Paraolimpijske igre 2018
slice
Nasvidenje, Pjongčang, dober dan, Peking
Končale so se 12. paraolimpijske igre, 18. marec 2018 ob 15:28 S sklepno slovesnostjo so se v Pjongčangu končale paraolimpijske igre. Prireditelji iz Južne Koreje so zastavo Mednarodnega paraolimpijskega komiteja predali naslednjim prirediteljem v Pekingu 2022.
3
Slivnik paraolimpijski slalom končal na 12. mestu
16
17. marec 2018 ob 13:44 Na paraolimpijskih igrah v Pjongčangu je edini slovenski udeleženec Jernej Slivnik opravil svoj drugi nastop. V slalomu je mladi parasmučar zasedel 12. mesto.
Hrvaški športni junak, ki je čez noč ostal brez družine in nog, do zgodovinskega zlata
23
17. marec 2018 ob 17:28 Hrvaškemu paraolimpijcu Dinu Sokoloviću je na tretji paraolimpijadi uspelo osvojiti tako želeno medaljo, in to tistega najžlahtnejšega leska.
Paraolimpijec Slivnik čuti pritisk velike tekme
16. marec 2018 ob 17:30 Edini slovenski udeleženec paraolimpijskih iger v Pjongčangu Jernej Slivnik bo v soboto zgodaj zjutraj po slovenskem času nastopil na slalomu.
Slivnik brez uvrstitve na veleslalomu
4
14. marec 2018 ob 07:24 Edini slovenski udeleženec paraolimpijskih iger v Pjeongčangu, 17-letni Jernej Slivnik, je prestal tekmovalni krst.
Jerneja Slivnika čaka olimpijski nastop že v sredo Vreme kroji razpored paraolimpijskih iger v Pjongčangu. Zaradi napovedanega poslabšanja vremena so se organizatorji odločili, da bodo spremenili urnik tekmovanja.
1
Biatlonec Koreji priboril prvo medaljo v Pjongčangu Gostitelji paraolimpijskih iger so se drugi dan iger razveselili prvega odličja.
1
Foto/video: Zimske paraolimpijske igre so se začele! S petkovo uvodno slovesnostjo so se v Pjongčangu začele paraolimpijske igre.
9
Predstavitev paraolimpijskih športov: 6 panog, 80 kompletov Na zimskih paraolimpijskih igrah v Pjongčangu se bodo prvič pomerili v šestih športih, ki so jih nazorno predstavili tudi pri Mednarodnem paraolimpijskem komiteju. Podelili bodo 80 kompletov medalj.
6
V Pjongčangu zdaj še vrhunec za zimske paraolimpijce V petek se bodo v Pjongčangu začele 12. zimske paraolimpijske igre. Slovenske barve bo zastopal mladi smučar Jernej Slivnik, ki bo prvič nastopil na tem dogodku.
V paraolimpijski vasi zaplapolala slovenska zastava V petek se bodo v Pjongčangu začele zimske paraolimpijske igre. V olimpijski vasi je že zaplapolala slovenska zastava. Slovenske barve bo branil smučar Jernej Slivnik.
Vsi dopinški vzorci paraolimpijcev izpred osmih let negativni Na zimskih paraolimpijskih igrah, ki se bodo v Pjongčangu začele v petek, bodo opravili 600 dopinških testov, v povprečju več kot enega na sodelujočega športnika. V Južni Koreji bo na igrah ...
Paraolimpijski ogenj bo združen kar iz osmih plamenic Potem ko je v Pjongčangu 25. februarja ugasnil olimpijski ogenj, bo kmalu zagorel paraolimpijski.
17-letni Slivnik edini slovenski športnik na paraolimpijskih igrah Olimpijske igre v Pjongčangu so se končale, zdaj so na vrsti paraolimpijske igre. Začenjajo se 9. marca, med športniki pa bo edini Slovenec smučar Jernej Slivnik.
4
Tudi severnokorejski paraolimpijci v Pjongčangu Potem ko so severnokorejski športniki nastopili na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu, bo Severna Koreja na tekme v sosednjo državo poslala tudi paraolimpijce.
1

Kazalo