Narava
slice
Ogljični odtis zavržene hrane večji od odtisa večine držav
Ekologi brez meja opozarjajo na zavrženo hrano, 16. oktober 2018 ob 19:36 Ekologi brez meja mesec dni po akciji Očistimo Slovenijo nadaljujejo z načrtom "čisto za vedno".
16
Prostovoljci so po Sloveniji posadili 10.000 mladih dreves
13
13. oktober 2018 ob 15:21 V akciji pogozdovanja v vetrolomu poškodovanih gozdov po Sloveniji je 400 prostovoljcev zasadilo 10.000 sadik gozdnega drevja. Največ dreves so posadili na Kočevskem, in sicer več kot 3.100.
"Pomladimo gozdove – v soboto bodo posadili 10.000 sadik dreves
11
8. oktober 2018 ob 16:48 Družba Slovenski državni gozdovi (SiDG) skupaj s partnerji v soboto pripravlja akcijo Pomladimo gozdove, v okviru katere bodo posadili okoli 10.000 sadik različnih dreves.
Težko pričakovano podnebno poročilo: zvišanje povprečne temperature omejiti na 1,5 stopinje Celzija
178
8. oktober 2018 ob 16:56 Če želimo zvišanje povprečne temperature na Zemlji omejiti na 1,5 stopinje Celzija glede na predindustrijsko dobo, se mora ne le svetovno gospodarstvo, ampak tudi družba v celoti preoblikovati hitro ...
Letala bodo ob meji s Hrvaško odvrgla na tisoče vab s cepivom proti steklini
19
1. oktober 2018 ob 18:21 Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je začela jesensko akcijo cepljenja lisic proti steklini. Akcija bo trajala predvidoma do 15. novembra.
Brezobzirni gobarji vrste izbrišejo iz narave, smetijo, lomijo Nekateri gobarji se ne ozirajo na pravila vedenja v gozdu, ne spoštujejo omejitev gibanja na območjih sanitarne sečnje ali v gozdu puščajo smeti, zaradi česar množično gobarjenje moti tudi lastnike ...
70
Slovenija predseduje mednarodni komisiji za kitolov Slovenija je na 67. zasedanju mednarodne komisije za kitolov (IWC), ki je konec tedna potekalo v Braziliji, od Japonske prevzela dvoletno predsedovanje IWC-ju.
31
Številne ptice so nezakonito pobite ali ulovljene Društvo za opazovanje ptic (DOPPS) opozarja, da je tudi v Sloveniji veliko nezakonitega lova ptic.
35
Foto/video: Na Triglavskem ledeniku in okolici pobrali 380 kilogramov smeti "Poglej, kaj smo našli: to je del letala, ki je pod Triglavom strmoglavilo leta 1989," je z enega konca zavpil eden od udeležencev čistilne akcije na Triglavskih podih, medtem ko sta dva druga nesla ...
42
Nadležne rebrače bi lahko postale hrana za gojene ribe Raziskovalci Morske biološke postaje Piran preučujejo, kako bi meduze in druge podobne organizme lahko uporabili za hrano, gnojilo ali kozmetiko, Tjaša Kogovšek upa, da bi namnožene rebrače lahko ...
13
Kormoran: Nizozemska jih "izvaža", na Bavarskem streljajo - 10.000 letno Slovenija trenutno odstreli 139 kormoranov letno, kar je po navedbah ribičev premalo, saj povzročajo ogromno škodo populaciji rib in ribiškemu turizmu.
59
Foto: V Avstraliji zaradi suše sredi zime divjajo gozdni požari V avstralski zvezni državi Novi Južni Wales se je, čeprav so tam sredi zime, razdivjalo okoli 80 požarov, s katerimi se bori več kot 800 gasilcev. Najmanj 30 požarov še vedno ni pod nadzorom.
1
Zaradi podnebnih sprememb v gozdovih smreko nadomeščajo listavci Podnebnim spremembam se v Sloveniji gozdarji prilagajajo tako, da smreke vedno bolj nadomeščajo z listavci, kot sta bukev in gorski javor.
38
Če bi vsi živeli kot Slovenci, bi vsako leto porabili za skoraj tri planete naravnih virov Človeštvo je do današnjega dne porabilo vse naravne vire, ki jih je imelo na razpolago za tekoče leto, odslej se zadolžujemo pri prihodnjih generacijah.
163
Alpe Adria Green s pritožbo nad zakon o Triglavskem narodnem parku Okoljevarstvena organizacija Alpe Adria Green je vložila ustavno pritožbo na novelo zakona o Triglavskem narodnem parku (TNP), ki je v veljavi od oktobra lani.
4

Kazalo