Slovenija
slice
Direktor Sove naj bi postal Rajko Kozmelj
Marjan Šarec naj bi zamenjal Zorana Klemenčiča na čelu Sove, 25. september 2018 ob 17:01 Marjan Šarec naj bi na čelu Slovenske obveščevalno-varnostne agencije zamenjal direktorja Zorana Klemenčiča. Na njegovo mesto naj bi predlagal Rajka Kozmelja, poroča Televizija Slovenija.
36
Švicarsko podjetje stopilo v stik z ugrabitelji ladje Glarus
58
25. september 2018 ob 15:53 Švicarska družba Massoel Shipping je sporočila, da so z ugrabitelji tovorne ladje Glarus že vzpostavili stik, vseh 12 ugrabljenih članov posadke, med katerimi je tudi slovenski državljan, se dobro ...
Katoliška cerkev pri nas od leta 2009 do danes obravnavala 12 prijav domnevnih spolnih zlorab
28
25. september 2018 ob 19:24 Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je sporočila, da so leta 2009 ustanovili strokovno skupino za ugotavljanje duhovniških spolnih zlorab pri nas, do danes so obravnavali 12 prijav domnevnih ...
Če bi povprečno hitrost zmanjšali le za dva odstotka, bi letno rešili sedem življenj
19
25. september 2018 ob 17:36 Glavna krivca za prometne nesreče še vedno ostajata neprilagojena hitrost in alkohol, med žrtvami nesreč pa je kar 40 odstotkov takšnih, ki niso uporabljali varnostnega pasu.
Po imenovanju Črnčeca med muslimani razočaranje, nelagodje, molk
583
25. september 2018 ob 06:39 Odločitev premierja Marjana Šarca, da v svoj kabinet imenuje Damirja Črnčeca, znanega po islamofobnih stališčih, je med nekaterimi muslimani povzročila nelagodje in razočaranje, medtem pa se organi ...
MZZ potrdil ugrabitev slovenskega državljana na švicarski ladji Slovensko zunanje ministrstvo je sporočilo, da je v stiku z lastnikom švicarske tovorne ladje, ki so jo v soboto ob nigerijski obali napadli pirati.
43
Katja Šeruga ni dobila podpore Programskega sveta RTV Slovenija Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na seji odločal o soglasju k imenovanju Katje Šeruga za direktorico nacionalne televizije.
79
Poklukar: Varnost je človekova pravica, zato jo moramo brezpogojno zagotavljati V Gornji Radgoni je na sejmu SOBRA notranji minister Boštjan Poklukar dejal, da varnost ni le naša skupna dobrina, pač pa človekova pravica, zato jo moramo skrbno negovati in brezpogojno zagotavljati.
58
"Mir bo takrat, ko bosta tudi v naši državi dva sodelavca sposobna iti na kavo, ne da bi se skregala zaradi politike" Domovino moramo imeti radi, znati jo moramo braniti, kadar je treba, zato si moramo prizadevati za mir, je na prireditvi ob mednarodnem dnevu miru na Cerju poudaril predsednik vlade Marjan Šarec.
328
Mesec: Podpisa protokola o sodelovanju prihodnji teden ne bo Po sestanku med vodstvom Levice in premierjem Marjanom Šarcem je jasno, da podpisa parafiranega sporazuma o sodelovanju Levice z vladno peterico prihodnji teden ne bo, jedro spora ostaja imenovanje ...
461
Pozvek: Domoljubje je pozitivno čustvo, ki ga je zlorabila politika "Domoljubja si ne more nihče prisvajati, to je notranji občutek slehernika, prav tako ga ne moreš zapovedati nikomur," je ob Svetovnem dnevu miru dejal veteran vojne za Slovenijo Anton Pozvek.
138
Vodstvo filozofske fakultete naj bi si izplačalo za pol milijona neupravičenih dodatkov Rektor Univerze v Ljubljani Igor Papič je sprejel odstop prorektorice Branke Kalenić Ramšak.
219
Trilar: Tigraste komarje nespametno "gojimo" sami, v naravnem okolju jih ni Relativno vlažno in toplo poletje, ki se zavleče daleč v september, je kot naročeno, da se komarji močno namnožijo.
95
Šarec: "Vlada ni zato, da ugaja, ampak zato, da deluje" Predsednik republike Borut Pahor je sprejel novoizvoljeno vlado, še pred tem pa je na kratek pogovor povabil tudi predsednika vlade Marjana Šarca, ki je prepričan, da uspehi ne bodo izostali, če ...
101
Arhiv razrešenega notarja Sikoška popisan, prevzel ga je notar Jeromen Po mesecu in pol od razrešitve ljubljanskega notarja Jožeta Sikoška je notarjem uspelo popisati njegov arhiv, notar Jernej Jeromen je prevzel njegove spise.
9

Izjava dneva
link
Primož Roglič
25. september 2018 ob 14:32 Dejstvo je, da za tako učinkovitost na kolesu potrebujete vrsto let. Rogliču je to na čudežni način uspelo v relativno kratkem času. To je talent.
Več novic ...
Kazalo