Onesnaževanje
slice
Madež po razlitju nafte v Vzhodnokitajskem morju se hitro širi
Nihče od 32 članov posadke trčenja ni preživel, 22. januar 2018 ob 12:12 V Vzhodnokitajskem morju, kjer je nedavno potonil iranski tanker, se je površina naftnih madežev od srede do nedelje povečala s 101 na 332 kvadratnih kilometrov.
4
Foto: Skopje - eno najbolj onesnaženih mest na svetu
20
16. januar 2018 ob 12:33 Skopje velja za najbolj onesnaženo mesto v Evropi in eno najbolj onesnaženih mest na svetu.
Lafarge izgubil upravni spor glede okoljevarstvenega soglasja
35
30. december 2017 ob 17:34 Upravno sodišče je pred mesecem dni zavrnilo tožbo družbe Lafarge Cement proti državi zaradi delne odločbe agencije za okolje, ki je podjetju maja 2016 zavrnila okoljevarstveno soglasje.
Sanacija odlagališča cinkarniških odpadkov bi se lahko začela v letu 2019
2
27. december 2017 ob 12:06 Okoljsko ministrstvo je podpisalo pogodbo za izdelavo idejnega projekta za sanacijo Bukovžlaka, na katerem so desetletja odlagali nekdanje cinkarniške odpadke in delno odpadke po rušenju stare ...
Na leto vsak pridela 6 kilogramov e-odpadkov. Nujno je pravilno odlaganje.
38
15. december 2017 ob 06:29 V povprečju je vsak prebivalec sveta lani ustvaril 6,1 kilograma e-odpadkov, med kar sodijo različne elektronske naprave.
Ognjemet - lep, a tako strupen. Zakaj se mu torej ne bi odpovedali? Na agenciji za okolje so letos vsem občinam poslali poziv, naj se zaradi zdravja prebivalcev in zmanjšanja onesnaženja odpovejo ognjemetom.
100
Profesor Bohanec o (ne)prepovedi glifosata: Politiki so nebogljeni pred kvazizelenimi, ki strašijo z Monsantom Kvazizelenim bi skoraj uspelo s prepovedjo glifosata, ker je politika nebogljena, je za MMC ocenil profesor biotehnologije Borut Bohanec.
254
"Še vedno je čas za ukrepanje, čeprav segrevanja planeta ne moremo ustaviti." Energetski prehod na stoodstotno obnovljive vire energije je popolnoma realen cilj, meni strokovnjakinja za energetiko pri organizaciji Greenpeace Emily Rochon.
28
Elektrika iz prekmurskih smeti Center za ravnanje z odpadki v Puconcih je eno najuspešnejših podjetij v Pomurju. Ker pri predelavi odpadkov uporablja modernejše tehnološke pristope, je podjetje v dobrem finančnem položaju.
9
Na tržišču kmalu embalaža za sokove in kozmetične izdelke iz ekoloških materialov Evropski projekt Citruspack ponuja embalažo za sokove in kozmetične izdelke iz ekoloških materialov.
6
Iz Škocjanskih jam pobrali za 200 vreč odpadkov Septembra je v Škocjanskih jamah potekala čistilna akcija, v kateri je sodelovalo 190 športnikov iz devetih držav. Pobrali so za okoli 200 vreč odpadkov, so sporočili organizatorji.
2
Mednarodni strokovnjaki potrdili: Slovenija dobro pripravljena za primer jedrske nesreče Slovenija je dobro pripravljena na primer jedrske in radiološke nesreče, so ugotovili predstavniki Mednarodne agencije za atomsko energijo (IAEA) so v dvotedenski pregledovalni misiji.
8
Indijska prestolnica New Delhi se duši v smogu V glavnem mestu Indije New Delhiju so v sredo zaradi hudo onesnaženega zraka zaprli vse šole. Zdravniki opozarjajo, da gre za izreden razmere na področju javnega zdravja.
12
Radioaktivni rutenij-106 k nam najverjetneje prineslo iznad južnega Urala Radioaktivnega rutenija-106, ki ga je na začetku oktobra v zraku zaznala uprava za jedrsko varnost, ni več. Vsebnost je bila sicer tako nizka, da ni imela posledic za zdravje ljudi in okolje.
66
Francija bi dovoljenje za "verjetno rakotvoren" glifosat podaljšala "le" za tri leta Francija bo nasprotovala predlogu Evropske komisije, ki predlaga petletno podaljšanje veljavnosti dovoljenja za herbicid glifosat v EU-ju, je sporočil francoski okoljski minster in dodal, da se ...
53

Kazalo