Maribor
slice
"Muzikal pokaže bistvo življenja, tisto, česar ne vidimo z očmi, ampak s srcem"
Osnovnošolci s posebnimi potrebami iz Maribora pripravili muzikal Dekle, 22. april 2018 ob 14:24 Učenci Osnovne šole Gustava Šiliha iz Maribora, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, so pripravili muzikal z naslovom Dekle, ki je ljubilo zvezdo.
Svojci ustavili aktivnosti za postavitev Maistrove grobnice
19
18. april 2018 ob 17:52 Po navedbah mariborske občine letos ne bo selitve posmrtnih ostankov generala in pesnika Rudolfa Maistra, saj je bil projekt postavitve nove grobnice na pokopališču Dobrava na željo svojcev ustavljen.
Premiera Bellinijeve Mesečnice, ene najlepših romantičnih oper italijanskega belcanta
4
6. april 2018 ob 12:20 Vincenzo Bellini se je v zgodovino zapisal tudi s tem, da je bil v marsičem znanilec nove operne ere in eden od največjih figur glasbene romantike – njegova Mesečnica pa bo zdaj zaživela na odru ...
Kdaj se bo začela obnova dotrajanega Malečniškega mostu?
8
5. april 2018 ob 09:14 Po napovedih mariborske občine naj bi se letos začela že dolgo pričakovana obnova Malečniškega mostu čez Dravo.
Kangler oproščen obtožb v zadevi toplarna
38
26. marec 2018 ob 14:07 Mariborsko sodišče je nekdanjega župana Maribora Franca Kanglerja oprostilo obtožb zlorabe položaja pri menjavi zemljišč v zadevi toplarna.
Prva večja izposojevalnica električnih koles v Mariboru V Mariboru so v prostorih Zadruge BikeLab na Gosposki ulici odprli prvo večjo izposojevalnico električnih koles, vseh 15 je prispevalo podjetje Oven Elektro Maribor, ki je razvilo tudi posebno ...
5
Strokovni direktor mariborskega UKC-ja je Matjaž Vogrin Darjo Arko bo na položaju strokovnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor nasledil ortoped Matjaž Vogrin, ki kot prvo nalogo navaja kadrovsko stabilizacijo ustanove.
10
Skozi njene oči: pred dnevom žena četverica razstav slovenskih fotografinj Štefi P. Borko, Sandra Požun, Manca Juvan in Eva Petrič je četverica umetnic, katerih fotografska dela so v nadaljevanju projekta Skozi njene oči na ogled ob dnevu žena in obletnici boja žensk za ...
1
Še peta dražba Vinaga padla v vodo; najverjetneje sledi delitev na dva dela Dražba za Vinagov kompleks je bila tudi tokrat neuspešna, saj varščine ni vplačal nihče.
3
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
1
Po treh dneh prva odpoved na redni liniji Maribor-Antwerpen Belgijska letalska družba VLM Airlines je četrti dan od vzpostavitve redne letalske povezave med Antwerpnom, Münchnom in Mariborom prvič odpovedala polet. Zanj namreč ni bilo prijavljenih potnikov.
28
Ruski muzej bo odprl svoja vrata predvidoma prihodnje leto " Naša želja je, da ohranimo spomin in spoštovanje preteklosti za blaginjo prihodnosti, " je med drugim dejal direktor nedavno ustanovljenega Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne ...
6
Bo ob 100-letnici Maistrovih akcij uresničen načrt generalove grobnice? Načrt za grobnico je že pred 2. sv. vojno napravil veliki Jože Plečnik, a gradnje zaradi začetka vojne ni bilo. Zdaj ob 100-letnici akcij generala Maistra naj bi grobnico končno postavili.
9
DUTB spet prodaja pohorske hotele DUTB gre po lanskem neuspešnem poskusu v nov postopek prodaje hotelskega kompleksa nekdanjega Športnega centra Pohorje, ki ga je po stečaju prevzel pod svoje okrilje.
6
Kako se okoristiti s smrtjo drugega, nas pouči satirična ruska komedija Samomorilec Tragikomična pripoved ruskega dramatika Nikolaja Robertoviča Erdmana o okoriščanju drugih s smrtjo posameznika prihaja v režiji Ivane Djilas na oder SNG-ja Maribor.
2

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

17:40 SMS, zmagovalka
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo