Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Nikaragva: Novinar ustreljen med prenosom na Facebooku Protesti proti pokojninski reformi v Nikaragvi postajajo vse bolj nasilni. Na peti dan protestov poročajo o novih smrtnih žrtvah.
Prva ženska na čelu nemških socialdemokratov Nemški socialdemokrati (SPD) so na izrednem kongresu stranke v Wiesbadnu za novo predsednico stranke izvolili 47-letno Andreo Nahles, ki bo prva ženska na čelu stranke v 155-letni zgodovini.
Srbski obrambni minister razburil Zagreb z najavo prihoda v Jasenovac V nekdanjem koncentracijskem taborišču Jasenovac na Hrvaškem je potekala žalna slovesnost v spomin na žrtve.
V Armeniji vre: premier se oklepa oblasti, vodja protestov priprt V Armeniji je propadel poskus pogovorov med premierjem Seržem Sargsjanom in protestniki.
Iran svari pred sklepanjem sporazumov z ZDA "ZDA s pozivi po spremembi iranskega jedrskega sporazuma dajejo svetu zelo nevarno sporočilo. Njihov princip delovanja je: kar je naše, je naše, kar je vaše, je stvar pogajanj," je opozoril iranski ...
V napadu pred volilnim uradom v Kabulu najmanj 57 žrtev Pred uradom za registracijo volivcev v Kabulu se je razstrelil samomorilski napadalec. Pri tem je bilo ubitih najmanj 57 ljudi, več kot 100 je ranjenih.
Japonska, dežela stoletnikov, se ponaša z najstarejšim Zemljanom in Zemljanko Na Japonskem je umrla najstarejša Zemljanka, 117-letna Nabi Tadžima. V tej državi je sicer lani živelo kar 67.824 stoletnikov - še leta 1963 pa je ta častitljivi jubilej dočakalo le 153 Japoncev.
Maduro prvi tuji voditelj, ki je po spremembi vodstva obiskal Kubo Venezuelski predsednik Nicolas Maduro je prvi tuji voditelj, ki se je v Havani srečal z novim kubanskim predsednikom Miguelom Diazom-Canelom.
Plastična vrečka, ki jo potrebujemo le nekaj minut, razpada stoletja Svet je v slabih 70 letih proizvedel 8,3 milijarde ton plastike, polovico v zadnjih 13 letih.
Na protestih v Gazi ubiti štirje Palestinci, med njimi 14-letnik Na območju Gaze ob meji z Izraelom se je na protestih četrti petek zapored znova zbralo več tisoč Palestincev. Nekaj sto naj bi se jih spopadlo z izraelskimi varnostnimi silami.
Foto: Madžari proti vladnemu nadzoru nad mediji Okoli deset tisoč Madžarov se je v Budimpešti zbralo pred parlamentom, kjer so izrazili nestrinjanje z vladnim nadzorom nad mediji, ki je po njihovih navedbah premierju Viktorju Orbanu pomagal pri ...
Indijska vlada potrdila smrtno kazen za posilstvo otrok Indijska vlada je sprejela dopolnilo zakona o zaščiti otrok pred spolnimi zlorabami, ki uvaja smrtno kazen za posilstvo otroka, mlajšega od 12 let.
Preiskovalci OPCW-ja v Dumi zbrali vzorce P reiskovalci Organizacije za prepoved kemičnega orožja (OPCW) so končno preučili eno izmed dveh prizorišč domnevnega kemičnega napada v sirskem mestu Duma in zbrali vzorce in druge predmete.
Nikaragva: Več mrtvih v protestih proti pokojninski reformi V nasilnih protestih proti predlagani pokojninski reformi v Nikaragvi, ki potekajo že od srede, je po zadnjih podatkih umrlo najmanj deset ljudi.
Foto: "Sem jaz naslednji?" Protesti ameriških šolarjev proti orožju Šolarji v mnogih ameriških mestih so v petek, na dan 19. obletnice strelskega pohoda na srednji šoli Columbine v Koloradu, protestirali proti nasilju z orožjem ter se zavzeli za strožjo orožarsko ...
Plinski terminal na Krku bi lahko začel delovati leta 2020 Hrvaško ministrstvo za varstvo okolja in energetiko je izdalo okoljevarstveno soglasje za plavajoči terminal za utekočinjeni naravni plin (LNG) na otoku Krku.
Porast kriminala v Ugandi: "Policija varuje elito, ne ljudi" V Ugandi narašča število ugrabitev in umorov.
Zgodovinska sodba: Italijanski državni vrh v 90. letih sodeloval z mafijo Sodišče v Palermu je na sodnem procesu o dogovarjanju med mafijo Cosa Nostra in predstavniki države v 90. letih prejšnjega stoletja več nekdanjih politikov, vodilnih predstavnikov policije in ...
Severna Koreja je ustavila vse jedrske poskuse Severna Koreja je sporočila, da je ustavila vse jedrske poskuse in ne bo več izstreljevala raket srednjega in dolgega dosega, saj je država z razvojem jedrskega orožja dosegla svoj cilj.
Armenci protestirajo proti Sargsjanovemu utrjevanju na oblasti V armenski prestolnici Erevan je po oceni novinarjev približno 30.000 ljudi znova protestiralo proti imenovanju nekdanjega predsednika države Serža Sargsjana na položaj premierja, s čimer se je ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 11. april 2018 ob 16:29

Ob domnevnem kemičnem napadu v Siriji menite, da za njim stoji Al Asadov režim ali gre za pretvezo za vojaško posredovanje v državi, kot trdi Rusija?

Napad je izvedel Al Asadov režim.
Napad je pretveza, da bi Zahod lahko posredoval v Siriji.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Eva Marn
3
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
Več novic ...
Kazalo