Slovenija
slice
Minister Bertoncelj presekal nesoglasja DeSUS-a in SAB-a glede regresa za upokojence
Za regres upokojencev 140 milijonov evrov, izplačilo v petih razredih, 21. november 2018 ob 16:07 Minister za finance Andrej Bertoncelj je na vlado poslal predlog novele zakona o izvrševanju proračuna, ki vključuje tudi izplačevanje letnega dodatka za upokojence.
18
Trije sindikati javnega sektorja parafirali sporazum z vlado
36
21. november 2018 ob 16:13 Šolski in dva zdravstvena sindikata so z vlado parafirali sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev, s katerim izboljšujejo položaj zaposlenih.
SDS vložil predlog za posvetovalni referendum o dogovoru ZN-a o migracijah
901
21. november 2018 ob 19:32 Poslanci so o globalnem dogovoru Združenih narodov o migracijah razpravljali na izredni seji, ki so jo zahtevale opozicijske SDS, SNS in NSi.
Mesec: Temeljna dilema vlade in proračuna je, ali topovi ali maslo
23
21. november 2018 ob 14:26 Osnutek proračunskega zakona predvideva usklajevanja nekaterih socialnih transferjev v letu 2019, na drugi strani pa je predviden nakup 38 oklepnikov za Slovensko vojsko, je nezadovoljna Levica.
Policijski sindikat v tožbo zaradi omejitev stavke
21. november 2018 ob 15:05 Policijski sindikat Slovenije je zoper ministrstvo za notranje zadeve vložil tožbo zaradi dodatnih omejitev možnosti v policiji.
Slovenska manjšina v Italiji na odprta vprašanja opozorila Rim in Ljubljano Krovni organizaciji slovenske manjšine v Italiji, Slovenska kulturna gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij, sta predstavnikom italijanskih oblasti poslali spomenico, v kateri sta ...
1
Bratuškova eno, Erjavec in Bertoncelj drugo o upokojenskem regresu Koalicijski vrh se v soboto ni dogovoril, za koliko bodo povečali sredstva za regres upokojencem in kako bo ta izplačan, sporočajo iz DeSUS-a in s tem zanikajo navedbe SAB-a.
81
Počivavškova skupina ne bo onemogočala dogovora, vrednega 300 milijonov evrov V Počivavškovi skupini sindikatov ne bodo onemogočali dogovora, o katerem se je vladna stran v ponedeljek uskladila s šolskim in dvema zdravstvenima sindikatoma.
45
ZSSS in Konfederacija Pergam napovedala protest Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacija Pergam sta sporočili, da bosta zahteve po višjih plačah izrazili na protestu, saj menita, da je treba doreči nov plačni model.
20
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
49
KPK: Prijava zoper generalnega direktorja RTV-ja premalo utemeljena Prijava generalnega direktorja RTV Slovenija Igorja Kadunca Komisji za preprečevanje korupcije je bila premalo utemeljena, da bi komisija sprožila postopek.
11
Zorko za MMC: Za Arsenoviča zmaga, za Popoviča poraz in Logar kot pomoč Jankoviću V Mariboru v drugem krogu kaže na gladko zmago Arsenoviča, Popovič v Kopru in Čas v Slovenj Gradcu bosta verjetno "padla", odprto pa je v Kranju, Novi Gorici in na Ptuju, je napovedal analitik ...
74
Kdo so zmagovalci in kdo poraženci prvega kroga lokalnih volitev? V prvem krogu lokalnih volitev je bilo izvoljenih nekaj manj kot tri četrtine županov slovenskih občin, 156 izmed 212. Med mestnimi občinami je bilo največje presenečenje na Ptuju in v Kopru, kjer ...
81
Šarec: Vprašanje migracij je treba reševati pri izvoru in nikakor ne tako, da politiziramo Državni zbor je z vprašanji poslancev predsedniku vlade Marjanu Šarcu in ministrom začel prvo redno vsebinsko zasedanje DZ-ja.
161
Vlada, Sviz in zdravstvena sindikata do dogovora, Počivavškovi odkorakali Vladni pogajalci so se uskladili s Svizom in dvema zdravstvenima sindikatoma, parafiranje sporazuma bo predvidoma v sredo. Del sindikatov pod vodstvom Jakoba Počivavška je pogajanja zapustil.
74

Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
21. november 2018 ob 13:57 V Sloveniji imamo nekaj sto beguncev, naše meje so nadzirane, Slovenija je varna država in zato, da bomo lahko varni, sodelujemo s sosednjimi in drugimi državami v svetu, da bomo lahko tiste, ki res ...
Več novic ...
Videonovice
Kazalo