Goriško
slice
Benečijo in zgornje Posočje pesti odhajanje prebivalcev
Srečanje Slovencev Videmske pokrajine in Posočja, 20. januar 2018 ob 18:34 Posočje in sosednja Benečija se praznita, mladi odhajajo, tudi starih prebivalcev je vse manj.
39
Posočje je stresel zmeren potresni sunek
2
17. januar 2018 ob 13:20 Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni
70
13. januar 2018 ob 12:06 Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
Poslanci: Naj Lipica postane turistična vstopna točka Krasa
18
12. januar 2018 ob 20:39 Parlamentarni odbor za gospodarstvo je opravil drugo obravnavo predloga zakona o Kobilarni Lipica in s koalicijskimi dopolnili odpravil pomanjkljivosti, na katere je opozorila zakonodajnopravna ...
Do leta 2025 obvoznici Most na Soči in Volče
8
8. januar 2018 ob 13:32 Da bi v Posočju prometno razbremenili naselji Volče in Most na Soči in povečali prometno varnost, namerava direkcija za infrastrukturo v prihodnjih letih poleg tolminske zgraditi še dve obvoznici.
Na rapalsko mejo spominjajo tudi vojašnice Primorci so dolga leta občutili posledice razdelitve, ki jih je prinesla rapalska meja. Tretjina slovenskega ozemlja je namreč pripadla Italiji.
9
V Posočju tretjič zapored rekordna turistična sezona - tudi zaradi Ane Roš V tolminski, kobariški in bovški občini se lahko pohvalijo z več kot 610.000 nočitvami v lanskem letu, kar je za 130.000 več kot leto prej. V dolini je že več kot 600 ponudnikov namestitev.
25
Podpisali pismo o nameri za obnovo zadrževalnika Vogršček Ministra Dejan Židan in Irena Majcen ter pet županov občin na območju Vipavske doline je v Šempetru pri Gorici podpisalo pismo o nameri obnove zadrževalnika Vogršček.
8
Digitalni darvinizem ali kriptovalute prodirajo tudi na gledališke odre Performans, naslovljen Digitalni darvinizem, skozi splet raznolikih medijsko-umetnostnih postopkov kritično obravnava aktualni vzpon kriptovalut in hkratni zaton - tudi intimnih - ekonomij, kot smo ...
2
Na Mostu na Soči zaradi popravila jeza izpraznili jezero Akumulacijsko jezero pri Mostu na Soči, ki je nastalo med italijansko okupacijo pred skoraj 80 leti za potrebe hidroelektrarne v Doblarju, ima te dni povsem drugačno podobo.
12
Na vipavski hitri cesti prihodnje leto testna protivetrna zaščita Dars je z novogoriško družbo Projekt podpisal pogodbo za svetovalne in inženirske storitve za izvedbo dodatnih protivetrnih ukrepov na hitri cesti Razdrto–Vipava–Ajdovščina.
14
V Trnovem nova enota za 30 uporabnikov iz Stare Gore Varstveno-delovni center Nova Gorica bo v Trnovem odprl novo enoto. Ministrstvo za delo je odkupilo nekdanji logarski center in stavbe oddalo v upravljanje VDC-ju.
1
Cerkvici Svetega Duha na Javorci pripeli znak evropske dediščine Spominska cerkev Svetega Duha na Javorci je bila že leta 1999 razglašena za kulturni spomenik državnega pomena, pred uradnim začetkom evropskega leta kulturne dediščine 2018 pa je med devetimi ...
9
Pixxelpoint s sodobnimi umetniškimi praksami spet povezuje obe Gorici Tokratni festival sodobnih umetniških praks Pixxelpoint nosi naslov Resnično čaroben trenutek , kar je njegov kurator Božidar Zrinski povzel po istoimenskem projektu kanadskega avtorja Adama ...
Izhodiščni koncept kandidature Nove Gorice za EPK prvič pred zainteresirano javnostjo V Novi Gorici so pripravili osnovni koncept izhodišč za kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture (EPK) 2025, ki ga bodo do konca leta predložili mestni občini.
1

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Poletni tabor 2019 v zahodni Afriki
Julija 2019 bo v Gambiji potekal mednarodni poletni tabor že šessto leto!  Delo prostovoljcev na poletnih taborih, se je do sedaj izkazalo kot najučinkovitejše. Otroci in ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 Tv Transfrontaliera-TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
07:57 Dnevnik

Radio Koper

07:00 Jutranjik, vreme
07:30 Radijski kviz

Radio Maribor

05:50 Servisne informacije
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo