Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
ZSSS in Konfederacija Pergam napovedala protest Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacija Pergam sta sporočili, da bosta zahteve po višjih plačah izrazili na protestu, saj menita, da je treba doreči nov plačni model.
KPK: Prijava zoper generalnega direktorja RTV-ja premalo utemeljena Prijava generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca Komisji za preprečevanje korupcije je bila premalo utemeljena, da bi komisija sprožila postopek.
Idealni najemnik: samska oseba, ki ne kadi, nima otrok in živali V Sloveniji trenutno primanjkuje 10 tisoč stanovanj za najem. Razlog za takšno anomalijo je stanovanjska politika države od osamosvojitve naprej, saj smo večinoma gradili nepremičnine za prodajo.
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Zorko za MMC: Za Arsenoviča zmaga, za Popoviča poraz in Logar kot pomoč Jankoviću V Mariboru v drugem krogu kaže na gladko zmago Arsenoviča, Popovič v Kopru in Čas v Slovenj Gradcu bosta verjetno "padla", odprto pa je v Kranju, Novi Gorici in na Ptuju, je napovedal analitik ...
Vlada, Sviz in zdravstvena sindikata do dogovora, Počivavškovi odkorakali Vladni pogajalci so se uskladili s Svizom in dvema zdravstvenima sindikatoma, parafiranje sporazuma bo predvidoma v sredo. Del sindikatov pod vodstvom Jakoba Počivavška je pogajanja zapustil.
Zaostrena stavka policistov: Na Gruškovju in Obrežju izvajajo poostren nadzor Policisti na mejnih prehodih Gruškovje in Obrežje od 8.00 zjutraj izvajajo poostren nadzor tovornega prometa. Gre za ukrep ob zaostritvi stavke, ki je že prinesel daljše čakalne dobe.
Šarec: Vprašanje migracij je treba reševati pri izvoru in nikakor ne tako, da politiziramo Državni zbor je z vprašanji poslancev predsedniku vlade Marjanu Šarcu in ministrom začel prvo redno vsebinsko zasedanje DZ-ja.
Kdo so zmagovalci in kdo poraženci prvega kroga lokalnih volitev? V prvem krogu lokalnih volitev je bilo izvoljenih nekaj manj kot tri četrtine županov slovenskih občin, 156 izmed 212. Med mestnimi občinami je bilo največje presenečenje na Ptuju in v Kopru, kjer ...
Drugi krog v Kopru in Piranu, v Izoli četverica tesno skupaj Potem ko je že po polovici preštetih glasovnic v Kopru kazalo na napet boj, je po preštetih 99,96 odstotka glasovnic jasno, da bo Koper župana dobil po drugem krogu volitev.
Večja kot je občina, bolj je bila kampanja spolitizirana V tokratni volilni kampanji je bilo precej več medijskega pompa okoli mestnih občin, med njimi pa sta bili še posebej izpostavljeni ljubljanska in mariborska, meni politologinja Simona Kukovič.
Največ zmag neodvisnih kandidatov, med strankami SLS osvojil največ županskih stolčkov Politične stranke so z izidi lokalnih volitev večinoma zadovoljne, predsednik SD-ja Dejan Židan pred drugim krogom ostaja optimističen, v SMC-ju obljubljajo, da bodo vsak glas na lokalni ravni ...
Iz ljubljanskih volilnih štabov: brez večjih presenečenj kljub doslej najboljšemu izidu Jankovićevega izzivalca V prestolnici nič novega tudi po letošnjih lokalnih volitvah, saj je ljubljanski župan Zoran Janković, čeprav je njegov prvi izzivalec Anže Logar dosegel doslej najboljši izid med Jankovićevimi ...
Iz mariborskih volilnih štabov: veselo pri Arsenoviču in Kanglerju, Fištravec se poslavlja V Mariboru se je za županski stolček na lokalnih volitvah spopadlo 18 kandidatov. Največ podpore je dobil Saša Arsenovič, za njim je Franc Kangler, ki gresta v drugi krog.
MMCživo: Župana so izvolili v 156 občinah, v preostalih 56 bo potreben drugi krog Volivci v 212 občinah so izbirali novo vodstvo. Dogajanje smo iz minute v minuto spremljali tudi na MMC-ju. Župana so izvolili v 156 občinah, v preostalih 56 pa bo potreben drugi krog.
Glasovalo 50,61 odstotka upravičencev Volivci so na 3.200 voliščih v državi odločali o novih občinskih vodstvih za prihodnja štiri leta. Volilna udeležba je bila po do zdaj zbranih podatkih 50,61-odstotna.
Šarec: rebalans proračuna bo potrjen na seji vlade Vlada bo predlog novele zakona o izvrševanju proračuna potrdila na četrtkovi seji, je po vrhu koalicije dejal premier Marjan Šarec, pri čemer ostaja še neusklajeno eno vprašanje, ki pa ga ni razkril.
Do 16. ure 25 prijav zaradi domnevnih kršitev volilnega molka Ob polnoči je nastopil volilni molk, ki bo trajal vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri, doslej je d ežurna služba ministrstva za notranje zadeve prejela 25 obvestil o domnevnih kršitvah.
Šarec: Če rebalans proračuna ne bo potrjen, bomo šli domov in bodo prišli drugi Vlada bo obstala le, če bo potrjen rebalans proračuna, je povedal predsednik vlade Marjan Šarec in dodal: "Če ne bo potrjen, bomo šli domov in bodo prišli drugi," je premier povedal pred sobotnim ...
Vukadinovič: Če bo stavka, bo sindikat zahteval razrešitev resorne ministrice Popoldne se je z vladno stranjo najprej sestal šolski sindikat Sviz, ki sta ga po dobri uri za pogajalsko mizo zamenjala dva zdravstvena sindikata, predsednik sindikata zdravstva in socialnega ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Društvo mrtvih pesnikov
20. november 2018 ob 14:59 Za slovenske skupine je največja težava to, da ne znamo pogledati čez rob Slovenije in smo ujeti v
Več novic ...
Videonovice
Sneg poslabšal razmere na cestah 00:01:58, 20.11.2018
Poslanci spraševali ministre 00:01:52, 19.11.2018
Zaostritev policijske stavke 00:01:49, 19.11.2018
Dosežen dogovor v javnem sektorju 00:02:07, 19.11.2018
Policijska stavka zaostrena 00:01:44, 19.11.2018
Koalicija o rebalansu proračuna 00:01:51, 17.11.2018
Starši se pogosto učijo z otroki 00:08:24, 17.11.2018
Volilni molk od polnoči 00:02:30, 16.11.2018
Policisti bodo zaostrili stavko 00:02:46, 16.11.2018
Kazalo