slice
Katalonski minister: "Kako lahko EU živi s tem, kar se dogaja v Kataloniji?"
Španski senat bo o uveljavitvi 155. člena glasoval v petek, 23. oktober 2017 ob 10:01 Katalonski voditelj Carles Puigdemont bo po glasovanju španskega senata o 155. členu ustave ostal brez vseh pooblastil in bo tudi nehal prejemati plačo.
2
Lombardija in Veneto enotna - zahtevata več avtonomije
16
23. oktober 2017 ob 07:44 Volivci v dveh bogatih italijanskih pokrajinah Lombardija in Veneto so na nedeljskih referendumih odločno, z več kot 90 odstotki vseh glasov, podprli več avtonomije.
Rusi uničenje Rake primerjajo z bombardiranjem Dresdna leta 1945
30
23. oktober 2017 ob 08:57 Rusija je obtožila koalicijo pod vodstvom ZDA, da so z bombardiranjem sirskega mesta Rake to mesto "izbrisale z obličja Zemlje".
Irak in Savdska Arabija po 27 letih napetosti krepita medsebojne odnose
13
22. oktober 2017 ob 20:09 Na srečanju v savdski prestolnici Riad so se predstavniki Iraka in Savdske Arabije pogovarjali o nadgradnji strateškega sodelovanja med državama in omejevanju iranskega regionalnega vpliva.
Če bo Puigdemont razglasil katalonsko neodvisnost, mu grozi aretacija
116
22. oktober 2017 ob 19:42 Tiskovna predstavnica katalonske vlade Carme Forcadell je napovedane ukrepe španske vlade označila za de facto državni udar.
Palestinec na Facebooku voščil dobro jutro in končal v zaporu Izraelska policija je prijela Palestinca, ki je ob svoji fotografiji na Facebooku v arabščini voščil dobro jutro, kar je Facebook v hebrejščino prevedel kot "napadite jih".
14
Množični protest v Berlinu proti vstopu stranke AfD v parlament Po berlinskih ulicah je dva dni pred ustanovno sejo nemškega parlamenta več tisoč ljudi s številnimi transparenti protestiralo proti poslancem skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD).
35
WHO preklical imenovanje Mugabeja za ambasadorja dobre volje Zimbabvejski voditelj Robert Mugabe po ostrih kritikah mednarodne skupnosti in humanitarnih organizacij vendarle ne bo ambasador dobre volje pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO).
16
Trump bo dovolil objavo dokumentov o atentatu na JFK-ja Ameriški predsednik Donald Trump je sporočil, da bo dovolil objavo okoli 3000 še tajnih dokumentov o atentatu na nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja leta 1963.
114
Foto: Kdo zasluži 1,4 milijona, kdo je vladal 30 minut in kdo tehtal 607 kilogramov? Najvišji in najnižji, najstarejši in najmlajši, najbogatejši in tak z največjo rezidenco, istospolno usmerjen in prva ženska voditeljica. Med svetovnimi voditelji je kopica različnih "najev".
19
Šinzo Abe prepričljivo dobil volitve in mandat za oblikovanje vojske Japonski premier Šinzo Abe je na parlamentarnih volitvah brez večjih težav pometel s konkurenco in si zagotovil nov mandat na čelu japonske vlade.
17
Sever Italije na referendum za več avtonomije V dveh bogatih deželah na severu Italije, Lombardiji in Venetu, potekata referenduma o tem, ali naj deželi dobita širšo avtonomijo. Volišča bodo odprta vse do 23. ure.
56
Todorić se bo vrnil na Hrvaško, ko zbere dokaze Nekdanji predsednik uprave hrvaškega koncerna Agrokor Ivica Todorić je na svojem blogu zapisal, da se bo na Hrvaško vrnil, kakor hitro bo zbral relevantne dokaze.
34
Puigdemont ob napovedi razpusta vlade: Najhujši napadi od Francove diktature Španska vlada namerava omejiti pristojnosti katalonskega parlamenta, razpustiti vlado in razpisati regionalne volitve v pol leta, je sporočil premier Mariano Rajoy.
208
Prepričljiva zmaga stranke "češkega Trumpa", milijarderja Andreja Babiša Na parlamentarnih volitvah na Češkem je z 29,6 odstotka prepričljivo zmagala stranka ANO populista in milijarderja Andreja Babiša.
98

Anketa: 18. oktober 2017 ob 17:41

Kakšno razsodbo haaškega sodišča v primeru Ratka Mladića pričakujete?

Dosmrtni zapor, kot zahteva tožilstvo
Oprostilno sodba, kot zahteva obramba
Nižjo kazen od zahtevane
Arhiv
Izjava dneva
link
Borut Pahor
2
22. oktober 2017 ob 22:22 Prej si tega nisem upal napovedati, ampak zdaj lahko rečem - na teh volitvah bom zmagal čez tri tedne.
Več novic ...
Kazalo