Vreme in podnebje
slice
Trumpov odgovor na polarni mraz v ZDA: "Potrebujemo globalno segrevanje"
Predsednik dal spontani intervju za "propadajoči" New York Times, 29. december 2017 ob 09:09 Medtem ko je vzhod ZDA zajel polarni mraz, se ameriški predsednik Donald Trump sprašuje, zakaj bi se borili proti globalnemu segrevanju, ko pa bi jim prišlo prav.
122
Sneg in obilno deževje povzročala nevšečnosti. Reke se bodo razlivale.
8
28. december 2017 ob 20:54 Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato se na pot ne odpravljajte brez zimske opreme. Vozne razmere so slabše kot običajno, potovalni časi pa daljši.
Božič bo za večino Slovenije zelen
23
21. december 2017 ob 08:01 Koledarska zima se začenja danes, 21. decembra, trajala pa bo do 21. marca. Vremensko gledano, bodo prihodnji dnevi do božiča mrzli in za večino Slovenije brez snega.
V zemeljskih plazovih na Filipinih in v Čilu več kot 30 mrtvih
5
17. december 2017 ob 12:22 V tropskem neurju, ki je zajelo Filipine, so se na vzhodu države sprožili številni zemeljski plazovi, pri čemer je umrlo 26 ljudi, še 23 pa jih pogrešajo. Medtem je v plazu v Čilu umrlo pet ljudi.
Brez elektrike več tisoč odjemalcev, poplavljenih okoli 600 objektov in 700 cest
35
13. december 2017 ob 20:10 Pristojne sl užbe še vedno odpravljajo posledice ujme na objektih, cestah in električnem omrežju.
Obsežne poplave rek, ponekod bodo tudi noč preživeli v strahu Veter bo polagoma ponehal, toda številne vode po državi bodo še naraščale. Agencija RS za okolje je za Gorenjsko, zgornje Posočje in Zasavje izdala oranžno opozorilo pred obsežnimi poplavami.
29
Foto: Silovit veter pustošil po državi, okoli 10.000 gospodinjstev še vedno brez elektrike Močan veter je po vsej državi lomil drevesa in odkrival strehe, nekateri manjši kraji so še vedno odrezani od sveta, čeprav so reševalne ekipe že ves dan na terenu.
63
Sirene v Preddvoru in na Jezerskem zatulile zaradi vetra in podrtih dreves Izrazita odjug a z dežjem že povzroča poplave po državi. Narasle vode so že zalile številne objekte, veter, ki je že odkrival strehe, naj bi se še okrepil.
49
Občutna otoplitev, močan veter in obilne padavine Že danes se bo občutno otoplilo. Močan jugozahodni veter bo ponekod presegal hitrost 100 kilometrov na uro.
27
December bo nadpovprečno hladen Evropo čaka najhladnejši december v zadnjih sedmih letih, saj bo po napovedih različnih vremenoslovcev prva polovica letošnjega decembra neobičajno mrzla, nato bodo sledile za december običajne ...
67
Zaradi napovedanega snega in dežja pričakovane nevšečnosti v prometu Padavine, ki so ponoči najprej zajele zahodno Slovenijo, se bodo razširile tudi nad osrednje kraje.
20
Zaradi snega in dežja nekaj zalitih stavb in podrtih dreves, a večjih težav ni Padavine, ki so ponoči zajele državo, so povzročile nekaj manjših nevšečnosti: v občini Prevalje je sneg na cesto podrl nekaj dreves, na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih ...
10
"Nedeljsko jutro bo marsikje tudi po nižinah belo" Zaradi temperature v zadnjih dneh bi lahko imeli občutek, da se bliža pomlad, a že v nedeljo bo zima prvič zares pokazala zobe - marsikje po državi bo namreč jutro belo, v prvih dneh prihodnjega ...
28
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
145
Foto: Benetke pod vodo, v Avstriji sneg do dolin Benetke so se po obilnem deževju in zaradi močnega plimovanja znašle pod vodo, na jugu Italije je divjalo močno neurje, na Južnem Tirolskem pa je močno snežilo.
5

Kazalo