Športni SOS
slice
V 33. letu starosti je Jamesa presegel le Jordan
490. del rubrike Športni SOS, 15. december 2017 ob 10:21 LeBron James tudi v 33. letu starosti prikazuje odlično formo, saj v povprečju dosega celo nekaj več točk, kot jih je v celotni karieri.
43
Športniki iz ekipnih športov zelo redko športniki leta
12. december 2017 ob 10:35 V Sloveniji več kot polovica vseh športnikov leta prihaja iz dveh športov: alpskega smučanja in atletike.
Kavčič najstarejši slovenski selektor, Katanec najmlajši na Euru
6. december 2017 ob 10:44 Brane Oblak je bil edini slovenski selektor, ki je na reprezentančni klopi debitiral po 50. letu, kmalu se mu bo pridružil sedmi slovenski selektor Tomaž Kavčič.
Evolucija meta za tri točke: od palčka do odločevalca
1. december 2017 ob 10:00 Met za tri točke je v Ligo NBA vstopil pred skoraj štirimi desetletji zelo sramežljivo, danes pa je postal eden od ključnih elementov pri osvajanju naslovov.
Andrej Stare kliče SOS: Kdo je nazadnje zmagal s št. 9?
29. november 2017 ob 07:25 Nekoliko slabši začetek slovenske sezone v smučarskih skokih je hitro popravil Jernej Damjan, ki je presenetljivo zmagal na posamični tekmi v Ruki.
Nogometaši Juventusa so se kar 16-krat znašli v prepovedanem položaju Ta teden je Ligo prvakov zaznamoval tudi preobrat Seville, ki je proti Liverpoolu že zaostajala s 3:0, na koncu pa izvlekla točko.
Največ slovenskih skakalcev v točkah na isti tekmi? Odgovor je 7. Slovenski smučarji skakalci so že skoraj sedem let zapored vsaj eno točko osvojili prav na vsaki tekmi za svetovni pokal.
Evropejci na vrhu statistike NBA? To je uspelo Marku Miliču Dominantne predstave Giannisa Antetokounmpa in Kristapsa Porzingisa soj luči v Ligi NBA spet obračata v evropske igralce.
Kopitar lani za 20 točk potreboval 36 tekem, letos le 16 Anže Kopitar je gonilna sila letos prerojenega Los Angelesa, ki kroji vrh svoje divizije, zato ni presenetljivo, da smo tokrat na portalu Športni SOS preverili Kopitarjeve dosežke.
Nižje postavljeni tenisači izkoristili priložnost Letošnje teniško leto je bilo precej turboletno, saj je v primerjavi s koncem lanskega leta precej premešalo imena na vrhu lestvice ATP.
Pau Gasol najbolj učinkovit evropski novinec Zaradi neverjetnih predstav Luke Dončića v Evroligi se številni bralci Športnega SOS-a zadnje čase precej spogledujejo z rekordi v Ligi NBA in Evroligi.
Natanko 58 let od začetka dominantne kariere Ob vsakem začetku sezone Lige NBA je veliko oči uprtih v novince in njihove potencialne zmožnosti. Najbolj dominanten prvenec se je zgodil pred natanko 58 leti.
Od 100 Wiltovih točk do trojčka Katarine Srebotnik Združeni narodi so 20. 10. 2010 prvič razglasili za svetovni dan statistike. Praznik se je ponovil še pet let pozneje. Zadnja leta se 20. oktober praznuje kot evropski dan statistike.
Lakovič edini, ki je v Evroligi dvakrat zbral indeks, višji od 50 V času modernih tehnologij ni presenečenje, da se je statistika razširila v različne športne pore, kjer skuša pojasniti ali izpostaviti določene igralce.
Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.