Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Posledice podnebnih sprememb: poplave, suše in vročinski valovi Temperatura se bo še naprej višala, s kakšno hitrostjo in kako močno, pa je odvisno od tega, kako nam bo uspelo omejiti izpuste toplogrednih plinov, posledice podnebnih sprememb v Sloveniji opisuje ...
Hrvaška in Slovenija sta se dogovorili o skladiščenju radioaktivnih odpadkov Hrvaška in Slovenija sta se dogovorili o skladiščenju visokoradioaktivnega porabljenega goriva iz Nuklearne elektrarne v Krškem, in sicer bodo odpadki v Krškem ostali do konca obratovanja elektrarne ...
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Gozd raste sam, zakaj potem potrebuje nego? "Naravne ujme, ki so v zadnjih petih letih postale že serija, na gozdovih puščajo rane, in te rane je treba sanirati," pojasnjuje Andrej Breznikar z Zavoda za gozdove Slovenije.
Ponoči bo zapadlo do 15 centimetrov snega Del Slovenije je že zajelo sneženje, ki se bo ponoči v notranjosti države še okrepilo. Zapadlo bo okoli 10 centimetrov snega, v višje ležečih tudi 20 centimetrov.
V Londonu zapore mostov z zahtevami po aktivnejšem boju proti podnebnim spremembam Več tisoč protestnikov, ki so od britanske vlade zahtevali, da postane aktivnejša v boju proti podnebnim spremembam, je zaprlo pet glavnih mostov čez Temzo v središču Londona.
Še tisto malo rodovitne zemlje, ki jo imamo, slabo varujemo Slovenija bo hrano vedno morala uvažati, saj je kar 80 odstotkov površin za kmetijstvo slabih ali sploh neprimernih.
Poudarjanje pomena lokalno pridelane hrane s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom Tretji petek v novembru sedmič oznamujemo dan slovenske hrane, v vrtcih in šolah je potekal Tradicionalni slovenski zajtrk.
Gregor Sluga bo začasno nadomestil odstavljenega direktorja Arsa Potem ko je v ponedeljek odstopil direktor Agencije RS za okolje Joško Knez, je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja vlada imenovala Gregorja Slugo.
Krater na Grenlandiji je ustvaril kilometrski meteorit Pod ledeno površino Grenlandije so odkrili ogromen krater, ki ga je za seboj pustil udarec meteorita pred več kot 12.000 leti. Skrit je skoraj kilometer globoko pod ledeno skorjo.
Proizvodnja vina kot dopolnilna dejavnost pri 0,2 hektarja vinogradov? Vinska družba Slovenije je dala pobudo, da bi proizvodnja vina postala dopolnilna dejavnost za tiste, ki obdelujejo več kot 0,2 hektarja vinograda. O njej so razpravljali na odboru za kmetijstvo.
Kalifornija: Število žrtev požara na severu države se je dvignilo na 48 Šerif okrožja Buttena na severu ameriške zvezne države Kalifornije Kory Honea je sporočil, da se je število smrtnih žrtev požara Camp povzpelo na 48. Hkrati še vedno uradno pogrešajo več kot 200 ...
Upravno sodišče rešilo volkove pred odstrelom Lovci bodo do konca septembra 2019 po novem predlogu odvzeli 200 medvedov, ne pa tudi volkov.
Foto: Najhujši požari v zgodovini Kalifornije še požirajo hiše in gozdove Število smrtnih žrtev obsežnih požarov na severu Kalifornije se je dvignilo na 42. Ameriški predsednik Donald Trump je v Kaliforniji razglasil izredne razmere in tako sprostil zvezno pomoč.
Sporna dovoljenja za črpanje zemeljskega plina v Petišovcih odnesla direktorja Arsa Generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez je odstopil s položaja, vzrok naj bi bile odkrite nepravilnosti v postopkih izdaje dovoljenj v povezavi s črpanjem plina v Prekmurju.
Število žrtev požarov v Kaliforniji se veča Kljub neutrudnim prizadevanjem več kot 8.000 gasilcev, da bi ukrotili ognjene zublje, ti še naprej pustošijo po Kaliforniji. Število žrtev se je povzpelo na 31, več kot 200 ljudi še vedno pogrešajo.
V požarih v Kaliforniji umrlo že najmanj 25 ljudi, stotisoči zapustili domove V požarih, ki divjajo v ameriški zvezni državi Kalifornija, je umrlo že najmanj 25 ljudi, več kot 300.000 jih je moralo zapustiti domove. Z ognjem se bojuje več tisoč gasilcev.
Župan Sajovic: Cesta v Jelendol je odprta za interventne prevoze Cesta v Jelendol je na željo domačinov odprta za interventne prevoze, je za MMC povedal župan Tržiča Borut Sajovic. Predtem je bilo odprtje ceste predvideno šele v ponedeljek zvečer.
Kalifornijski "Raj" povsem zgorel. V požarih pet mrtvih. V severni Kaliforniji je gozdni požar uničil celotno mestece Paradise s 27.000 prebivalci. Mnogi od njih so imeli le nekaj minut časa za kaotično evakuacijo. Blizu Sacramenta je umrlo pet ljudi.
Britanci ujetim žabam na pomoč z "žabjimi lestvami" Skupina britanskih oko ljevarstvenikov je v od točne kanale ob robovih cest namestila lestve, po katerih bodo lahko na prostost priplezale dvoživke, ki so nesrečno obtičale v obcestnih jaških.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Izbor
Kazalo