Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Predlog SDS-a in SNS-a za referendum o migracijah zavrnjen na parlamentarnem odboru
Parlamentarni odbor za zunanjo politiko je zavrnil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o globalnem dogovoru Združenih narodov o migracijah.

Šport

Curry z enajstimi trojkami odgovoril Dončiću za zmago prvakov
Stephen Curry je zadel kar enajst trojk v spektakularnem večeru v American Airlines Centru. Z 48 točkami je bil najzaslužnejši za zmago Golden Stata v Dallasu (114:119). Luka Dončić je bil znova najboljši strelec gostiteljev s 26 točkami.

Kultura

Celjsko gledališče umaknilo s sporeda komedijo Borisa Kobala, ker je plagiat
Izkazalo se je, da je komedija, ki jo je Boris Kobal poslal na natečaj za izvirno slovensko komedijo, plagiat. Gre za prevod dela La prova generale italijanskega avtorja Alda Nicolaja.

Novice

Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih?
Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.

Novice

Britanski parlament odločno zavrnil dogovor o brexitu
Britanski poslanci so skladno z napovedmi zavrnili dogovor o brexitu med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo. Proti dogovoru je glasovalo 432 poslancev, za pa 202 poslanca.

Novice

Kmetje zaskrbljeni, ker Avstrijci množično kupujejo rodovitno zemljo v Pomurju
Pomurski kmetje opozarjajo, da predvsem v Apaški dolini ostajajo brez zemlje. Avstrijski kmetje namreč množično kupujejo slovensko zemljo, pri nakupu imajo enake pravice, hkrati pa so premožnejši in hitro pridejo do posojil.

Novice

Lavrov: Pogoj za mirovni sporazum z Japonsko priznanje ruske suverenosti nad Kurilskimi otoki
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je kot pogoj za napredek v pogajanjih za sklenitev mirovnega sporazuma med državama po drugi svetovni vojni navedel, da mora Tokio končno priznati suverenost Rusije nad vsemi Kurilskimi otoki.

Novice

Albanščina postala drugi uradni jezik po vsej Makedoniji
Predsednik makedonskega parlamenta Talat Džaferi je podpisal zakon o jezikih, po katerem je albanščina poleg makedonščine postala uradni jezik na vsem ozemlju Makedonije.

Novice

Židan v Dražgošah: Sodobne oblike fašizma ponovno po vsej Evropi dvigajo glave
Ob 77. obletnici dražgoške bitke se je v Dražgošah zbralo več tisoč ljudi, ki jih je tokrat nagovoril predsednik DZ-ja in prvak SD-ja Dejan Židan.

Novice

Glavni pogajalec EU-ja: Tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje
Urejen brexit ostaja naša absolutna prioriteta, a tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje, je v Strasbourgu dejal glavni pogajalec EU-ja o brexitu Michel Barnier.

Novice

"Če si vsak dan med ljudmi, ki te tako močno potrebujejo, lahko pozabiš na življenje okoli sebe"
"Prostovoljci so ljudje, ki čutijo empatijo do drugih, ob tem pa morajo biti v primerih, ko delajo z ranljivimi skupinami, tudi čustveno stabilni," poudarja Tjaša Arko s Slovenske filantropije. Sama opaža, da jo je najbolj zaznamovala pomoč prebežnikom.

Novice

MOL po požaru v Rogu: Do konca sodnih postopkov ne smemo v Rog
Po požaru v tovarni Rog na Mestni občini Ljubljana poudarjajo, da je na območju problematična varnost, a nanj do zaključka sodnih postopkov ne morejo. Uporabniki Roga pa poudarjajo, da se sodna odredba ne nanaša na področje varnosti.

Šport

Brajkovič pozitiven na dopinškem testu
Eden najboljših slovenskih kolesarjev Jani Brajkovič je na svojem blogu objavil, da je bil aprila lani pozitiven na Dirki po Hrvaški. Mednarodna kolesarska zveza ga je kaznovala z 10-mesečno prepovedjo tekmovanja.

Novice

Trump Turčiji zagrozil z "gospodarskim uničenjem", če bo napadla Kurde v Siriji
Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil, da bo Turčijo "gospodarsko uničil", če bo Ankara po umiku ameriških sil iz Sirije napadla tamkajšnje kurdske sile.

Novice

Vilfan: Očitki glede davčnih utaj so neresnični, zavajajoči in manipulativni
Premier Marjan Šarec je od državnega sekretarja v svojem kabinetu Petra Vilfana prejel pojasnila o medijskih navedbah glede davčnega utajevanja. Vilfan je očitke o spornih nakazilih honorarjev na njegovo društvo označil za neresnične.

Šport

Steve Kerr: Očitno je, da v Sloveniji vedo, kaj delajo
Že vso sezono je ena glavnih tem Lige NBA Luka Dončić s svojimi odličnimi predstavami, s katerimi je navdušil tudi zvezdniško zasedbo najboljše ekipe zadnjih let, Golden State Warriors.

Novice

Kulturno ministrstvo: Medijske vsebine, ki bodo spodbujale k nestrpnosti, bodo sankcionirane
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je srečala z ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom, s katerim sta govorila tudi o zaščiti kulturne dediščine ter mehanizmih podpore za izboljšanje položaja samozaposlenih v kulturi.

Zabava

Gillette na udaru zaradi "preveč feminističnega" oglasa
Na spletu se krešejo mnenja glede najnovejšega oglasa podjetja Gillette, v katerem ta proizvajalec britvenih sistemov v duhu gibanja #MeToo napada toksično moškost.

Novice

Policija zaradi zahteve po razkritju postopkov ob meji nad informacijsko pooblaščenko
Policija je vložila tožbo zoper odločitev informacijske pooblaščenke, da mora razkriti dokumente o ravnanju z migranti na meji.

Novice

Lekcija Luke Dončića: Znamo priznati svojo napako?
Luka Dončić, ki je pred meseci odšel v Ligo NBA, je s svojimi igrami na obeh straneh luže obnorel neverjetno veliko ljudi, hkrati pa nehote odprl številne teme, ki se ne dotikajo zgolj košarke in športa.
Izjava dneva
link
Manfred Weber
3
16. januar 2019 ob 13:46 Prosim, povejte nam končno, kaj želite.
Več novic ...
Kazalo