Slovenija
slice
Cerar: V SVIZ-u so zahtevali višje plače od zdravnikov in univerzitetnih profesorjev
Redna marčevska seja DZ-ja, 19. marec 2018 ob 13:13 V DZ-ju se je začela redna marčevska seja, ki bo najverjetneje zadnja redna seja v tem mandatu po odstopu premierja Mira Cerarja, ki še zadnjič odgovarja na poslanska vprašanja.
132
 • Cerar bo po odgovorih na poslanska vprašanja državni zbor seznanil s svojim odstopom.
 • Vodja specializiranih tožilcev bo tudi prihodnjih šest let Harij Furlan
  11
  19. marec 2018 ob 12:17 Državnotožilski svet je za vodjo specializiranega državnega tožilstva (SDT) potrdil Harija Furlana, ki je že prisegel. Furlan je bil edini kandidat za mesto vodje SDT-ja.
  Sindikati: Če ne bo dogovora, bodo plače osrednja tema predvolilne kampanje
  25
  19. marec 2018 ob 16:52 Vlada je izboljšala plače zdravnikom, direktorjem in ravnateljem, zato je prelaganje odprave anomalij pri najnižje plačanih na novo vlado neodgovorno, menijo v koordinaciji stavkovnih odborov ...
  Poslanci DZ-ja se bodo srečevali le še na izrednih sejah
  22
  19. marec 2018 ob 08:41 Državni zbor bo v nasprotju z vlado, ki bo opravljala samo še tekoče posle, s polnimi pooblastili delal vse do ustanovne seje novega sklica parlamenta.
  Janković: Tu smo zaradi političnega cirkusa, volitve so tu
  158
  19. marec 2018 ob 13:35 Preiskovalna komisija DZ-ja, ki preiskuje zlorabe v bankah, je zaslišala ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Večina vprašanj pa je bila povezana s projektom Stožice.
  Vox populi: Po Cerarjevem odstopu največ pridobil SMC Raziskava Vox populi, ki jo za RTV Slovenija in časopis Dnevnik izvaja agencija Ninamedia, je v marcu pokazala, da je pred odstopom premierja Cerarja največ ljudi podprlo SD, po odstopu pa ga je na ...
  221
  Ministrstva za svetovalne pogodbe porabila 12 milijonov evrov Ministrstva so v tem mandatu skupno porabila 12 milijonov za svetovalne pogodbe, največ ministrstvi za zdravje in finance.
  66
  Vlada želi določiti enotne pogoje in možnosti za delovanje nevladnih organizacij Poslance čaka obravnava zakona o nevladnih organizacijah, s katerim namerava odhajajoča vlada celovito urediti področje nevladnega sektorja z enotno opredelitvijo in določitvijo enakih pogojev za ...
  17
  Gibanje Skupaj naprej bo ustanovilo stranko in se podalo na volitve Gibanje Skupaj naprej " gre samostojno in neodvisno na parlamentarne volitve ", je sporočil vodja gibanja Danijel Bešič Loredan.
  50
  Umrl je Matjaž Gantar Po hudi bolezni je umrl Matjaž Gantar. Bil je predsednik upravnega odbora KD Group, ene največjih finančnih skupin v Sloveniji.
  25
  Pahor: Premier ni tisti, ki dobi neko informacijo Sove in potem odredi ukrepanje Pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume pranja denarja v slovenskih bankah, je pričal tudi predsednik republike Borut Pahor.
  127
  #MMCdebata: "Cerar je edini, ki vsaj malo dolgoročno gleda na Slovenijo" "Opozicija bo lahko bruhala v prazno. Za Slovence se pa ne bo spremenilo nič. Predvolilni čas itak nikoli nič koristnega ne prinese," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na ...
  182
  Anketa: Najprimernejši Cerarjev naslednik bi bil Marjan Šarec Odstop predsednika vlade Mira Cerarja je pravilen, menita skoraj dve tretjini vprašanih v anketi Dela. 45 odstotkov vprašanih pa se ne strinja z razveljavitvijo referenduma o drugem tiru.
  155
  Predsednik vrhovnega sodišča ogorčen. Cerar se s sodbo ne strinja. Predsednik Vrhovnega sodišča Damijan Florjančič se je v javnem pismu ostro odzval na dvom premierja Mira Cerarja o nepristranskem odločanju sodišča.
  278
  V razpravi o prihodnosti Slovenije tudi očitki o nabiranju političnih točk Državni zbor je na zahtevo poslancev NSi-ja, ki so se jim pridružili tudi poslanci SDS-a, na izredni seji razpravljal o prihodnosti Slovenije.
  36

  Izjava dneva
  link
  Zoran Janković
  4
  19. marec 2018 ob 13:00 Vem, da smo tu zaradi političnega cirkusa, volitve so tu.
  Več novic ...
  Kazalo