Slovenija
slice
Vlada pripravlja izvedbo arbitražne razsodbe, Plenković pa pravi ribičem, naj kar lovijo v zalivu
Interventni zakon septembra, 23. avgust 2017 ob 19:22 Medtem ko slovenska ministrstva te dni končujejo pripravo ukrepov za uresničitev arbitražne odločitve, hrvaški premier Andrej Plenković v Savudriji tolaži zaskrbljene hrvaške ribiče, naj lovijo v ...
15
Zadnji dan za prijavo škode po spomladanski pozebi
1
23. avgust 2017 ob 07:27 Kmetijska gospodarstva, ki so spomladi imela škodo po pozebi, lahko to še danes prijavijo na svojo občino. Prijave bodo do 15. septembra na terenu preverile nadzorne komisije.
Dan spomina tudi opomin, da se moramo ljudje med seboj spoštovati
20
23. avgust 2017 ob 17:51 Evropa zaznamuje dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga je leta 2009 z resolucijo sprejel Evropski parlament.
189 milijonov evrov za aktivno politiko zaposlovanja
46
23. avgust 2017 ob 14:13 Ministrstvo za delo je pripravilo štiri nove ukrepe aktivne politike zaposlovanja, namenjene različnim ciljnim skupinam. Skupno bo za področje v dveh letih namenilo 189 milijonov evrov.
Vozniki avtobusov v skupini Arriva bodo 4. septembra začeli stavko
64
22. avgust 2017 ob 16:39 Vozniki avtobusov v skupini Arriva Slovenija bodo 4. septembra začeli stavkati, in sicer do preklica.
Po terorističnih napadih SDS poziva k okrepitvi varnosti in meja SDS je v luči nedavnih terorističnih napadov vlado vnovič pozval, naj ustrezno ukrepa ter zavaruje meje in varnost državljanov.
186
Brglez: Silam, ki stremijo k razčlovečenju posameznika, se moramo brezpogojno upreti Predsednik državnega zbora Milan Brglez je v poslanici pred evropskim dnevom spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki bo v sredo, poudaril, da mora biti spomin na žrtve kot ...
88
Na fakultetah se začenja drugi prijavni rok Na visokošolskih zavodih se začenja drugi prijavni rok, ki bo potekal do 29. avgusta, kandidati pa bodo obvestilo o tem, ali so bili sprejeti, dobili najpozneje do 25. septembra.
8
Od zdaj naprej se lahko s podpisi podpre predsedniške kandidate Začela so teči volilna opravila za predsedniške volitve, ki bodo 22. oktobra, kar pomeni, da je mogoče s podpisi izraziti podporo kandidatkam in kandidatom.
54
Konec velikih gneč: enotna subvencionirana vozovnica na voljo tudi na spletu Vlogo za odobritev ali podaljšanje enotne subvencionirane vozovnice integriranega javnega potniškega prometa lahko upravičenci zdaj oddajo tudi po spletu. Lani so v vrstah čakali tudi več ur.
26
Spominska maša v Rovtah V Rovtah v občini Logatec sta bili spominska maša za spravo in slovesnost ob 75. obletnici ustanovitve vaških straž, ki jo je pripravila Nova slovenska zaveza.
126
Številne nesreče v gorah so posledica slabih priprav na turo Slovenski policisti so letos večkrat opozorili na previdnost v gorah, saj se povečuje število planinskih nesreč.
38
Ministrstvo med iskanjem čistilk ne upošteva socialnih priporočil, ki so jih sami pripravili Številna javna naročila v Sloveniji omogočajo socialni damping, zato sistem javnega naročanja potrebuje popravke, so na novinarski konferenci opozorili v Delavski svetovalnici.
40
S prihodnjim tednom začetek volilnih opravil pred predsedniškimi volitvami Državna volilna komisija je sprejela rokovnik za izvedbo volilnih opravil za predsedniške volitve. Kandidati bodo s prihodnjim tednom lahko vlagali svoje kandidature in zbirali podpise podpore.
23
Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev vrata odprla tudi predsedniška palača Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je urad predsednika republike priredil dan odprtih vrat, predsednik republike Borut Pahor pa je v nagovoru poudaril, da se v Sloveniji ...
18

Izjava dneva
link
Darko Milanič
2
23. avgust 2017 ob 12:04 Zelo sem zadovoljen, da so vzklikali moje ime, kot sem tudi zadovoljen, da so tudi druga, ki jih že dolgo niso. Moral sem res veliko narediti, da sem to slišal, a nikoli ni prepozno.
Več novic ...
Kazalo