Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Novo vodstvo Svetovnega slovenskega kongresa: Boris Pleskovič, Carlo Bresciani Svetovni slovenski kongres (SSK) je izvolil novo vodstvo. Za predsednika je bil znova izvoljen Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije.
Začele so se sodne počitnice Na sodiščih so se začele sodne počitnice, ki bodo trajale do 15. avgusta. Delo v sodnih dvoranah kljub temu ne bo popolnoma zastalo.
Tonin: Najbolje bi bilo, da Slovenija dobi veliko koalicijo, ki jo morata sestavljati prvi in drugi na volitvah Predsednik NSi-ja Matej Tonin je po seji izvršnega odbora NSi-ja povedal, da je izvršilni odbor NSi-ja soglasno sprejel stališče, da zapusti koalicijska pogajanja.
Anketa: SDS trdno na prvem mestu, NSi-ju zrasla podpora Mesec in pol že traja politično kupčkanje po parlamentarnih volitvah. Kako to vpliva na javno mnenje? Ninamedia ugotavljala, kakšen bi bil izid, če bi volivci znova odločali danes.
Janša do nadaljnjega preklical vabilo na koalicijske pogovore Predsednik SDS-a Janez Janša je do nadaljnjega preklical vabilo predsednikom strank na pogovore o sestavi koalicije. Do četrtka se mora odločiti, ali bo sprejel mandatarstvo.
Šarec zadovoljen po maratonskih pogajanjih Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec je po več kot enajstih urah koalicijskih pogajanj dejal, da je zadovoljen z izkupičkom, saj je vsebina koalicijske pogodbe v večini usklajena.
#MMCdebata: "Poslance na minimalce, dokler ne izvolijo vlade" "S takšnim volilnim sistemom ne bomo imeli nikoli stabilne vlade, ker lahko stranka z dvema poslancema ruši vlado in ima enako moč kot tista, ki je prejela večino."
Pahor sprejel črnomaljske gasilce in prostovoljce, ki so pomagali po toči Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači sprejel gasilce in prostovoljce, ki so sodelovali pri odpravljanju posledic neurja s točo v Beli krajini.
Rebalans proračuna po dvigu denarne socialne pomoči ne bo potreben Vlada je, po tistem ko je 14. junija po zvišanju denarne socialne pomoči začasno zadržala izvrševanje državnega proračuna, le našla sredstva in proračun znova uravnovesila.
SD si ustvarjanja odprte družbe ne zna predstavljati s skupinami, ki širijo strah in razdor Predsednik SD-ja se je v pismu zahvalil predsedniku SDS-a Janezu Janši za povabilo na koalicijska pogajanja in mu med drugim sporočil, da se bodo za dostojno življenje vseh borili "le s tistimi, ki ...
Tonin za 18. november razpisal lokalne volitve Predsednik DZ-ja Matej Tonin je opoldne razpisal redne lokalne volitve, ki bodo letos 18. novembra.
Vlada je vložila tožbo zoper Hrvaško zaradi nespoštovanja arbitraže Vlada je sprejela končno besedilo tožbe zoper Hrvaško zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe in sklep, da tožbo nemudoma predloži na Sodišče EU. Tožba je, skladno s sklepom že vložena.
Slovenija bo do konca leta prodala 50 odstotkov plus eno delnico NLB-ja Vlada je vnovič odločala o privatizaciji NLB-ja in s sklepom SDH-ju naložila, naj sprejme sklep o ponovnem začetku prodajnega postopka za NLB.
Cerar na vrhu Nata: "Obljubljamo, kolikor realno zmoremo" Naše zaveze ostajajo enake kot doslej, je po koncu vrha zveze dejal premier Miro Cerar. Kot je poudaril, Slovenija glede krepitve obrambnih izdatkov ni obljubila nič več kot v preteklosti.
Janša ima teden dni časa za sprejetje mandatarske kandidature Predsednik Borut Pahor je predsedniku SDS-a Janezu Janši ponudil mandatarski položaj. Janša je stranke povabil na posvetovanja, a ga večinoma že zavračajo.
Na maturi uspešnih skoraj 94 odstotkov dijakov Letošnji uspeh na maturi je podoben lanskemu, z Državnega izpitnega centra so sporočili, da je maturo uspešno opravilo skoraj 94 odstotkov kandidatov.
Kordiš: "NLB je sistemska banka in mora ostati v domači lasti" Na ploščadi pred DZ-jem so se ob razpravi skupnega odbora DZ-ja o predlogu za prodajo NLB-ja zbrali nekateri predstavniki Levice, sindikatov in njihovi somišljeniki, ki so pozvali, naj prodaje ...
Jelinčič: Vlade ni več. Cerar: Vlada ima vsa pooblastila, da vloži tožbo proti Hrvaški. Zmago Jelinčič je zavrnil navedbe, da vse stranke podpirajo vložitev tožbe proti Hrvaški, izpostavil je, da SNS tožbi na Sodišču EU-ja nasprotuje, medtem pa Miro Cerar ne vidi razlogov, da ta vlada ...
Če ne bo soglasja h kandidaturi za mandatarja, bo Pahor počakal do izteka roka Predsednik republike Borut Pahor bo v primeru, če od nobenega od potencialnih mandatarskih kandidatov ne bo dobil soglasja h kandidaturi, počakal do 23. julija, preden bo o tem obvestil DZ.
Policija: Večina tujcev zlorablja institut mednarodne zaščite Policija znova zanika očitke o prisilnem zavračanju prosilcev za azil. Razliko med številom obravnavanih tujcev in številom vlog za azil pa pojasnjujejo z domnevnimi zlorabami mednarodne zaščite.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Kylian Mbappe
2
16. julij 2018 ob 00:01 Ponosni smo, da smo poskrbeli za veselje Francozov. To je bila naša naloga, da smo jim pomagali, da za nekaj časa pozabijo na vse težave.
Več novic ...
Videonovice
NSi ne gre v Šarčevo koalicijo 00:05:16, 16.07.2018
Prebežniki v Veliki Kladuši 00:02:28, 16.07.2018
Kam s starimi paketi prve pomoči 00:01:47, 16.07.2018
Koga bi izvolili danes 00:02:49, 15.07.2018
Kolone proti Hrvaški 00:00:48, 15.07.2018
Šarec še usklajuje koalicijo 00:02:02, 15.07.2018
Kolone na poti proti Hrvaški 00:02:10, 14.07.2018
Razmere na cestah 00:01:28, 14.07.2018
Kazalo