Najbolj brane novice zadnjih dveh dni

Šport

Shiffrinova na Kronplatzu razred zase, drugi izid kariere Mete Hrovat
Američanka Mikaela Shiffrin je za več kot sekundo prehitela vse tekmice že v prvi vožnji, v finalu je samo nadzorovala prednost in odločno osvojila deseto zmago zime. Meta Hrovat je s 7. mestom dosegla drugi najboljši izid kariere.

Šport

"Prekleti partizani" v Wengnu razjezili Girardellijevega očeta
Wengen, kjer je te dni moška smučarska karavana, je z zlatimi črkami zapisan v slovensko športno zgodovino. Anekdota pravi, da je reporter Mladen Delić ob zmagi leta 1980 Bojana Križaja poljubil kar dvakrat.

Novice

Lekcija Luke Dončića: Znamo priznati svojo napako?
Luka Dončić, ki je pred meseci odšel v Ligo NBA, je s svojimi igrami na obeh straneh luže obnorel neverjetno veliko ljudi, hkrati pa nehote odprl številne teme, ki se ne dotikajo zgolj košarke in športa.

Kultura

Celjsko gledališče umaknilo s sporeda komedijo Borisa Kobala, ker je plagiat
Izkazalo se je, da je komedija, ki jo je Boris Kobal poslal na natečaj za izvirno slovensko komedijo, plagiat. Gre za prevod dela La prova generale italijanskega avtorja Alda Nicolaja.

Novice

"Nova" Kardeljeva razburja
Obnova Kardeljeve ceste v Mariboru sproža mešane odzive. Na občini morajo vedno znova pojasnjevati, zakaj je bilo treba štiripasovnico zožiti v dvopasovnico.

Novice

Britanski parlament odločno zavrnil dogovor o brexitu
Britanski poslanci so skladno z napovedmi zavrnili dogovor o brexitu med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo. Proti dogovoru je glasovalo 432 poslancev, za pa 202 poslanca.

Šport

Tavčar: Bal sem se, da je Dončić preveč inteligenten za dekadenco NBA-ja
Sergio Tavčar je legenda športnega novinarstva. Tudi priljubljeni komentator košarkarskih tekem na TV Koper/Capodistria je navdušen nad fenomenom Luke Dončića. Zaradi njega je spet začel gledati Ligo NBA. "Tak genij se rodi enkrat na pol stoletja."

Novice

Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih?
Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.

Šport

Harden po stopinjah Chamberlaina do 57 točk in rekorda sezone
Kar 57 točk je moral natresti James Harden, da je nadomestil odsotnost treh soigralcev in pripomogel Houstonu do zmage nad Memphisom s 112:94. "Brada" je 17-krat zapored presegel 30 točk, kar je zadnjič uspelo legendarnemu Wiltu Chamberlainu leta 1964.

Šport

Bojevniki na krilih rekordne četrtine zlahka premagali Denver
V težko pričakovanem obračunu najboljših ekip Zahodne konference Lige NBA je Golden State v gosteh zlahka premagal Denver s 142:111.

Novice

Kmetje zaskrbljeni, ker Avstrijci množično kupujejo rodovitno zemljo v Pomurju
Pomurski kmetje opozarjajo, da predvsem v Apaški dolini ostajajo brez zemlje. Avstrijski kmetje namreč množično kupujejo slovensko zemljo, pri nakupu imajo enake pravice, hkrati pa so premožnejši in hitro pridejo do posojil.

Zabava

Gillette na udaru zaradi "preveč feminističnega" oglasa
Na spletu se krešejo mnenja glede najnovejšega oglasa podjetja Gillette, v katerem ta proizvajalec britvenih sistemov v duhu gibanja #MeToo napada toksično moškost.

Šport

Gregg Popovich - unikatna zgodba o (dolgotrajnem) uspehu
23 sezon Gregg Popovich že sedi na trenerskem stolčku pri San Antonio Spurs. Takšna doba je v vrhunskem športu zelo redka, mogoča pa je le z izvrstnimi rezultati in izjemnim pečatom, ki ga je karizmatičnemu strokovnjaku na klopi Ostrog uspelo pustiti.

Novice

Snežni plaz zasul hotel v bližini Schladminga
V višje ležečih krajih na območju avstrijskih Alp je ponoči ponekod spet zapadlo skoraj meter novega snega, v kraju Ramsau am Dachstein je plaz delno zasul hotel, goste so evakuirali, sneg pa je odnesel nekaj avtomobilov.

Šport

V Zakopanah se med elito vračata Tepeš in Domen Prevc
Smučarji skakalci bodo ta konec tedna tekmovali v Zakopanah, kjer so se Slovenci zadnjič veselili posamične zmage.

Novice

Glavni pogajalec EU-ja: Tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje
Urejen brexit ostaja naša absolutna prioriteta, a tveganje brexita brez dogovora se še nikoli ni zdelo večje, je v Strasbourgu dejal glavni pogajalec EU-ja o brexitu Michel Barnier.

Šport

Zidanškova v 2. krogu proti zmagovalki New Yorka; Đoković dve uri trl Kruegerja
Na uvodnem teniškem grand slamu sezone v Melbournu je v 2. krog napredovala najboljša Slovenka Tamara Zidanšek, izpadla pa sta najvišje uvrščeni Slovenec Aljaž Bedene in Dalila Jakupović.

Novice

Predlog SDS-a in SNS-a za referendum o migracijah zavrnjen na parlamentarnem odboru
Parlamentarni odbor za zunanjo politiko je zavrnil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o globalnem dogovoru Združenih narodov o migracijah.

Novice

MOL po požaru v Rogu: Do konca sodnih postopkov ne smemo v Rog
Po požaru v tovarni Rog na Mestni občini Ljubljana poudarjajo, da je na območju problematična varnost, a nanj do zaključka sodnih postopkov ne morejo. Uporabniki Roga pa poudarjajo, da se sodna odredba ne nanaša na področje varnosti.

Zabava

Nemčijo obnorel šal, ki odraža zamudo njihovih vlakov
V Nemčiji so za 7.550 evrov prodali šal, ki je postal simbol neučinkovitosti in netočnosti nemških železnic. Ženska ga je namreč pletla vedno, ko je imel vlak zamudo.
Izjava dneva
link
Manfred Weber
3
16. januar 2019 ob 13:46 Prosim, povejte nam končno, kaj želite.
Več novic ...
Kazalo