Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Ulreich junak v Stuttgartu - Bayern z ogromno prednostjo na odmor
Nogometaši Bayerna so v zadnjem krogu jesenskega dela Bundeslige odnesli vse tri točke iz Stuttgarta (0:1). Sven Ulreich je v 94. minuti obranil enajstmetrovko.
2

Kultura

Pogrebna obleka iz žada in zlata: "Sanje o večnem življenju"
V antični Kitajski so trdno verjeli v takšno različico življenja po smrti, da so grobnice opremili kot razkošne posmrtne arene, v katere so celo dodali varnostne sile v obliki glinastih vojakov, ki ...
1

Zabava

60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja
Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.

Novice

Seehofer ostaja predsednik CSU-ja, Bavarsko pa bo vodil Söder
Kljub hudemu porazu Krščanskosocialne unije (CSU) na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji je stranka za svojega predsednika znova izvolila Horsta Seehoferja, ki pa ne bo več vodil nemške ...

Kultura

Satirični časopis Pipec ga spet seka!
Izšla je letošnja številka satiričnega časopisa Pipec, ki ga enkrat letno že 54 let izdaja celjski aktiv Društva novinarjev Slovenije.
2

Kultura

Vili Zlatici legendarnega ljubljanskega župana Ivana Hribarja se obeta obnova
Ljubljanski mestni svet bo v ponedeljek obravnaval osnutek odloka o razglasitvi Vile Zlatice za kulturni spomenik lokalnega pomena. Za obnovo je predvidenih 1,5 milijona evrov.
8

Zabava

Ričet
Sestavine: 20 dag ješprenja, 0,5 kg dimljenih reber, 2 korenčka, 1 čebula, česen, peteršiljeva korenina, lovor, por, 10 dag kolerabe, peteršilj, 20 dag kuhanega fižola z vodo, zelenjavna osnova, ...

Novice

Avtocesta in mejni prehod Gruškovje znova odprta
Prebivalci območij pogostih poplav, ki so to noč morda še trepetali zaradi novih padavin, si lahko oddahnejo.
11

Kultura

Izbor filmov za tujejezičnega oskarja se krči
Znana je deveterica filmov, tako rekoč polfinalistov za tujejezičnega oskarja, ki jo bodo z januarjem oklestili na pet filmov, ki se bodo nato podali v boj za tega zlatega kipca v letu 2018.
1

Šport

Mladi hokejisti osvojili tretje mesto
Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je v zadnjem krogu svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) na Bledu s 6:1 premagala italijansko moštvo in osvojila končno tretje mesto.
6

Kultura

Estetika potrošnje na socialističnem plakatu
Šestdeseta leta 20. stoletja so bila tista, ko so si v Sloveniji v obdobju socializma tržni plakati izborili večjo prisotnost na ulici.
1

Novice

Nagradna igra: Podarjamo vojni dnevnik Pa zbogom, junaki
Potem ko je zaradi velikega zanimanja vojni dnevnik vojaka iz prve svetovne Filipa Jurkoviča Pa zbogom, junaki ... pošel v slabih treh tednih od izida, je na police prišel ponatis.

Kultura

Sarah Paulson
Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
3

Novice

Igor Gregorič prišel v Slovenijo reševat težave s srčno kirurgijo
Srčni kirurg Igor Gregorič je iz Houstona prispel v Slovenijo in prvič pojasnil, kakšna bo njegova vloga pri reševanju težav s srčno kirurgijo.
44

Zabava

Nov hollywoodski malček na poti, Kirsten Dunst prvič noseča
Igralca Kirsten Dunst in Jesse Plemons po poročanju ameriških medijev pričakujeta prvega otroka.
4

Kultura

Velika retrospektiva Marija Preglja, enega najpomembnejših avtorjev modernizma
Marij Pregelj velja v slovenski zgodovini slikarstva za enega najpomembnejših avtorjev modernizma, Moderna galerija pa zdaj ob 50. obletnici umetnikove smrti, prinaša kar 300 njegovih del v vseh ...

Zabava

Tudi Googlovo leto 2017 je bilo v Sloveniji leto košarke
Evropsko prvenstvo v košarki in njegovi junaki so najbolj zaznamovali letošnje leto tudi na spletnem iskalniku Google. Oglejte si, kaj je bilo priljubljeno v letu 2017 – Slovenija.
6

Novice

Italija zaradi eksplozije ostala brez 57 milijonov kubičnih metrov plina
Zaradi eksplozije v Baumgartnu v A vstriji je Italija ostala brez 57 milijonov kubičnih metrov ruskega plina. Vzrok za nesrečo naj bi bil novonameščeni filter za plin.
11

Kultura

Sodelovanje Banksyja in režiserja Trainspottinga, ki se nista nikoli srečala
Z željo, prinesti nekaj prazničnega razpoloženja v " najmanj božični kraj na svetu ", sta moči združila najslavnejši anonimni ulični umetnik Banksy in z oskarjem nagrajeni filmski režiser Danny Boyle.

Novice

Vse, kar je povezano s konjerejo in konjeništvom v Lipici, je javna služba
"Kobilarna Lipica je bila, je in bo v državni lasti," je glede pomislekov o privatizaciji Lipice z novim zakonom o Kobilarni Lipica dejala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs ...
9
Kazalo