Slovenija
slice
DZ: Logarjeva preiskovalna komisija zaslišuje Antona Ropa
Preiskovalna komisija DZ-ja o ugotavljanju zlorab v bančnem sistemu, 23. oktober 2017 ob 10:08 Pred preiskovalno bančno komisijo DZ-ja, ki jo vodi Anže Logar (SDS) priča nekdanji predsednik vlade Anton Rop. Zaslišali bodo tudi Boruta Pahorja.
7
MMCživo: Volilni dan v sliki in besedi
762
22. oktober 2017 ob 23:15 Izidi po 99,9 odstotka prešetetih glasov kažejo, da so volivci Borutu Pahorju namenili 47,07 odstotka, njegovemu najbližjemu zasledovalcu Marjanu Šarcu pa 24,97 odstotka.
Volitve predsednika države: volilna udeležba 43,57-odstotna
23. oktober 2017 ob 00:12 Glede na število preštetih glasov je svoj glas na šestih predsedniških volitvah v zgodovini samostojne države oddalo 43,57 odstotka volilnih upravičencev.
39 prijav domnevnih kršitev volilnega molka
22. oktober 2017 ob 22:09 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka v petek opolnoči do danes do 19. ure prejela 39 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.
240-urna "priprava na šolo" postala brezplačna
8
21. oktober 2017 ob 10:00 Veljati je začela novela zakona o vrtcih, ki uvaja znižano plačilo vrtca in brezplačne krajše programe za predšolske otroke, ki niso vključeni v vrtec.
Bodo stavkali tudi poklicni gasilci? Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije je na današnji izredni seji predsedstva oblikoval stavkovni odbor, saj tudi dva tedna po protestnem shodu, s katerim so pozvali k pravičnemu vrednotenju ...
12
Predlogi za uveljavitev arbitraže na poti v državni zbor Vlada je v državni zbor poslala štiri zakonske predloge za uveljavitev arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. Vlada pričakuje, da jih bo državni zbor sprejel po nujnem postopku že novembra.
9
15. kmetica leta peče kruh, z možem redita ovce in upravljata kamnolom Zveza kmetic Slovenije je ob svetovnem dnevu kmetic v četrtek na prireditvi v Zagorju ob Savi naslov kmetice leta podelila Karolini Dragici Črešnar iz Zreč, ki skupaj s svojim možem kmetuje na ...
12
Nepravilnosti pri poslovanju bolnišnice Topolšica, tam trdijo, da so že odpravljene Računsko sodišče je po reviziji poslovanja Bolnišnice Topolšica v letu 2015, ko je bolnišnico vodil Leopold Rezar, zaradi več nepravilnosti - med drugim pri zaposlovanju, izplačilih in naročilu ...
Kljub padcu novele zakona o kazenskem postopku za Klemenčiča zgodba še ni končana Državni zbor ni izglasoval vnovičnega sprejetja novele zakona o kazenskem postopku, na katerega je državni svet podal veto.
49
Fiskalni svet: Proračuni le delno skladni s fiskalnimi pravili Fiskalni svet po pregledu makroekonomskih napovedi in napovedi javnofinančnih gibanj ocenjuje, da so proračunski dokumenti za letos in prihodnji dve leti le deloma skladni s fiskalnimi pravili.
13
Klemenčičeva kandidatura v Svetu Evrope se Gorenaku zdi "absolutno neprimerna" Človek, ki je kršil človekove pravice veliko ljudem, danes kandidira za komisarja Sveta Evrope za človekove pravice, se zaradi Klemenčičeve kandidature huduje poslanec SDS-a Vinko Gorenak.
35
Sklepno soočenje: Kdaj bi se predsednik republike moral oglasiti? V končnici kampanje za šestega predsednika Slovenije je na Televiziji Slovenija potekalo sklepno soočenje deveterice kandidatov za položaj najvišjega političnega funkcionarja v državi.
176
Nad Popovičevim zdravjem bo bedela prehospitalna enota Komisija medicinske fakultete je spremenila svoje mnenje o nadzoru zdravstvenega stanja župana Borisa Popoviča med sodnimi obravnavami.
107
Študenti z odprtim pismom zahtevajo dopolnitev zakona o visokem šolstvu Predstavniki Društva Iskra so pred poslopjem ministrstva za izobraževanje predali javno pismo, v katerem opozarjajo na krčenje študentskih pravic, ki so ga povzročile zadnje spremembe zakona o ...
3

Izjava dneva
link
Borut Pahor
2
22. oktober 2017 ob 22:22 Prej si tega nisem upal napovedati, ampak zdaj lahko rečem - na teh volitvah bom zmagal čez tri tedne.
Več novic ...
Kazalo