slice
Lavrov za ponovno vzpostavitev normalnih odnosov z EU-jem in ZDA
Moskva dvomi o legitimnosti spremembe imena Makedonije, 16. januar 2019 ob 20:35 Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je na letni tiskovni konferenci v Moskvi spregovoril o zunanjepolitičnih temah; od spora o imenu Makedonije pa do mirovnega sporazuma z Japonsko glede Kurilskih otokov.
22
Manbidž: Več mrtvih v samomorilskem napadu na sile pod vodstvom ZDA
44
16. januar 2019 ob 20:07 V sirskem mestu Manbidž je odjeknila eksplozija, v kateri je umrlo več ljudi. Odgovornost je prevzela skrajna skupina Islamska država. Ameriški uradniki so potrdili, da so med žrtvami tudi ameriški vojaki.
ZDA: Sodnik zavrnil tožbo sindikata javnih uslužbencev zaradi dela brez plačila
47
16. januar 2019 ob 08:22 Zvezni sodnik Richard Leon v Washingtonu je zavrnil tožbo sindikata uslužbencev finančnega ministrstva ZDA in posameznikov, ki so v času zaprtja vlade prisiljeni delati brez plače.
Migrantska karavana se je pred mejo z ZDA porazgubila. Na poti nove skupine.
50
16. januar 2019 ob 10:50 Medtem ko se je večja skupina migrantov iz Srednje Amerike, ki se ji je uspelo prebiti do mehiške meje z ZDA, večinoma porazgubila, se je iz Hondurasa na pot spet odpravilo več sto ljudi.
Nemška obveščevalna služba krepi nadzor nad Alternativo za Nemčijo
26
16. januar 2019 ob 14:11 Nemška obveščevalna služba Zvezni urad za zaščito ustave (BfV) krepi nadzor nad skrajno desno stranko Alternativa za Nemčijo (AfD) zaradi sumov o ekstremizmu.
Kenijski predsednik: Napad v Nairobiju je končan, napadalci so eliminirani Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je dejal, da je napad na hotelski kompleks DusitD2 v Nairobiju končan in da so bili napadalci "eliminirani". V napadu je umrlo 14 ljudi, je dejal predsednik.
6
Napad na hotel v kenijski prestolnici Nairobi - najmanj 15 mrtvih Somalijska skrajna skupina Al Šabab je prevzela odgovornost za napad v kenijski prestolnici Nairobi, v katerem je bilo ubitih več ljudi. Oboroženi napadalci so najprej razstrelili več vozil, nato pa vdrli v hotelski kompleks.
25
Brazilski predsednik podpisal odlok za lažji dostop do orožja Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je podpisal začasni izvršni odlok, s katerim policija posameznikom ne more več odreči nakupa orožja.
46
Stavka na nemških letališčih zaradi zahtev po višjih plačah Varnostno osebje na frankfurtskem in drugih nemških letališčih je začelo 18-urno opozorilno stavko. Razlog so zahteve po višjih plačah.
25
Poljaki so se poklonili umorjenemu županu Gdanska Poljsko je v nedeljo pretresel umor župana Gdanska Pawla Adamowicza. V ponedeljek zvečer se mu je v poljskih mestih poklonilo več tisoč ljudi.
7
Albanščina postala drugi uradni jezik po vsej Makedoniji Predsednik makedonskega parlamenta Talat Džaferi je podpisal zakon o jezikih, po katerem je albanščina poleg makedonščine postala uradni jezik na vsem ozemlju Makedonije.
131
Nekdanji predsednik Slonokoščene obale oproščen zločinov proti človečnosti Mednarodno kazensko sodišče (ICC) je oprostilo nekdanjega predsednika Slonokoščene obale Laurenta Gbagboja, obtoženega zločinov proti človečnosti. V povolilnem nasilju v letih 2010 in 2011 je umrlo 3.000 ljudi, pol milijona je bilo razseljenih.
4
Snežni plaz zasul hotel v bližini Schladminga V višje ležečih krajih na območju avstrijskih Alp je ponoči ponekod spet zapadlo skoraj meter novega snega, v kraju Ramsau am Dachstein je plaz delno zasul hotel, goste so evakuirali, sneg pa je odnesel nekaj avtomobilov.
13
V Franciji se začenja javna razprava, ki naj bi umirila rumene jopiče Po dveh mesecih rednih protestov t. i. rumenih jopičev so francoske oblasti sprožile dvomesečno javno razpravo, ki naj bi prinesla odgovore za pomiritev protestov.
43
Indija: Začetek največjega verskega dogodka na svetu V indijskem mestu Alahabad se je začel največji verski dogodek na svetu. Ob hindujskem festivalu Kumbh Mela v tem mestu v zvezni državi Utar Pradeš samo danes pričakujejo najmanj 15 milijonov ljudi.
10

Anketa: 7. december 2018 ob 18:06

Kakšen veter bo zapihal v CDU-ju z novo vodjo Annegret Kramp-Karrenbauer?

Nič se ne bo spremenilo, saj bo še naprej vodila politiko Angele Merkel.
Prinesla bo določene spremembe.
Ne vem.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Manfred Weber
3
16. januar 2019 ob 13:46 Prosim, povejte nam končno, kaj želite.
Več novic ...
Kazalo