Slovenija
slice
Dan državnosti - 26 let, odkar je Slovenija stopila na svojo pot
Pahor: Domovina nas povezuje, 25. junij 2017 ob 07:07 Slovenija praznuje 26. obletnico osamosvojitve, na sobotni proslavi pa je predsednik Borut Pahor med drugim poudaril, da nam dozdajšnji uspehi dajejo "upanje in zaupanje v našo prihodnost".
111
Mufti Grabus: Zahvaljujoč svobodi slovenske družbe je mogoče razvijati našo identiteto
94
25. junij 2017 ob 11:50 S sončnim zahodom se je končal deveti mesec muslimanskega koledarja ramazana in začelo tridnevno praznovanje ali ramazanski bajram.
"Dobro pripravljeni, da na vse izzive gledamo z upanjem, ne s strahom"
222
24. junij 2017 ob 23:47 "Slovenija je v kratkem času veliko dosegla, dovolj, da nam daje upanje in zaupanje v našo prihodnost," je na proslavi ob dnevu državnosti dejal predsednik republike Borut Pahor.
Akcija Čista nula, čista vest: Dve tretjini voznikov je napihalo pod dovoljeno mejo
29
24. junij 2017 ob 11:05 Zavod Varna pot je v petek zvečer izvedel preventivno-izobraževalno akcijo Čista nula, čista vest, s katero so opozarjali na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola.
Bajram v Sloveniji: Bosanske jedi in baklava z ljubeznijo
16
25. junij 2017 ob 06:29 Baklave so le del obvezne ponudbe bosanskih slaščic na bogati mizi ob največjem muslimanskem prazniku. Tako je bilo tudi v domu Ljubljančanke Esme Ferizović.
Mesec: Iz strahu pred desnico se sredina sama spreminja v desnico Člani kongresa, na katerem sta se IDS in Trs združila v stranko Levica, so za koordinatorja stranke potrdili dosedanjega vodjo IDS-ja in vodjo poslancev ZL-ja Luko Meseca.
805
"V islamski skupnosti se trudimo razvijati vrednote, ki nas povezujejo" Islam je pomembna identiteta Bošnjakov, del kulture Albancev in drugih etničnih skupnosti. Naša naloga je razvijati vključujoče vrednote, ki ljudi povezujejo, pravi ljubljanski mufti Nedžad Grabus.
49
Prvih 44 evropskih milijonov za drugi tir je zagotovljenih Slovenija je na trejem razpisu instrumenta za povezovanje Evrope uspešno kandidirala z 11 projekti in zanje prejela odobrenih 63 milijonov nepovratnih sredstev.
101
Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
142
Na poti proti morju pričakovano zastoji na mejnih prehodih s Hrvaško Po pričakovanjih je na prvi počitniški konec tedna na mejnih prehodih že treba čakati - najdlje, poldrugo uro, je bila čakalna doba na prehodu Gruškovje, vozniki pa so čakali tudi na Obrežju, ...
8
Györkös Žnidar: Policija je imela ob osamosvojitvi neprecenljivo vlogo Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je v poslanici ob prihajajočih dnevu državnosti spomnila, da te dni praznuje tudi policija, ki je imela neprecenljivo vlogo ob osamosvojitvenem ...
20
Olimpijski komite in sindikat zaradi zakona o športu na različnih bregovih Na nasprotnih straneh sta se zaradi sprejetega zakona o športu znašla Olimpijski komite Slovenije in Sindikat športnikov Slovenije, ki napoveduje ustavno presojo zakona.
1
Šole do septembra zapirajo svoja vrata Za nekaj več kot 161.000 osnovnošolcev in nekaj več kot 54.000 srednješolcev se končuje letošnje šolsko leto.
25
Hotižani upajo na mejo na Muri, piransko občino poleg morja skrbijo tudi trije zaselki Občutki pred arbitražno določitvijo meje na spornem območju pri Hotizi med tamkajšnjimi domačini niso najboljši. Da bi meja potekala po katastrski meji, si ne upajo niti pomisliti.
63
"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina" "Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
118

Oglasno sporočilo
link
Ali veste, kje je več kot 15.000 Slovencev odpravilo dioptrijo?
22. junij 2017 ob 09:41 Ali veste, na katerem mestu je 15.000 Slovencev zavedno izgubilo svoja očala in kontaktne leče? V Zagrebu, v največji in najmodernejši očesni kliniki v Jugovzhodni Evropi – Kliniki Svjetlost.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Klemen Čebulj
25. junij 2017 ob 14:00 Pokazali smo, kako uživamo, ko igramo skupaj, kako v nobenem trenutku v igri ne popuščamo.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo