Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Mater zapuščenega novorojenčka bodo ovadili zaradi poskusa detomora
Žensko, ki je v soboto rodila na stranišču Centra za varno vožnjo na Vranskem in otroka tam zapustila, bodo ovadili zaradi poskusa detomora, so povedali na policiji.

Novice

Trg dela med demografskimi izzivi in birokracijo: "Srba je lažje zaposliti kot Bosanca"
Slovenija se spoprijema s pomanjkanjem kadrov in demografska gibanja kažejo, da se bo ta težava še poglobila, saj letno ob 20 tisoč upokojitvah na trg dela vstopi le 10 tisoč mladih.
182

Novice

Lezbos - na robu Evrope
Še pred kratkim je bil grški otok Lezbos več tednov zapored ena izmed tem na skoraj vseh naslovnicah velikih medijev. Je drugi največji otok v Egejskem morju in leži le 6 kilometrov od turške obale.
27

Novice

Pred Izolo naj bi zgradili okoli štiri hektarje velik umetni otok
V pripravi regionalnega prostorskega načrta, ki naj bi ga predvidoma v dveh letih skupaj pripravili izolska in koprska občina, je tudi projekt izolski otok.
101

Novice

Prodajalci v trafikah izkoriščani, a ne dovolj, da bi inšpektorat lahko ukrepal
Čeprav so prodajalci v trafikah s svojim deset- in večurnim delovnim dnem za plačilo, ob katerem je minimalna plača nedosegljiva, pritegnili širšo pozornost javnosti in politike, ni bistvenih ...
90

Novice

Premier pred poslanci: "Kaosa ne bo."
Začenja se redna januarska seja državnega zbora. Poslanci so sejo začeli s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju.
100

Novice

Sodnik zavrnil zahtevo za ponovno izdajo evropskega naloga za Puigdemontovo prijetje
Pristojni sodnik je zahtevo španskega tožilstva, naj spet aktivirajo evropski nalog za prijetje Carlesa Puigdemonta, ki je iz Belgije odšel na Dansko, zavrnil.
49

Novice

Štirje od petih dolarjev, ustvarjenih lani, končali v žepu enega odstotka najbogatejših
Razhajanja med bogatimi in preostalim svetom so se lani še povečala, opozarja Oxfam.
164

Novice

Vox populi: Znova najbolj priljubljen SD, Marjan Šarec na tretjem mestu
Največ glasov na volitvah, če bi bile to nedeljo, bi dobil SD, razkriva anketa Vox populi, ki jo je pripravila Ninamedia. Na drugo mesto bi se uvrstil SDS, na tretje pa Lista Marjana Šarca.
257

Novice

Kitajska poziva Slovenijo, da "izroči vse tajvanske kriminalce"
Kitajsko veleposlaništvo v Sloveniji se je odzvalo na razkritje mednarodne kriminalne združbe, ki je trgovala z ljudmi in žrtve silila v finančne prevare, in zahteva izročitev goljufov.
133

Novice

Val sprememb v Angoli ni prizanesel niti najbogatejši Afričanki
Novi predsednik Angole se je odločil temeljito opraviti z vladavino, zapuščino in družino Eduarda dos Santosa, saj je v nemilost novih oblasti padla tudi najbogatejša Afričanka - Isabel dos Santos.
47

Novice

S prodajo znamenite vile Samassa bi izselili številna društva
Odločitev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da brez razpisa proda poslovne prostore v znameniti vili Samassa nad ljubljanskim predorom zasebniku, je razburila društva, ki delujejo v ...
26

Novice

Abas članice EU-ja pozval k hitremu priznanju Palestine. Bo prva Slovenija?
Palestinski predsednik Mahmud Abas je v Bruslju članice EU-ja pozval k hitremu priznanju Palestine kot samostojne države. Slovenija je temu vse bližje.
145

Novice

Turška vojska vdrla v sirsko pokrajino Afrin. Nekaj raket priletelo v Turčijo.
Turška vojska nadaljuje in stopnjuje napade na Kurde na severu Sirije.
217

Novice

Ministrstvo: Kitajska ne zahteva izročitve. V zadevi šest ljudi priprtih.
Šest osumljencev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, ki so povezani z nezakonitimi klicnimi centri, so že privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je odredil pripor.
15

Novice

Lavrov prst uperja proti ZDA; v Turčiji aretacije zaradi širjenja propagande
Medtem ko turška vojska nadaljuje ofenzivo proti Kurdom na severu Sirije, je ruski zunanji minister Sergej Lavrov ZDA obtožil, da načrtno spodbujajo sirske Kurde pri prizadevanjih za neodvisnost.
58

Novice

ZDA: Tudi nedeljska pogajanja neuspešna, vladne agencije ostajajo zaprte
V ZDA bo po neuspelih nedeljskih pogajanjih o predlogu zakona za financiranje dela agencij zvezne vlade in posledičnega zaprtja javnih institucij več sto tisoč javnih uslužbencev ostalo doma.
25

Novice

Gibanje petih zvezd na volitve brez zahteve po referendumu o evru
Italijanska stranka Gibanje petih zvezd, ki ji ankete pred marčevskimi volitvami najbolje kažejo, je predstavila program z 20 točkami, med katerimi pa ni omembe referenduma o italijanskem članstvu v ...
39

Novice

Prvo leto predsedovanja Trumpa: gospodarski kazalci odlični, mednarodna politika porazna
V glavah intelektualcev in levičarjev je Donald Trump popolna katastrofa, še noben ameriški predsednik ni bil tako opljuvan od medijev, a njegovim volivcem so njegove poteze všeč, prvo leto ...
186

Novice

Zaradi prenove znova sprememba prometa v središču Novega mesta
V torek bodo v središču Novega mesta znova spremenili prometno ureditev. Že od oktobra namreč potekajo prenova Glavnega trga in arheološka izkopavanja.
2
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
22. januar 2018 ob 12:56 Trudimo se čim bolj pravično in učinkovito deliti sadove gospodarske rasti tudi na javni sektor. Ker so bili leta in leta prikrajšani, so tudi zahteve večje.
Več novic ...
Kazalo