Vreme in podnebje
slice
Križevci na Hrvaškem: Sončna elektrarna, v katero so vlagali krajani
Primer skupnostnega energetskega projekta, 22. september 2018 ob 06:54 Sončna elektrarna na strehi Tehnološkega parka v Križevcih je prvi primer vlaganja krajanov v obnovljive vire energije na Hrvaškem.
74
Konec toplih dni: v soboto dež in le še dobrih deset stopinj
20
21. september 2018 ob 10:23 Sobota bo po dolgem in vročem poletju prinesla občutno ohladitev.
Mangkhut po Filipinih razdejal tudi jug Kitajske
7
17. september 2018 ob 20:56 Tajfun Mangkhut, ki je sprva pustošil po Filipinih, kjer je najmanj 65 mrtvih, zaradi zemeljskih plazov pa bi bilo lahko žrtev še več, je pustil pravo razdejanje tudi na Kitajskem, kjer poročajo o ...
Foto in video: Tajfun Mangkhut po opustošenju Filipinov zahteval žrtvi tudi na Kitajskem
16
16. september 2018 ob 20:54 P otem ko je na Filipinih povzročil pravo razdejanje, v katerem je po nekaterih ocenah umrlo več kot 100 ljudi, je najhujši letošnji tajfun Mangkhut dosegel Hongkong in južni del Kitajske.
ZDA: Milijon ljudi se mora evakuirati zaradi tropskega viharja Florence
33
11. september 2018 ob 22:23 Tropski vihar Florence grozi, da bo na jugovzhodni obali ZDA povzročil več dni padavin in potencialno smrtonosnih poplav, je dejal guverner Severne Karoline.
Četrkovo neurje za seboj pustilo poplavljene kleti, razkrita ostrešja in podrta drevesa Nevihte, ki so se v četrtek zvečer razbesnele v številnih delih države, so, vsaj za zdaj, odnesle tudi sonce in visoke temperature.
6
Triglavski ledenik ‒ več nadpovprečno snežnih sezon je upočasnilo njegovo krčenje Triglavski ledenik je sredi 19. stoletja meril 40 hektarov, ob prvih meritvah sredi 20. stoletja 15 hektarov, v začetku tega stoletja, natančneje leta 2003, pa je prvič meril manj kot 1 hektar, in ...
36
Močnejši nalivi v osrednji in vzhodni Sloveniji, v Ljubljani črpali meteorno vodo V osrednji in vzhodni Sloveniji so še mogoči krajevno močnejši nalivi. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki.
56
Morda najbolj vroč dan letos, pijte dovolj vode, previdno tudi na cesti Poletna vročina bo morda dosegla letošnji vrhunec. Temperatura se je ponekod dvignila do 35 stopinj Celzija, drugod 30, zato za večji del države velja opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve.
27
Pred nami je najbolj vroč teden v tem poletju Slovenijo je zajel p rvi letošnji vročinski val v tem poletju. Najbolj vroče bo do sredine tedna. Za zdaj pa, kot pravijo na Arsu, ne kaže, da bi se vročina bistveno stopnjevala.
46
Prvi vročinski val nas bo dosegel v nedeljo Prvi vročinski val bo po napovedih vremenoslovcev dosegel tudi naše kraje, najbolj vroče bo od nedelje pa do sredine prihodnjega tedna.
44
Foto: Slovenijo zajele nevihte, v noči na nedeljo huda ura v hrvaški Istri Večji del države je znova zajelo neurje in povzročilo nekaj nevšečnosti.
13
Na Dolenjskem veter podiral drevesa, voda zalivala kleti Agencija RS za okolje opozarja, da so do sredine noči na nedeljo mogoča krajevna neurja.
4
Po nekaj sončnih dneh znova mogoča krajevna neurja Agencija RS-a za okolje (Arso) je oranžno stopnjo ogroženosti zaradi neurij izdala za večji del Slovenije, z izjemo severozahoda.
11
Vročinski val v Quebecu zahteval več kot 50 življenj Provinca Quebec na vzhodu Kanade je pod udarom enega najhujših vročinskih valov, s katerim so zdravstvene oblasti povezale več kot 50 smrti.
11

Kazalo