Prekmurje
slice
Aleksander Jevšek: Vlečejo samo tiste zgodbe, ki štrlijo iz povprečja
Intervju z županom Murske Sobote Aleksandrom Jevškom, 13. oktober 2018 ob 06:29 Murska Sobota je vedno bila, je in bo regionalno središče, čeprav regionalizacija ni formalno urejena, poleg tega pa ni več sinonim za podpovprečno razvitost in slabo socialno stanje, ampak sinonim ...
24
Odprli 2,7 kilometra južne murskosoboške obvoznice
20
28. september 2018 ob 20:54 V Murski Soboti so uradno odprli južno obvoznico, ki je dolga 2.720 metrov, ima dve krožišči in 43-metrski nadvoz, razbremenila bo promet in izboljšala logistiko.
''Tudi mi razmišljamo o zaračunavanju nenujnih storitev''
47
10. september 2018 ob 16:19 Potem ko so ponekod začeli zaračunavati zdravstvene storitve, ki niso nujne, o tem razmišljajo tudi v murskosoboški bolnišnici, pod okriljem katere deluje tudi Urgentni center.
Lendava: Bronaste skulpture navdušujejo strokovno in laično javnost
5
4. september 2018 ob 18:31 V Lendavi se je v okviru mednarodne likovne kolonije že 14. odvila delavnica odlivanja v bron.
Projekt Lendava ‒ EPK 2025 pridobiva čezmejne dimenzije
4
26. avgust 2018 ob 13:24 Župan Občine Lendava Anton Balažek je z župani Murske Sobote, Čakovca na Hrvaškem in Zalaegerszega na Madžarskem podpisal dogovor o sodelovanju pri projektu Lendava – Evropska prestolnica kulture ...
Bogračfest v Lendavi, "svetovni prestolnici bograča" V Lendavi se je znova odvil tradicionalni Bogračfest. Na največjem tekmovanju v kuhanju bograča se je zbralo 84 tekmovalnih ekip in več tisoč obiskovalcev.
8
99 let od priključitve Prekmurja matični domovini V Črenšovcih je potekala pred petkovim državnim praznikom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, osrednji govornik je bil predsednik države Borut Pahor.
35
Unesco razglasil Biosferno območje Mura Na letni konferenci programa Unesca Človek in biosfera je bilo v sredo v Palembangu v Indoneziji razglašeno Biosferno območje Mura.
21
Občina Murska Sobota ustanavlja svoje lekarne, sindikat odločno proti Spor med Pomurskimi lekarnami in soboško občino se nadaljuje, saj je ta zdaj sprejela odlok, po katerem lahko ustanovi svojo lekarno. Sindikat farmacevtov Slovenije temu nasprotuje.
20
V Pomurju pričakujejo za 30 odstotkov manj pridelka pšenice glede na lani V Pomurju bo zaradi slabih vremenskih razmer letošnji pridelek pšenice po prvih predvidevanjih manjši za od 20 do 30 odstotkov, slabša kot lani naj bi bila tudi kakovost, dogovora o cenah v žitni ...
9
Foto: "Najbole pocukrana" prireditev Sladko Prekmurje V središču prekmurske prestolnice Murski Soboti je prvič zaživela " najbole pocukrana" prireditev – Sladko Prekmurje.
6
Geoenergo: V Petišovcih nenevaren postopek hidravličnega lomljenja Družba Geoenergo, ki je zaprosila za dovoljenje za hidravlično lomljenje plinskih vrtin v Petišovcih, je pojasnila, da želi zagotoviti nenevaren postopek, ki je opisan v vlogi, oddani na Agencijo RS ...
19
Ob dnevu zmage v Murski Soboti počastili spomin na osvoboditelje Pred spomenik osvoboditeljem so ob dnevu zmage nad nacizmom in fašizmom v II. svetovni vojni v Murski Soboti tradicionalno položile vence delegacije iz Slovenije in Rusije.
39
Geoenergo prosi za dovoljenje za hidravlično lomljenje v Petišovcih Agencija za okolje je objavila vlogo družbe Geoenergo za predhodni postopek stimulacije aktivnih plinskih vrtin na Petišovskem plinskem polju s hidravličnim lomljenjem.
24
Neurje s točo močno prizadelo nasade in poljščine v Pomurju Neurje s točo, ki je v sredo popoldne zajelo celotno Pomurje, je povzročilo veliko škode v kmetijstvu, tako v trajnih nasadih kot na poljščinah.
30

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

23:30 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
15:00 Pesem tedna

Radio Maribor

06:15 Servisne informacije
07:45 Na današnji dan,Spominčice
Kazalo