Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Vlada pripravlja ukrepe za uresničitev razsodbe arbitražnega sodišča
Vladna delovna skupina za uresničitev razsodbe arbitražnega sodišča se je sešla na drugem sestanku, hkrati pa ministrstva te dni končujejo pripravo ukrepov za uresničitev arbitražne odločitve.

Kultura

V Jeruzalemu našli mozaik iz 1500 let starega hostla
Med izkopavanji v starem jedru Jeruzalema - delavci so kopali jarke za polaganje kablov - je po golem naključju na dan pogledal 1500 let star mozaik, okrašen z napisom v stari grščini.
3

Zabava

Smuči za nogometne navdušence - vijolične elanke
Proizvajalec smuči Elan je po sinočnji uvrstitvi nogometašev Maribora v Ligo prvakov oznanil, da bodo izdali omejeno serijo smuči v vijolični barvi, torej v barvi dresov mariborskih nogometašev.
9

Kultura

Preverjanje koncepta "plačaj, kolikor želiš" v leipziških muzejih
Šesterica muzejev v Leipzigu v Nemčiji se je odločila preizkusiti nov koncept plačevanja vstopnine, tako bodo decembra izvedli pilotski projekt, poimenovan preprosto " plačaj, kolikor želiš ".

Novice

A Magical Evening at the Ljudski Vrt: Maribor in the Champions League!
Maribor’s footballers have (again) made it. After beating Hapoel from Beer-Sheva with 1:0, Maribor has qualified for the elite Champions League for the third time in its club's history (1999, 2014).

Zabava

Osvežitev tudi za enoprostorskega golfa
Po petvratni in karavanski izvedbi golfa sedme generacije je prišel čas tudi za prenovo enoprostorske različice sportsvan.
1

Šport

Ilka Štuhec
"Mislim, da je vsaka tekma za sebe zelo pomembna, olimpijske igre so vrhunec sezone. Je pa res, da ima veliko tekmovanje svojo težo, ampak mislim, da tudi vseh ostalih ne gre zanemariti. Kar se moje ...
1

Ture avanture

Poletni rekord kaninske žičnice
Kaninska žičnica s številom prepeljanih potnikov dokazuje, da je nepogrešljiv del bovškega turizma. Takšnega prometa v poletni sezoni še ni bilo.
8

Kultura

William Blake
"Pot ekscesa vodi do palače modrosti."

Kultura

Ruski režiser Serebrenikov pridržan zaradi domnevne goljufije
Pred kratkim smo poročali o ponovnih težavah Kirila Serebrenikova z ruskimi oblastmi, tamkajšnji preiskovalni odbor pa je zdaj sporočil, da je ta priznani gledališki in filmski režiser pridržan ...
2

Ture avanture

Parizu med turisti spet narašča priljubljenost
Vse kaže, da si je Pariz po terorističnih napadih opomogel tudi v smislu turističnega obiska. Letos je na dobri poti, da ga bo obiskalo največ ljudi v zadnjih desetih letih.
7

Šport

Odbojkarice morale priznati premoč Bolgarkam
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Rotterdamu z 1:3 v nizih izgubila uvodno tekmo dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Bolgariji.
4

Novice

Luka Fajs
Pri nas ni prave podjetniške miselnosti, predvsem v znanstvenih ustanovah. Marsikatere izjemne znanstevne dosežke bi lahko spravili na trg, vendar jih ne.

Kultura

Prvo tiskano izdajo pomembnega renesančnega dela uničili ognjeni zublji
V požaru, ki je med koncem tedna zajel knjižnico v pokrajini Cosenza na jugu Italije, so umrli trije ljudje, zgorela pa je tudi prva tiskana izdaja ključnega dela renesančnega avtorja Bernardina ...
2

Zabava

Nova bavarska zverina, prvič s štirikolesnim pogonom
Bavarci so razkrili najnovejšo generacijo športne limuzine z oznako M5. Ta zmore okroglih 600 "konjev" in je prvič opremljena s štirikolesnim pogonom.
15

Šport

Rooney z 200. golom v Premier ligi zagotovil točko Evertonu
Na zadnji tekmi 2. kroga Premier lige sta se Manchester City in Everton razšla z delitvijo točk na stadionu Etihad (1:1). Gostitelji so večino srečanja odigrali le z deseterico.
15

Kultura

Oliver Stone
Tisti med vami, ki se spominjate vojne, ste novim generacijam dolžni prenesti, kaj vojna dejansko pomeni.

Kultura

Ljubljana festival: od klasik Broadwaya do Puccinija in pekinške nacionalne opere
Predzadnji teden letošnjega Ljubljana festivala prinaša opero, zabavno glasbo in muzikal.

Zabava

Diana ostaja v srcih Otočanov: podpora princu Charlesu pada
31. avgusta bo minilo 20 let od smrti princese ljudskih src. In kot kažejo javnomnenjske raziskave, bolj ko se približuje ta dan, manjša je podpora Otočanov njenemu nekdanjemu možu princu Charlesu.
4

Novice

Za skrajševanje čakalnih vrst s posegi pri MD Medicini potrebno soglasje vlade
Ministrstvo za zdravje načrtuje prerazporeditev programa za skrajševanje čakalnih vrst koncesionarju MD Medicina, pri katerem bodo prve operacije začeli, ko bo vlada opredelila finančni obseg ...
9
Izjava dneva
link
Darko Milanič
2
23. avgust 2017 ob 12:04 Zelo sem zadovoljen, da so vzklikali moje ime, kot sem tudi zadovoljen, da so tudi druga, ki jih že dolgo niso. Moral sem res veliko narediti, da sem to slišal, a nikoli ni prepozno.
Več novic ...
Kazalo