Športni SOS
slice
Norvežani v Vikersundu slavili rekordno zmago
519. del rubrike Športni SOS, 20. marec 2018 ob 14:30 Norveški skakalci so bili na ekipni tekmi v poletih tako prepričljivi, da so za zmago potrebovali le sedem nastopov.
8
Nič kaj spodbudno: Le ena zmaga Slovenije na ekipnih tekmah
16. marec 2018 ob 10:31 Ekipna tekma alpskih smučarjev obstaja dobro desetletje, v tem času slovenski smučarji niso bili preveč uspešni, saj so se v 11 nastopih veselili ene same zmage.
Vstopnica za finale? Gisinu ni bilo dovolj niti 122 točk.
13. marec 2018 ob 12:26 Na finalu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Äreju bo nastopilo šest Slovencev, pravico do nastopa pa je izpolnila tudi Tina Robnik, ki je zaradi poškodbe sicer končala sezono.
Federer zna unovčiti zgodnje izpade favoritov
9. marec 2018 ob 11:42 Roger Federer na grand slamih nima najboljše medsebojne statistike proti Rafaelu Nadalu in Novaku Đokoviću, a ta statistika se precej spremeni, če upoštevamo dodatno merilo.
Hirscher in Kristoffersen najbolj dominanten par
5. marec 2018 ob 08:38 Marcel Hirscher in Henrik Kristoffersen sta na kar 23 tekmah svetovnega pokala hkrati osvojila prvi dve mesti, kar je največ med vsemi pari v zgodovini alpskega smučanja.
Kranjec prvi Slovenec po 22 letih v elitni sedmerici V zadnjih letih se z besedo doping največ povezuje Rusijo, zato ni presenetljivo, da so prav športniki iz te države zaradi dopinga na zimskih olimpijskih igrah izgubili največ medalj.
Fakovi medalji: S slovaško pomočjo do celotnega seznama Jakov Fak se je iz Pjongčanga vrnil s svojo drugo olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil za drugo državo. Na portalu Športni SOS smo nekaj ur po njegovem uspehu sestavili seznam športnikov
Največji padec medalj? Rusija, za njo pa Slovenija. Slovenski deskar na snegu Žan Košir ima odličen olimpijski izkupiček, saj je v samo štirih nastopih osvojil kar tri medalje.
Največ vrhunskih izidov na OI ima Tina Maze Tudi statistika potrjuje, da je raven slovenskih dosežkov v Pjongčangu precej pod ravnjo tistih iz Sočija. Na portalu Športni SOS po koncu olimpijskih iger še vedno odgovarjamo o olimpijskih igrah.
Med plejado bratov in sester tudi dva slovenska para Na teh igrah v Južni Koreji nastopa kar 46 kombinacij bratov in sester, z dvema od teh se ponaša tudi slovenska olimpijska delegacija.
Romuni na naslednjo medaljo čakajo že pol stoletja Športniki Liechtensteina so na letošnjih olimpijskih igrah osvojili prvo medaljo na zimskih igrah po 30 letih.
Statistika potrjuje: Ledecka največje presenečenje v zgodovini OI Ena največjih zgodb tokratnih olimpijskih iger je brez dvoma Ester Ledecka, ki je presenetljivo osvojila zlato v superveleslalomu.
Žanu Kranjcu lesena medalja številka 9 Žan Kranjec je po Bojanu Križaju in Mateji Svet postal tretji slovenski veleslalomist, ki je na olimpijskih igrah osvojil nehvaležno četrto mesto.
Hasu edini po letu 1936 z medaljama v dveh športih na istih igrah Ester Ledecka je s senzacionalno zmago na olimpijskem superveleslalomu dobila priložnost, da se prihodnji teden vpiše v zgodovino.
Mikaela Shiffrin brez petega zaporednega zlata Vse je enkrat prvič, kar je v Pjongčangu dobro občutila Mikaela Shiffrin. Najprej je osvojila prvo zlato medaljo v veleslalomu na velikih tekmovanjih, nato pa sploh prvič občutila poraz v slalomih.

Izbor