Slovenija
slice
Slovenski gorski reševalci praznujejo svoj dan
Dan slovenskih gorskih reševalcev, 26. maj 2018 ob 12:09 Praznovanje letošnjega dneva slovenskih gorskih reševalcev bo tokrat gostila Škofja Loka, saj tamkajšnja gorska reševalna služba letos praznuje 40-letnico delovanja.
2
Anketa Mediane: SDS ostaja v prepričljivem vodstvu
260
25. maj 2018 ob 19:32 V tretji anketi, ki jo je za RTV Slovenija pripravil Inštitut Mediana, na prvih treh mestih ni spremembe. Če bi bile volitve jutri, bi največ glasov dobil SDS.
Preverjanje izjav: napačno o denarju, zavajanje o programu
84
25. maj 2018 ob 13:00 Tudi v tem tednu je bila migrantsko-begunska kriza podlaga za zavajajoče izjave kandidatov za poslance, pogosto smo priča tudi pretiravanju pri izjavah o birokratskih ovirah.
Primčeva stranka Glas za otroke in družine odstopa od volitev
197
25. maj 2018 ob 19:53 Vodstvo stranke Glas za otroke in družine se je odločilo odstopiti od volitev v vseh volilnih enotah.
Janković stranke pozval k pridružitvi v levi blok
42
25. maj 2018 ob 21:37 Kandidaturo DeSUS-ovih poslancev v ljubljanskih volilnih enotah je prišel podpret tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je z DeSUS-om podpisal sporazum o levem bloku in vanj pozval tudi druge ...
Kandidati parlamentarnih strank mlade bolj prepričali, a še ostajajo neodločeni Devet mladih je za soočenje s kandidati parlamentarnih strank pripravilo nekoliko težja vprašanja, saj menijo, da je tudi teža odgovornosti teh strank večja.
30
Poziv, naj Italija omogoči zastopanost slovenske manjšine v rimskem parlamentu Organizaciji slovenske manjšine v Italiji sta na predsednika Italije in Slovenije naslovili pismo s prošnjo k podpori zagotovitvi slovenskega predstavnika v obeh domovih italijanskega parlamenta.
6
Grem volit! poslance: Pogovor mladih s kandidati za poslance iz parlamentarnih strank Mladi iz projekta Grem volit! poslance so se iz oči v oči pogovarjali s kandidati za poslance iz parlamentarnih strank. Tjaša, Lev, Tilen, Jure, Špela, Ula, Luka in Ajda iz projekta Grem volit!
60
Kopač Mrakova odgovarja Levici: Za samodejen dvig denarne socialne pomoči ni zakonske podlage Levica je upravičence do socialne pomoči pozvala, naj oddajo vlogo za zvišanje, ministrstvo pa okrcala, ker tega ni avtomatiziralo.
112
DZ pritrdil komisiji: Za sume pranja denarja v NLB-ju politično odgovorna Pahorjeva vlada Z 41 glasovi za in enim proti je DZ na zadnji izredni seji potrdil ugotovitve končnega poročila preiskave suma pranja denarja in financiranja terorizma v NLB-ju ter suma pranja denarja v NKBM-u, med ...
98
Matura se nadaljuje: pred dijaki v torek druga izpitna pola Z drugo izpitno polo iz slovenščine oz. maternega jezika se v torek za 6.739 kandidatov nadaljuje spomladanski rok splošne mature.
1
Veber vložil pobudo, da se razpis volitev razveljavi Predsednika stranke Sloga Janko Veber je na ustavno sodišče vložil pobudo za oceno neustavnosti zakona o volitvah v državni zbor.
142
Volitve 2018: Soočenje neparlamentarnih strank Nocojšnje soočenje na Prvem programu Televizije Slovenija je bilo namenjeno predstavitvi neparlamentarnih strank, od osme ure dalje so svoje poglede na aktualne teme razkrivale stranke, ki se ...
149
Na Brezjah počastitev obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj Ob prazniku Marije Pomočnice so v Marijinem narodnem svetišču na Brezjah pripravili prireditev v počastitev 155. obletnice prvega čudeža pri Mariji Pomagaj in 30. obletnice imenovanja cerkve za ...
10
Izteka se rok za prilagoditev GDPR-uredbi o osebnih podatkih Izteka se rok, do katerega so se morale organizacije, ki obdelujejo podatke fizičnih oseb, neposredno prilagoditi splošni uredbi Evropske unije o varovanju osebnih podatkov.
22

Izjava dneva
link
Gregor Jurak
24. maj 2018 ob 14:30 Izkazalo se je, da so naši otroci eni najbolj gibalno dejavnih na svetu, o čemer so poročali tudi številni tuji mediji. To vpliva tudi na vrhunske športne rezultate.
Več novic ...
Kazalo