slice
V zemeljskem plazu v vasi na jugu Čila pet mrtvih in 15 pogrešanih
Reševalci iščejo pogrešane, 17. december 2017 ob 08:28 V zemeljskem plazu, ki je prizadel majhno vasico na jugu Čila, je v soboto umrlo pet ljudi, najmanj 15 pa jih je pogrešanih. Uničenih je več stavb, tudi šola.
1
Skrajni desnici v Avstriji notranje, obrambno in zunanje ministrstvo
163
16. december 2017 ob 18:04 Konservativna Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni Svobodnjaki (FPÖ) so dosegli koalicijski dogovor, po katerem bo skrajna desnica med drugim prevzela notranje, obrambno in zunanje ...
Revnih 40 milijonov Američanov - in pod Trumpom naj bi jih bilo še več
161
16. december 2017 ob 17:50 Vsak osmi Američan trenutno živi pod pragom revščine, to stanje pa se bo med predsedovanjem Donalda Trumpa še poslabšalo, opozarja strokovnjak Združenih narodov za revščino.
Svetovalna pogodba ali podkupnina? Predsedniku Peruja se maje stolček.
6
16. december 2017 ob 19:14 Politične stranke v perujskem kongresu so sprožile postopek za odstavitev predsednika države Pedra Pabla Kuczynskega, ki se mora braniti obtožb, da je sprejel podkupnino brazilskega gradbenega ...
V Pragi skrajni desničarji pozvali h koncu Evropske unije
32
16. december 2017 ob 20:45 Desničarski populisti iz vse Evrope, ki so se zbrali na srečanju v Pragi na Češkem, so pozvali h koncu Evropske unije, kakršno poznamo zdaj.
Seehofer ostaja predsednik CSU-ja, Bavarsko pa bo vodil Söder Kljub hudemu porazu Krščanskosocialne unije (CSU) na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji je stranka za svojega predsednika znova izvolila Horsta Seehoferja, ki pa ne bo več vodil nemške ...
Norveška se je namesto kaznovanja odločila za pomoč odvisnikom od mamil Norveška postaja prva skandinavska država, ki bo dekriminalizirala mamila. Namesto na kaznovanje se želi osredotočiti na zdravljenje. Učila se bo tudi od Portugalske.
59
Raziskava: Velik del orožja od ZDA in Savdske Arabije pristal v rokah IS-ja Obsežna terenska raziskava o izvoru orožja v posesti t. i.
82
Korporacije si manejo roke, republikanci uskladili predloga davčne reforme Republikanski pogajalci senata in predstavniškega doma ameriškega kongresa so v petek uskladili oba predloga velike davčne reforme. Najpomembnejše davčno olajšanje bodo doživele korporacije.
90
Kanadskega milijarderja in ženo doma našli mrtva v "sumljivih" okoliščinah Kanadskega milijarderja Barryja Shermana in ženo Honey Sherman so našli mrtva v kleti njunega doma v Torontu, policija pa je okoliščine označila za "sumljive".
13
Izraelske sile v petek ubile štiri Palestince in jih 150 ranile s pravimi naboji Zdravstvene službe poročajo, da je Izrael v petek ubil štiri Palestince, 150 pa jih je ranil s pravimi naboji. Največ žrtev je v Gazi, kjer je protestiralo na tisoče ljudi.
101
Po ameriški kritiki Irana Teheran odgovarja: ZDA preusmerjajo pozornost Potem ko je veleposlanica ZDA v ZN-u Nikki Haley Iran obtožila dobavljanja orožja hutijevskim upornikom v Jemnu, je Teheran odvrnil, da skušajo ZDA preusmeriti pozornost z lastne odgovornosti za ...
57
Avstrijska ljudska stranka in svobodnjaki za uvedbo splošnih šolnin Avstrijska konservativna ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni svobodnjaki (FPÖ), ki so sklenili koalicijska pogajanja in se dogovorili o vladi, podpirajo uvedbo splošne šolnine za študente.
29
Pretresena Avstralija: spolne zlorabe otrok v več kot 4.000 ustanovah Petletna nacionalna preiskava o spolnih zlorabah otrok v Avstraliji je ugotovila, da je bilo v različnih avstralskih ustanovah zlorabljenih "več tisoč otrok".
162
Vodstvo SPD-ja potrdilo začetek pogovorov s CDU/CSU-jem o koaliciji Vodstvo nemških socialdemokratov (SPD) je pričakovano pritrdilo začetku uvodnih pogovorov s konservativno unijo CDU-ja in CSU-ja o oblikovanju nove velike koalicije.
5

Anketa: 8. december 2017 ob 13:32

Odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da prizna Jeruzalem za prestolnico Izraela:

ne bo imela veliko vpliva na mirovni proces.
bo povzročila nov val nasilja na Bližnjem vzhodu.
me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Miro Cerar
7
15. december 2017 ob 13:29 Čas še ni primeren, da bi se pogovarjali o priznanju.
Več novic ...
Kazalo