Kje je Jan?
slice
Otok, nov uplinjač, zelena lestev in vietnamske karaoke
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 44. del, 23. april 2018 ob 06:34 Spet pri mehaniku. V Olginem 150-kubičnem agregatu je nekaj precej šklopotalo in zdelo se mi je, da bi to bilo dobro popraviti v Hanoju, kjer imajo nadomestne dele za vse vrste motorjev.
8
Na Olgi med riževimi polji severnega Vietnama
19
16. april 2018 ob 06:24 Parkiram, pogledam pod motor. Nekaj teče. Jeb...mater! Dam na prst in povonjam. Bencin je, okej, samo da ni olje.
Južna Koreja in dobro jutro, Vietnam!
19
9. april 2018 ob 06:50 "Kakšen vizum za Vietnam?" sem začudeno in s kepo v grlu zrl v punco za prijavnim okencem na seulskem letališču. "Ja, potrebujete pismo, potrdilo, da boste vizum prevzeli na letališču v Vietnamu."
Japonska duša
19
2. april 2018 ob 06:56 Japonska družba je zanimiva kombinacija med modernim in tradicijo, med poduhovljenostjo in izkrivljenostjo, individualnim in skupinskim.
Noro mesto
22
26. marec 2018 ob 09:58 Zadnjik, možgani in črevo, sem s prstom pokazal na jedilnem listu ulične gostilne v starem delu Šinjukuja, tokijskega predela, kamor pridejo domačini po službi na pivo in prigrizek. "Biru?"
Zadnji dnevi v Latinski Ameriki Avtobus naju je odložil na majhni postaji, pred katero je veter na žgočem soncu dvigoval pesek. Punta del Diablo.
26
Mali svet "Taja, si to ti?" sem vprašal in ji pomolil rožo. "Jaz sem bolj stare šole, veš, tako da, vse lepo za dan žena!" Malo je bila presenečena, se mi zdi. "Uuu, hvala. To je pa lepo!"
14
Kraji, na katerih si oko spočije "Tam zgoraj so zagotovo naši zdomci postavili kakšno kočo," sem razmišljal na glas, medtem ko sem skozi okular kamere s polnim približkom poskušal na sedlu na gori razločiti kakšno stavbo.
19
Pingvini, ledenik, nabriti taksisti in golob, ki ga ni bilo Buenos Aires je namazan z vsemi žavbami! Očeta so oropali tako, da se mu niti sanjalo ni. Taksisti te poskusijo pretentati, če se le da.
27
Na Amazonki, na lovu za anakondo V vodi je začofotalo. Napel sem ušesa, v očeh se je pojavil smrtonosen pogled. Anakonda! Skočil sem v vodo, kot blisk zaplaval za kačo.
35
Krvi ne prelivajo več, a boj med "Inki" in "Španci" še traja Korejka pred mano je po vzklikih sodeč doživljala orgazme, ko je s police uzrla starodavni Machu Picchu.
33
Čez skrivnostno puščavo in zelene planote do jezera Titikaka Očetu je kar malo teklo po čelu, ko je manevriral izposojeno toyoto s slabo sklopko po zabasanih cestah perujske prestolnice Lime.
15
Brez telefona, brez nahrbtnika ... Mah, lahko bi bilo slabše V glavnem mestu Ekvadorja sem bil ravno dovolj dolgo, da so me okradli. Najprej prijazni ljudje so po veliko piva in ague ardiente postali vedno manj prijazni ...
38
Gringo Terry, z Venezuelci na meji in pivo v Ekvadorju Američan Terry je prvi v družini, ki ima potni list.
30
Jeziki, mostovi med ljudmi Španščina ni tako lahek jezik, kot se mi je zdelo: če smo mi v lingvističnem smislu ponosni na to svojo slavno slovensko dvojino in sklanjatve, španščina, ki sklanjatev nima, vso svojo kompleksnost ...
13

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo