Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Višje sodišče naj bi v primeru jeseniške deklice zavrnilo pritožbe
Višje sodišče v Ljubljani je po informacijah obrambe potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju in zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice.

Novice

V bran naravi
Slovenija je sicer majhna, vendar izredno bogata z raznolikimi življenjskimi okolji.

Novice

Mun Dže In
Premirje, ki se vleče že 65 let, se mora končati. Treba si je prizadevati za podpis mirovne pogodbe, potem ko bi razglasili konec vojne.

Novice

14 let in pol kazni za uboj in povzročanje splošne nevarnosti
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Bojan Kajfež, ki je 17. aprila lani streljal na 38-letnico in jo ubil, kriv uboja in povzročitve splošne nevarnosti, ter mu izreklo skupno 14 let in ...

Novice

Francoski predsednik počastil spomin na portugalske vojake
Na stotine portu galskih vojakov je pred 100 leti umrlo na bojiščih na francoskem ozemlju. Spomin nanje sta ob obisku portugalskega predsednika v Franciji počastila oba najvišja predstavnika držav.

Novice

Jeklene ptice nad Idrijo
V zadnjih mesecih 2. svetovne vojne je bilo na Idrijo izvršenih več letalskih napadov, porušen je bil dobršen del mesta, napadi pa so terjali tudi nekaj žrtev.

Novice

Cakićev zagovornik: Če bi bil Stefan ženska, bi ga šteli za žrtev
Z zaključnimi besedami se je na Okrožnem sodišču v Ljubljani končala glavna obravnava v sojenju Stefanu Cakiću, ki ga obtožnica bremeni uboja igralca Gašperja Tiča.

Novice

POPEVKA 2018: Znana imena nastopajočih
Na javni razpis za sodelovanje na festivalu Popevka 2018 je prispelo natanko 100 prijavljenih skladb.

Novice

Uslužbenka, ki naj bi sodišče oškodovala za 80.000 evrov, izgubila službo
Uslužbenka okrajnega sodišča v Škofji Loki si je v letih 2012—2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi.
21

Novice

Bašar Al Asad
Za oživitev sirskega gospodarstva je potrebnih 400 milijard dolarjev, pri čemer bi morali prednost dati ruskim podjetjem.
8

Novice

11 ponesrečencev v trčenju dveh osebnih vozil
V trčenju dveh osebnih vozil v soboto ponoči pri Lukovici je bilo poškodovanih 11 ljudi.
10

Novice

Erjavec: Srečanje v Bruslju bo poskus, da se Hrvaško prepriča o spoštovanju arbitraže
Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, pravi, da Slovenija predlog Evropske komisije za ustno obravnavo glede arbitraže v Bruslju 2. maja razume kot p oskus, da se prepriča Hrvaško ...
96

Novice

Odpira se Televizijski klub
Po dvajsetih letih se zgodbe Polnočnega klub nadaljujejo v Televizijskem klubu.

Novice

Vojni dnevnik: Huda omotica napada, jesti ne morejo
"Sedaj, ko se je začelo toplo vreme in se začenja to mrtvo močvirje izpuhtevati, tudi z našim dosedanjim zdravjem ni vse v redu. Delavci mi močno hirajo, v obraz postanejo rumene barve, ustnice pa ...
6

Novice

21. april: Slovenski književniki se prvič združijo
Leta 1872 so v Ljubljani na pobudo Davorina Trstenjaka in 52 prijavljenih pod vodstvom Josipa Vošnjaka ustanovili Društvo slovenskih pisateljev. Davorin Trstenjak je postal prvi predsednik.

Novice

Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico
Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
19

Novice

Eva Marn
Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
3

Novice

Kava VIVA Cafe od zdaj tudi v novi trajnostni skodelici
Z uporabo VIVA keramične skodelice skrbimo za čistejše okolje in varčujemo V hitrem življenjskem ritmu je kava postala naša sopotnica tudi na cesti.

Novice

Višje sodišče Kryžanowskemu potrdilo obsodilno sodbo
Tik pred zastaranjem je višje sodišče pritrdilo sodbi prvostopenjskega sodišča, da je nekdanji šef Petrola Marko Kryžanowski zlorabil notranje informacije pri nakupu delnic družbe.
19

Novice

Nedeljsko srečanje z Mišo …
Novinarka in voditeljica Miša Molk se vrača na male zaslone. Oddaja Z Mišo … bo na sporedu enkrat mesečno, ob nedeljah zvečer, prvič že 29. aprila ob 20.30 na 1. programu Televizije Slovenija.
Izjava dneva
link
Eva Marn
3
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
Več novic ...
Kazalo