slice
Pripadniki osamljenega plemena Sentinel ubili ameriškega turista
Indijska zakonodaja prepoveduje obiskovanje otoka Sentinel, 21. november 2018 ob 18:32 Pripadniki ogroženega plemena Sentinel, ki jih pred vplivi zunanjega sveta ščiti tudi zakonodaja, so na indijskem otoku Severni Sentinel v Bengalskem zalivu ubili ameriškega turista.
14
Trump glede umora Hašokdžija proti Savdski Arabiji ne bo ukrepal
41
21. november 2018 ob 13:28 Kljub ugotovitvam obveščevalne agencije CIE ameriški predsednik Donald Trump ne namerava ukrepati proti Savdski Arabiji zaradi umora Džamala Hašokdžija.
Združeni arabski emirati britanskega študenta obsodili na dosmrtni zapor
14
21. november 2018 ob 17:16 Združeni arabski emirati so britanskega študenta Matthewa Hedgesa na sojenju, ki je po navedbah družine trajalo pet minut, obsodili na dosmrtno ječo zaradi domnevnega vohunjenja.
Madžarska vlada Gruevskega ne namerava izročiti Makedoniji
10
21. november 2018 ob 16:16 Madžarska vlada nekdanjega makedonskega premierja Nikole Gruevskega ne namerava izročiti Makedoniji. Madžarski pravosodni minister Laszlo Trocsanyi meni, da je "žrtev političnega pregona".
Jemenska kriza: zaradi lakote umrlo 85.000 otrok
74
21. november 2018 ob 07:27 Po podatkih humanitarne organizacije Save the Children je v triletni vojni v Jemnu zaradi lakote umrlo okoli 85.000 otrok, mlajših od pet let.
Bruselj zavrača italijanski proračun in predlaga postopek proti Italiji Evropska komisija je zaradi neskladnosti s pravili evroobmočja zavrnila italijanski proračunski načrt za leto 2019 in se zavzela za sprožitev kazenskega postopka zaradi čezmernega javnega dolga.
12
Tudi Avstralija je proti globalnemu dogovoru o migracijah Državam, ki nasprotujejo globalnemu dogovoru Združenih narodov o migracijah, se je zdaj pridružila še Avstralija.
15
Interpol bo odslej vodil Južni Korejec Kim Jong Yang Kim Jong Yang iz Južne Koreje je bil v Dubaju na generalni skupščini izvoljen za novega predsednika mednarodne policijske organizacije Interpol.
29
"Pozabljene" pobrexitovske meje: Gibraltar, Falklandski otoki, Anguilla Negotovost glede brexita sega mnogo dlje kot od Londona do Bruslja, saj imajo (ne)odločitve v zvezi z izstopom Velike Britanije iz Evropske unije posledice tudi za 250.000 ljudi, ki živijo na ...
40
Španija zaradi Gibraltarja pripravljena odreči podporo brexitu Če v osnutku dogovora o izstopu Velike Britanije iz Evropske unije ne bo sprememb glede vprašanja Gibraltarja , Španija brexita ne bo podprla, je napovedal španski premier Pedro Sanchez.
7
Norveška: Moški obtožen spolnih zlorab 300 fantov Na Norveškem so 26-letnega moškega obtožili spolnih zlorab okoli 300 fantov, starih od 13 do 16 let, je sporočilo norveško tožilstvo.
6
Ivanka Trump je zagrešila isto napako kot Hillary Clinton Demokrati zahtevajo preiskavo hčere ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegove svetovalke v Beli hiši Ivanke Trump, saj je, tako kot Hillary Clinton, vladne zadeve urejala po zasebni pošti.
60
Od marakeške deklaracije odstopila še Poljska in Izrael Med državami, ki ne bodo podprle marakeške deklaracije, sta tudi Poljska in Izrael, slovaški premier pa je nasprotno parlamentu zagrozil z odstopom, če bodo dogovor ZN-a o migracijah zavrnili.
69
Budimpešta Gruevskemu odobrila azil Madžarska vlada je odobrila prošnjo za azil in pridobitev statusa begunca nekdanjemu makedonskemu premierju Nikoli Gruevskemu, ki bi moral prestajati zaporno kazen zaradi zlorabe položaja.
39
Priseglo novo predsedstvo BiH-a, a brez 'škandala' ni šlo Srbski, hrvaški in bošnjaki člani novega predsedstva BiH-a Milorad Dodik, Željko Komsić in Šefik Džaferović, so v Sarajevu slovesno prisegli, a presenetil je Dodik, ki je prisegel že dan prej v ...
9

Anketa: 15. november 2018 ob 11:40

Kaj se bo zgodilo z brexitom?

Združeno kraljestvo bo zagotovo izstopilo iz Evropske unije.
Združeno kraljestvo bo ostalo članica Evropske unije.
Čisto nič.
Nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
21. november 2018 ob 13:57 V Sloveniji imamo nekaj sto beguncev, naše meje so nadzirane, Slovenija je varna država in zato, da bomo lahko varni, sodelujemo s sosednjimi in drugimi državami v svetu, da bomo lahko tiste, ki res ...
Več novic ...
Kazalo