Aktualno
link
Župan poljskega mesta Gdansk Pawel Adamowicz je umrl, potem ko ga je pred več sto ljudmi na odru na dobrodelni prireditvi v nedeljo zvečer zabodel moški s policijsko kartoteko.
Slovenija
link
Bodo vojaki po 45. letu odšli med pravosodne policiste?
20
16. januar 2019 ob 18:43 Ministrica za pravosodje Andreja Katič se je z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem po telefonu pogovarjala o možnosti, da bi v prihodnje vojake, ki dopolnijo 45 let in jim poteče zaposlitev v SV, zaposlili kot pravosodne policiste.
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Poštarji opozarjajo na nevzdržne pogoje dela in pripravljajo stavko
13
16. januar 2019 ob 20:27 Sindikat poštnih delavcev, ki združuje več kot 1.000 članov, je v teh dneh sprožil aktivnosti za pripravo opozorilne stavke. Denar, kot pravijo sindikalisti, tokrat ni na prvem mestu.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Medicina prihodnosti: Rešitev bi lahko bila tudi prašičja srca
14
14. januar 2019 ob 11:05 Ugledni nemški srčni kirurg dr. Bruno Reichart je pred kratkim s svojo ekipo uspešno presadil prašičje srce v telo pavijana. Je naslednji človek? Dobrodošli v Ordinaciji dr.
Več novic ...
Svet
link
Lavrov za ponovno vzpostavitev normalnih odnosov z EU-jem in ZDA
22
16. januar 2019 ob 20:35 Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je na letni tiskovni konferenci v Moskvi spregovoril o zunanjepolitičnih temah; od spora o imenu Makedonije pa do mirovnega sporazuma z Japonsko glede Kurilskih otokov.
Več novic ...
Evropska unija
link
Vlada Therese May preživela glasovanje o nezaupnici
22
16. januar 2019 ob 20:49 Britanski parlament pričakovano ni izglasoval nezaupnice vladi premierke Therese May, kljub porazu dogovora o brexitu 24 ur pred tem. 306 poslancev je nezaupnico podprlo, 325 pa jih je glasovalo proti.
Več novic ...
Zdravje
link
Je za bolnišnico ekonomičneje bergle podarjati ali izposojati?
16. januar 2019 ob 21:31 Pacienti UKC-ja Ljubljana, ki zaradi poškodbe noge potrebujejo bergle, dobijo te v trajno last, čeprav jih uporabljajo le nekaj dni. To je ekonomičnejše, poudarjajo, a izračuni drugih bolnišnic kažejo nasprotno. Gre za nov primer spornega poslovanja?
Več novic ...
Okolje
link
Iz Jernejevega kanala že odstranjujejo zapuščena plovila
18
15. januar 2019 ob 14:53 Delavci VGP-ja Drava Ptuj so začeli odstranjevati zapuščena plovila v Jernejevem kanalu. V skladu s prejetima inšpekcijskima odločbama bodo predvidoma v prihodnjih dveh tednih odstranili 17 plovil neznanih lastnikov.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Kakšni izzivi čakajo porabske Slovence?
10. januar 2019 ob 15:59 Konec minulega leta so v Budimpešti podelili državna priznanja »Za narodnosti«. Med 14 dobitniki je bil tudi predsednik Državne slovenske samouprave Martin Ropoš.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Županja Šmarjeških Toplic predstavlja pritožbo občinskemu svetu
1
16. januar 2019 ob 13:58 Na lanskih županskih volitvah za dva glasova poražena šmarješka županja Bernardka Krnc se je v zvezi z izvedbo lokalnih volitev in ugotovitvijo volilnega izida pritožila občinskemu svetu. Če bo svet sledil pritožbi, je mogoča ponovitev na enem volišču.
Več novic ...
Kazalo