Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Medved: Dogovor s sindikati je mogoče doseči hitro Novi minister za javno upravo Rudi Medved je prepričan, da je dogovor s sindikati mogoč v razmeroma kratkem času.
V petek LMŠ in Levica o Črnčecu in vsebinskih vprašanjih Levica želi pred nadaljnjim sodelovanjem z vlado s premierjem Marjanom Šarcem pogovor o kadrovskih in vsebinskih vprašanjih.
Novi minister za javno upravo se bo prvič srečal s sindikati, ki rožljajo s stavko Minister za javno upravo Rudi Medved je na sestanek povabil predstavnike štirih skupin sindikatov javnega sektorja, ki so se s prejšnjo vlado ločeno pogajale o stavkovnih zahtevah.
Pahor za guvernerja Banke Slovenije predlaga Primoža Dolenca Predsednik republike Borut Pahor je državnemu zboru kot kandidata za guvernerja Banke Slovenije predlagal Primoža Dolenca.
Predlagana nova veleposlanica ZDA čez prvo oviro Odbor ameriškega senata za mednarodne odnose je potrdil nominacije osmih kandidatov za veleposlanike, med njimi tudi Lynde Blanchard, ki jo Bela hiša pošilja v Slovenijo.
"Skrbi me, da so mladi prekarnost sprejeli kot nekaj normalnega" "Mi že dolgo živimo v ekonomiji, ki je definirana s prekarnostjo, cela ekonomija temelji na tem, da smo negotovi. Po principih prekarnosti in negotovosti so začele delovati tudi institucije, ki so ...
Levica ni podpisala sporazuma z vlado, neuradno naj bi bil razlog Damir Črnčec Podpisa sporazuma o sodelovanju Levice z vlado Marjana Šarca, ki je bil do zdaj le parafiran, ni bilo, so potrdili v Levici.
Inštitut 8. marec nadaljuje popisovanje zgodb spolnega nadlegovanja "Zelo pomembno je, da so zgodbe spolnega nadlegovanja slišane," je povedala Mojca Lukan, članica programskega odbora Inštituta 8. marec, ki bo nadaljeval akcijo popisovanja zgodb spolnega ...
Po odstopu Lipovška bo celjsko škofijo začasno vodil škofijski upravitelj Papež Frančišek je sprejel odstop celjskega škofa Stanislava Lipovška. Ker je škofovski sedež v Celju izpraznjen, bo škofijo do imenovanja novega škofa vodil škofijski upravitelj.
Fiskalni svet: Ukrepi koalicijske pogodbe bi poslabšali fiskalni položaj Dosledna izvedba ukrepov iz koalicijske pogodbe bi kratkoročno spodbudila gospodarsko rast, a na račun slabšanja fiskalnega položaja in drugih makroekonomskih ravnotežij, je presodil fiskalni svet.
Generalni direktor RTV SLO predlaga Katjo Šeruga za direktorico TV Slovenija Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc je programskemu svetu RTV Slovenija podal predlog za soglasje k imenovanju Katje Šeruga, zdajšnje svetovalke direktorja časopisa Večer, za direktorico TV ...
Ekofeminizem: ko se ženska preneha boriti za položaje moških, ki izkoriščajo tako njo kot naravo Ariel Salleh, ki na Univerzi v Sydneyju raziskuje odnose med človekom in naravo, je ekofeministka.
Šolska kuhinja – menza ali restavracija? Združenje pediatrov je pripravilo priporočila o medicinsko indiciranih dietah za šole in vrtce.
OVIRANtlon: Za gibalno ovirane je vsaka stopnica prepad "Stopnica lahko še vedno vztraja na poti do avtobusne postaje, pri pločniku pred javno ustanovo, ki rampo sicer ima, a ti do tja ne prideš, stopnica za nas predstavlja prepad," je za MMC dejal Nino ...
Trije kandidati za novega ustavnega sodnika ‒ Teršek, Sever in Pintar Predsednik republike Borut Pahor je prejel tri predloge za novega ustavnega sodnika. Za to mesto se potegujejo Andraž Teršek, Saša Sever in Boštjan Pintar.
Poslanska skupina LMŠ-ja o imenovanju Črnčeca: Vsak si zasluži drugo priložnost Potem ko je v četrtek razburilo imenovanje Damirja Črnčeca za državnega sekretarja za nacionalno varnost v novi Šarčevi vladi, je poslanska skupina LMŠ-ja sporočila, da obsojajo nekatere njegove ...
Cerar: Mnenje pravne službe v Bruslju potrjuje glavne navedbe Slovenije Hrvaška je dolžna uveljaviti arbitražno razsodbo, z neupoštevanjem odločitve arbitražnega sodišča pa krši mednarodno pravo in pravo EU-ja, je v zvezi z mnenjem pravne službe Evropske komisije glede ...
Na jesenskem roku splošne mature uspešna manj kot polovica kandidatov Na jesenskem roku splošne mature je bilo uspešnih 41,96 odstotka kandidatov, ki so maturo opravljali prvič, skupno z drugimi jih je splošno maturo opravilo 47,97 odstotka.
Tonin: S slabimi sistemi se tovrstne varde prav kliče Parlamentarna komisija za nadzor nad obveščevalnimi in varnostnimi službami se je seznanila s poročilom pristojnih služb in generalnega državnega tožilca o delovanju paravojaških skupin v Sloveniji.
Teden mobilnosti: Slovenec letno napravi 7.200 km vsakodnevnih poti, večinoma z avtomobilom Začel se je evropski teden mobilnosti, ki nas spodbuja k razmisleku, kako za premagovanje vsakodnevnih poti najti okolju čim prijaznejše načine.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Zdenka Čebašek-Tratnik
3
19. september 2018 ob 14:47 Demenca mora biti skrb vseh nas. Če bomo dolgo živeli, se bomo vsi srečali z njo. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije o razsežnostih demence.
Več novic ...
Kazalo