slice
Washington Post: Ameriški uradniki prispeli v Severno Korejo s ciljem zagotoviti vrh Trump-Kim
1. junija bodo tudi novi pogovori obeh Korej na visoki ravni, 27. maj 2018 ob 17:22 Skupina ameriških uradnikov je prispela v Severno Korejo, kjer se bodo v prihodnjih dneh pogovarjali o morebitnem srečanju med voditeljem Kim Džong Unom in predsednikom ZDA Donaldom Trumpom.
28
Italija: Predsednik Mattarella bo nocoj sprejel mandatarja Conteja
9
27. maj 2018 ob 18:08 Italija je dva meseca po volitvah vendarle dobila mandatarja Giuseppeja Conteja, vendar zdaj predsednik Sergio Mattarella ne želi podpreti Paola Savone za gospodarskega ministra.
Nasprotniki AfD-ja na ulicah Berlina številčno zasenčili njegove podpornike
46
27. maj 2018 ob 19:30 Na berlinskih ulicah se je na shodih po policijskih ocenah zbralo okoli pet tisoč podpornikov skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) in 20.000 njihovih nasprotnikov.
Izraelski topovski izstrelek ubil tri Palestince iz gibanja Islamski džihad
16
27. maj 2018 ob 16:13 Slaba dva tedna po koncu Velikega pohoda vrnitve se krvavi dogodki v Gazi nadaljujejo. Izraelska vojska je tokrat na območje Gaze izstrelila tankovsko raketo, pri čemer so umrli trije ljudje.
Kolumbijci z izbiro predsednika odločajo tudi o usodi mirovnega sporazuma
3
27. maj 2018 ob 11:28 V Kolumbiji potekajo predsedniške volitve, na katerih volivci odločajo o nasledniku Juana Manuela Santosa.
Ruski veleposlanik: "Velika Britanija mora priznati, da je bila afera nesmiselna" Ruski diplomati, ki so bili izgnani zaradi primera Skripal, se lahko na svoja delovna mesta vrnejo šele po uradnem opravičilu Velike Britanije, je dejal ruski veleposlanik v Nemčiji Sergej Nečajev.
23
Kitajska izvaja pritisk na Tajvan in krepi diplomatske stike z Afriko - manjka le še eSvatini Kitajska je znova vzpostavila diplomatske stike z Burkina Fasom in k temu poziva tudi eSvatini, ki kot edina afriška država ostaja v diplomatskih stikih s Tajvanom, ki ga Kitajska dojema za svojo ...
12
Francozi na ulicah znova proti Macronovim reformam Na ulicah francoskih mest se je pod geslom "ljudska plima" zbralo več deset tisoč ljudi, ki protestirajo proti načrtovanim reformam javnega sektorja predsednika Emmanuela Macrona.
17
Irci z veliko večino podprli odpravo prepovedi splava Irci so na petkovem referendumu z veliko večino in visoko udeležbo podprli odpravo prepovedi splava. Premier Leo Varadkar je izid označil za "tiho revolucijo" zadnjih desetletij.
295
Foto: Lava iz ognjenika Kilauea uničuje zgradbe na svoji poti Uničujoča lava iz ognjenika Kilauea je dosegla naselje hiš na ulici Kaupuli, skupno pa je uničila že 890 hektarjev površin, s čimer je majski vulkanski izbruh postal najbolj uničujoč v zadnjih ...
6
Nenapovedano srečanje voditeljev Korej - ZDA v Singapur pošiljajo ekipo uradnikov Po nenapovedanem srečanju voditeljev obeh Korej na temo morebitne izvedbe vrha Severne Koreje in ZDA je Bela hiša sporočila, da se bo ekipa uradnikov kmalu odpravila v Singapur.
61
Protesti tovornjakarjev zaradi visokih cen nafte ohromili Brazilijo Brazilski tovornjakarji zaradi visokih cen nafte že več dni protestno blokirajo številne prometne povezave po državi.
25
Avstrija delavce v turizmu vabi z dvigom minimalne plače na 1.500 evrov bruto Avstrijski turizem, ki se spopada s pomanjkanjem delovne sile – premalo je kuharjev, natakarjev in drugega osebja –, se je reševanja tega problema lotil tako, da so z majem dvignili mesečno ...
68
Bo Kuba zaradi ene najslabših letin primorana uvoziti sladkor? Letošnja letina sladkorja na Kubi, ki je v primerjavi z lansko nižja za skoraj 40 odstotkov, bo najslabša v več kot 100 letih, zaradi česar bi lahko bila karibska država, nekoč sinonim za ...
16
Iran pritiska na Evropo, naj okrepi prizadevanja za ohranitev sporazuma Države podpisnice iranskega jedrskega sporazuma so se prvič, odkar je ameriški predsednik Donald Trump 8. maja naznanil odstop ZDA od dogovora, sešle na Dunaju.
23

Anketa: 23. maj 2018 ob 19:40

Podpirate odločitev nemških oblasti o delni prepovedi vožnje avtomobilov z dizelskim pogonom?

Da, gre za korak naprej pri zaščiti okolja.
Ne, za zaščito okolja bi bili bolj učinkoviti kakšni drugi ukrepi.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Sergej Nečajev
27. maj 2018 ob 14:39 Velika Britanija mora priznati, da je bila afera nesmiselna. Morajo zavrteti čas nazaj in reči: Oprosti, draga Rusija, naredili smo napako.
Več novic ...
Kazalo