Ljubljana
slice
Vozniki se bodo po prenovljeni Gosposvetski cesti lahko zapeljali šele avgusta
V središču mesta sočasno teče tudi prenova Dalmatinove ulice do Miklošičeve, 19. julij 2018 ob 12:25 Gosposvetska cesta v Ljubljani bo za promet zaprta še do konca meseca, do takrat pa je na voljo pešcem in kolesarjem. Do konca meseca bo neprevozna tudi Dalmatinova ulica.
21
Po Ljubljanskem barju lomastijo medvedi
67
7. julij 2018 ob 13:33 Na območju med Vnanjimi Goricami in zavetiščem na Gmajnicah živijo dve medvedki z mladiči in samec.
Največjo gradbeno jamo v Ljubljani kupuje avstrijska družba
13
6. julij 2018 ob 17:19 Avstrijska družba RM Bautreger je podpisala pogodbo za nakup kompleksa Tobačna mesto, kjer je predvidena graditev devetih stolpičev in 57 metrov visoke stolpnice, namenjene hotelski dejavnosti.
Foto in video: Požar v hotelu Union po prvih ocenah povzročil za 400.000 evrov škode
35
3. julij 2018 ob 20:08 V središču Ljubljane je zagorelo ostrešje hotela Union, ogenj je 75 gasilcem po več urah uspelo pogasiti, zdaj so na vrsti kriminalisti. Gasilce so o požaru obvestili ob 8.40.
Foto: Obnova Celice končana, hostel pripravljen na sprejem novih gostov
25
1. julij 2018 ob 21:08 Pol leta po zaprtju je prenovljen Hostel Celica v Ljubljani znova odprl vrata.
Foto: Po Ljubljanici zaplula prazgodovinska deblaka Ljubljanska Špica je gostila četrto Mednarodno regate deblakov na Ljubljanici, v okviru projekta Navis 2018 so že dopoldne splovili dva prazgodovinska deblaka.
11
V središču Ljubljane zagorel LPP-jev avtobus V središču Ljubljane je okoli 10. ure zagorel avtobus Ljubljanskega potniškega prometa. Gasilci so ogenj že pogasili, poškodovan pa ni bil nihče.
44
Dela na Gosposvetski cesti so se podaljšala - prevozna bo julija Čeprav je bilo odprtje Gosposvetske ceste v Ljubljani predvideno za konec junija, so se dela podaljšala in zapore še ne bodo umaknili, sporočajo z Mestne občine Ljubljana.
14
Za Tobačno se potegujeta KPL in družba iz Celovca Družba Bauträger iz Celovca je ponudila 25 milijonov evrov, KPL pa 23,10 milijona evrov, je pojasnil stečajni upravitelj Grega Erman.
6
Ljubljana proti plastičnim vrečkam: Bi zmogli brez njih? Trgovci in gostinci v ljubljanskem mestnem središču so v okviru akcije proti plastičnim vrečkam pozvani, naj strankam ponujajo izključno papirnate in biorazgradljive vrečke.
117
Ljubljanski mestni svetniki povečali proračun za 13 milijonov evrov Ljubljanski mestni svet je brez razprave potrdil rebalans letošnjega proračuna, ki je po pojasnilih vodje mestnega oddelka za finance Saše Bistan 13 milijonov evrov višji od obstoječega in znaša 399 ...
41
Zbrali več kot 500 podpisov proti razlastitvi šentviškega pokopališča MOL je sprožil razlastitveni postopek za šentviško pokopališče, ki je v lasti Župnije Šentvid.
78
Ustavno sodišče zadržalo odvzem koncesije Lekarni Bitenc Ustavno sodišče je sklenilo v obravnavo sprejeti ustavno pritožbo, ki jo je Lekarna Bitenc vložila zoper sodbo vrhovnega sodišča, ker ji je Mestna občina Ljubljana odvzela koncesijo.
53
Foto: Plaža Sava v Ljubljani - prva urejena plaža, ne pa tudi kopališče V bližini teniških igrišč ob stopenjskem jezu v Črnučah je Mestna občina Ljubljana uredila Plažo Sava, ki se ponaša z nazivom prva urejena plaža v prestolnici.
40
Nova presenetljiva najdba na Gosposvetski: odkritje domnevne grobne arhitekture Poleg pričakovanih sarkofagov so arheologi med izkopavanji na Gosposvetski cesti v Ljubljani naleteli še na grobno arhitekturo, ki je bila nekdaj okrašena s freskami in mozaiki.
12

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:15 Spezzoni d' archivio
16:00 Slovenia Magazine

TV Maribor

15:40 Umetnost igre: Pohujšanje hlapcev, ponovitev
16:10 Utrinek: Pod strehco

Radio Koper

15:00 Pesem tedna
16:16 SMS - glasbena lestvica RaKP

Radio Maribor

14:30 Poročila,obvestila
17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
Kazalo