Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim
V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.

Novice

Vzpon na Mangart usoden za italijanskega planinca
Med vzponom na Mangart v občini Bovec se je v nedeljo okoli 10.30 smrtno ponesrečil italijanski planinec.

Novice

Ž'val crkne, člov'k se pa navad'
V soboto je minilo 3 leta, odkar je država začela postavljati rezilno žico na južni slovenski meji, vendar po treh letih še vedno nismo izvedeli, koliko je ta žica zares stala.

Novice

Pogrešanega na območju Krvavca našli mrtvega
Policija je okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni.

Novice

Ministri članic Evropske unije soglasno podprli dogovor o brexitu
" Zadovoljen sem, da so ministri podprli celoten sveženj, " je glavni pogajalec Evropske unije za brexit Michel Barnier povedal po izrednem sestanku predstavnikov sedemindvajseterice glede osnutka ...

Novice

19. november: Rodi se dr. Janez Bleiweis
Na današnji dan leta 1808 se je v Kranju rodil slovenski časnikar, politik, zdravnik in živinozdravnik Janez Bleiweis. Osnoval in urednikoval je slovenski časopis Kmetijske in rokodelske novice.

Novice

Države Zahodnega Balkana obljubljajo sodelovanje za približevanje EU-ju
Voditelji držav Zahodnega Balkana so se na srečanju na Dunaju zavzeli za tesnejše regionalno sodelovanje, s katerim bi izboljšale svojo perspektivo za članstvo v Evropski uniji.

Novice

20. november: Adam Bohorič - spomin na slavista
Leta 1598 je v Nemčiji umrl slovenski slavist, šolnik in eden prvih slovenskih protestantskih piscev Adam Bohorič. Bohorič se je rodil okoli leta 1520 v bližini Brestanice.

Novice

Pogajalcem ni uspelo v roku doseči dogovora o proračunu EU-ja za leto 2019
Pogajalcem institucij EU-ja ni uspelo doseči dogovora o evropskem proračunu za leto 2019 v predvidenem roku, zato mora Evropska komisija pripraviti nov predlog.

Novice

The (un)safest countries: Slovenia among top seven with lowest risk for tourists
According to international organizations, Slovenia is one of seven safest countries to travel to. In 2019, travellers are expected to face the most danger in Syria, Libya, Afghanistan and Somalia.

Novice

Theresa May: Za usodo Združenega kraljestva bo ključen prihajajoči teden
Britanska premierka Theresa May je po turbulentnem tednu dejala, da bo za razplet dogodkov še posebej kritičen teden pred nami in da pogajanja z EU-jem glede brexita še potekajo.

Novice

Vojaki so bili v času pretepa v civilu, v Selce pa so se pripeljali s službenim vozilom SV-ja
Policisti so bili ob 2.35 obveščeni o pretepu v vasi Selce pri Pivki, po do zdaj zbranih podatkih je bilo v pretep vpletenih osem pripadnikov Slovenske vojske (SV).

Novice

Luka Dončić: Becoming Wonderboy
Slovenian sensation Luka Dončić has taken the NBA by storm.

Novice

Pri delu v gozdu umrl 64-letni moški
V soboto se je v občini Cerkno med sečnjo dreves smrtno poškodoval 64-letni moški, na katerega je med podiranjem enega drevesa padlo sosednje razmajano drevo.

Novice

Če na tribunah ni kričanja, še ne pomeni, da v nogometu ni strasti
Matjaž Ambrožič je edini slovenski akreditirani novinar na tekmah Premier league, ki redno spremlja lige angleškega nogometnega prvenstva. Nekdanji dopisnik RTV je bil gost podkasta Številke

Novice

Marjan Šarec
Bo, kakor bo. Volivci bodo odločili po svoje. /.../ Vedno je dobro, če je tekma nekoliko napeta, zato da pride morda tudi več volivcev.

Novice

MMCPodrobno: Kako je prva svetovna vojna spremenila svet
Pred 100 leti, 11. 11. 1918 ob 11. uri, je začelo veljati premirje, ki ga je Nemčija podpisala z antantnimi silami.

Novice

Sodišče EU-ja: Zaposleni imajo pravico do nadomestila za neizrabljen dopust
Zaposleni lahko v primeru neizrabljenega dopusta od delodajalca zahtevajo denarno nadomestilo, podobno zahtevo lahko vložijo tudi dediči pokojnika z neizrabljenim dopustom, je razsodilo Sodišče EU-ja.

Novice

Kako se je Kranjski Janez znašel pri Pankrtih ali stoletje spominjanja žrtev velike vojne
Ni naključje, da je sezona plesov vedno najmočnejša po vojni. Prvi so sledila divja dvajseta leta z izbruhom življenja, ki je po uničujočih letih skušalo zmagati nad smrtjo.

Novice

Pogrešanega Klemna Musulina bodo na Krvavcu znova iskali v soboto
Teden dni po izginotju 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega bo na območju Krvavca v soboto znova stekla obsežna iskalna akcija.
Izjava dneva
link
Društvo mrtvih pesnikov
20. november 2018 ob 14:59 Za slovenske skupine je največja težava to, da ne znamo pogledati čez rob Slovenije in smo ujeti v
Več novic ...
Kazalo