Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Turisti navdušeni nad padcem turške lire: soba že za pet evrov na noč Kot kaže, so turisti znova odkrili Turčijo, in to predvsem po zaslugi občutne cenitve nacionalne valute. Poceni lira je za mnoge Turke resna težava, a turisti se na težave domačinov pač požvižgajo.
Novo priznanje: Jezersko kot prvi slovenski kraj vstopil v mrežo Gorniške vasi Jezersko se je pridružilo 28 krajem v Avstriji, Italiji, na Bavarskem in Južnem Tirolskem, ki so vključeni v mednarodno mrežo Gorniške vasi.
Ljubljana je tretja najčistejša prestolnica v Evropski uniji Raziskava evropskega statističnega urada Eurostat, v katero so vključili 109 evropskih mest, je pokazala, da so s čistočo mesta najbolj zadovoljni prebivalci latvijskega mesta Ventspils, med ...
Kam ta konec tedna? Na jagode in šparglje, pivo, cviček in opero Sončno vreme konec tedna bo kot nalašč za obisk kakšne izmed mnogih prireditev po Sloveniji, ki vabijo na cviček, jagode in šparglje, druženje ob jezeru ali ogled alpskega cvetja.
Oddajte svoj glas za najlepšo planinsko pot v Sloveniji V okviru akcije Očistimo gore poteka izbor za naj planinsko pot, v katerem lahko izbirate med najbolje urejenimi gorskimi potmi in s svojim glasom pomagate izbrati najboljšo med najboljšimi.
Foto: Evropski dan parkov – v naravo, v park! 24. maja praznujemo evropski dan parkov. Namen dneva je poudariti pomen naravnih lepot, ohranjenih v naravnih parkih, in ohranjanja in trajnostnega upravljanja teh območij.
Slovenski gin v ZDA uvrstili med osem najboljših žganih pijač sveta! Gin Monologue, za katerim stoji vipavski kuharski mojster z Zemona Tomaž Kavčič, je na prestižnem tekmovanju žganih pijač v ZDA prejel najvišje priznanje, veliko zlato medaljo.
Najbolje je imeti japonski potni list, najslabše afganistanskega Kdor ima v rokah japonski potni list, lahko z njim brez vizuma potuje v največ držav po svetu, natančno 189 izmed 218. Na drugem mestu po moči sta singapurski in nemški potni list, prav na dnu pa ...
Vipavska dolina med deset najbolj "vročih" evropskih destinacij leta "Vipavska dolina je prepredena z vasicami in zavitimi stezicami, ob katerih se po nežnih pobočjih raztezajo vinogradi, zato bi jo z lahkoto zamenjali za toskansko idilo," so zapisali pri Lonely ...
Za ljubitelje naravnih vin: Ljubljana gosti prvi festival živih vin V Ljubljani bo v petek od 17. ure dalje prvi festival živih vin in fermentirane hrane, na katerem se bo predstavilo sedem vodilnih slovenskih naravnih in/ali biodinamičnih vinarjev.
Ruska agencija pred svetovnim prvenstvom ponuja lažne ocene restavracij Ruska oglaševalska agencija je ponudila restavracijam v mestih, ki gostijo prihajajoče svetovno nogometno prvenstvo, da jim z lažnimi recenzijami pomaga do višje ocene na TripAdvisorju.
Kambodža, zadnja motoristična etapa Mehanik št. 13 je bil mojster; mlad fant, a z dobro glavo, se je videlo.
Foto: Zadnja velika divjina na Zemlji se šibi pod težo turistov Čeprav Antarktika zaradi svojih nizkih temperatur, ki se gibljejo krepko pod ničlo, velja za eno izmed najmanj naseljivih območij sveta, pa veličastna in (skoraj) neokrnjena narava privablja ...
Dan lipicanca: V Lipici se spominjajo začetkov obratovanja kobilarne V Kobilarni Lipica praznujejo - v spomin na začetke obratovanja kobilarne pred 438 leti se namreč pripravljajo na dan lipicanca, na katerem bodo predstavili najlepše konje Kobilarne Lipica in ...
Japonska: Ponudnik se zaradi 25-sekundne netočnosti vlaka iz srca opravičuje Slovencem se večurne zamude vlakov sploh ne zdijo neobičajne. Drugače je na Japonskem, kjer že najmanjšo netočnost vlaka javnost ostro obsodi.
Kam za konec tedna? Na pivo, vino in dobrote slovenskih kmetij Kulinarični dogodki so v polnem razmahu, zato je možnosti, kaj doživeti v soboto in nedeljo, več kot dovolj, ne glede na to, iz katerega dela Slovenije prihajate.
Letošnja Internautica v Portorožu se spogleduje z okoljevarstvom Svoja vrata odpira že 23. mednarodna razstava Internautica.
22. vzpon na vrh Everesta: Kami Rita še ne namerava odnehati Nepalski šerpa Kami Rita se je na najvišjo goro sveta - Everest - nedavno povzpel že 22. in s tem postavil nov svetovni rekord.
Foto: Zapuščeni bolivijski vlaki – relikvije opuščene industrije Na obrobju največje slane puščave na svetu Salar de Uyuni leži t. i. Pokopališče vlakov, ki privablja vse več turistov.
Za "čustveno oporo" na letalo z žabo, kozo ali ježem? Nič več. Vse več potnikov želi na letalo zaradi "čustvene opore" vzeti nenavadne domače ljubljenčke. Pri družbi American Airlines so se temu odločili narediti konec.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo