Kje je Jan?
slice
"Jan, povej doma, da smo tukaj dobri ljudje"
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 13. del, 18. september 2017 ob 06:58 Pred desetimi leti sem kot študent politologije na fakulteti za družbene vede spoznal Angleža, mislim, da mu je bilo ime James, ki je prišel na študentsko izmenjavo v Ljubljano.
12
Tujec na surfu
8
11. september 2017 ob 06:24 Odprl sem vrata kopalnice, ko je ravno lezel izpod korita. Ščurek. Tak, za palec dolg grdavs. Se je prestrašil in hitro smuknil nazaj v luknjo.
Predsednik Jimmy, Izraelci in ponoreli avtobus
18
4. september 2017 ob 07:02 V San Pedru sem šel nekajkrat jest h Claudiu, ki ima ob križišču dveh uličic prijetno zanikrn lokalček in peče piščanca z rožmarinom ter rižem. Tri mize. Mizice.
Vulkan v živo: nekaj najlepšega, kar sem videl v življenju
14
28. avgust 2017 ob 07:03 Zbudili sta me glasno bučanje in rahlo tresenje tal. Odprl sem zadrgo na šotoru in pogledal v mrzlo noč. Eden najlepših pogledov v mojem življenju. Pred mojimi očmi je Volcan de Fuego bruhal kot nor.
Lepa, prijetna in malo nevarna. Gvatemala.
25
21. avgust 2017 ob 06:27 Gvatemalska mejna policistka si je pravkar našminkane ustnice ogledovala v majhnem ogledalu, ko sem se z belizejske strani meje v vročini privlekel do njenega okenca.
Kako iz turista iztisniti čim več belizejskih dolarjev? Cariniku sem pogledal v oči. Vedel sem, da me hoče opetnajstiti, in on je vedel, da to vem. Ni se dal motiti.
15
(Pre)veliko mesto "Ja, tukaj bo. Tukaj me lahko odložite," sem rekel taksistu. Bilo je zgodaj zjutraj, ko sem prispel v Ciudad de Mexico.
20
Bela zadnjica Nočne prigode na stranišču, pirotehnični konjič na paradi v Oaxaci, razmislek o goloti na bazenu z najlepšim razgledom v Mehiki. Kje je Slovenija?
18
"Za 80 pesov me lahko tudi bolje spoznaš" Pri nas se z ženskami najprej pogovarjaš, potem zaplešeš. V Mehiki najprej plešeš, potem se pogovarjaš. Majevske piramide v Calakmulu, krokodili v kanjonu Sumidero in nezakonita elektronska veselica.
11
Zgodilo se je nekoč v Mehiki "Če bi lokalna mafija vedela, da tukaj prodajam marihuano, bi mi odtrgali glavo! Boš?"
18
Kondomi, vrvica in švicarski nož Obstaja nepisano pravilo, da na štirinajstdnevno potovanje vzameš s seboj enako veliko stvari, kot če bi šel za leto.
37
Stran od sedanjosti, stran od preteklosti Prekinitev življenja v razvitem delu sveta človeku vzame precej časa, nekaj pa tudi stane. Še v mestni knjižnici so se spomnili, da pred tremi leti nisem poravnal zamudnine za neko čtivo.
29
Šef, jaz grem! Bilo je februarja, ko sem sedel v svoji pisarni našega zavoda na Kolodvorski, gledal od vseh sendvičev in druge hitre hrane zamaščene tipke na tipkovnici in tuhtal: "Kdaj, če ne zdaj."
43

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

A post shared by Jan Konecnik (@kje_je_jan) on

Kazalo