Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Zapisi iz močvirja: "Zdravo, tukaj James iz Metallice!"
Današnja zgodba je napeta in nas vodi skozi številne nepričakovane zaplete do samega bistva demokracije. Začne pa se, kako nepričakovano, na radijskih postajah, kjer vrtijo največje hite.

Novice

Možnost sodelovanja Madžarov pri drugem tiru še odprta
Upi v povezavi z morebitnim madžarskim sodelovanjem pri financiranju in upravljanju železniške proge Divača–Koper še niso pokopani, kaže po srečanju Cerarja in madžarskega zunanjega ministra Petra ...

Novice

Vrhovno sodišče: Kreditni pogodbi v frankih nista nični
Vrhovno sodišče je v enem od sporov glede kreditnih pogodb v švicarskih frankih zavrnilo revizijo tožnikov kot neutemeljeno in pritrdilo sodiščema nižjih stopenj, ki sta presodili, da sporni ...

Novice

Društvo mrtvih pesnikov
Za slovenske skupine je največja težava to, da ne znamo pogledati čez rob Slovenije in smo ujeti v

Novice

A forest grows on its own. So why does it need attention?
"The series of natural disasters that has hit Slovenia in the last five years has wounded our forests, and these wounds have to be healed," explains Andrej Breznikar from the Slovenian Forest Service.

Novice

Pogajalcem ni uspelo v roku doseči dogovora o proračunu EU-ja za leto 2019
Pogajalcem institucij EU-ja ni uspelo doseči dogovora o evropskem proračunu za leto 2019 v predvidenem roku, zato mora Evropska komisija pripraviti nov predlog.

Novice

Idealni najemnik: samska oseba, ki ne kadi, nima otrok in živali
V Sloveniji trenutno primanjkuje 10 tisoč stanovanj za najem. Razlog za takšno anomalijo je stanovanjska politika države od osamosvojitve naprej, saj smo večinoma gradili nepremičnine za prodajo.

Kultura

Poklon 120-letnici rojstva Avgusta Černigoja, ki je že od svojih zgodnjih začetkov vznemirjal občinstvo in kritike
Letos zaznamujemo 120 let od rojstva najpomembnejšega slovenskega avantgardista Avgusta Černigoja, ki je bil znan po svoji vihravi, vedno iščoči in nekonformistični umetniški naravi.

Šport

"Dobro se zavedamo, da smo izpadli. Bomo videli, kaj bo do marca"
"Ne prihajam v reprezentanco zaradi selektorja, temveč zaradi sebe. Vem, kaj je moja želja," je po zaključnem remiju v Bolgariji poudaril kapetan Josip Iličić in ponovil: "Moj cilj je, da gremo s ...

Zabava

Društvo mrtvih pesnikov: Slovenščina v popularni glasbi počasi izumira
Zasedba Društvo mrtvih pesnikov, ki je morda najbolj znana po pesmih, kot so Rabm , Me že ma, da bi te in Ti si vse , je pred kratkim izdala že osmi studijski album, ki so ga naslovili Astronavt.

Novice

Gozd raste sam, zakaj potem potrebuje nego?
"Naravne ujme, ki so v zadnjih petih letih postale že serija, na gozdovih puščajo rane, in te rane je treba sanirati," pojasnjuje Andrej Breznikar z Zavoda za gozdove Slovenije.

Novice

20. november: Adam Bohorič - spomin na slavista
Leta 1598 je v Nemčiji umrl slovenski slavist, šolnik in eden prvih slovenskih protestantskih piscev Adam Bohorič. Bohorič se je rodil okoli leta 1520 v bližini Brestanice.

Novice

Ž'val crkne, člov'k se pa navad'
V soboto je minilo 3 leta, odkar je država začela postavljati rezilno žico na južni slovenski meji, vendar po treh letih še vedno nismo izvedeli, koliko je ta žica zares stala.

Novice

Photo: Velika Planina gets its first dusting of snow
Some people are looking forward to the coming winter, while others await it with trepidation. Those who spent the past weekend on Velika Planina were pleasantly surprised by the first snowfall.

Novice

The average Slovenian man is named Franc, almost 42 years old, 178 centimeters tall, and weighs 84.7 kilos
Slovenia's average man is named Franc; he is 41.7 years old, 178.1 centimeters tall, and weighs 84.7 kilograms.

Novice

Zorko za MMC: Za Arsenoviča zmaga, za Popoviča poraz in Logar kot pomoč Jankoviću
V Mariboru v drugem krogu kaže na gladko zmago Arsenoviča, Popovič v Kopru in Čas v Slovenj Gradcu bosta verjetno "padla", odprto pa je v Kranju, Novi Gorici in na Ptuju, je napovedal analitik ...

Novice

Države Zahodnega Balkana obljubljajo sodelovanje za približevanje EU-ju
Voditelji držav Zahodnega Balkana so se na srečanju na Dunaju zavzeli za tesnejše regionalno sodelovanje, s katerim bi izboljšale svojo perspektivo za članstvo v Evropski uniji.

Novice

Ministri članic Evropske unije soglasno podprli dogovor o brexitu
" Zadovoljen sem, da so ministri podprli celoten sveženj, " je glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier povedal po izrednem sestanku predstavnikov sedemindvajseterice glede osnutka ...

Novice

Luka Dončić: Becoming Wonderboy
Slovenian sensation Luka Dončić has taken the NBA by storm.

Kultura

Je v svetu ploskih ekranov in selfijev še prostor za večdimenzionalnost?
Če ste se v zadnjih dneh sprehodili po (širšem) središču prestolnice, ste gotovo opazili vsaj kakega "vsiljivca" na površinah, sicer namenjenih oglasnim sporočilom.
Izjava dneva
link
Društvo mrtvih pesnikov
20. november 2018 ob 14:59 Za slovenske skupine je največja težava to, da ne znamo pogledati čez rob Slovenije in smo ujeti v
Več novic ...
Kazalo