slice
Portoriko: Dežela med zvezno državo in kolonijo ZDA
Skoraj polovica Portoričanov živi pod pragom revščine, 25. junij 2017 ob 06:45 V zadnjem desetletju se Portoriko spopada s hudo recesijo, dolg države je narasel že na dobrih 64 milijard evrov.
43
ZN: V Jemnu najhujši izbruh kolere na svetu
55
25. junij 2017 ob 15:16 Združeni narodi opozarjajo, da se Jemen sooča s hujšim izbruhom kolere kot kjer koli drugje po svetu. Sumov glede primerov te bolezni je več kot 200.000, do zdaj pa je umrlo več kot 1.300 ljudi.
Mongolski strah pred boljšo železniško povezavo s Kitajsko
25
25. junij 2017 ob 13:18 Medtem ko bi morala biti železnica, ki bi povezala mongolski rudnik premoga Tavan Tolgoi s Kitajsko, končana že leta 2014, pa projekt stoji.
Carigrajske oblasti prepovedale Parado ponosa, a organizatorji vztrajajo
24
25. junij 2017 ob 11:12 Organizatorji carigrajske Parade ponosa sporočajo, da bodo dogodek na trgu Taksim izvedli kljub prepovedi mestnih oblasti. Oblasti so parado prepovedale že tretje leto zapored.
V nesreči tovornjaka cisterne z nafto v Pakistanu najmanj 140 mrtvih
4
25. junij 2017 ob 14:46 V mestu Bahavalpur na vzhodu Pakistana se je prevrnil tovornjak cisterna z nafto in zagorel ter eksplodiral. Pri tem je umrlo najmanj 140 ljudi, ki naj bi poskušali zajeti nafto, ki je iztekala.
London: Evakuacija iz štirih stolpnic zaradi skrbi glede požarne varnosti Po hudem požaru v stolpnici Grenfell so iz več kot 700 stanovanj v štirih stolpnicah na severozahodu Londona zaradi skrbi glede požarne varnosti evakuirali stanovalce.
23
Al Sisi ratificiral predajo dveh otokov Savdski Arabiji Egiptovski predsednik Abdel Fatah Al Sisi je ratificiral pomorsko razmejitev, po kateri Egipt neposeljena otoka Tiran in Sanafir v Rdečem morju predaja Savdski Arabiji.
7
Kibernetski napad na britanski parlament iskal šibka gesla Britanski parlament je bil tarča kibernetskega napada, katerega namen je bila identifikacija šibkih gesel elektronske pošte. Nekateri poslanci še vedno ne morejo dostopati do svojih računov.
6
Kratkotrajno premirje med proruskimi separatisti in Ukrajinci na vzhodu dežele Oblasti samooklicane republike Doneck so sporočile, da je ukrajinska vojska večkrat prekršila dogovor o prekinitvi ognja, ki je na vzhodu Ukrajine zaradi prihajajoče žetve začel veljati danes.
51
Katarski zunanji minister zavrnil zahteve zalivskih držav Katar je potrdil prejem 13 zahtev štirih zalivskih držav za konec diplomatske krize. Zunanji minister šejk Mohamed bin Abduraman Al Tani je zahteve že zavrnil, češ da niso ne razumne ne uresničljive.
26
Varnostne sile preprečile napad na Veliko mošejo v Meki Varnostne sile Savdske Arabije so preprečile samomorilski napad na Veliko mošejo v Meki. Napadalca so obkrožile v stanovanjski hiši, kjer se je razstrelil, je sporočilo notranje ministrstvo.
11
Nemška vlada brani liberalno mošejo v Berlinu pred kritikami iz Turčije Nemška vlada je v petek turško kritiziranje nove liberalne mošeje Ibn Rušd Goethe v Berlinu označila za vmešavanje v svobodo veroizpovedi in razmišljanja.
43
Turčija v smeri odprave poučevanja teorije evolucije Turčija naj bi se pripravljala na odpravo poučevanja teorije o evoluciji v osnovnih in srednjih šolah, saj naj bi šlo za element, ki ne ustreza turškim vrednotam.
171
Nesoglasja glede pogrebne slovesnosti za Helmutom Kohlom Pojavljajo se družinska nesoglasja glede pogrebne slovesnosti za prejšnji teden umrlim nekdanjim nemškim kanclerjem Helmutom Kohlom. Sporni so kraj in način pogreba ter slavnostni govorniki.
25
Izredne razmere v kanadski domorodni skupnosti po treh samomorih najstnic Kanadska domorodna skupnost Wapekeka na severu Ontaria je razglasila izredne razmere po treh samomorih najstnic. Skupnost, ki šteje okoli 400 ljudi, je zaskrbljena za skoraj 40 mladih.
41

Anketa: 13. junij 2017 ob 14:41

Menite, da bo Theresa May odstopila s premierskega položaja?

Da, to bi morala storiti že takoj po volitvah.
Da, v stranki bodo počakali na po njihovem najbolj primeren trenutek za odstop.
Ne, njen odstop ni potreben, njena stranka je zmagala.
Ne, njen odstop bi oslabil pogajalsko izhodišče za pogajanja o brexitu.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Klemen Čebulj
25. junij 2017 ob 14:00 Pokazali smo, kako uživamo, ko igramo skupaj, kako v nobenem trenutku v igri ne popuščamo.
Več novic ...
Kazalo