vrata kopalnice, ko je ravno lezel izpod korita. Ščurek. Tak, za palec dolg grdavs. Se je prestrašil in hitro smuknil nazaj v luknjo.
8
Predsednik Jimmy, Izraelci in ponoreli avtobus V San Pedru sem šel nekajkrat jest h Claudiu, ki ima ob križišču dveh uličic prijetno zanikrn lokalček in peče piščanca z rožmarinom ter rižem. Tri mize. Mizice.
20
Vulkan v živo: nekaj najlepšega, kar sem videl v življenju Zbudili sta me glasno bučanje in rahlo tresenje tal. Odprl sem zadrgo na šotoru in pogledal v mrzlo noč. Eden najlepših pogledov v mojem življenju. Pred mojimi očmi je Volcan de Fuego bruhal kot nor.
14
Lepa, prijetna in malo nevarna. Gvatemala. Gvatemalska mejna policistka si je pravkar našminkane ustnice ogledovala v majhnem ogledalu, ko sem se z belizejske strani meje v vročini privlekel do njenega okenca.
25
Kako iz turista iztisniti čim več belizejskih dolarjev? Cariniku sem pogledal v oči. Vedel sem, da me hoče opetnajstiti, in on je vedel, da to vem. Ni se dal motiti.
15

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

A post shared by Jan Konecnik (@kje_je_jan) on

Kazalo