slice
Macron na udaru zaradi ščitenja nasilnega člana osebja
Priprli pomočnika vodje predsednikovega kabineta, 20. julij 2018 ob 17:01 Francoski predsednik Emmanuel Macron se je znašel na največji preizkušnji do zdaj – pomočnik vodje njegovega kabineta je pristal v priporu, ker se je med majskimi protesti preoblekel v policista in ...
31
Salvini zaradi opazke o mafijskih zvezah vložil tožbo proti Savianu
20
20. julij 2018 ob 21:42 Italijanski notranji minister in vodja skrajno desne stranke Liga Matteo Salvini je vložil tožbo zaradi obrekovanja proti uglednemu pisatelju Robertu Savianu, ki je znan kot borec proti mafiji.
Britanska policija brani izkoriščanje otrok za vohune
8
20. julij 2018 ob 19:53 Downing Street brani uporabo otroških vohunov britanske policije in obveščevalnih agencij v protiterorističnih in protikriminalnih operacijah, češ da se to dogaja zelo redko, pa še to le takrat, ko ...
Trump brez vednosti sodelavcev povabil Putina v Belo hišo
196
20. julij 2018 ob 08:33 Ob težavah, ki jih ima na domačih tleh ameriški predsednik Donald Trump zaradi ponedeljkovega vrha z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, je brez vednosti sodelavcev Putina septembra povabil na ...
V napadu z nožem na avtobusu v Lübecku več ranjenih
92
20. julij 2018 ob 19:40 V mestu Lübeck na severu Nemčije je bilo v napadu z nožem na avtobusu ranjenih deset ljudi, od tega eden huje. Policija je napadalca, ki je priprt, že identificirala.
Avstrija razburja Jude s predlogom smernic za obredni zakol živine Deželna vlada v Spodnji Avstriji razmišlja o omejitvi obrednega zakola živine, zato bi se morali Judje registrirati, če bi želeli kupovati meso košer.
76
Aplikacija WhatsApp z novimi pravili po umorih v Indiji Pri mobilni aplikaciji WhatsApp bodo omejili število poslanih sporočil; ta ukrep je bila družba prisiljena sprejeti po številnih umorih v Indiji, ki so jih sprožile govorice o ugrabitvah otrok.
7
ZDA: 11 mrtvih v nesreči ladje na priljubljenem jezeru Table Rock Na priljubljenem turističnem jezeru Table Rock v ameriški zvezni državi Missouri je v četrtek potonila turistična ladja. V nesreči je umrlo najmanj enajst ljudi, več je ranjenih.
3
Nekdanjo južnokorejsko predsednico obsodili še na osem let zapora Aprila je bila nekdanja predsednica Park Gun Hje zaradi korupcije in zlorabe oblasti obsojena na 24 let zapora.
5
Facebook ne umika zanikanja holokavsta. Zuckerberg meni, da se "ljudje ne motijo namerno". Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se je znašel v središču nove polemike, ko je sporočil, da družbeno omrežje ne bo odstranilo objav, v katerih uporabniki "nenamerno" zanikajo holokavst.
61
Putin: "Določene sile v ZDA hočejo zmanjšati dosežke srečanja v Helsinkih" Ruski predsednik Vladimir Putin se je odzval na kritike ameriških politikov vrha z Donaldom Trumpom, ki so po njegovih besedah pripravljeni žrtvovati rusko-ameriške odnose za svoje ambicije.
76
Izrael sprejel sporni zakon o nacionalni državi Judov Izraelski parlament je sprejel zakon, ki državo opredeljuje kot "nacionalno državo" judovskega naroda, a po mnenju arabskih poslancev sporni zakon lahko pomeni "smrt demokraciji" v Izraelu.
100
Italija predlaga krizni odbor EU-ja za porazdelitev prebežnikov Italijanski premier Giuseppe Conte je v pismu Evropski uniji predlagal oblikovanje kriznega odbora, ki bi skrbel za porazdelitev prebežnikov, prispelih v Evropo po morju, med državami EU-ja.
47
Španija po odločitvi nemškega sodišča ne bo sprejela izročitve Puigdemonta Špansko vrhovno sodišče je umaknilo mednarodne priporne naloge za nekdanjega katalonskega predsednika Carlesa Puigdemonta in druge katalonske politike, ki so pobegnili v tujino.
14
Erdogan po dveh letih preklical izredne razmere Turčija po dveh letih od spodletelega državnega udara leta 2016 odpravlja izredne razmere, v tem času so priprli skoraj 80.000 ljudi, dvakrat toliko jih je izgubilo službe v javni upravi.
29

Anketa: 20. julij 2018 ob 20:04

Verjamete, da se je Rusija vpletala v ameriške predsedniške volitve 2016?

Da, menim, da so storili vse, da ne bi zmagala Hilary Clinton.
Da, verjetno se je, ampak ne na način, da bi kaj vplivalo na izid volitev.
Ne, mislim, da gre za konstrukt Trumpovih in Putinovih nasprotnikov.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Donald Trump
4
20. julij 2018 ob 14:05 Nočem jih strašiti. Hočem jim dobro. Zelo mi je všeč predsednik Ši. Vendar pa je to nepravično.
Več novic ...
Kazalo