Štajerska
slice
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski
Lani več kot 25.000 obiskovalcev s plačano vstopnico, 18. januar 2018 ob 14:22 Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
13
Lahko Velenjsko jezero poplavi Šoštanj?
38
16. januar 2018 ob 13:23 Prebiva lce Šoštanja, ki se jim zaradi izkopavanja premoga že več desetletij tresejo tla in se med njimi širi smrad plinov iz jame, je preplašila novica, da bi jih lahko celo poplavilo.
38 gasilcev gasilo požar v Podkraju, reševalci oskrbeli tri ljudi
14. januar 2018 ob 10:42 V Podkraju v občini Hrastnik je v soboto popoldne zagorelo gospodarsko stanovanjsko poslopje. Posredovalo je 38 gasilcev, ki so pogasili požar ostrešja.
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja
5
13. januar 2018 ob 11:40 Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
Svet UKC Maribor dvignil plače direktorjevih sodelavcev
18
11. januar 2018 ob 08:01 Svet zavoda UKC Maribor je na današnji seji potrdil predlog direktorja Vojka Flisa o višjih plačnih razredih njegovih najožjih sodelavcev.
Na ptujski tržnici odstranili vsa drevesa V približno dvajsetih minutah so v jutranji delovni akciji padla vsa drevesa na ptujski mestni tržnici.
70
Neznanci s svinjsko glavo oskrunili kip Borisa Kidriča Potem ko so neznanci ponoči oskrunili spomenik Borisa Kidriča v Kidričevem, so si prizorišče ogledali tudi policisti.
77
Lafarge izgubil upravni spor glede okoljevarstvenega soglasja Upravno sodišče je pred mesecem dni zavrnilo tožbo družbe Lafarge Cement proti državi zaradi delne odločbe agencije za okolje, ki je podjetju maja 2016 zavrnila okoljevarstveno soglasje.
35
Bo na Muri sploh kdaj delovala hidroelektrarna? V Pomurju je bilo to leto precej govora o reki Muri - tako zaradi možnosti namakanja kmetijskih površin iz reke, predvsem pa zaradi prizadevanj nasprotnikov glede gradnje hidroelektrarne Hrastje - ...
42
Sanacija odlagališča cinkarniških odpadkov bi se lahko začela v letu 2019 Okoljsko ministrstvo je podpisalo pogodbo za izdelavo idejnega projekta za sanacijo Bukovžlaka, na katerem so desetletja odlagali nekdanje cinkarniške odpadke in delno odpadke po rušenju stare ...
2
Maribor: Maister pokvarjen že po enem dnevu vožnje Potem ko je v petek po mariborskih ulicah zapeljal Maister, malo električno vozilo, ki brezplačno vozi po središču štajerske prestolnice, se je vozilo že drugi dan pokvarilo.
60
Zaradi poškodbe na hidroelektrarni bodo globino Brestrniškega jezera prepolovili V Dravskih elektrarnah Maribor (DEM) so zaradi sanacije zgornje zapornice enega od štirih prelivnih polj v HE Mariborski otok ponoči začeli nižati gladino vode v Brestrniškem jezeru.
2
V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
27
Veter v Velenju podrl novoletno jelko Hud veter, ki povzroča nevšečnosti po vsej državi, je podrl tudi približno 16 metrov visoko novoletno jelko na Titovem trgu v Velenju. To bodo zdaj postavili na novo.
17
Ošterija Debeluh: Posavska kulinarična institucija z najboljšimi testeninami na svetu Gurmani že dolgo vedo, da je Ošterija Debeluh v Brežicah pravi naslov za vrhunsko kulinariko, širša javnost pa je chefa Jureta Tomiča pobliže spoznala lani, ko je v Italiji (!) osvojil naslov ...
29

Kazalo