15. maj 2018 ob 06:48 MMC RTV SLO Grem volit

Luka: Nesprejemljivo je, da nekateri zaposleni kljub rednemu delu živijo v revščini

MMC-jev projekt Grem volit!
Luka Kržišnik

Luka Kržišnik Foto: MMC RTV SLO

Plača, predvsem minimalna, je tema, ki bi se je po prepričanju 22-letnega Luke politika morala lotiti takoj po volitvah, saj pravi, da ni prav, da v Sloveniji živijo ljudje, ki delajo poln delovnik, pa kljub temu živijo v revščini.

Več pa v videoposnetku.

Vabljeni na MMC-jev portal Grem volit!, kjer objavljamo članke, povezane s kampanjo pred volitvami v državni zbor, in dajemo glas mladim, ki so novinci v političnem procesu.

.

Več o projektu Grem volit! preberite tukaj in tukaj.

A. K. K.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 44

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • BACK 15. maj 2018 ob 07:26
  Prijavi neprimerno vsebino
  "Grem volit" ? Na je grem. Dokler z minimalno plačo ne morem plačat najetga stanovanja, plačat stroške tega stanovanja, 3x na dan pojest doma skuhane tople obroke, si privoščit 1 usran teden dopusta, ne grem volit.
  +12
  -24
 • domen_92 15. maj 2018 ob 07:36
  Prijavi neprimerno vsebino
  BACK: Očitno si zadovoljen s trenutnim stanjem in te spremembe ne zanimajo.
  +30
  -7
 • 7up 15. maj 2018 ob 07:36
  Prijavi neprimerno vsebino
  V tujini je navadno pripravništvo plačano cca 50% minimalne plače....
  +2
  -5
 • srn 15. maj 2018 ob 07:45
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dvig minimalne plače ne more rešiti revščine, ker se bodo cene zvišale.
  +17
  -4
 • BACK 15. maj 2018 ob 07:47
  Prijavi neprimerno vsebino
  Domen: vidim, da si mladič .. sem volil ko budala vsaj 20 let, pa sem ugotovil, da so vsi politiki zelo povezani, samo na ven se kažejo "skregani", dejasnko pa nas kradejo ko srake zelo oorganizirano in celo legalno, ker si spišejo zakone take kot njim paše, če pa se pobunimo ( 2012), pa nad nas pošljejo svoje zaščitnike policija, ki bi v osnovi morali čuvati NAS in ne NJIH.
  +20
  -8
 • gorenc007 15. maj 2018 ob 07:51
  Prijavi neprimerno vsebino
  kakšno ponudbo pa imamo na trgu, isto kot je bila vsa ta leta, in zopet bom kupil avto, ki mi je nagajal štiri leta, že v štartu blebetanje, kaj bo šele, ko bodo izvoljeni, da delam in čez leto ne morem prišparat nič je absurd, životarim z solidno plačo, v sloveniji maš lahko predsedniško plačo pa še težko živiš, kaj šele ostali, če pa že slučajno kaj ostane pa ti pobere nenasitna država z davki............
  +6
  -5
 • domen_92 15. maj 2018 ob 07:53
  Prijavi neprimerno vsebino
  BACK: Morda sem res naiven, vendar ko enkrat obupaš in ti je povsem vseeno takrat pa so resnično zmagali, ker lahko počnejo karkoli si zaželijo, ker nikogar nič ne zanima. Če smo državljani bolj aktivni lahko preprečimo vsaj kakšno neumnost/krajo.
  +23
  -1
 • sverc 15. maj 2018 ob 08:03
  Prijavi neprimerno vsebino
  Plače so slabe, ker obrtniki, ki poslujejo v Sloveniji, premalo zaračunavajo svoje storitve, zaradi prevelike konkurence.
  +2
  -2
 • Hohštaplerija 15. maj 2018 ob 08:05
  Prijavi neprimerno vsebino
  hehe, res je. Takoj se vidi kdo je mlad in kdo je star.

  V državi so trije tipi volivcev:

  1) naivneži,
  2) sorodniki in znanci volilnih kandidatov,
  3) penzionisti, za katere je odhod na volišče izlet in družabni dogodek.
  +3
  -4
 • janroz 15. maj 2018 ob 08:06
  Prijavi neprimerno vsebino
  Poglejte dragi Luka, v naši državi boste prišli na naslovnice, če boste jamrali, če boste kritizirali zdravstvo, javno upravo in seveda premajhne plače. Če boste objavili zgodbe uspešnih, zgodbe ljudi, ki vedo, da ni nič podarjenega, da se je treba potruditi, vas ne bo na naslovnici, ker se to v Sloveniji ne bere. To jamranje, stokanje mi že krepko preseda. Ko vprašaš človeka, ki ima nizke dohodke, če je pripravljen kaj spremeniti, zamahne z roko češ, nič se ne da. Seveda se ne da, če nisi pripravljen. Imate iskane poklice, ki so tudi solidno plačani, pa ni kandidatov, ampak vse se vrsti samo okoli minimalne plače. Ko pogledate uspešna podjetja ugotovite, da tam s plačami nimajo težav, kje je potem težava? Poglejmo največjega trgovca, pa Gorenje ..? Tam so minimalne plače velik problem, ker so bodisi prezadolženi, bodisi niso konkurenčni ..? Vemo kaj se je zgodilo, ko so v Gorenju izsilili dvig minimalne plače, ceno tega nespametnega početja plačujejo še danes. Jaz bom šel volit, pa ne tistih, ki obljubljajo dvig minimalne plače, ali tistih, ki obljubljajo revolucionarne spremembe v zdravstvu ..., volil bom tiste, ki obljubljajo trdo delo, ki je edini garant napredka. Poglejte si tale cirkus, ki ga počne Kovačič, zapravil je že vse štipendije za mlade, zakaj? Kdo ga bo ustavil. Ste šli mladi na ulico in povedali, da vam je dovolj teh igric starcev, ki jih ne zanima vaša prihodnost? Ko boste mladi dojeli, da lahko spremenite svet na bolje (dokazano so mladi neverjetno inovativni, uspešni ...), da vas ne bodo odsluženi politiki omejevali in onemogočali. Kaj počnejo stari politiki, zdravijo svoje travme iz otroštva ... so polni sovraštva, revanšizma, njihov model vodenja politike je v stilu a to koga poznaš, a je ta naš, je zanesljiv? Ne sprašujejo se ali zna, zmore ali mu je mar za mlade? Upokojenci imajo svojo stranko, mladi, ja mladi so pomembni samo v predvolilnih programih, kjer vsi nakladajo, kako bodo zagotovili ... bla, bla. Zato spoštovani Luka, čas je, da mladi vstopite v politiko, da pokažete, da vam je mar za to državico, samo takole z občasnimi pojavi in komentarji ne boste dosegli nič!
  +6
  -1

Zadnji prispevki