Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Poletni rekord kaninske žičnice Kaninska žičnica s številom prepeljanih potnikov dokazuje, da je nepogrešljiv del bovškega turizma. Takšnega prometa v poletni sezoni še ni bilo.
Parizu med turisti spet narašča priljubljenost Vse kaže, da si je Pariz po terorističnih napadih opomogel tudi v smislu turističnega obiska. Letos je na dobri poti, da ga bo obiskalo največ ljudi v zadnjih desetih letih.
Slovenec v Singapurju: Tudi v virusih je priložnost Mali hitri diagnostični testi na nalezljive bolezni, podobni USB-ključku, s katerega izvid lahko prebereta računalnik ali pametni telefon, so plod dela Luka Fajsa in njegovega podjetja, ki ga je ...
Lepa, prijetna in malo nevarna. Gvatemala. Gvatemalska mejna policistka si je pravkar našminkane ustnice ogledovala v majhnem ogledalu, ko sem se z belizejske strani meje v vročini privlekel do njenega okenca.
V boj proti poplavi turistov z vstopnino za vstop v mesta? V času, ko se evropska mesta spopadajo s skoraj neobvladljivim valom turistov, ko v Benetkah protestirajo
Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
Jernej Štrasner, razvijalec pri Facebooku: V tujini me še nihče ni vprašal po izobrazbi Izolčan Jernej Štrasner že nekaj časa živi v Kaliforniji, kjer je zaposlen pri najbolj priljubljenem spletnem omrežju Facebook.
Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester. Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.
Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
Guam, pacifiški otok "na muhi" Severne Koreje - tropski raj ali vojaško oporišče? V teh dneh, ko ZDA in Severna Koreja kar tekmujeta, katera bo izrekla drugi večje in bolj zlovešče grožnje, so se oči javnosti malce nenadejano uperile v Guam – otok, ki bi ob morebitnem napadu ...
Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste" Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
Melbourne že sedmo leto zapored najprijetnejše mesto za življenje Avstralsko mesto Melbourne je že sedmo leto zapored dobilo naziv najboljšega mesta na svetu za bivanje, je ugotovila raziskava britanskega tednika Economist.
Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
Italijani bijejo boj za tiramisu - je furlanski ali beneški? V Italiji se je v zadnjih dneh razvnel pravi politični boj okoli tega, kdo si je izmislil tiramisu: Furlani ali Benečani.
Dolenjska in Bela krajina pripravljata sistem za izposojo koles V Novem mestu bo od oktobra naprej možna samopostrežna izposoja koles, v Beli krajini pa bodo ob Kolpi vzpostavili e-kolesarsko mrežo z izposojo električnih koles.
V Berlinu naročanje hrane v angleščini - znak za alarm ali odprtost mesta? Vidni predstavnik nemške vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU) je izrazil ogorčenje nad tem, da zaradi množice priseljencev v nekaterih restavracijah v Berlinu ni več mogoče naročiti v nemškem ...
Na Kaninu presegli mejo tisoč prevozov Krožna kabinska žičnica na Kaninu je dosegla nov rekord. V enem dnevu je namreč prepeljala 1.008 potnikov in s tem presegla mejo tisoč prevozov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo