Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Ivica Todorić v gotovini plačal milijonsko varščino Nekdanji predsednik uprave hrvaškega Agrokorja Ivica Todorić je plačal skoraj milijon evrov varščine, s čimer se bo pred roko pravice branil s prostosti.
Budimpešta potrdila prejem prošnje Gruevskega za azil Madžarske oblasti so potrdile prejem prošnje za azil in pridobitev statusa begunca nekdanjega makedonskega premierja Nikole Gruevskega, ki bi moral prestajati zaporno kazen zaradi zlorabe položaja.
Interpol spet zavrnil članstvo Kosova. Srbija zadovoljna. Mednarodna policijska organizacija Interpol že tretjič ni odobrila prošnje Kosova za članstvo.
Italija: Odrejen zaseg ladje Aquarius in uvedba preiskave proti Zdravnikom brez meja Italijansko pravosodje je odredilo zaseg ladje Aquarius, s katero nevladne organizacije rešujejo prebežnike, ter uvedlo preiskavo proti humanitarni organizaciji Zdravniki brez meja.
Airbnb iz ponudbe umika nepremičnine v izraelskih naselbinah na Zahodnem bregu Airbnb, spletna platforma za kratkotrajni najem nepremičnin po svetu, je sporočil, da iz ponudbe umika vse nepremičnine v izraelskih naselbinah na okupiranem Zahodnem bregu.
V streljanju v Chicagu umrli štirje ljudje, tudi strelec V streljanju pred bolnišnico v Chicagu in v njej so v ponedeljek umrli štirje ljudje, med njimi policist, dva uslužbenca bolnišnice in za zdaj še neidentificirani strelec.
ZDA zaradi migrantov začasno delno zaprle najbolj obremenjen mejni prehod z Mehiko ZDA so z namenom krepitve nadzora začasno delno zaprle najbolj obremenjen mejni prehod z Mehiko San Ysidro, potem ko so na sever Mehike prišli srednjeameriški prebežniki.
Argentina najdene podmornice ne more dvigniti na površje Čeprav svojci zahtevajo posmrtne ostanke 44 mornarjev s podmornice ARA San Juan, v četrtek najdene po letu dni iskalne akcije, argentinska vlada sporoča, da je zaradi pomanjkanja "moderne tehnologije"
Hunt poziva Iran k izpustitvi britanskih zapornikov Britanski zunanji minister Jeremy Hunt je prvič na obisku v Iranu, kjer se je pri zunanjem ministru Mohamadu Džavadu Zarifu zavzel za konec vojne v Jemnu in izpustitev britanskih zapornikov.
Države Zahodnega Balkana obljubljajo sodelovanje za približevanje EU-ju Voditelji držav Zahodnega Balkana so se na srečanju na Dunaju zavzeli za tesnejše regionalno sodelovanje, s katerim bi izboljšale svojo perspektivo za članstvo v Evropski uniji.
Ministri članic Evropske unije soglasno podprli dogovor o brexitu " Zadovoljen sem, da so ministri podprli celoten sveženj, " je glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier povedal po izrednem sestanku predstavnikov sedemindvajseterice glede osnutka ...
Na Japonskem aretirali prvega moža koncerna Renault-Nissan Nissan Co. Ltd. bo odpustil direktorja družbe Carlosa Ghosna, ki so ga na Japonskem po zaslišanju zaradi domnevne "znatne zlorabe sredstev" že aretirali.
V Skopju novi protesti proti spremembi imena Makedonije V Skopju so se v nedeljo zvečer zbrali nasprotniki spremembe imena Makedonija, kot ga predvideva sporazum z Grčijo.
Politične krize v Izraelu po odstopu obrambnega ministra očitno konec Krize, v kateri se je prejšnji teden zaradi odstopa obrambnega ministra Avigdorja Liebermana znašla izraelska vlada, je očitno konec, saj je minister za izobraževanje Naftali Benet umaknil svojo ...
81 prebežnikov ne želi s tovorne ladje v strahu pred libijskimi centri za pridržanje 81 prebežnikov, ki jih je v Sredozemskem morju ob obali Libije rešila trgovska tovorna ladja, ne želi zapustiti ladje, ker se bojijo, da jih bodo poslali v libijske centre za pridržanje.
Jemen: Hutijevski uporniki pripravljeni za premirje Hutijevski uporniki v Jemnu so sporočili, da so pripravljeni uveljaviti premirje, če je to pripravljena storiti tudi vojaška koalicija pod vodstvom Savdske Arabije in Združenih arabskih emiratov ...
V Kaliforniji zaradi požarov okoli 1.000 pogrešanih, a seznam se spreminja Medtem ko je potrjenih smrtnih žrtev požarov v Kaliforniji 77, kar je največ v zgodovini te ameriške zvezne države, pa se število pogrešanih spreminja. Trenutno je na seznamu okoli 1.000 ljudi.
Čas po prvi svetovni vojni na Bližnjem vzhodu del širšega konteksta kolonializma Prve svetovne vojne se ne da izvzeti iz širšega časovnega konteksta, kar velja tudi za dogajanje na Bližnjem vzhodu in ravnanje evropskih sil na tistem območju pred vojno in po njej.
Protimigrantski protest v Tijuani V mehiškem obmejnem mestu Tijuana se je na protestu proti srednjeameriškim migrantom, ki želijo prispeti v ZDA, zbralo več sto ljudi.
Na protestih v Franciji proti dražjemu gorivu več kot 400 ranjenih Protesti proti dvigu cen goriva v Franciji se nadaljujejo že drugi dan, na njih pa je bilo ranjenih več kot 400 ljudi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 15. november 2018 ob 11:40

Kaj se bo zgodilo z brexitom?

Združeno kraljestvo bo zagotovo izstopilo iz Evropske unije.
Združeno kraljestvo bo ostalo članica Evropske unije.
Čisto nič.
Nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Društvo mrtvih pesnikov
20. november 2018 ob 14:59 Za slovenske skupine je največja težava to, da ne znamo pogledati čez rob Slovenije in smo ujeti v
Več novic ...
Kazalo