Športni SOS
slice
Konec dolgega obdobja izkušene reprezentance
584. del rubrike Športni SOS, 20. november 2018 ob 12:00 Matjaž Kek je med vodenjem nogometne reprezentance zgradil zelo izkušeno ekipo, s katero se pa njegovim naslednikom ni več uspelo uvrstiti na veliko tekmovanje.
20
Jordan na vrhu posebne lestvice strelcev Lige NBA
16. november 2018 ob 11:58 V zadnjih dneh je LeBron James v Ligi NBA požel precej pozornosti, v središču medijev je bil zaradi težav s prostimi meti in napredkom na lestvici strelcev, kjer je zdaj peti.
Štirje remiji v Londonu? Nič nenavadnega.
14. november 2018 ob 10:58 Prve štiri partije v obračunu za naslov svetovnega prvaka v šahu so se končale brez zmagovalca, kar pa ni nikakršna nenavadnost. Magnus Carlsen in Fabiano Caruana sta tako štirikrat remizirala.
Maribor stroj za zadetke - letošnjih 5 x 5
9. november 2018 ob 13:02 Nogometaši Maribora so v letošnji sezoni brez dvoma najbolj navdihnjena ekipa v napadu, saj so že na petih tekmah Prve lige dosegli vsaj pet zadetkov.
Revolucija: na tekmah NBA-ja 30 točk več kot leta 2012
8. november 2018 ob 10:36 Liga NBA je letos izrazito napadalno usmerjena, saj gledalci na vsaki tekmi v primerjavi z lansko sezono v povprečju vidijo kar deset točk več. V aktualni epizodi podkasta SOS-odmev
Dončić po desetini sezone: ali pri Teličkih manjka predvsem kemija? Jesenska priljubljena tema športnih pogovorov so krstne tekme Luka Dončića v Ligi NBA.
Zgodnji termini so za zdaj zagotovilo za veliko golov Marsikoga je presenetil zgodnji začetek tekme med Triglavom in Krškim, tekma se je namreč začela še pred 12. uro, gledalci pa so bili nagrajeni kar s sedmimi zadetki.
Russell Westbrook izgubi največ žog Slovenski košarkar Luka Dončić na začetku kariere Lige NBA ne izstopa le pri doseženih točkah, ampak tudi pri izgubljenih žogah.
Laurenčič: Nad Brdom je prevelika senca Nyona V času, ko vodstvo nogometne zveze Slovenije išče novega selektorja, si Urban Laurenčič in Tomaž Hudomalj na krovni zvezi želita predvsem dobrih odnosov in jasne komunikacije.
Dončićevo začetno povprečje na ravni LeBrona Jamesa Luka Dončić je na prvih sedmih tekmah v Ligi NBA v povprečju dosegel več kot 20 točk in je trenutno najbolj učinkovit novinec v najmočnejši ligi na svetu.
Košarkarji Olimpije doživeli najvišji poraz v Stožicah Košarkarji Petrola Olimpije so bili v sredo v boju proti Virtusu popolnoma nemočni, odkar igrajo v Stožicah, so evropsko tekmo prvič izgubili s 30 točkami razlike.
Luka Dončić v lovu na Gasolovo povprečje Pau Gasol je tisti evropski igralec, ki je svojo prvo sezono v Ligi NBA končal z najvišjim povprečjem točk.
Na prvih dveh tekmah Dončića presegel le Giriček Luka Dončić je v Ligo NBA prišel z velikimi pričakovanji, ki jih je vsaj sodeč po prvih dveh tekmah tudi uresničil.
Trije rekordi Tomaža Kavčiča Tomaž Kavčič je bil sedmi nogometni trener, ki je vodil slovensko nogometno reprezentanco, na njeni klopi je zdržal natančno sedem tekem.
Ko se serija porazov podaljša na 20 ... Za vsakega zmagovalca obstaja poraženec, enako velja tudi za dolge serije, le da javnost običajno opeva samo zmagovalce.

Izbor