Onesnaževanje
slice
Ljubljana proti plastičnim vrečkam: Bi zmogli brez njih?
Na leto izdelajo okoli 600 milijard plastičnih vrečk, 19. junij 2018 ob 06:31 Trgovci in gostinci v ljubljanskem mestnem središču so v okviru akcije proti plastičnim vrečkam pozvani, naj strankam ponujajo izključno papirnate in biorazgradljive vrečke.
117
Opozorilna vrednost ozona presežena v Novi Gorici, podobno bo v petek
15
19. julij 2018 ob 20:22 Na merilnih mestih Otlica v Trnovskem gozdu in v Novi Gorici je raven ozona presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter, meritev velja tudi za okolico.
Na dvoriščih zbirnih centrov je še okoli 3800 ton nakopičene odpadne embalaže
8
16. julij 2018 ob 16:43 Večina družb za ravnanje z odpadno embalažo v skladu z novimi okoljevarstvenimi dovoljenji zdaj odvaža vso embalažo.
Bi morali bela LED-svetila zaradi svetlobnega onesnaževanja prepovedati?
83
8. junij 2018 ob 06:30 Lepota neokrnjene nočne narave izginja, saj je svetlobno onesnaženje dodobra "izbrisalo" zvezde z neba. Največja grožnja so bele LED-svetilke (4.000 K), ki svetijo z veliko belo-modre svetlobe.
Veliko odpadne plastike je zanič in predelava ne prinaša dobička
61
6. junij 2018 ob 23:08 Ministrstvo za okolje in prostor ne razume, zakaj družbe ne odvažajo odpadne embalaže, ki se je je nabralo že za 6000 ton, Ekologi brez meja pa opozarjajo, da je vzrok tudi v slabi plastiki, katere ...
Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...
44
Bo Slovenija zaradi neodvoza smeti kmalu videti kot nekoč Neapelj? Na svetovni dan varovanja okolja je Zbornica komunalnega gospodarstva sporočila, da se po Sloveniji kopiči odpadna embalaža, ki so jo zanjo pristojne družbe zaradi neurejene zakonodaje prenehale ...
46
Bruselj izrekel opomin zaradi nezakonitega odlagališča v Bukovžlaku Evropska komisija je Sloveniji izrekla uradni opomin zaradi nezakonitega odlagališča odpadkov v Bukovžlaku pri Celju.
19
Lenarčič ob vrnitvi domov: "Najbolj zasvinjana je Kitajska" Letalec Matevž Lenarčič je končal 23.000 kilometrov dolgo potovanje čez Azijo. "Bilo je precej pestro," so bile njegove prve besede ob vrnitvi na slovenska tla.
24
Miha Vivoda: Bojim se, da bo takih dogodkov in smeti v morju v prihodnosti vedno več Ob slovenski obali je bilo v minulih dneh zelo pestro. Številne službe in prostovoljci so bili na terenu zaradi plavajočih smeti, ki so preplavile obalni pas med Koprom in Strunjanom.
12
Gospodarstvo okreva, v zrak pa gre več izpustov CO2 Ker gospodarstvo v Evropi pospešeno raste, je to zaznati tudi pri rasti izpustov ogljikovega dioksida iz fosilnih goriv.
22
Najopaznejše kupe smeti že odstranili z obalnega pasu Pristojne službe se bodo v petek odločile, ali je po naplavitvi večje količine smeti potrebno takojšnje obsežno čiščenje slovenskega morja ali bodo počakale na načrtovano akcijo pred začetkom ...
29
Po morju od Strunjana do Kopra večje količine smeti V slovenskem morju so v torek zvečer opazili večje količine plavajočih smeti. Sem naj bi jih zanesli tokovi z južnega Jadrana in z ustij večjih rek severnega Jadrana.
52
50 milijonov evrov vredna čistilna naprava v Vrtojbi dokončana Z evropskim denarjem je končana največja okoljska naložba na zahodu države - kar 50 milijonov evrov vredna osrednja čistilna naprava v Vrtojbi, kjer čistijo odplake treh obmejnih občin na Goriškem.
23
Celjska občina v reurbanizacijo območja stare cinkarne Mestna občina Celje namerava reurbanizirati območje stare cinkarne, zato bodo v okviru evropskega projekta GreenerSites poskusno izvedli tri različne metode remediacije onesnažene zemljine.
11

Kazalo