Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Mesec: Iz strahu pred desnico se sredina sama spreminja v desnico
Člani kongresa, na katerem sta se IDS in Trs združila v stranko Levica, so za koordinatorja stranke potrdili dosedanjega vodjo IDS-ja in vodjo poslancev ZL-ja Luko Meseca.
802

Novice

"Dobro pripravljeni, da na vse izzive gledamo z upanjem, ne s strahom"
"Slovenija je v kratkem času veliko dosegla, dovolj, da nam daje upanje in zaupanje v našo prihodnost," je na proslavi ob dnevu državnosti dejal predsednik republike Borut Pahor.
222

Novice

Turčija v smeri odprave poučevanja teorije evolucije
Turčija naj bi se pripravljala na odpravo poučevanja teorije o evoluciji v osnovnih in srednjih šolah, saj naj bi šlo za element, ki ne ustreza turškim vrednotam.
170

Šport

Za (košarkarsko) Slovenijo odslej tudi Anthony Randolph
Igralec madridskega Reala Anthony Randolph je novi član slovenske košarkarske reprezentance. Selektorju Igorju Kokoškovu bo na voljo že na evropskem prvenstvu.
152

Kultura

Svetlana Makarovič o simboliki rdeče zvezde: "Zame ne pomeni Severne Koreje ali Udbe."
" V središču ideje o rdeči zvezdi so svobodna družba, svoboda misli, svoboda izražanja, svoboda tiska, " poudarja Svetlana Makarovič, ki bo prihodnji četrtek na Kongresnem trgu skupaj z več kot sto ...
286

Šport

Nekoč nepredstavljivo, zdaj realnost – Slovenija med odbojkarsko elito
Slovenska reprezentanca je v odbojkarskem raju. Po zmagi nad Japonsko s 3:0 v finalu drugega kakovostnega razreda se je prebila v najvišji rang svetovne lige med najboljših 12 na svetu.
142

Novice

Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati
Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
142

Šport

Slovenija po sijajni predstavi le še korak od elite
Slovenija je na zaključnem turnirju drugega razreda odbojkarske svetovne lige s 3:0 premagala Nizozemsko in je le še en korak oddaljena od elite. V nedeljo bo tekmec v finalu Japonska.
139

Novice

Prvih 44 evropskih milijonov za drugi tir je zagotovljenih
Slovenija je na trejem razpisu instrumenta za povezovanje Evrope uspešno kandidirala z 11 projekti in zanje prejela odobrenih 63 milijonov nepovratnih sredstev.
101

Novice

Padec precepljenosti: Kazenski pregon je mogoč, a zdravniki so do represije zadržani
Upadanje precepljenosti pod 95 odstotkov, ki še zagotavljajo kolektivno varnost, skrbi medicinsko stroko, a spopadanje s komunikacijo pri dvomu o učinkovitosti cepljenja odpira številna vprašanja.
208

Novice

Dan državnosti - 26 let, odkar je Slovenija stopila na svojo pot
Slovenija praznuje 26. obletnico osamosvojitve, na sobotni proslavi pa je predsednik Borut Pahor med drugim poudaril, da nam dozdajšnji uspehi dajejo "upanje in zaupanje v našo prihodnost".
90

Šport

Nesterović: Z Randolphom imamo ekipo za naskok na vrh Evrope
Generalni sekretar KZS-ja Rašo Nesterović je prepričan, da z Anthonyjem Randolphom košarkarska reprezentanca postaja resen kandidat za najvišja mesta na evropskem prvenstvu.
70

Novice

Nemčija: Razveljavitev obsodb gejev na podlagi zakona iz časa nacizma
Nemški parlament je potrdil razveljavitev obsodb 50.000 gejev, ki so bili po drugi svetovni vojni zaradi homoseksualnosti kaznovani na podlagi zakona iz časa nacizma.
66

Novice

"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina"
"Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
118

Kultura

Goran Vojnović: trije romani, trije kresniki
Slovesno opravilo prižiga kresnega ognja na Rožniku je letos znova pripadlo na slovesnosti sicer odsotnemu Goranu Vojnoviću, ki mu je tretjega kresnika prinesel njegov tretji roman Figa.
61

Novice

Mufti Grabus: Zahvaljujoč svobodi slovenske družbe je mogoče razvijati našo identiteto
S sončnim zahodom se je končal deveti mesec muslimanskega koledarja ramazana in začelo tridnevno praznovanje ali ramazanski bajram.
60

Novice

Foto: Na Vučićevi inavguraciji 5.000 gostov, tudi 20 tujih voditeljev
V Beogradu je potekala inavguracija novoizvoljenega srbskega predsednika Aleksandra Vučića. V središču mesta je medtem potekal tudi protest "proti diktaturi".
60

Novice

Zalivske države Katarju poslale seznam s 13 zahtevami
Štiri arabske države, ki bojkotirajo Katar, so prek mediatorja Kuvajta poslale seznam s 13 zahtevami, je povedal neimenovani predstavnik ene od zalivskih držav.
59

Novice

Londonska policija: Hladilnik vzrok požara v stolpnici Grenfell
Požar londonske stolpnice Grenfell Tower, v katerem je domnevno umrlo 79 ljudi, se je začel, ko je zagorel hladilnik z zamrzovalnikom, je sporočila londonska policija. Požar ni bil podtaknjen.
57

Šport

Marguč Slovencem prinesel (spet) Nemce
Žreb v Zagrebu je določil, da bodo slovenski rokometaši na januarskem evropskem prvenstvu na Hrvaškem igrali v skupini z Nemci, Črnogorci in Makedonci.
56
Kazalo