Štajerska
slice
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca
Zgodovina stolpa je večini ljudi neznana, 20. april 2018 ob 13:46 Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
3
Vzrok pogina ptic na Ptujskem jezeru je zaužitje strupene snovi
35
18. april 2018 ob 18:05 Pogin rečnih galebov, ki so jih ta mesec našli na območju Ptujskega jezera, je posledica odpovedi vitalnih organov, ki je verjetno posledica zaužitja toksične snovi, je sporočila uprava za varno ...
V Kidričevem sprožili ogorčenje z odstranitvijo ostanka spomenika Borisu Kidriču
34
17. april 2018 ob 21:14 Občina Kidričevo je pred nekaj dnevi začela urejati območje, kjer načrtujejo spominski park, a pri tem naletela na ogorčenje javnosti, ker so ob urejanju odstranili ostanek spomenika Borisu Kidriču.
Stavka v Premogovniku Velenje preklicana
13
17. april 2018 ob 14:47 Stavko v Premogovniku Velenje je SDRES preklical zaradi premajhne podpore med zaposlenimi. Po podatkih sindikata je stavkalo 60 od 450 rudarjev in okoli 200 zaposlenih v režiji.
Ljutomerski župnik umaknjen iz župnije zaradi suma kaznivega dejanja
72
11. april 2018 ob 14:28 Katoliška cerkev je župnika Andreja Zrima umaknila iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru. Takšen ukrep so sprejeli zaradi suma kaznivega dejanja.
Ali so se ptujski galebi zastrupili s hrano na polju? Po prvih znanih rezultatih ptiči na območju Ptuja niso poginili zaradi ptičje gripe. Odvzeti vzorci prisotnosti tega virusa niso potrdili.
28
Nekdanji zapori v Mariboru potrebni obnove, a najprej je treba izbrati pravo idejo Ta teden bodo vrata za javnost odprli samevajoči prostori stavbe nekdanje moške kaznilnice v Mariboru.
11
Prometna študija za hitro cesto Ptuj-Ormož bi morala biti predstavljena marca, vendar je še vedno ni Župani občin ob trasi bodoče hitre ceste Ptuj-Ormož še niso dočakali obljubljene predstavitve prometne in ekonomske študija projekta, ki je pomembna zlasti glede poteka drugega dela trase od ...
3
Štajerski železniški krak je (in še bo) gradbišče, potnike jezijo zamude Da bi zdajšnje zamude vključili v čas vožnje, so se na Slovenskih železnicah (SŽ) z julijem odločili spremeniti letni vozni red, ki bo upošteval zamude zaradi del.
51
Zelena luč za protipoplavne ukrepe v Zrečah in Majšperku Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je z županoma občin Majšperk in Zreče podpisala pogodbi o protipoplavnih ukrepih v obeh občinah. Gre za dela v vrednosti 1,5 milijona evrov.
3
So rečni galebi na Ptujskem jezeru poginili zaradi zastrupitve? V soboto zvečer so na Ptujskem jezeru pod čistilno napravo na reki Dravi opazili poginule rečne galebe.
16
Slepi in slabovidni tipali operno predstavo Skupina slepih in slabovidnih je v sredo obiskala Slovensko narodno gledališče Maribor: na vaji opere Mesečnica so obiskali zakulisje in otipali sceno, kostume in rekvizite.
V Premogovniku Velenje bo 17. aprila opozorilna stavka Rudarji so 17. aprila napovedali dveurno opozorilno stavko v delu Premogovnika Velenje in v delu družbe HTZ.
8
Tri ponudbe za gradnjo viadukta med Ormožem in Gorišnico Na razpis za gradnjo viadukta Sejana na odseku med Ormožem in Gorišnico na prvem odseku trase hitre ceste Ormož—Ptuj so prispele tri ponudbe, najugodnejša je bila ponudba Pomgrada za 2,075 milijona ...
9
Prvotnim ustanoviteljem Ksevta prepovedana nadaljnja uporaba zasebne lastnine Prvotni ustanovitelji Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij sporočajo, da so prejeli " obvestilo o prepovedi nadaljnje uporabe zasebne lastnine prvotnih ustanoviteljev Kulturnega ...
12

Kazalo