Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Madež po razlitju nafte v Vzhodnokitajskem morju se hitro širi V Vzhodnokitajskem morju, kjer je nedavno potonil iranski tanker, se je površina naftnih madežev od srede do nedelje povečala s 101 na 332 kvadratnih kilometrov.
To zimo zelo malo sončnih žarkov po celotni Evropi Poročali smo, da je bil december v Moskvi eden najtemnejših mesecev, zdaj pa so si vremenoslovci edini, da je letošnja zima tudi drugje po Evropi ena najtemnejših.
V neurjih po zahodni Evropi umrlo 12 ljudi, največ v Nemčiji V neurjih, ki so v četrtek pustošila po zahodni Evropi, je umrlo najmanj 12 ljudi. Največ smrtnih žrtev, osem, so našteli v Nemčiji. Med njimi sta tudi dva gasilca.
Huda ura na zahodu Evrope - v Nemčiji že pet žrtev V delu zahodne Evrope povzročajo velike težave neurja, ki se širijo od zahoda proti vzhodu.
Na območju potopljenega iranskega tankerja štirje naftni madeži Na območju, kjer je pretekli konec tedna po trčenju s tovorno ladjo potonil iranski tanker, so kitajske oblasti opazile štiri naftne madeže, ki se skupno raztezajo na površini 100 kvadratnih ...
Zaradi vetroloma v državnih gozdovih za posek 1,1 milijona kubičnih metrov lesa Močan veter, ki je decembra lani prizadel različne dele države, je poškodoval drevje na polovici površine državnih gozdov in tudi prvotne ocene o potrebnem poseku so bile preskromne.
Posočje je stresel zmeren potresni sunek Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
Pogrešana žival: dolgodlaka rjavo-črna muca (LJ) Opis živali: Izgubila se je muca, ki sliši na ime Jodi. Stara je osem mesecev, dolgodlaka, rjavo-črne barve, s košatim repom. Desna stran gobčka, brada in konica desne tačke so belo obarvani.
EU: Do leta 2030 vsa plastična embalaža primerna za recikliranje? Evropska komisija je predstavila prvo evropsko strategijo za boj proti plastičnim odpadkom.
Foto: Skopje - eno najbolj onesnaženih mest na svetu Skopje velja za najbolj onesnaženo mesto v Evropi in eno najbolj onesnaženih mest na svetu.
Direktorica, ki je poleti pastirica "Neka direktorica večje firme mi je nekoč dejala: 'Ma, Anka, kaj se ti toliko sekiraš za tvojo mlekarno? Če ne bo šlo, boš šla pa drugam.' Ampak, kam pa naj jaz grem? To ni Ljubljana. Jaz grem lahko ...
Potres v Peruju terjal dve smrtni žrtvi, ranjenih je več kot 60 Regijo Arequipa južno od perujske prestolnice Lima je stresel močen potres z magnitudo 7,3, v katerem sta po zadnjih podatkih umrla dva človeka, 65 je ranjenih.
Ob koncu stoletja lahko pričakujemo, da bo slovensko morje poplavljalo vsak dan Med letoma 1961 in 2016 se je srednja višina morja ob slovenski obali zvišala za okvirno 10 centimetrov oz.
Mulj iz izpraznjenega jezera na Mostu na Soči skrbi ribiče Potem ko so Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) prejšnjo sredo začele prazniti akumulacijsko jezero na Mostu na Soči zaradi popravila jezu v Podselu, je deževje v preteklih dneh začelo izpirati mulj ...
New York toži Exxon, BP, Shell in druge zaradi posledic podnebnih sprememb Mestne oblasti v New Yorku tožijo pet največjih svetovnih naftnih podjetij zaradi sedanje in prihodnje škode, ki jo bo mesto doživelo zaradi podnebnih sprememb.
Ko se zdi, da sneži povsod, le pri nas ne. In tudi še ne bo. Medtem ko se nekatera območja zahodno od Slovenije spoprijemajo z obilnim sneženjem, vremenoslovci za našo državo v prihodnjih dveh tednih ne napovedujejo večjih padavin in tako tudi ne snega.
Foto: Poplave, blato in plazovi razdejali južno Kalifornijo Po obilnem deževju in poplavah v južni Kaliforniji so se sprožili zemeljski plazovi, ki so zahtevali 13 življenj, več kot 160 ljudi so odpeljali v bolnišnice.
Orjaške črepahe v hudih težavah zaradi pomanjkanja samcev Zaradi visokih temperatur, ki so posledica podnebnih sprememb, je večina morskih želv vrste orjaška črepaha na severu Velikega koralnega grebena ob vzhodni avstralski obali samic.
Foto: Zermatt v 24 urah dobil dva metra snega; obtičalo 13.000 turistov Zaradi obilnega sneženja v zimskošportnih središčih v Švici, Franciji in Italiji je v hotelih in apartmajih obtičalo več tisoč turistov.
Na severu Italije snežni zameti, na jugu pomladne temperature Na severu Italije so te dni deležni obilnega sneženja, nekatere vasi so odrezane od sveta, v Alpah je tudi velika nevarnost snežnih plazov, medtem iz osrednje in južne Italije poročajo o pomladnih ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Pol leta po požaru Kemisa 00:02:34, 20.01.2018
Velik posek zaradi vetroloma 00:02:02, 17.01.2018
Dom brez odpadkov 00:02:05, 15.01.2018
Sanacija Zgornje Mežiške doline 00:02:12, 15.01.2018
Potres v Peruju 00:00:39, 15.01.2018
Od vročine do mraza po svetu 00:07:58, 11.01.2018
Ogrevanje z lesno biomaso 00:32:45, 11.01.2018
Sneg padel tudi v Sahari 00:00:34, 09.01.2018
Bobri ob Muri spet dejavni 00:01:56, 08.01.2018
Izbor
Kazalo