Kolesarstvo
slice
Nieve si je za rojstni dan podaril zmago; Froome hladi penino
Jan Polanc 21., Matej Mohorič 31., Domen Novak 48., 26. maj 2018 ob 17:50 Španec Mikel Iturralde Nieve je zmagovalec 20., zadnje gorske, etape na Dirki po Italiji, ki je kolesarje popeljala iz Suse na 2001 m visoko Cervinio.
40
Froome z epskim pobegom v kraljevski etapi do rožnate majice
141
25. maj 2018 ob 17:01 Chris Froome je s samostojno vožnjo čez tri prelaze v Alpah postavil Dirko po Italiji na glavo. Simon Yates je v 19. etapi popolnoma omagal, izgubil je skoraj 39 minut.
Yates prvič v težavah - prednost se je prepolovila
105
24. maj 2018 ob 17:16 Nemec Maximilian Schachmann je zmagovalec 18. etape kolesarske Dirke po Italiji, na kateri je bil "rožnati" Simon Yates v finišu nepričakovano v težavah.
Četrta etapna zmaga Vivianija, Bennett izgubil živce
22
23. maj 2018 ob 17:21 Elia Viviani je znova dokazal, da je najboljši šprinter na Dirki po Italiji. Italijan se je veselil že četrte etapne zmage. Pred odločilnimi tremi gorskimi etapami je v rožnati majici Simon Yates.
Yates od oprode do glavnega kandidata za osvojitev Gira
12
23. maj 2018 ob 09:45 Italijanska kolesarska pentlja se že razpleta v zadnjem tednu.
Dumoulinu na kronometru ni uspelo sleči rožnate majice Yatesu Simon Yates je na kronometru od Trenta do Rovereta zadržal rožnato majico vodilnega na kolesarski Dirki po Italiji. Tom Dumoulin je njegovo prednost zmanjšal na 56 sekund, kar je manj, kot je upal.
26
Tekmeci v lovu za Yatesom bolj kot ne obupali Simon Yates je na Dirki po Italiji tako suveren, da njegov največji konkurent v boju za rožnato majico Tom Dumoulin priznava, da je preprosto premočan.
41
Yates s pravočasnimi napadi do tretje etapne zmage na Giru Britanski kolesar Simon Yates je dobil 15. etapo letošnje Dirke po Italiji od Tolmezza do Sappada in še povečal prednost v skupnem seštevku za rožnato majico.
36
Chris Froome na Zoncolanu pokazal zobe Britanec Chris Froome je v velikem slogu dobil 14. etapo na kolesarski Dirki po Italiji, ki se je končala s peklenskim vzponom na "zloglasni" Monte Zoncolan.
47
Viviani ugnal Bennetta za tretjo etapno zmago na Giru Elia Viviani je znova dokazal, da je najboljši šprinter na letošnji Dirki po Italiji. Italijan se je v 13. etapi veselil že tretje zmage na letošnjem Giru.
25
Mohorič zmage ni želel podariti svežemu Betancurju Sam Bennett je zmagovalec deževne 12. etape Dirke po Italiji, v kateri je bil po izjemnem spustu v odličnem položaju malo pred ciljem tudi Matej Mohorič.
37
Dirka za vse okuse, za konec pa kronometer do Novega mesta 25. Dirka po Sloveniji se bo stopnjevala do konca, ko bo 17. junija kronometer od Trebnjega do Novega mesta. Kraljevska etapa bo četrta z vzponi na Jezersko, Pavličevo sedlo in Volovljek.
10
Yates pravočasno napadel in še povečal prednost Simon Yates je dobil 11. etapo Dirke po Italiji. Na zadnjem vzponu je Britanec znova presenetil tekmece, rojak Chris Froome je veliko izgubil.
40
Na Maratonu Franja tudi Barjanka z makadamskimi odseki Drugi junijski konec tedna bodo slovensko prestolnico že 37. zasedli kolesarji, ki se bodo v sklopu Maratona Franja lahko podali na šest različnih tras.
10
Matej Mohorič zmagovalec najdaljše etape Gira! Slovenski kolesar Matej Mohorič je dobil 10., najdaljšo etapo na dirki po Italiji, ki se je začela v Penneju, po 244 kilometrih pa končala v Gualdu Tadinu, mestu v Umbriji.
100

Izbor
Citat za prebrat
link
Cristiano Ronaldo
3
27. maj 2018 ob 18:49 Spregovoril sem ob neprimernem trenutku, toda nekaj se bo vseeno moralo zgoditi. Res nisem izbral pravega časa, a bil sem vsaj iskren.
Več novic ...
Anketa: 25. maj 2018 ob 10:15

Kateri slovenski nogometaš ima najboljšo klubsko kariero?

Srečko Katanec
Brane Oblak
Jan Oblak
Zlatko Zahovič
Arhiv

Kolumna o Janu Oblaku.

Kazalo