Primorje
slice
Jernejev kanal še vedno čaka na ustrezen odziv ministrstva za okolje
Računsko sodišče: Upravljanje Jernejevega kanala ostaja nezadovoljivo, 21. januar 2018 ob 15:47 V Jernejevem kanalu je še vedno petnajst potopljenih ali delno plavajočih plovil. Od teh je sedem lastnikov znanih.
19
Pred Izolo naj bi zgradili okoli štiri hektarje velik umetni otok
101
21. januar 2018 ob 10:30 V pripravi regionalnega prostorskega načrta, ki naj bi ga predvidoma v dveh letih skupaj pripravili izolska in koprska občina, je tudi projekt izolski otok.
Osebnost Primorske za leto 2017 je pilot Benjamin Ličer
5
20. januar 2018 ob 22:00 Radio Koper, Televizija Koper in dnevnik Primorske novice so v sežanskem Kosovelovem domu že trinajstič zapored razglasili osebnost Primorske. To je Benjamin Ličer.
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno
2
14. januar 2018 ob 14:26 V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom
9
14. januar 2018 ob 13:08 Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
Hud boj za arheološka izkopavanja na trasi drugega tira Direkcija za infrastrukturo že dobro leto izbira izvajalca arheoloških izkopavanj na trasi drugega tira.
67
Občini Koper in Ankaran spet v boj za luški denar Ministrstvo za infrastrukturo je občinama Koper in Ankaran predstavilo nov ključ, po katerem Luka Koper občinama Ankaran in Koper plačuje koncesnino.
22
Razstava Tržaške Slovenke tudi v poklon 120-letnici prvega izida časopisa Slovenka Časopis Slovenka je " odločno nasprotoval prevladujoči ideologiji, ki je s pomočjo medicinskih študij in evgenike dokazovala šibkost ženskega telesa in tako opravičevala zamejitev ženske prisotnosti ...
4
Škocjanske jame – je obiskovalcev že preveč? Lani je Škocjanske jame obiskalo več kot 177.800 ljudi. Največ v njihovi zgodovini. Ali veliko število obiskovalcev dviguje temperaturo zraka, povečuje vlago, vpliva na rast kapnikov?
7
Nezaupnica upravi Luke Koper. Matić: Gre za politično gonjo. Delničarji Luke Koper so na izredni skupščini v Portorožu izglasovali nezaupnico upravi pod vodstvom Dragomirja Matića. O njenem odpoklicu bo odločal nadzorni svet.
147
Matić: Poštar nam je dejal, da moramo oditi tako ali drugače Predsednik uprave Luke Koper Drago Matić se bo na izredni skupščini morda soočil z nezaupnico. Zatrdil je, da v ozadju ni neurejenega stanja pri poslovanju z izvajalci pristaniških storitev.
35
Počivalšek: Kobilarne Lipica ne bomo privatizirali Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na sestanku z zaposlenimi v Kobilarni Lipica ter predstavniki lokalnih skupnosti in Civilne iniciative za Lipico zagotovil, da novi zakon o kobilarni sicer ...
17
Smrt delavca v pristanišču: samovolja, lahkomiselnost, odsotnost pravil ... Pet mesecev po tragični nesreči v koprskem pristanišču, ko je delavca med prekladanjem tovora v skladišču ladje zadel grabilec luškega dvigala in ga do smrti poškodoval, organi pregona še niso ...
16
Vse, kar je povezano s konjerejo in konjeništvom v Lipici, je javna služba "Kobilarna Lipica je bila, je in bo v državni lasti," je glede pomislekov o privatizaciji Lipice z novim zakonom o Kobilarni Lipica dejala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs ...
10
Popovič zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen Okrajno sodišče v Postojni je koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi nevestnega dela prisodilo pol leta pogojne zaporne kazni s poizkusno dobo enega leta.
50

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šessto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše. Otroci in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
07:57 Dnevnik

Radio Koper

07:00 Jutranjik, vreme
07:30 Radijski kviz

Radio Maribor

05:50 Servisne informacije
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo