Zimski športi
slice
Sedem slovenskih deskarjev na spektaklu na Rogli
Marguč želi stopiti na stopničko, 16. januar 2019 ob 17:09 Na Rogli bo v soboto tekma svetovnega pokala deskarjev na snegu, merili se bodo v paralelnem veleslalomu, v primerjavi z lani bo tokrat na sporedu le en.
Kosi po hudem padcu v Bormiu na treningu smuka v Wengnu
12
16. januar 2019 ob 15:20 Wengen bo konec tedna v znamenju smukaške klasike za 89. pokal Lauberhorn. Alpski smučarji so prvič preizkusili smukaško progo pred sobotnim smukom za svetovni pokal.
V Zakopanah se med elito vračata Tepeš in Domen Prevc
57
16. januar 2019 ob 10:11 Smučarji skakalci bodo ta konec tedna tekmovali v Zakopanah, kjer so se Slovenci zadnjič veselili posamične zmage.
Shiffrinova na Kronplatzu razred zase, drugi izid kariere Mete Hrovat
66
15. januar 2019 ob 16:41 Američanka Mikaela Shiffrin je za več kot sekundo prehitela vse tekmice že v prvi vožnji, v finalu je samo nadzorovala prednost in odločno osvojila deseto zmago zime. Meta Hrovat je s 7. mestom dosegla drugi najboljši izid kariere.
Kobajaši skoraj sinhron s Prevčevo rekordno sezono
3
14. januar 2019 ob 11:18 Krize med najboljšimi smučarskimi skakalci niso redke, bolj redke pa so njihove vrnitve na sam vrh.
"Prekleti partizani" v Wengnu razjezili Girardellijevega očeta Wengen, kjer je te dni moška smučarska karavana, je z zlatimi črkami zapisan v slovensko športno zgodovino. Anekdota pravi, da je reporter Mladen Delić ob zmagi leta 1980 Bojana Križaja poljubil kar dvakrat.
70
Moški šprint v Ruhpoldingu prestavljen na četrtek Močno sneženje na jugu Nemčije povzroča težave tudi organizatorjem biatlonskih tekem za svetovni pokal v Ruhpoldingu, saj so morali moški šprint, ki je bil predviden za sredo, prestaviti na četrtek.
Sezona za potrpežljivce Smučarski skakalci so ta konec tedna nastopali v naši soseščini, v Predazzu, kjer je pred 28 leti Franci Petek osvojil naslov svetovnega prvaka. Na istem prizorišču je Peter Prevc pred 6 leti osvojil dve medalji.
45
Prvenec Kubackega, konec niza Kobajašija, Prevc odhaja domov Po šestih zaporednih zmagah se je končal niz Rjojuja Kobajašija, ki je bil tokrat le sedmi. Prvič v karieri je bil najboljši Dawid Kubacki. Najboljši Slovenec je bil Anže Semenič s 15. mestom, Anže Lanišek 17. in Timi Zajc 21.
187
Tretji dvojček Hirscherja v Adelbodnu, Hadalin deseti Avstrijec Marco Schwarz še drugič zapored ni zdržal pritiska, ko je vodil po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal. Tako kot v Zagrebu je tudi v Adelbodnu z napako prepustil zmago Marcelu Hirscherju. Štefan Hadalin je bil deseti.
107
Čebaškova in Višnarjeva deveti v ekipnem šprintu Prva švedska ekipa je zmagala na ekipnem šprintu 6 X 1,6 km na tekmi za svetovni pokal v teku na smučeh v Dresdnu. Slovenki Alenka Čebašek in Katja Višnar sta bili deveti.
1
Fak dvakrat v kazenski krog, Slovenci deveti v Oberhofu V Oberhofu so štafetno preizkušnjo 4 x 6 km dobile ruske biatlonke, ki so za dobre pol minute ugnale Nemke in Čehinje. Slovenke so bile 19.
23
Slovenke tudi na drugi tekmi v Saporu brez deseterice Nika Križnar je na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Saporu zasedla 12. mesto in bila najboljša Slovenka. Zanesljivo je zmagala Norvežanka Maren Lundby.
7
Kobajaši šestič zapored, Semenič prvič to zimo med deseterico Japonski skakalni čudež Rjoju Kobajaši je bil tudi v Predazzu nepremagljiv in je zmagal že šestič zapored, v tej sezoni pa devetič.
119
Nov šok za Avstrijce: Anna Veith znova strgala kolenske vezi Avstrijska alpska smučarka Anna Veith si je na treningu veleslaloma v Pozza di Fassu v Dolomitih strgala kolenske vezi in končala sezono.
28

Izbor
Citat za prebrat
link
Katie Boulter
14. januar 2019 ob 16:27 Popolnoma sem pozabila na novo pravilo v podaljšani igri odločilnega niza. Na srečo sem vseeno zmagala. Lahko si kar predstavljate, kako bi se počutila, če mi ne bi uspelo. Bila bi na tleh.
Več novic ...
Anketa: 12. januar 2019 ob 20:33

Bi morali pri SZS-ju odstaviti glavnega trenerja skakalcev Gorazda Bertonclja?

da
ne
Arhiv
Kazalo