Slovenija
slice
V Levici so se pripravljeni pogajati, a pričakujejo bistveno drugačno koalicijsko pogodbo
Bo usklajevanje z Levico uspešnejše?, 20. julij 2018 ob 22:25 Koordinator stranke Levica Luka Mesec je po napovedi, da bo peterica strank, zbranih okoli LMŠ-ja, po izstopu NSi-ja k pogajanjem povabila Levico, dejal, da so se v Levici pripravljeni pogajati, a ...
764
Pahor ne bo predlagal mandatarskega kandidata
544
19. julij 2018 ob 15:42 Predsednik republike Borut Pahor je sporočil, da bo v ponedeljek uradno seznanil DZ, da v 30-dnevnem roku ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade in da nihče ne uživa potrebne parlamentarne ...
DZ: Poslanci z zakonom zaščitili državno naložbo v NLB-ju pred hrvaškimi sodišči
20
19. julij 2018 ob 16:21 DZ je z 59 glasovi za in 11 proti sprejel zakon za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB-ju. Zakon je pomemben zaradi načrtovane prodaje vsaj polovice NLB-ja in pri tem dosežene cene.
Šefic: Ne drži, da v Sloveniji ni mogoče zaprositi za mednarodno zaščito
109
20. julij 2018 ob 12:45 Amnesty International Slovenija trdi, da je z misijo v BiH-u potrdil navedbe o prisilnem vračanju prebežnikov, državni sekretar Boštjan Šefic pa trdi, da policija spoštuje pravice tujcev, vključno s ...
Dvajsetim poslancem službena stanovanja, trije bodo opravljali dodatne dejavnosti
14
19. julij 2018 ob 18:16 Parlamentarna mandatno-volilna komisija je odločila o dodelitvi službenih stanovanj 20 poslankam in poslancem, ki so zanje podali vloge.
Odbor DZ-ja je potrdil predlog zakona za zaščito NLB-ja Skupni odbor DZ-ja je podprl predlog zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB-ju in k njemu na predlog zakonodajno-pravne službe DZ sprejel številna dopolnila.
24
V prvem krogu mandatarja najverjetneje ne bo Na političnem prizorišču – vsaj kar se tiče prizadevanj za sestavo vlade – danes vlada zatišje.
132
Vrhovno sodišče zavrnilo pritožbo Vilija Kovačiča Vrhovno sodišče je zavrnilo pritožbo Vilija Kovačiča na poročilo Državne volilne komisije o izidu glasovanja na majskem ponovljenem referendumskem glasovanju o zakonu o drugem tiru med Divačo in ...
36
Je bil za odstop NSi-ja od pogajanj ključen spor med Cerarjem in Židanom? Židan spor zanika. Predsednik NSi-ja Matej Tonin se je po odstopu NSi-ja od pogajanj s Šarcem na pogovoru glede sestave koalicije sešel s predsednikom SDS-a Janezom Janšo.
757
Ali bo DZ zaščitil NLB pred hrvaškimi sodišči? Kolegij DZ-ja je odločil, da bo DZ po nujnem postopku obravnaval predlog zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB-ju. Izredna seja DZ-ja bo na sporedu v četrtek ob 12. uri.
16
Tonin: Najbolje bi bilo, da Slovenija dobi veliko koalicijo, ki jo morata sestavljati prvi in drugi na volitvah Predsednik NSi-ja Matej Tonin je po seji izvršnega odbora NSi-ja povedal, da je izvršilni odbor NSi-ja soglasno sprejel stališče, da zapusti koalicijska pogajanja.
702
Novo vodstvo Svetovnega slovenskega kongresa: Boris Pleskovič, Carlo Bresciani Svetovni slovenski kongres (SSK) je izvolil novo vodstvo. Za predsednika je bil znova izvoljen Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije.
14
Začele so se sodne počitnice Na sodiščih so se začele sodne počitnice, ki bodo trajale do 15. avgusta. Delo v sodnih dvoranah kljub temu ne bo popolnoma zastalo.
15
Janša do nadaljnjega preklical vabilo na koalicijske pogovore Predsednik SDS-a Janez Janša je do nadaljnjega preklical vabilo predsednikom strank na pogovore o sestavi koalicije. Do četrtka se mora odločiti, ali bo sprejel mandatarstvo.
167
Anketa: SDS trdno na prvem mestu, NSi-ju zrasla podpora Mesec in pol že traja politično kupčkanje po parlamentarnih volitvah. Kako to vpliva na javno mnenje? Ninamedia ugotavljala, kakšen bi bil izid, če bi volivci znova odločali danes.
116

Izjava dneva
link
Maja Derčar
21. julij 2018 ob 14:50 Eno leto po razglasitvi referenduma se v zakon vsebinsko ne sme posegati. Lahko pa bi nova vlada vse skupaj zavrla.
Več novic ...
Kazalo