Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

NIJZ odsvetuje uporabo čudežnih kapljic
V medijih se je v teh dneh pojavilo nekaj člankov o uporabi čudežnih zdravil, ki se jih da kupiti preko spleta in naj bi zdravila cel kup različnih, tudi zelo težkih bolezni.

Novice

Baxter Dury - Prince of Tears
Prince of Tears je eden od preslišanih albumov lanskega leta, ki ga je konec oktobra izdal nadarjen glasbenik Baxter Dury.

Novice

V enem letu dvakrat več kazni za uporabo mobilnika med vožnjo
Kar 75 % slovenskih voznikov med vožnjo kdaj uporabi telefon, čeprav se v tistem času občutno zmanjša njihova pozornost na promet in odzivnost na situacije.
25

Novice

A Goat That Went on Trial
A story about a goat trail written by the Slovenian author Josip Jurčič in 1867 still serves as a barbed commentary on interpersonal relations and the absurdities of everyday life.

Novice

23. januar: Rojstni dan največjega slovenskega arhitekta
Leta 1872 se je rodil slovenski arhitekt svetovnega slovesa Jože Plečnik, ki je preobrazil podobo Ljubljane.

Novice

Boy Azooga - Face Behind Her Cigarette
Boy Azooga je mlada zasedba iz Cardiffa, ki jo vodi Davey Newington. Z željo po pozornosti so se fantje posvetili energičnim nastopom in konec lanskega leta izdali istoimenski prvenec.

Novice

V Srbiji že tretja smrtna žrtev ošpic od oktobra
V kliničnem centru v Nišu je za posledicami ošpic umrla 21-letna ženska, ki je rodila na začetku decembra. Gre za tretjo smrtno žrtev te nalezljive bolezni v Srbiji.
5

Novice

Še ena podobnost med Zemljo in Titanom: oba imata nadmorsko višino
Saturnova luna Titan je edino znano nebesno telo, ki ima stabilna jezera. Tako kot Zemlja. Zdaj so znanstveniki našli še eno podobnost: tudi Titanova jezera imajo enako povprečno višino oz.
1

Novice

ZDA: Blokade dela vladnih agencij po dogovoru v senatu kmalu konec
Delna blokada ameriških vladnih agencij zaradi neuspešnih pogajanj o predlogu zakona za njihovo financiranje se bliža koncu.
5

Novice

Odhajajoči programski svet sprejel metodologijo nadzora. Biziljeva odhaja z aprilom.
Programski svet RTV Slovenija se je sešel na zadnji seji v tem mandatu. Odhajajoči svetniki so za popotnico svojim naslednikom sprejeli metodologijo izvajanja programskega nadzora.
8

Novice

Peter Jackson se je lotil dokumentarca o prvi svetovni vojni
Režiser Peter Jackson, najbolj znan po trilogijah Gospodar prstanov in Hobit , se po novem posveča dokumentarcu, ki ga je naročil britanski Imperialni vojni muzej.
3

Novice

S prodajo znamenite vile Samassa bi izselili številna društva
Odločitev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da brez razpisa proda poslovne prostore v znameniti vili Samassa nad ljubljanskim predorom zasebniku, je razburila društva, ki delujejo v ...
27

Novice

Gibanje petih zvezd na volitve brez zahteve po referendumu o evru
Italijanska stranka Gibanje petih zvezd, ki ji ankete pred marčevskimi volitvami najbolje kažejo, je predstavila program z 20 točkami, med katerimi pa ni omembe referenduma o italijanskem članstvu v ...
39

Novice

Jazz in jaz
Tokrat bomo v družbi z Mio Žnidarič, ki predstavlja nov album z naslovom Z dotikom. Prisluhnite svežim skladbam in pogovoru z jazz pevko, ki novo glasbeno zgodbo obeležuje tudi 30 let ustvarjalnosti.

Novice

Iz kulturnega sveta
V oddaji bomo gostili pesnika Andreja Medveda, ki je pred nedavnim izdal novo pesniško zbirko z naslovom Iluminacije.

Novice

Slowenien vor Streikwelle im öffentlichen Dienst
Ministerpräsident Miro Cerar musste heute zu Beginn der Januarsitzung im Parlament auf Fragen der Abgeordneten zu Korruption im Gesundheitswesen, zum Projekt zweites Gleis vom Frachthafen Koper ins ...

Novice

Ministrstvo: Kitajska ne zahteva izročitve. V zadevi šest ljudi priprtih.
Šest osumljencev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, ki so povezani z nezakonitimi klicnimi centri, so že privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je odredil pripor.
15

Novice

Papež se je opravičil za obrambo škofa, obtoženega prikrivanja spolnih zlorab
Papež Frančišek se je opravičil za svojo izjavo prejšnji teden v Čilu, ko je branil škofa, obtoženega prikrivanja spolnih zlorab. Za ljudi, ki škofa obtožujejo, je namreč dejal, da klevetajo.
13

Novice

Teden za "Ptice okoli nas"
Letošnja akcija "Ptice okoli nas" se je začela danes, v ponedeljek, 22. januarja, in bo trajal do nedelje, 28. januarja.
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
22. januar 2018 ob 12:56 Trudimo se čim bolj pravično in učinkovito deliti sadove gospodarske rasti tudi na javni sektor. Ker so bili leta in leta prikrajšani, so tudi zahteve večje.
Več novic ...
Kazalo