Kolesarstvo
slice
Roglič na obeh lestvicah na robu deseterice
Vodilna Valverde in Yates, 15. oktober 2018 ob 11:38 Primož Roglič na najnovejši lestvici svetovne serije zaseda 11. mesto, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci pa 12. Na teh mestih bo najbrž tudi končal sezono.
17
Katrašnikov hat-trick v Podsmreki
1
14. oktober 2018 ob 18:56 Gašper Katrašnik je še tretje leto zapored dobil zadnje kolesarsko dejanje slovenske sezone – dirko v Podsmreki.
Zaradi bonifikacijskih sekund Prades slavil v Turčiji
5
14. oktober 2018 ob 16:06 V zadnji etapi Dirke po Turčiji je Eduard Prades z drugim mestom in zaradi bonifikacijskih sekund v skupnem seštevku nadoknadil zaostanek za Aleksejem Lucenkom in zmagal.
Pinot na zadnjem vzponu le strl žilavega Nibalija
21
13. oktober 2018 ob 17:37 Thibaut Pinot je v velikem slogu dobil Dirko po Lombardiji. Francoz je zadnjo evropsko preizkušnjo za točke svetovne serije odločil 14 km pred ciljem, ko je strl Vincenza Nibalija.
V Birminghamu Thomasu ukradli lovoriko za zmago na Touru
33
10. oktober 2018 ob 15:33 Britancu Geraintu Thomasu, zmagovalcu letošnje kolesarske Dirke po Franciji, so nepridipravi ukradli lovoriko za osvojitev francoske pentlje.
Boj za zeleno majico na še višji ravni Dirka po Sloveniji se bo prihodnje leto "preselila" v višjo kategorijo UCI-koledarja (2. HC), tako da lahko pričakujemo še elitnejšo zasedbo kolesarjev.
71
Svetovni prvak Valverde želi pri 40 letih še po olimpijsko odličje Novopečeni svetovni kolesarski prvak Španec Alejandro Valverde je napovedal, da bo svojo kariero kljub 38 letom nadaljeval še vsaj dve leti, saj namerava nastopiti na poletnih olimpijskih igrah v ...
81
Valverde pri 38. svetovni prvak, krči Rogliča ob vstopu v "pekel" V Innsbrucku je Alejandro Valverde pri 38 letih deklasiral svetovno kolesarsko konkurenco in 15 let po prvi medalji osvojil še zlato in mavričasto majico.
560
Selektor Hauptman: "Verjamem, da nam bo prej ali slej uspelo" Selektor slovenskih kolesarjev Andrej Hauptman je z grenkim priokusom pospremil razplet cestne dirke na SP-ju v Innsbrucku.
100
Na težki trasi vse v znamenju Anne van der Breggen Olimpijska prvakinja Anna van der Breggen je na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu osvojila mavrično majico na cestni dirki.
8
Mohorič: Roglič ima realne možnosti za zmago Sedem kolesarskih reprezentantov Primožu Rogliču, ki je slovenski kapetan, v Innsbrucku obljublja zanesljivo pomoč, saj verjamejo, da lahko Zasavec poseže v boj za najvišja mesta.
61
Tadej Pogačar dobro dirkal, a ostal brez medalje Tadej Pogačar je bil do 17 km pred ciljem v igri za medaljo svetovnega prvenstva mlajših članov na cestni dirki, nato pa je na vzponu na Igls zamudil ključni trenutek, ko je ušla trojica kolesarjev.
149
V kolesarstvu vladajo avstralsko-angleški lobiji Kolesarji iz Velike Britanje so dobili zadnjih pet grand tourov, profesor Radoje Milić je prepričan, da gre za preplet tako finančnih vzrokov kot prisotnosti v pomembnih skupinah.
33
Izjemni Evenepoel kljub padcu še drugič svetovni prvak Veliki talent belgijskega kolesarstva Remco Evenepoel se je v Innsbrucku razveselil še drugega naslova svetovnega prvaka med mladinci.
5
Pogačar v petek med vročimi kandidati za najvišja mesta Obetavni slovenski kolesar Tadej Pogačar bo na petkovi cestni dirki svetovnega prvenstva v Innsbrucku eden favoritov za najvišja mesta med mlajšimi člani.
12

Izbor
Citat za prebrat
link
Boris Popovič
14
19. oktober 2018 ob 07:54 Z zelo visokega 15. mesta smo na lestvici Fife padli na katastrofalno 61. mesto. Ta rezultat pove vse o strokovnosti prvega človeka NZS-ja, s katerim greš lahko samo na čevapčiče s čebulo.
Več novic ...
Anketa: 17. oktober 2018 ob 17:41

Koga bi si želeli na mestu selektorja slovenske članske nogometne reprezentance?

Matjaž Kek
Edy Reja
Primož Gliha
Igor Benedejčič
Zlatko Zahovič
Nekdo drug
Arhiv
Kazalo