Vreme in podnebje
slice
Po nekaj sončnih dneh znova mogoča krajevna neurja
Ne pozabite na previdnostne ukrepe, 20. julij 2018 ob 11:40 Agencija RS-a za okolje (Arso) je oranžno stopnjo ogroženosti zaradi neurij izdala za večji del Slovenije, z izjemo severozahoda.
11
Vročinski val v Quebecu zahteval več kot 50 življenj
11
7. julij 2018 ob 17:20 Provinca Quebec na vzhodu Kanade je pod udarom enega najhujših vročinskih valov, s katerim so zdravstvene oblasti povezale več kot 50 smrti.
Škodo po hudi toči v Beli krajini že izplačujejo
6
24. junij 2018 ob 11:03 Zavarovalnice skupne ocene škode po neurju z debelo točo v Beli krajini še nimajo, so pa že začele izplačevati odškodnine. Odpravljanje škode na terenu bo trajalo še nekaj časa.
Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več.
5
14. junij 2018 ob 08:08 Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.
Foto in video: Neurja so se tokrat znesla nad Zasavjem in Dolenjsko
28
12. junij 2018 ob 20:00 Po državi se pojavljajo številne nevihte. Nekatere izmed njih so že vključevale točo, druge pa po Arsovih podatkih prinašajo veliko verjetnost zanjo.
Meteorne vode zalile center Prevalj: "Vse se je zgodilo v 20 minutah" Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo velike težave, na Koroškem, delu Štajerske, pa tudi v Kamniku voda poplavlja ceste in zaliva objekte.
17
Napovedane nevihte. Ponekod močni nalivi. Na Štajerskem in v Pomurju bodo zvečer in v prvem delu noči nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ki lahko vztrajajo dalj časa. Ni izključen niti pojav toče.
26
Letošnji april najtoplejši v zgodovini meritev Letošnji april je v večjem delu države najtoplejši v zgodovini meritev. Temperature so se po podatkih agencije za okolje močno približale majskemu temperaturnemu povprečju.
27
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
34
Po obilnem sneženju prihaja otoplitev in z njo možnost poplav V noči na torek in dopoldne je zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, tako da je snežna odeja najvišja v sezoni.
47
Slovenija ni odporna proti podnebnim spremembam: Vročinski valovi in obilnejše padavine Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja, da se je temperatura zraka v Sloveniji v zadnjih 50 letih dvignila za dve stopinji, povečalo se je število vročinskih valov, vse pogostejša so obdobja obilnih ...
56
Padavine se bodo ponoči še okrepile, previdno na cestah Padavine bodo v torek dopoldne večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. Zaradi padavin lahko nevšečnosti pričakujemo tudi v prometu.
27
Foto: Sneg pobelil tudi obalna mesta, v Izoli uporabnikom na voljo sol in pesek Prvi dan meteorološke pomladi je v znamenju nizkih temperatur (najmanj, okoli -20 so termometri kazali na Štajerskem in Prekmurju) in snega.
51
V gorah se je segrelo za 20 stopinj, po nižinah bo zimsko še do nedelje Ponekod po državi rahlo dežuje, zato v prometnoinformacijskem centru opozarjajo na nevarnost poledice, predvsem na primorskih in vipavskih cestah.
20
Strupen mraz: na Blokah -27, v mrazišču Mrzla Komna kar -38 Slovenija se je zbudila v najhladnejše jutro te zime: v Novi vasi na Blokah so izmerili -27 stopinj, na Jezerskem -25, v Babnem Polju -24, v Logatcu je termometer pokazal -22, v Celju pa -20, mrzlo ...
80

Kazalo