Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Svet Evrope: Slovenski zapori niso več prenatrpani
Slovenija se prvič, odkar Svet Evrope pripravlja poročilo o stanju v zaporih, po podatkih za leto 2016 ne uvršča med države, ki se spoprijemajo s prenatrpanostjo v zaporih.
2

Zabava

Pita z zeleno špinačo in rdečo lečo
Sestavine: zavitek listnatega testa, 250 g špinače, 200 g kremnega sira, 0,5 l mleka, 2 jajci, 2 stroka česna, sol, poper, 100 g rdeče leče, 1 stepeno jajce za premaz, sezam za posutje.

Kultura

Hišam Matar: Vrnitev
Hišama Matarja, v Londonu živečega libijskega pripovednika, smo spoznali po prevedenem prvencu, romanu V deželi mož , v katerem skozi pogled devetletnega fantka prikazuje nasilje nahujskanega ...

Kultura

František Kupka – med povedanim in zamolčanim
Če bi preleteli zgolj realistično naslikane zgodovinske in domoljubne prizore zgodnjih platen Františka Kupke, bi morda težko uganili, da se bo le nekaj desetletij pozneje češki slikar zapisal med ...
1

Zabava

Bo stres zaradi iskanja parkirišča kmalu le še spomin?
Ford je naročil raziskavo, ki je pokazala, da vozniki za iskanje prostih parkirnih mest v povprečju porabijo več kot en dan vsako leto.
9

Kultura

Don Kihot 400 let po izidu v novem boju za resnico
Cervantesov veleumni plemič iz Manče je zaman mlatil po mlinih na veter, ki jih je imel za sovražne viteze: knjigotrški ceh Madrida pa zdaj upa, da bo Don Kihot uspešnejši v njihovem soočenju s ...
4

Šport

Bedene v Miamiju izpadel v uvodnem krogu
Aljaž Bedene je na turnirju serije 1.000 v Miamiju izpadel v prvem krogu. S 7:5 in 6:4 je bil boljši Rus Jevgenij Donskoj. Obračun je trajal uro in 32 minut.
12

Kultura

Prvi korak za boljše varstvo kulturne dediščine
Odbora DZ-ja za kulturo ter za infrastrukturo, okolje in prostor sta na skupni seji v sredo problematizirala varovanje slovenske kulturne dediščine.
2

Kultura

Obstaja še nikoli viden delček Izžarevanja?
Zgodovina priča, da je Stanley Kubrick zažgal vse neuporabljene posnetke s snemanja Izžarevanja.
6

Kultura

Obetavnim umetnikom bo podporo dajal Sklad Jerneja Šugmana
Združenje dramskih umetnikov Slovenije je ob 100-letnici delovanja ustanovilo Sklad Jerneja Šugmana.
3

Novice

Nizozemska: Na referendumu najverjetneje proti večjemu nadzoru obveščevalnih služb
Nizozemski volivci in volivke so v sredo glasovali na neobvezujočem referendumu o novi zakonodaji o krepitvi vladnega nadzora na spletu.
4

Novice

Na Viču nova do demence prijazna točka
Na Viču bodo odprli novo do demence prijazno točko, kamor bodo lahko po informacijo prišli zlasti ljudje na zgodnji stopnji bolezni in njihovi svojci.
8

Kultura

Kontrabas, Süskindova učinkovita učna ura glasbe
V Plesnem forumu Celje drevi premierno uprizarjajo Kontrabas, monodramo Patricka Süskinda, avtorja svetovno uspešnega romana Parfum.

Novice

Kriminalisti z mednarodnim sodelovanjem razkrili tihotapce ljudi
Koprski kriminalisti so ob sodelovanju s štajerskimi kriminalisti prijeli člane mednarodne kriminalne združbe, ki je tihotapila ljudi čez mejo.
8

Kultura

Brazilski muzej se odpoveduje Pollocku, da bi se rešil iz krize
V zasebnem Muzeju moderne umetnosti v Riu de Janeiru vidijo po več letih spopadanja s finančnimi težavami edino rešitev za nadaljnji obstoj v prodaji slike Jacksona Pollocka.

Kultura

Predstave obetavnih evropskih koreografov tudi na spletu
Evropska plesna mreža Aerowaves vsako leto oblikuje izbor dvajsetih predstav obetavnih evropskih koreografov.

Novice

Perujski predsednik Kuczynski odstopil pod pritiskom obtožb o korupciji
Perujski predsednik Pedro Pablo Kuczynski je še pred četrtkovim parlamentarnim glasovanjem o njegovi odstavitvi zaradi korupcijskih povezav sporočil, da odstopa s položaja, in zanikal krivdo.
3

Kultura

Pablo Neruda
Nekoč, nekje – kjer koli, zagotovo najdeš sebe in takrat, le takrat, bo najsrečnejša ali najgrenkejša ura tvojega življenja.

Novice

Prebivalci Železnikov bodo le dočakali nujno potrebne protipoplavne ukrepe
Železniki, ki jih je vodna ujma septembra 2007 hudo prizadela, bodo po več kot desetletju le dočakali ukrepe, ki jim bodo zagotovili poplavno varnost.
2

Novice

LPP pred 300 novimi tožbami zaradi neplačevanja poklicnega zavarovanja voznikom
Ljubljanski potniški promet (LPP), ki je leta 2013 voznikom prenehal plačevati poklicno zavarovanje, se bo moral poleg 50-ih spoprijeti še z dodatnimi 300 tožbami svojih voznikov.
12
Izjava dneva
link
Robert Merhar
23. marec 2018 ob 13:53 Skakalec mora namreč imeti občutek, da mu ob pristanku smučka 'prime'. Skakalnica ne sme biti popolnoma trda, mora biti malo drobnega snega, mi temu pravimo 'ribežen'.
Več novic ...
Kazalo