Primorje
slice
V Piranu z majem dražja vožnja z avtobusom
Cene so bile nespremenjene od maja 2012, 22. april 2018 ob 13:10 Piranski občinski svet je na marčni seji dvignil cene avtobusnega prometa.
2
Tudi piranska občina zvišuje turistično takso
7
21. april 2018 ob 15:45 Piranski občinski svet je v prvi obravnavi sprejel povišanje turistične takse na dva evra in uvedbo promocijske takse 0,5 evra.
Splošna bolnišnica Izola je dobila nov oddelek dnevne nege
4
17. april 2018 ob 10:58 Splošna bolnišnica Izola je v ponedeljek tudi uradno odprla nove prostore za dnevno bivanje in nego pacientov po manjših, praviloma ambulantnih posegih, ki so s predpisanimi zdravili in ...
Po arbitraži: prve odškodnine družinam, ki se želijo preseliti
33
17. april 2018 ob 07:29 Država bo do četrtka nakazala prve odškodnine lastnikom nepremičnin, ki so se po odločitvi arbitražnega sodišča odločili za selitev v Slovenijo. Do zdaj so upravne enote prejele 24 vlog.
Iščejo se predlogi za izvedbo oltarske slike Marije kot zaščitnice mornarjev v Kopru
25
15. april 2018 ob 17:12 Oltar ob Ribiškem trgu na Bošadragi v Kopru je bil lani deležen obnove, te dni pa je Pokrajinski muzej Koper objavil javno povabilo likovnim umetnikom, da jim posredujejo svoj predlog za izvedbo ...
Zgodba svetopisemskega Jude, v zgodovino za vedno zapisanega v vlogi izdajalca " Nekdo je moral to narediti, " stvarno, brez nepotrebnih opravičil in brez samopomilovanja izjavi protagonist istoimenske monodrame Juda , ki jo bodo premierno uprizorili drevi na odru Slovenskega ...
9
Popovič: Dvigalo na Markovec bi lahko s pomočjo priznanega arhitekta zgradili v dveh letih V Kopru se je predstavil arhitekt Massimiliano Fuksas, ki se je s Sandijem Piršem podpisal pod idejno rešitev za novo vertikalno povezavo obale in Markovega hriba.
80
Biorazgradljive vrečke: nov primer prirejenega javnega razpisa? Komunalno podjetje Marjetica je 18. januarja objavilo razpis za triletno dobavo biorazgradljivih gospodinjskih vrečk. Pravočasno sta se prijavila dosedanji dobavitelj in še eno podjetje.
30
V Izoli preverjajo premoženjsko stanje vseh najemnikov neprofitnih stanovanj Izolska občina razpolaga s 303 neprofitnimi stanovanji. Od lanskega novembra jih upravlja komunalno podjetje, ki že preverja premoženjsko stanje najemnikov.
16
Ribiči na Soči prinašajo denar in še veliko več Teden dni po uvodu v novo ribiško sezono v Posočju so na Mostu na Soči zaznamovali 70 let upravljanja tolminskega ribiškega okoliša.
3
Piranski svetilnik in njegov "čudežni" vodnjak Dopoldne je svoja vrata odprl svetilnik v Piranu.
7
Krajani želijo novo šolo, koprski župan vztraja pri energetski sanaciji stare Po zboru krajanov na Škofijah, na katerem so podprli sklep za gradnjo nove šole, je o tem v sredo potekal še zbor občanov, ki ga je sklical koprski župan Boris Popovič.
8
Izpiral strupeni zabojnik, zastrupil policijske računalničarje Skupina uslužbencev oddelka za informatiko koprske policije je več dni vdihovala strupeno snov, ki je iztekla v okolje, potem ko je vzdrževalec v bližini njihovih pisarn izpiral zabojnik.
20
V Piranu končali akcijo odstranjevanja palm, okuženih s palmovim vrtačem V piranski občini so od januarja odstranili 105 palm, ki jih je napadel palmov vrtač.
15
Piransko pokopališče bo kulturni spomenik lokalnega pomena Da bi piransko pokopališče postalo kulturni spomenik lokalnega pomena, si že vrsto let prizadeva italijanska narodna skupnost, ki je pred tremi leti tudi predlagala pripravo občinskega akta o ...
5

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

17:40 SMS, zmagovalka
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo