Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Federer s sanjsko predstavo napovedal naskok na Wimbledon
Le 53 minut je v finalu potreboval Roger Federer za deveto turnirsko zmago v Halleju, s čimer je švicarski maestro potrdil vlogo prvega favorita na prihajajočem turnirju v Wimbledonu.
2

Novice

Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička
Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
1

Ture avanture

Slovenske turistične agencije pred dopusti: Varnostni zadržki so odveč
Najpogostejši dopustniški cilj Slovencev ostaja Hrvaška, narašča zanimanje za Črno goro in Španijo, znova pa sta privlačna tudi Tunizija in Egipt.

Kultura

Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči
Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.

Ture avanture

Kaj bo nasledilo razgledni stolp Vinarium?
Sejalca za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke slovenskega turizma je lani prejel razgledni stolp Vinarium. Nagrado si letos obeta 12 projektov.

Kultura

Kako se je Klimt spogledoval z antiko?
V dunajskem muzeju Belvedere, kjer hranijo najpomembnejšo zbirko Gustava Klimta, so umetnine tega znamenitega avstrijskega umetnika postavili ob grške vaze in druge primere antične umetnosti.

Šport

Zaradi pomanjkanja motivacije Arbeloa končal kariero
Nogometaš Alvaro Arbeloa se je odločil za konec športne poti. 34-letni nekdanji španski reprezentant se je za to potezo odločil zaradi pomanjkanja motivacije.
4

Novice

Political parties probably won’t nominate presidential candidates before summer holidays
We’re a few months from presidential elections but so far it does not seem that parliamentary parties are planning to present their candidates, who would challenge the current president Borut Pahor ...

Novice

V nesreči tovornjaka cisterne z nafto v Pakistanu najmanj 140 mrtvih
V mestu Bahavalpur na vzhodu Pakistana se je prevrnil tovornjak cisterna z nafto in zagorel ter eksplodiral. Pri tem je umrlo najmanj 140 ljudi, ki naj bi poskušali zajeti nafto, ki je iztekala.
4

Novice

Kibernetski napad na britanski parlament iskal šibka gesla
Britanski parlament je bil tarča kibernetskega napada, katerega namen je bila identifikacija šibkih gesel elektronske pošte. Nekateri poslanci še vedno ne morejo dostopati do svojih računov.
6

Zabava

Novi megane R.S. bo imel štirikolesno krmiljenje
Renault počasi razkriva vse več lastnosti najnovejše različice mégana R.S. V najnovejšem sporočilu je razkril nekaj podrobnosti o podvozju in krmiljenju.

Zabava

Video: Brez hidravlike in s trdim volanom mimo ovir
Na cesto so se danes odpravili tudi starodobniki. Na Muti se je 50 voznikov iz vse Slovenije pomerilo v spretnostni vožnji med stožci, čez deske in ovire.
1

Kultura

Vrnitev Sovice Oke, poklon Klemenčičevim miniaturam in klasiki Bulgakova
V Lutkovnem gledališču Ljubljana bodo prihodnjo sezono na oder postavili dvanajst predstav, ki bodo črpale iz slovenske in tuje literarne zakladnice.

Kultura

Folklorna skupina Tine Rožanc z deseterico zgodb o ljubezni
Folklorna skupina Tine Rožanc drevišnji koncert posveča Dekameronu.

Kultura

Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture
Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
13

Zabava

Nova doba za Uber
Po številnih težavah, tožbah in rdečih številkah je na zahtevo vlagateljev s čela podjetja Uber odstopil njegov soustanovitelj Travis Kalanick, z novim vodstvom pa podjetje želi na borzo.
10

Novice

Olimpijski komite in sindikat zaradi zakona o športu na različnih bregovih
Na nasprotnih straneh sta se zaradi sprejetega zakona o športu znašla Olimpijski komite Slovenije in Sindikat športnikov Slovenije, ki napoveduje ustavno presojo zakona.
1

Kultura

Dama s krznom: je torej El Grecova ali ni?
Tako identiteta avtorja umetnine kot upodobljenke na sliki Dama s krznom , ki jo sicer pripisujejo El Grecu, od nekdaj burita duhove – zato bo zdaj podvržena podrobni raziskavi, saj želijo ...

Novice

David Nabergoj odstopil z mesta predsednika uprave Mlinotesta
Prvi mož Mlinotesta David Nabergoj je iz osebnih razlogov nepreklicno odstopil z mesta predsednika in člana uprave. Mlinotest zdaj vodi dosedanji član uprave Danilo Kobal.
3

Novice

Tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo zoper Alenko Bratušek
Specializirano državno tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo zoper Alenko Bratušek, ki jo zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja pri njenem samoimenovanju za evropsko komisarko vložil nacionalni ...
6
Kazalo