Ljubljana
slice
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov
Ob svetovnem dnevu Zemlje, 21. april 2018 ob 18:50 V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
7
Upravno sodišče: Križevniška cerkev pripada križnikom, ne Festivalu Ljubljana
58
21. april 2018 ob 13:33 Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo Mestne občine Ljubljana (Mol) in Festivala Ljubljana ter potrdilo dobro leto stari odločitvi ministrstva za kulturo, da je treba križevniško cerkev po 26 letih ...
Ljubljančani so iz največje džezve na svetu spili kar 3.650 skodelic kave
15
21. april 2018 ob 06:28 V največjo džezvo na svetu gre 65 kilogramov kave, do zdaj jo je pokusilo kar pet milijonov ljudi po vsem svetu, pred kratkim tudi 3.650 Ljubljančanov.
Po Ljubljanici zaplula replika 2.200 let starega deblaka
21
20. april 2018 ob 21:06 Arheologi so v okviru projekta Navis splavili repliko 2.200 let starega deblaka, ki izvira iz keltsko-rimskih časov.
Spomenik na Kongresnem trgu znova popisan
71
17. april 2018 ob 14:34 Spomenik, namenjen vsem žrtvam vojn, ki stoji na Kongresnem trgu v Ljubljani, so znova popisali z grafitom. Tokrat so neznanci z rdečo barvo zapisali "Bodeča žica na meji - trupla v Kolpi!".
BTC želi postati testni poligon za samovozeča vozila Vsak dan se skozi nakupovalno središče BTC zapelje 34.000 vozil, včasih v konicah celo 45.000, je poudaril predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, ki želi, da bi območje postalo testni poligon za ...
108
Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica bosta tri mesece neprevozni V središču Ljubljane zaradi obnove in preureditve za ves promet zapirajo Gosposvetsko cesto in del Dalmatinove ulice do Miklošičeve ceste.
83
Bo Ljubljana razglasila palačo Kazina za lokalni kulturni spomenik? Ljubljanski mestni svetniki so podprli osnutek odloka o razglasitvi palače Kazina za kulturni spomenik lokalnega pomena. Obetajo si lažji dostop do evropskih sredstev za obnovo objekta.
14
Študija: Novogradnje v Rožni dolini bi lahko imele velike vplive na okolico " Grozi nam gradnja ogromnih betonskih kolosov, ki bodo ogrozili Rožno dolino in spremenili naravo. Upamo, da nas bo mesto zaščitilo ," opozarjajo v civilni iniciativi Rožna dolina.
57
Na Viču nova do demence prijazna točka Na Viču bodo odprli novo do demence prijazno točko, kamor bodo lahko po informacijo prišli zlasti ljudje na zgodnji stopnji bolezni in njihovi svojci.
9
Za prenovo ljubljanske Cukrarne se potegujeta Strabag in Kolektor Koling s CGP-jem Na javni razpis Mestne občine Ljubljana (MOL) za obnovo Cukrarne sta se prijavila dva ponudnika.
42
Vreme onemogoča čiščenje vandaliziranega spomenika sprave Spomenika sprave na Kongresnem trgu, ki so ga neznani vandali konec februarja pobarvali z grafitom, zaradi vremenskih razmer še nekaj časa ne bodo mogli očistiti.
30
Parkiranje v središču Ljubljane je plačljivo že od sedme ure zjutraj Začel je veljati odlok, po katerem bodo nekatera parkirišča v Ljubljani postala plačljiva, na nekaterih pa se bo podaljšal čas plačevanja.
143
SŽ kljub odstopu investitorja obljublja dokončanje projekta Emonika Ljubljana bo do leta 2020 dobila novo avtobusno in železniško postajo, obljublja direktor Slovenskih železnic Dušan Mes.
36
Investitorji ustavili projekt Emonika, vzrok naj bi bila "regulatorna vprašanja" Komercialni del ljubljanskega projekta Emonika je za nedoločen čas ustavljen.
58

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

17:40 SMS, zmagovalka
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo