Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Slovenske turistične agencije pred dopusti: Varnostni zadržki so odveč Najpogostejši dopustniški cilj Slovencev ostaja Hrvaška, narašča zanimanje za Črno goro in Španijo, znova pa sta privlačna tudi Tunizija in Egipt.
Kaj bo nasledilo razgledni stolp Vinarium? Sejalca za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke slovenskega turizma je lani prejel razgledni stolp Vinarium. Nagrado si letos obeta 12 projektov.
Slovenija, moja dežela - odlikovanje za akcijo, "ki se je dotaknila slovenskih ljudi" Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu državnosti v predsedniški palači snovalcem in ustvarjalcem akcije Slovenija, moja dežela vročil državno odlikovanje.
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
Maja iz Mjanmara: Elito uči o vinu, domačine pa zasvajajo dobrine z Zahoda Po lastnih popotniških izkušnjah Slovenca srečaš praktično na vsakem, še tako eksotičnem koncu sveta.
Slovenski turist povprečno porabil 54 evrov na dan Od januarja do aprila je zasebno vsaj enkrat potovala četrtina Slovencev. Od tistih, ki zasebno niso potovali, se jih največ ni odpravilo nikamor zaradi pomanjkanja časa.
Kam ta konec tedna? Na Jurjevanje, Lent, elektronsko glasbo ali Kekčev vikend Junijski konci tedna običajno kar kipijo od različnih družabnih dogodkov in tudi tokrat bo tako. Možnosti za izbiro je več kot dovolj.
George Clooney prodal svojo znamko tekile za milijardo dolarjev Novorojenima dvojčkoma Georgea Clooneyja se nedvomno ne bo bati, da ne bosta dobro preskrbljena.
"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
Angelski grad vabi v hladno zavetje s tremi na novo odprtimi sobanami - in z aplikacijo Rimski Angelski grad se je v zgodovino za vselej zapisal tudi kot kraj dogajanja zgodbe v drami La Tosca , po kateri je nastal libreto znamenite istoimenske opere, ki jo je leta 1899 zložil Giacomo ...
Video: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.
V Žalcu od aprila prodali več kot 28.000 vrčkov piva Na žalski fontani piva jim je od 1. aprila, ko so zakorakali v drugo sezono, uspelo prodati že več kot 28.000 vrčkov piva. Lani so od septembra do novembra prodali 36.136 vrčkov.
Nad obalnimi pečinami v Izoli odprli nov hotel s štirimi zvezdicami Sredi prejšnjega tedna so na Belvederju nad Izolo tudi uradno odprli nov hotel, ki so ga zaradi edinstvene lokacije nad obalnimi klifi poimenovali Hotel Cliff.
Slovenska hiša v Pjongčangu središče druženja in (upajmo) proslavljanja medalj Slovenska hiša je na olimpijskih igrah zadnjič delovala leta 2010 v Vancouvru, zdaj pa se je turizmu in gospodarstvu uspelo dogovoriti, da bo takšna hiša znova zaživela na zimskih olimpijskih igrah ...
Sašo Papp od radijca do vinskega promotorja Čeprav je vinskih festivalov in sejmov pri nas že toliko, da se zdi, da včasih vinarji več vina stočijo, kot ga prodajo, pa se nam konec tedna obeta še eden.
Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
Foto: Zaigraj name, tvoj sem - klavirji na ulicah Ženeve Na ulicah, parkih in trgih širšega območja Ženeve se je znašlo 55 klavirjev, ki so namenjeni vsem prebivalcem in obiskovalcem tega švicarskega mesta.
Opravičilo Ljubljani V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo