Fascinantni hoteli
slice
Foto: Nacistično obalno letovišče postaja luksuzni resort
Prora - cilj je bil postaviti največje letovišče na svetu, 5. november 2017 ob 09:40 Dolga leta Nemci niso prav dobro vedeli, kaj naj naredijo s Proro - kompleksom počitniških blokov vzdolž baltske obale, zgrajenih tik pred drugo svetovno vojno kot nacistično letovišče.
44
Dubaj bo zgradil plavajočo repliko Benetk
63
3. oktober 2017 ob 11:06 Se da lepoto Benetk poustvariti? Težko, a Dubaj bo poskušal storiti prav to.
Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel
23
2. oktober 2017 ob 11:41 Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
Foto: Hotel v nekdanjem zaporu, za katerega skrbijo prosilci za azil
5
23. september 2017 ob 12:31 Hotel Movement, ki odpira vrata ta mesec, je svoje prostore našel na precej nenavadnem mestu - v enem izmed stolpov nekoč najbolj zloglasnega nizozemskega zapora.
V Subidi, edini "slovenski" michelinki: večerja pod trofejami in spanje v gnezdu
22
19. september 2017 ob 07:09 Subida je institucija – naj si gre za njihove interpretacije starih furlanskih jedi ali pa za butično hotelirstvo, ki je za zgled številnim.
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
33
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
33
Zanimanje za Intercontinental veliko, v načrtu nove naložbe v Sloveniji Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že žanje veliko zanimanje.
46
Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
53
Bodo ruski milijoni oživili nekoč najbolj luksuzni hotel Jugoslavije? Hotel Belvedere v Dubrovniku je bil ob odprtju leta 1985 najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, kjer se je zbirala estradna, športna in poslovna elita nekdanje države.
26
Video: Lone - moderni hotel z jugoslovanskim konceptom Veličastni rovinjski hotel Lone je bil leta 2011, ko je bil zgrajen, prvi hotel v verigi t. i. Design Hotelov na Hrvaškem.
12
Foto: Terme Paradiso bogatejše za prestižno opremljene sobe Terme Paradiso v Dobovi je predlani precej prizadelo dogajanje z migranti na bližnji slovensko-hrvaški meji, zdaj pa so z novo naložbo gostom ponudili 18 novih prestižno opremljenih sob.
6
Foto: Sprehod skozi najelitnejši hotel v Parizu V sredo se je po štiriletnih korenitih prenovitvenih delih v skupni vrednosti 200 milijonov evrov ponovno odprl eden najbolj znamenitih pariških hotelov, Hôtel de Crillon.
40
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16
Černobil želi z odprtjem hostla privabiti več turistov Ukrajinska vlada je znotraj kontaminiranega območja v Černobilu odprla hostel, s čimer so turistom omogočili raziskovanje žarišča največje jedrske katastrofe v zgodovini človeštva.
19

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo