slice
Netanjahu: Iran grožnja Izraelu, Bližnjemu vzhodu in svetu
Kjer je poražena Islamska država, vstopi Iran, 23. avgust 2017 ob 18:31 Izraelski premier Benjamin Netanjahu je v Sočiju obiskal ruskega predsednika Vladimirja Putina in ga opozoril na naraščajoči vpliv Irana, ki je po mnenju Netanjahuja velika grožnja Izraelu, ...
71
Tillerson pozval Pakistan, naj preneha podpirati talibane
25
23. avgust 2017 ob 14:53 A meriški zunanji minister Rex Tillerson je zagrozil Pakistanu, da bo izgubil privilegiran položaj ameriškega zaveznika (in denarno pomoč), če bo še naprej podpiral talibane.
Vučić in Zaev za prijateljske odnose med Srbijo in Makedonijo
7
23. avgust 2017 ob 17:33 Srbski predsednik Aleksandar Vučić in makedonski premier Zoran Zaev sta se sredi "diplomatske krize" med državama v sredo pogovarjala po telefonu in se dogovorila, da bosta državi morebitna ...
Pomota: Velika Britanija 100 državljanov EU pozvala, naj odidejo
23. avgust 2017 ob 19:36 Velika Britanija, ki se pogaja o brexitu oziroma odhodu iz Evropske unije (EU), je okoli 100 državljanom EU - domnevno pomotoma - poslala sporočilo, naj zapustijo državo.
Češka: Na Japonskem rojeni vodja nacionalistov je pred volitvami vse bolj priljubljen
191
23. avgust 2017 ob 06:58 Dva meseca pred češkimi parlamentarnimi volitvami je javnomnenjska raziskava pokazala, da je Tomio Okamura najbolj priljubljen med voditelji 16 čeških strank in gibanj, med katerimi bodo volivci ...
Jemen: Najmanj 35 mrtvih civilistov v letalskem napadu blizu prestolnice Sana V okrožju Arhab severno od jemenske prestolnice Sana je po letalskem napadu umrlo najmanj 35 civilistov, več kot 10 je ranjenih, poročajo oboroženo hutijevsko gibanje in očividci.
36
Trump znova obljubil zid na meji z Mehiko Ameriški predsednik Donald Trump je na shodu " Naredimo Ameriko spet veliko" v Phoenixu obljubil, da bo za gradnjo zidu na meji z Mehiko tudi ustavil delo vlade, če bo to potrebno, in spet okrcal ...
137
Našli truplo izginule švedske novinarke Danska policija je obglavljeno truplo, najdeno blizu Københavna, identificirala kot pogrešano švedsko novinarko Kim Wall, ki je izginila na podmornici izumitelja Petra Madsena.
43
Ameriška mornarica po trčenjih razrešila poveljnika Aucoina Ameriška vojna mornarica bo po več incidentih, v katere so bile vpletene ameriške vojaške ladje v Aziji, razrešila poveljnika ameriške sedme flote viceadmirala Josepha Aucoina.
20
Tajfun Hato dosegel Hongkong - oblasti izdale najvišja opozorila Hongkongu se je približal tajfun Hato, ki je s seboj prinesel močne padavine in silovit veter. Ulice so poplavljene, odpovedanih je bilo več sto poletov, zaprta je ostala tudi borza.
1
Madrid: Dva osumljenca v zapor, tretji v pripor, četrtega so izpustili Teroristična celica je načrtovala veliko obsežnejši napad z eksplozivnimi telesi, glavni načrtovalec napadov pa je bil ubiti imam, sta na zaslišanju v Madridu dejala dva od četverice osumljencev, ki ...
133
Vatikanski državni tajnik na obisku v Rusiji za izboljševanje medverskega dialoga Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je na štiridnevnem obisku v Rusiji. Po srečanju z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom v Moskvi je pohvalil odnose med Rusijo in Vatikanom.
19
Reševalci po trčenju ameriškega rušilca našli več trupel Po ponedeljkovem trčenju ameriškega rušilca John S. McCain s tankerjem blizu Singapurja reševalci nadaljujejo iskanje d esetih pogrešanih ameriških mornarjev.
31
Trump bo povečal število ameriških vojakov v Afganistanu Ameriški predsednik Donald Trump se je med predvolilno kampanjo zavzemal za umik ameriških sil iz Afganistana, a je po pogovorih z vojaškim vodstvom spremenil mnenje, tako da bo število ameriških ...
181
Ischia: Po potresu rešili vse pogrešane; dve smrtni žrtvi Priljubljeni turistični otok Ischia blizu Neaplja je v ponedeljek zvečer stresel potres z magnitudo 4,0. Umrla sta dva človeka, več deset je poškodovanih, reševalci pa so rešili vse pogrešane.
11

Anketa: 18. avgust 2017 ob 15:07

V luči burne razprave o neonacizmu v ZDA ali menite, da se skrajna desničarska, neonacistična gibanja in gibanja za belo nadvlado da opravičevati?

Ne, tu ne gre za levo ali desno, gre za skrajni pol in zlo, za katerega ni prostora.
Ne, ampak je pa treba vsako situacijo pogledati posebej, če je bila tudi druga stran nasilna.
Da, tovrstna gibanja imajo upravičen razlog za proteste.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Darko Milanič
2
23. avgust 2017 ob 12:04 Zelo sem zadovoljen, da so vzklikali moje ime, kot sem tudi zadovoljen, da so tudi druga, ki jih že dolgo niso. Moral sem res veliko narediti, da sem to slišal, a nikoli ni prepozno.
Več novic ...
Kazalo