Maribor
slice
Kupi odpadne embalaže se manjšajo
V mariborski Snagi je ta hip okoli 270 ton odpadne embalaže, kar je manj kot pred tedni, 13. julij 2018 ob 16:56 Potem ko so podjetja za ravnanje z odpadno embalažo to znova začela prevzemati od komunalnih podjetij, se kupi smeti v mariborski Snagi in Komunali Slovenska Bistrica znova manjšajo.
1
 • Podjetja za ravnanje z odpadno embalažo so slednjo nehala prevzemati po sodbi upravnega sodišča, na podlagi katere si tolmačijo, da so dolžna poskrbeti samo za toliko odpadne embalaže, za kolikor je bilo plačane embalažnine.
 • Mariborski župan Fištravec simbolično podrl prvi radar
  64
  9. julij 2018 ob 13:34 Mariborski župan Andrej Fištravec je nekaj mesecev pred volitvami odstranil prvi radar, ki je pred več kot petimi leti po protestih odnesel njegovega predhodnika Franca Kanglerja.
  Foto: Skakalci poskrbeli za atraktivne skoke v Dravo
  10
  8. julij 2018 ob 16:01 V štajerski prestolnici je potekal eden najbolj atraktivnih poletnih dogodkov – skoki s Starega mostu, ki k Dravi vsako leto privabijo množico gledalcev.
  Inšpektor odredil podrtje odra na Dravi, ker nima gradbenega dovoljenja
  35
  6. julij 2018 ob 18:17 "Oder na Dravi je treba odstraniti in zaliv pri Vodnem stolpu spraviti v prvotno stanje", je občini Maribor, ker ni pridobila gradbenega dovoljenja, odredil gradbeni inšpektor.
  Sortirnica Tezno uradno začela poskusno obratovanje
  4
  5. julij 2018 ob 21:59 S slovesnim odprtjem je danes tudi uradno za eno leto poskusno začel obratovati Center za pripravo sekundarnih surovin, v katerega je mariborska Snaga vložila 12,5 milijona evrov.
  Prenova Ljudskega vrta zdaj dražja še za 1,4 milijona evrov Mariborski svetniki so potrdili še zadnji potrebni dokument – investicijski program za rekonstrukcijo stare tribune stadiona Ljudski vrt.
  32
  Tudi šesti poskus prodaje Vinaga neuspešen Poslovni kompleks mariborske vinarske družbe Vinag se je na dražbi znašel šestič, stečajni upravitelj ga je že drugič želel prodati po izklicni ceni 1,8 milijona evrov, a zanimanja tudi tokrat ni ...
  8
  Svetovalec mariborskega župana služil s svetovanjem SHS Aviation Svetovalec mariborskega župana Marko Kovačič naj bi prejel okoli 180.000 evrov od družbe SHS Aviation, ki je konec leta 2016 kupila Aerodrom Maribor.
  32
  Ob novem pojavu ošpic v Mariboru: "Ni razlogov za preplah, če smo cepljeni" Položaj je pod nadzorom, so po šestih primerih okužbe z ošpicami v tej sezoni zagotovili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Opozorili so na pomen cepljenja.
  75
  Na Borštnikovem srečanju po novem uvedba enoletnega mandata selektorja Selekcijo za letošnji Festival Borštnikovo srečanje, ki ga bo Maribor gostil v drugi polovici oktobra, je opravila Zala Dobovšek, za katero je to prvi mandat na mestu selektorja tekmovalnega ...
  3
  Požar v Miklavških pekarnah povzročil gorilnik v peči Mariborski kriminalisti so v ponedeljek opravili ogled kraja požara v podjetju v Miklavžu na Dravskem polju in ugotovili, da je zagorelo ob gorilniku ciklotermične peči.
  7
  Integracijska pisarna v Mariboru: "Prosilcem za azil želimo olajšati vključitev v družbo" V Mariboru so odprli pisarno mednarodnega projekta ESIRAS, ki se financira z evropskimi sredstvi, v okviru projekta pa nudijo potrebno podporo prosilcem za azil in osebam s priznano mednarodno ...
  21
  Odpravniški center bo v Mariboru začel delovati septembra V Mariboru so odprli odpravniški center, ki bo z operativnim delom začel septembra, saj trenutno še poteka intenzivno testiranje tehnoloških rešitev in uvajanje zaposlenih.
  1
  Mariborski upokojenci zapeli s Kreslinom, Predinom in Lovšinom Legendarni slovenski rokerji, Vlado Kreslin, Zoran Predin in Peter Lovšin, so v soboto dodobra ogreli varovance doma starostnikov Danice Vogrinec Maribor in obiskovalce koncerta Oma, deda in ...
  6
  Aerodrom Maribor pridelal 1,7 milijona evrov izgube, Kitajci še vedno vlagajo vanj Mariborsko letališče je leto 2017 sklenilo z dobrih 1,7 milijona evrov izgube. Prihodki so se glede na leto poprej za malenkost povečali – na 705.000 evrov.
  27

  Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
  Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
  K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
  Več novic ...
  RTV v živo

  TV Koper

  15:15 Spezzoni d' archivio
  16:00 Slovenia Magazine

  TV Maribor

  15:40 Umetnost igre: Pohujšanje hlapcev, ponovitev
  16:10 Utrinek: Pod strehco

  Radio Koper

  15:00 Pesem tedna
  16:16 SMS - glasbena lestvica RaKP

  Radio Maribor

  14:30 Poročila,obvestila
  17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
  Kazalo