Onesnaževanje
slice
Plastična vrečka, ki jo potrebujemo le nekaj minut, razpada stoletja
22. april - svetovni dan Zemlje, 22. april 2018 ob 08:43 Svet je v slabih 70 letih proizvedel 8,3 milijarde ton plastike, polovico v zadnjih 13 letih.
71
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov
7
21. april 2018 ob 18:50 V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
Iz reke Krke odstranjevali salonitno kritino
16
21. april 2018 ob 12:26 Po vsej Sloveniji potekajo akcije čiščenja okolja.
Plinski terminal na Krku bi lahko začel delovati leta 2020
21
21. april 2018 ob 10:55 Hrvaško ministrstvo za varstvo okolja in energetiko je izdalo okoljevarstveno soglasje za plavajoči terminal za utekočinjeni naravni plin (LNG) na otoku Krku.
Visoke temperature odnesle skoraj tretjino koral Velikega koralnega grebena
20
19. april 2018 ob 11:31 Med marcem in novembrom leta 2016 je zaradi visokih temperatur odmrlo 29 odstotkov koral v Velikem koralnem grebenu, najbolj prizadet je bil severni del grebena, ki si najverjetneje ne bo nikoli ...
Poziv k zaščiti črne človeške ribice v Beli krajini Svet za varovanje okolja pri SAZU-ju je odgovorne pozval k čimprejšnjemu sprejetju nujnih varovalnih ukrepov za ohranitev ogrožene črne človeške ribice v Beli krajini.
7
Vzrok pogina ptic na Ptujskem jezeru je zaužitje strupene snovi Pogin rečnih galebov, ki so jih ta mesec našli na območju Ptujskega jezera, je posledica odpovedi vitalnih organov, ki je verjetno posledica zaužitja toksične snovi, je sporočila uprava za varno ...
35
Znanstveniki po naključju ustvarili encim, ki razgrajuje plastenke Ameriški in britanski znanstveniki so po naključju ustvarili encim, ki lahko razgradi plastenke. Odkritje bi lahko pomenilo revolucijo pri reševanju vse večje onesnaženosti s plastiko.
88
Kemis bo moral po lanskem požaru uvesti dodatne sanacijske ukrepe Vrhniško podjetje za ravnanje z odpadki Kemis bo moralo po dopolnilni odločbi, ki jo je izdala Agencija RS za okolje (Arso), uvesti dodatne sanacijske ukrepe, med drugim bodo morali spremljati ...
8
"Država ne deluje, ker en inšpektorat ne nadzoruje drugega" Inšpektor je potrdil neobstoječa dovoljenja, izginile so fotografije ogledov odlagališča, dopisi so ostali založeni v predalih. Sporne prakse, ki jih je ugotovil nadzor, preiskuje tudi policija.
56
Ali so se ptujski galebi zastrupili s hrano na polju? Po prvih znanih rezultatih ptiči na območju Ptuja niso poginili zaradi ptičje gripe. Odvzeti vzorci prisotnosti tega virusa niso potrdili.
28
Neznane snovi, ki je povzročila pogin rib v Tojnici, niso odkrili Kemijske a nalize vzorcev vode iz potoka Tojnica niso pokazale prisotnosti nevarnih snovi ali kemikalij, ki so povzročile ponedeljkov pomor rib, je sporočil operativni vodja mobilnega laboratorija ...
8
Lenarčič poletel na 20.000 kilometrov dolgo pot čez Azijo Slovenski letalec in raziskovalec podnebnih sprememb Matevž Lenarčič je z ultra lahkim letalom Dynamic WT9 z mariborskega letališča poletel na novo okoljsko misijo.
16
V prebavnem traktu kita glavača kar 29 kilogramov plastike V prebavnem sistemu kita glavača, ki so ga našli mrtvega ob obali Španije, so odkrili 29 kilogramov različnih plastičnih ostankov - vreč, ribiških mrež, vrvi in celo plastični boben.
54
Ministrstvo želi z novo dajatvijo preprečiti odlaganje odsluženih avtomobilov v naravo Veljati je začel del zakona o dajatvah za motorna vozila, ki uvaja novo dajatev na odjavljeno vozilo.
53

Kazalo