Športni SOS
slice
Od 100 Wiltovih točk do trojčka Katarine Srebotnik
15 naključnih statističnih podatkov ob prazniku, 20. oktober 2017 ob 11:00 Združeni narodi so 20. 10. 2010 prvič razglasili za svetovni dan statistike. Praznik se je ponovil še pet let pozneje. Zadnja leta se 20. oktober praznuje kot evropski dan statistike.
17
Lakovič edini, ki je v Evroligi dvakrat zbral indeks, višji od 50
17. oktober 2017 ob 14:33 V času modernih tehnologij ni presenečenje, da se je statistika razširila v različne športne pore, kjer skuša pojasniti ali izpostaviti določene igralce.
Slovenija na EuroBasket odšla z zanesljivo zmago
13. oktober 2017 ob 11:56 Slovenska košarkarska reprezentanca je pred odhodom na evropsko prvenstvo v Stožicah suvereno premagala Hrvaško z 88:72.
Odlične kvalifikacije Švice, ki bo še trepetala
11. oktober 2017 ob 11:40 Švica je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo osvojila kar 27 od 30 možnih točk, a si še vedno ni zagotovila poti v Rusijo.
Če bi tekme trajale 80 minut, bi bila Slovenija druga
10. oktober 2017 ob 07:05 Selektor Srečko Katanec se je večkrat pritožil, da so njegovi varovanci po 80. minuti preveč padli v igri. Statistika potrjuje njegovo tezo.
Katanec pod lupo: V drugem obdobju precej manj golov Nogometne reprezentance, ki jih vodi Srečko Katanec, običajno igrajo na tekmah, kjer je doseženih malo zadetkov.
Majhno upanje: Slovenija bo skušala ponoviti Hrvaško 2007 Hrvaška nogometna reprezentanca je bila pred desetimi leti zadnja, ki je imela v istem kvalifikacijskem ciklusu v boju z Anglijo boljši medsebojni izkupiček.
Neporaženost Olimpije in Maribora spominja na jesen 1993 Nogometaši Olimpije in Maribora so odlično krenili v letošnje državno prvenstvo, saj so po desetih krogih oboji še vedno neporaženi.
Sanjsko leto: športniki osvojili več kot 30 medalj Slovenija je zadnje dneve še vedno pod vtisom zlate medalje košarkarjev na evropskem prvenstvu, a leto 2017 je bilo za Slovenijo uspešno v številnih disciplinah.
Đorđević leta 1995 blestel v finalu, tokrat ga je nemo opazoval Predstava Gorana Dragića v finalu EuroBasketa bo šla brez dvoma v zgodovino kot ena najboljših, v boju za zlato so bili strelsko uspešnejši le trije košarkarji.
Dončić v družbi Sabonisa, Petrovića, Ćosića ... Eden od največjih junakov evropskega prvenstva v košarki je bil Luka Dončić, ki je postal drugi najmlajši igralec, ki je bil izbran v idealno peterko na turnirjih stare celine.
Slovenski rekord na uradnih tekmah ima Slavko Kotnik Goran Dragić je prvi košarkar v tem stoletju, ki je v dresu slovenske reprezentance na uradnih tekmah dosegel vsaj 30 točk.
Slovenija strelsko še nikoli ni bila tako navdihnjena Slovensko košarkarsko reprezentanco v polfinalu evropskega prvenstva čaka Španija, ki bo v polfinalu zaigrala že desetič zapored.
Čilić edini letošnji finalist, mlajši od 30 let Že dolgo je jasno, da teniškemu vrhu vladajo veterani, kar po zadnjem letošnjem grand slamu potrjujejo tudi številke.
Najboljši turnir Gorana Dragića v reprezentančnem dresu Goran Dragić je večkrat poudaril, da je letošnje evropsko prvenstvo njegova zadnja reprezentančna akcija.