slice
Svetovni dan voda: Kako izvajati ustavno pravico do pitne vode tudi v praksi?
Slovenija zapisa vode v Ustavo še vedno ni uvedla v zakonodajo, 22. marec 2018 ob 14:16 " Na oskrbo z vodo smo v Sloveniji lahko ponosni. Imamo eno najboljših na svetu ," je ob mednarodnem dnevu voda poudarila predsednica Društva vodarjev Slovenije Lidija Globevnik.
40
Poslanci glede gradnje srednjesavskih hidroelektrarn niso našli skupnega jezika
42
21. marec 2018 ob 17:45 DZ je na redni seji obravnaval predlog zakona o izkoriščanju energetske zmogljivosti Save v srednjem toku, ki bi podelil koncesijo za gradnjo treh hidroelektrarn, poslanske skupine tokrat niso imele ...
Pod prho minuto, splakovanje stranišča enkrat dnevno - boj Cape Towna s sušo
128
7. marec 2018 ob 07:50 Cape Townu grozi, da bo postal prvo mesto v razvitem delu sveta, ki bo doživelo "dan nič" - dan, ko zaradi hude suše iz pip ne bo pritekla niti kapljica vode.
Nevladniki: Reka Mura ne sme biti predmet energetske izrabe
65
4. marec 2018 ob 11:09 Nevladne organizacije so se pritožile na odločitev ministrstva za okolje, ki namerava potrditi akcijski načrt za obnovljive vire energije, ki omogoča graditev hidroelektrarn na reki Muri.
V vodi, ki jo pijemo, strokovnjaki zaznavajo antibiotike, hormonske motilce in pesticide
74
2. marec 2018 ob 08:49 Izločena ali zavržena zdravila končajo v talni vodi, ki jo uporabljamo tudi za vodovod oz. za pitje. Njihova koncentracija je za zdaj v Sloveniji nizka.
Življenje ob odlagališču: "Smrad je grozljiv, oken sploh ne moremo več odpirati" Prebivalci naselij Brezno in Belovo v občini Laško se že več let pritožujejo zaradi smradu, ki se širi z odlagališča odpadkov na Uničnem.
15
Ob koncu stoletja lahko pričakujemo, da bo slovensko morje poplavljalo vsak dan Med letoma 1961 in 2016 se je srednja višina morja ob slovenski obali zvišala za okvirno 10 centimetrov oz.
37
Sena v Parizu prestopila bregove. Poplave tudi drugod po Franciji. Reka Sena je v Parizu na več mestih prestopila bregove, mestne oblasti so morale ustaviti več prometnih povezav, policija prebivalce svari, naj se ne zadržujejo v bližini reke.
1
Foto: Močna burja in hudi nalivi povzročali težave na Obali - Strunjan in Fiesa pod vodo Medtem ko je v notranjosti države snežilo, pa so burja in nalivi povzročali hude težave na Obali, kjer je zalivalo hiše, sprožali so se plazovi, v piranskem mandraču pa se je potopil čoln.
20
Foto: Zaradi večdnevnega dežja v Albaniji poplave, v Makedoniji naraščajo reke V Albaniji je po večdnevnem deževju na jugu države prišlo do obširnih poplav, zato so morali evakuirati številne prebivalce, poplave so zahtevale tudi smrtno žrtev.
1
"Ekstremni pojavi se v zadnjih desetih, petnajstih letih gostijo" Slovenija ima zaradi svoje geografske lege veliko padavin. Posledično imamo tudi dovolj podzemnih voda, ki so glavni vir oskrbe prebivalstva s pitno vodo.
11
V Pomurju so se izognili "najbolj črnemu scenariju", tudi Krka ni dosegla hiš V Pomurju so se razmere po obilnem dežju, ki je povzročil nekaj težav, normalizirale.
2
Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
8
EU bo za prenovo ljubljanske kanalizacije prispeval skoraj 69 milijonov evrov Evropska komisija bo sofinancirala projekt posodobitve vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah.
44
Že četrti množični pogin rib v Perniškem jezeru Zaradi hude poletne vročine je v preteklih dneh v Perniškem jezeru v bližini Maribora poginilo od pet do šest ton rib, kar je že četrti množični pogin v zadnjih desetih letih.
15

Kazalo