Športni SOS
slice
Najslabša četrtina Olimpije v zadnjih 10 letih
539. del rubrike Športni SOS, 27. maj 2018 ob 12:44 Košarkarji Krke so sredi tedna v eni sami četrtini Olimpiji nasuli kar 33 točk, kar se Ljubljančanom v finalih državnega prvenstva ni zgodilo že več kot deset let.
15
V letošnji Ligi prvakov še čakamo na podaljške
25. maj 2018 ob 14:17 V letošnji sezoni Lige prvakov še nismo videli podaljškov, na voljo je le še ena možnost - finale, kjer se bosta v soboto pomerila Liverpool in Real Madrid.
Dončić prvi košarkar z zlatim pokrom naslovov
23. maj 2018 ob 10:25 Luka Dončić je prvi košarkar v zgodovini, ki je združil naslov evropskega reprezentančnega in klubskega prvaka, v Evroligi pa je osvojil obe mogoči MVP-nagradi.
V času loterije največ prvih izborov rojenih v Melbournu
22. maj 2018 ob 13:54 Pred letošnjim naborom Lige NBA smo vam predstavili že številne zanimivosti, tokratna pa je res nenavadna. Vodstvo tekmovanja je loterijo uvedlo leta 1985.
Iniesta: slovo genialca in zbiralca lovorik
18. maj 2018 ob 14:11 Barcelono so v zadnjih letih zapustili nekateri res kultni igralci, ki so pustili neizbrisljiv pečat: po Xaviju in Carlesu Puyolu se zdaj poslavlja še Andres Iniesta.
Atletico naslednji, ki je izkoristil drugo priložnost Atletico Madrid je osma ekipa, ki je osvojila Evropsko ligo (oziroma njeno predhodnico Pokal Uefa) tako, da je sezono začela v Ligi prvakov.
Maribor dvakrat igral proti poznejšemu finalistu Letošnja finala evropskih nogometnih pokalov sta v marsičem zanimiva tudi iz perspektive slovenskega nogometa.
Največ porazov na SP-jih imela Mehika Le še en mesec nas loči do svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo junija in julija spet v središču svetovne javnosti.
Največjo srečo pri žrebu je imel leta 1993 Orlando Zadnje tri leta so imeli pri loteriji Lige NBA največ sreče najslabše ekipe, ki so nato lahko izbirale prve.
V pričakovanju NBA-loterije: Kdo bo izbiral prvi? Na razvoj kariere v severnoameriških profesionalnih športih ima precejšnji vpliv nabor, ki novinca razporedi v klub.
Olimpija iz zaostanka rešila 10 točk, Maribor pa kar 15 Napet zaključek državnega prvenstva v nogometu prinaša številne vidike primerjav med obema akterjema, ki ostajata v boju za naslov prvaka.
Nadal v rekordni seriji le enkrat izgubil pet iger Rafael Nadal že dolgo velja za kralja peščene podlage, kljub 31 letom še vedno piše nova poglavja v zgodovinskih knjigah.
Največ nepričakovanih porazov utrpel Nadal Primerjav med izvrstnimi teniškimi igralci Rogerjem Federerjem, Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem ni in ni videti konca.
Vse bogatejša zapuščina LeBrona Jamesa Pomlad prinaša ... Kraljestvo barv prebujajoče se narave, vonj sveže pripravljene hrane na ravno očiščenih žarih in oživljene debate o Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu.
Bišćan ima prav: Olimpija praviloma igra za Mariborom V vročem boju za naslov državnega prvaka v nogometu ostajata le še večna tekmeca Olimpija in Maribor.

Izbor