Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259.
Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
174

Novice

Največ otrok ima neporočene starše v Franciji, Slovenija druga
V EU-ju se je leta 2016 večina otrok rodila neporočenim staršem v osmih državah, prav tako v osmih pa se je na drugi strani kar dve tretjini otrok rodilo poročenim.
47

Novice

Streljanje v Portorožu: 38-letni moški v kritičnem stanju, prepeljali so ga v UKC Ljubljana
Okoli 19.30 je bil v streljanju v Portorožu hudo poškodovan 38-letni moški, ki je v kritičnem stanju. Iz izolske bolnišnice so ga prepeljali v UKC Ljubljana.
46

Novice

Se je v Portorožu zgodil mafijski strelski obračun?
V sinočnjem incidentu na osrednji portoroški plaži, ko je neznanec začel nenadoma streljati na skupino mlajših moških in 38-letnika huje ranil, naj bi šlo po neuradnih virih za mafijski obračun.
34

Novice

Tihotapec devetih prebežnikov iz Turčije v priporu
Koprski kriminalisti so na zaslišanje privedli 43-letnega državljana Kosova, ki so ga že v soboto zvečer bistriški policisti ustavili pri prevozu devetih ilegalnih prebežnikov, državljanov Turčije.
28

Novice

Štih: Virantova stranka je razpadla iz istega razloga kot SMC in kot bo Lista Marjana Šarca
Tomaž Štih je uporabnikom družbenih omrežij znan kot komentator, ki nastopa po imenu Libertarec, drugi pa ga poznajo tudi po političnem delovanju, saj je bil leta 2012 s takratno Državljansko listo ...
21

Novice

Višje sodišče Kryžanowskemu potrdilo obsodilno sodbo
Tik pred zastaranjem je višje sodišče pritrdilo sodbi prvostopenjskega sodišča, da je nekdanji šef Petrola Marko Kryžanowski zlorabil notranje informacije pri nakupu delnic družbe.
19

Novice

Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico
Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
19

Novice

Strožji nadzor na mejah povečuje dobiček tihotapcev prebežnikov
Kljub manjšemu številu prebežnikov, ki prihajajo v Evropsko unijo, tihotapci ljudi s krutimi metodami ustvarjajo vse večje dobičke zaradi vse strožjih mejnih nadzorov v Evropski uniji, opozarja ...
14

Novice

Angela Merkel pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja
Nemška kanclerka Angela Merkel se je sešla s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in pozvala k iskanju kompromisa glede reforme evrskega območja.
24

Novice

Evropski poslanci in poslanke pozivajo k zaščiti novinarjev in žvižgačev
Evropski parlament je sprejel nezavezujočo resolucijo, ki poziva EU in njegove članice k boljši zaščiti novinarjev in žvižgačev.
13

Novice

Kakšen je bil leta 1968 pogled v leto 2018?
Leta 1968 je v ZDA izšla knjiga, v kateri je širok krog predstavnikov ameriške znanstvene sfere skušal predvideti, kakšen bo svet čez 50 let. Marsikaj so zadeli strašljivo natančno.
3

Novice

Eva Marn
Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
3

Novice

Beno Udrih
Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco, če me pokličejo. Vsem fantom, ki jih poznam, sem čestital za naslov evropskega prvaka. Vsaka čast, odigrali so super.
3

Novice

Theresa May
Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
2

Novice

V Kidričevem sprožili ogorčenje z odstranitvijo ostanka spomenika Borisu Kidriču
Občina Kidričevo je pred nekaj dnevi začela urejati območje, kjer načrtujejo spominski park, a pri tem naletela na ogorčenje javnosti, ker so ob urejanju odstranili ostanek spomenika Borisu Kidriču.
34

Novice

Zelena luč Bruslja za Makedonijo in Albanijo - pri slednji pomisleki
Evropska komisija je priporočila začetek pristopnih pogajanj z Makedonijo in Albanijo. Odločitev morajo sicer sprejeti članice EU-ja s soglasjem - predvidoma bodo o tem odločale junija.
99

Novice

Uslužbenka, ki naj bi sodišče oškodovala za 80.000 evrov, izgubila službo
Uslužbenka okrajnega sodišča v Škofji Loki si je v letih 2012—2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi.
21

Novice

UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića
Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
16

Novice

Število Slovencev v Nemčiji se povečuje, kmalu bodo presegli število 30.000
Po podatkih nemškega statističnega urada je konec leta 2017 v Nemčiji živelo 29.295 Slovencev, od tega 15.760 moških in 13.530 žensk.
108
Izjava dneva
link
Eva Marn
3
22. april 2018 ob 11:28 Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
Več novic ...
Kazalo