Goriško
slice
Krajani sami izbrali, kakšen bo nov most čez Sočo
Večja vloga pešcem in kolesarjem, 4. april 2018 ob 10:11 Krajani Mosta na Soči so izbrali idejno rešitev načrta novega mostu čez reko Sočo.
40
Vila Rafut: ministrstvo je za hiter prenos lastništva na novogoriško občino
2
21. marec 2018 ob 13:00 " Če bo Mestna občina Nova Gorica nemudoma pripravila in predložila naložbeni program, iz katerega bo razviden namen, torej vsebina, finančna konstrukcija in terminski načrt, je lahko prenos izveden ...
Novogoriško splošno bolnišnico bo vodil Stanislav Rijavec
16
20. marec 2018 ob 15:11 Novogoriško splošno bolnišnico Franca Derganca bo prihodnja štiri leta vodil nov poslovni direktor.
Vila Rafut ne bo šla na javno dražbo, protestni shod prepričal župana in svetnike
19
15. marec 2018 ob 21:00 Novogoriški župan Matej Arčon je dopoldne napovedal, da bo danes mestnemu svetu predstavil novo rešitev za Laščakovo vilo na Rafutu, ki bi jo prodali na javni dražbi, če ne bi bilo ljudskega upora.
V Štanjelu bo domoval prvi muzej slovenskega jezika in knjige
7
14. marec 2018 ob 13:32 V gradu Štanjel končujejo obnovo spodnje grajske dvorane, v katerem naj bi prostor našel tudi prvi muzej slovenskega jezika in knjige.
Prebivalci Goriške proti prodaji Laščakove vile: "So stvari, ki niso na prodaj" "Ne znak multikulturnosti Nove Gorice, pač pa je to že več let kulturna sramota našega prostora," je pred začetkom protestnega shoda proti prodaji Laščakove vile, poznane tudi kot vile Rafut, ...
54
Neoislamska vila Rafut: ministrstvo jo želi prodati, nekateri temu nasprotujejo Usoda Laščakove vile v neoislamskem slogu na Pristavi pri Novi Gorici, znane kot vila Rafut, je že zadnjih nekaj let negotova - ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, v katerega lasti je, ...
33
Prvačina: vas z največ zdravniki Vas Prvačina v spodnji Vipavski dolini šteje 1.200 duš - iz nje pa prihaja kar devet zdravnic in zdravnikov.
22
Vilo Rafut naj bi še ta mesec prodali na javni dražbi Na ministrstvu za izobraževanje, ki je lastnik tega redkega neoislamskega bisera, so izčrpali vse možnosti, da bi jo ohranili.
19
Foto: Ob Soči pridelujejo najdražji radič na svetu Goriška vrtnica ni samo produkt, ampak je način življenja, strastno razlagajo goriški pridelovalci tega posebnega radiča, menda najdražjega na svetu. V zadnjih letih se goriško vrtnico oz.
30
Število festivalov na sotočju ostaja nespremenjeno Letos in prihodnje leto na sotočju Tolminke in Soče ne bo manj festivalov, temveč prav toliko kot lani - sedem, so soglasno odločili tolminski svetniki.
3
Realisti: "Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center" Pred Realisti , predstavo oziroma kabaretom za pet igralcev, pijanca in občinstvo v času, ko so resničnostni šovi resničnejši od novic, je krstna uprizoritev.
9
Vipavski konjeniki bodo lahko uporabljali vojaški travnik Ministrstvo za obrambo in Občina Vipava sta razrešila nekatera odprta vprašanja glede nepremičnin v lasti obrambnega ministrstva.
7
Proti plinovodu čez sadovnjake Družba Plinovodi bo gradila nov plinovod proti Italiji. Cevi bodo presekale najboljšo zemljo v spodnji Vipavski dolini.
43
Retrospektiva mojstra skulpture Dušana Tršarja " S tem se poklanjamo življenjskemu jubileju mojstru skulpture Dušanu Tršarju tudi na severnem Primorskem in hkrati nadaljujemo uspešno izmenjavo projektov s kostanjeviško galerijo, poimenovano po ...

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Ljudje in zemlja, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

17:40 Slovenski utrinki, oddaja madžarske TV, ponovitev
18:10 Preglednik TV Maribor, aktualno–informativna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

17:40 SMS, zmagovalka
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

17:00 Poročila,osmrtnice,obvestila
20:00 Nedeljski koncert
Kazalo