Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.
"Ne upam si napovedati, kdaj bo tudi druga svetovna vojna postala turistični produkt" Janko Boštjančič, prvi mož Parka vojaške zgodovine, je eden tistih entuziastov, ki so verjeli, da je turizem v Pivki lahko še kaj drugega kot le gneča na cesti in mimovozeče se avtomobilske kolone ...
Foto: V Švici odprli najstrmejšo vzpenjačo na svetu V švicarskem kantonu Schwyz so postavili najstrmejšo vzpenjačo na svetu. Strokovnjaki projekt označujejo za velik uspeh modernega inženirstva.
Foto: V St. John'su na Novi Fundlandiji - pisane hiške, rum in ledeniki St. John's, prestolnica kanadske province Nova Fundlandija in Labrador, se ponaša s kar nekaj zanimivimi rekordi in znamenitostmi.
Zdravilišče v Brdih naj bi zaznamovala 45-metrska steklena kupola V bližini Medane v Goriških brdih načrtujejo velik turistični kompleks, tam naj bi zrastel hotelski kompleks s 45 metrov visoko stekleno kupolo.
Na Ljubno se vrača Michelinova zvezdica Po uspešnem lanskem gostovanju se v hotel Planinka na Ljubno ob Savinji vrača z eno Michelinovo zvezdico ozaljšani belgijski kuharski mojster Erik Lindelauf, ki bo za en dan ob koncu leta prevzel ...
Avstrijski prevoznik Niki bo v četrtek prenehal leteti Avstrijski Niki bo s četrtkom ustavil vse letalske prevoze, uprava družbe pa je že vložila predlog za začetek postopka plačilne nesposobnosti.
Jesti slovensko meso - jesti kakovostno meso? V času najrazličnejših afer z mesom kupci vse bolj posegajo po mesninah slovenskega porekla, v svetu visoke kulinarike pa tako ali tako že nakaj časa velja načelo "od njive do mize", pri čemer mora ...
Foto: Rudnik soli Wieliczka - osupljivo 800 let staro podzemno mesto Ena zanimivejših znamenitosti na Poljskem je nedvomno rudnik soli Wieliczka, ki leži 16 kilometrov južno od Krakova.
Predbožični letališki kaos: piloti Ryanaira napovedali stavko Če ste nameravali za božične praznike leteti z Ryanairom, se morda pripravite na kar nekaj nevšečnosti. Piloti in kabinsko osebje tega irskega nizkocenovnika so namreč napovedali stavko.
Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
Vstopnina za rimski Panteon - odšteti bo treba dva evra V rimski tempelj Panteon od maja prihodnje leto ne bo mogoče več vstopiti zastonj, so sporočili z italijanskega ministrstva za kulturo.
Venezuela. Raj, ki propada. Kar nekaj dni sem v glavi mlel, ali naj grem čez mejo ali ne. Venezuelci, ki sem jih spoznal v Panami in Kolumbiji, mi namreč o svoji domovini niso povedali nič dobrega.
Rekordno leto za madžarski Wizz Air in družbo Croatia Airlines Za največja letalska prevoznika naših vzhodnih in južnih sosedov se končuje uspešno leto – tako Wizz Air kot Croatia Airlines sta letos prepelajala največ potnikov doslej, Madžari pa so že zazrti v ...
Slovenske železnice imajo nov vozni red Slovenske železnice z današnjim dnem vozijo po novem voznem redu. Spremembe se nanašajo tako na notranji kot mednarodni potniški promet.
Se bliža nova doba nadzvočnih potniških letal? Letalska industrija očitno resno pogleduje proti nadzvočni tehnologiji na potniškem področju. Letalska družba Japan Airlines bo vložila v zagonsko podjetje, ki razvija nadzvočno potniško letalo.
Širitev smučišč ogroža bolgarsko neokrnjeno naravo Okoljevarstveniki opozarjajo na hude posledice, ki jih bo imela predvidena širitev smučarskega središča Bansko. Ogroženi naj bi bili stoletja stari gozdovi in živali, ki prebivajo v njih.
Maribor ta konec tedna v znamenju butičnega piva Mariborska trgovinica butičnih piv Pivarna po štirih jesenskih izvedbah festivala mikropivovarstva v mestu ob Dravi prvič pripravlja še "vikend kraft piva MariBeer".
Zbogom kariji in tapasi, vrača se "slovenski" Figovec Take gneče kot na sinočnjem odprtju na trgu na stičišču Gosposvetske in Slovenske že dolgo nismo videli.
Neapeljska pica pristala na Unescovem seznamu kulturne dediščine Umetnost priprave neapeljske pice je priznal tudi Unesco in jo vpisal na seznam svetovne kulturne dediščine, kamor je uspelo priti tudi nizozemskim mlinom na veter in slovenskim kurentom.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo